Web Analytics Made Easy - Statcounter

داریوش بهارلویی شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: با شروع فصل تابستان، دروه گرم و آغاز برداشت آب کشت های تابستانه، سدهای خوزستان آمادگی کامل برای تنظیم و تخصیص خروجی های آب متناسب با کشت و تولید انرژی برقابی را دارا هستند.

وی اهمیت و نقش انرژی برقابی در عدم خاموشی و تامین مصارف برق استان را یادآور شد و افزود: نیروگاه های برقابی استان طی سال آبی جاری با آمادگی و اقدامات متخصصان سدها و بخش های نیروگاهی نقش مهمی در کنترل سیلاب ها، تنظیم خروجی و تولید انرژی ایفا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهارلویی با اشاره به اینکه نیروگاه های برقابی استان برای دوره زمانی پیک مصرف انرژی در روز تنظیم می‌شوند گفت: در سال جاری و از ابتدای زمستان تا کنون این نیروگاه‌ها فراتر از نقش خود به طور مداوم طی ۲۴ ساعت روز مورد بهره برداری قرار گرفته‌اند، این مهم نشان از برنامه ریزی فنی و توان متخصصان داخلی است که اجازه نداده‌اند خللی به این بخش وارد شود.

وی رکوردشکنی تولید روزانه انرژی طی سال آبی جاری و نقش نیروگاه‌ها را در تابستان پیش رو حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی سدها در در ماه‌های گرم (خرداد تا شهریور) سال جاری ۱۳ هزار گیگاوات ساعت انرژی تولید می‌شود، این در حالیست که میزان تولید انرژی نیروگاه های برقابی استان در سال گذشته حدود ۳ هزارگیگاوات ساعت بوده است.

بهارلویی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۹۵ درصد سدهای استان پرآب است و برنامه ریزی تولید در نیروگاه‌ها (دز، مارون، کرخه، کارون ۳، گتوند، عباسپور و مسجدسلیمان) بر اساس حجم ذخیره مخازن، میزان خروجی و آمادگی نیروگاه‌ها انجام می‌شود.

به گفته وی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد مصرف انرژی خوزستان در تابستان به وسیله نیروگاه های برقابی تامین می‌شود و چنانچه این نیروگاه‌ها و سدها آمادگی لازم را برای تولید انرژی برقابی نداشتند در روزهای آینده خاموشی خوزستان را طی گرمای طاقت فرسا فرا می‌گرفت که تجربه بسیار ناخوشایندی محسوب می‌شود.

بهارلویی همچنین اتهام نگاه اقتصادی سازمان آب و برق خوزستان به تولید انرژی برقابی را رد کرد و افزود: هیچگاه صرفه اقتصادی تولید انرژی هدف و اولویت این سازمان نبوده اما بسیار منطقی و علمی است که تا جای ممکن بهترین صرفه و استفاده از آب در دستور کار قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: سدهای خوزستان اهداف چند منظوره داشته و نباید انتظار داشت فقط یک هدف تامین و دنبال شود، بلکه برنامه ریزی موفق و بهینه منابع آبی ایجاد تعادل در بین این اهداف است که گاه می‌تواند متضاد و در تقابل هم باشد.

امسال تولید انرژی در نیروگاه های برقابی استان در حالی رخ داده که تابستان پارسال که ورودی به سدهای استان با ۶۱ درصد کاهش مواجه بود، مسئولان برق نسبت به تهدید تولید انرژی در نیروگاه های برقابی هشدار داده بودند.

درپی وقوع سیل در رودخانه‌های کرخه، کارون و دز، امسال مخازن سدهای استان کاملاً پرآب شده‌اند.

محمود دشت بزرگ مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان مرداد ۹۷ در کارگروه ملی گرد و غبار سهم نیروگاه های برقابی استان را در تولید برق ۶۰ درصد دانسته و گفته بود: خشکسالی و کاهش ذخایر سدها باعث کاهش تولید انرژی در نیروگاه های برقابی خوزستان شده، بر همین اساس باید توسعه نیروگاهی در دستورکار قرار گیرد.

در اردیبهشت ۹۴ تعطیلی نیروگاه سد کرخه به دلیل خشکسالی ۸۲ درصدی در این حوزه به بیش از یک هزار روز رسیده بود، ۸۷ درصد خشکسالی در رودخانه مارون- جراحی در سال ۹۷ نیز باعث شده بود نیروگاه مارون بیش از سه ماه تعطیل باشد.

همچنین حسن کریمی سرپرست توزیع نیروی برق خوزستان در آخرین شورای آب و برق استان در هفته گذشته اظهار داشت: اگر چه خوزستان امسال از نظر تولید برق مشکلی ندارد اما در تامین تجهیزات برق اعم از خطوط و پست‌های توزیع، انتقال و فوق توزیع با محدودیت و مشکلاتی مواجه است.

۹۷۵۴/‏۶۰۰۲/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خوزستان سدسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۱۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساخت ۷۵۰۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، تلاش برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم مورد توجه جدی قرار گرفت به طوری که وزارت نیرو در این دولت اقدامات خود را در جهت فراهم کردن توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور انجام داده است.

همان ایام آغاز به کار دولت سیزدهم علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو از تلاش برای افزایش ۳۵ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق نیروگاه‌ها خبر داد که ۱۰ هزار مگاوات آن از محل انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

وی با بیان اینکه دولت برنامه‌ای چهارساله برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی انرژی‌های تجدیدپذیر دارد، خاطرنشان کرد: بازار توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ایران، با اتکا به قابلیت بالای منابع انرژی‌های تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیست‌توده و زمین گرمایی، از طریق امکان عقد قراردادهای بلندمدت با نرخ‌های تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایه‌گذاران است.

وزیر نیرو تأکید کرده بود که ایران از قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی برخوردار بوده و فرصت اقتصادی مناسبی برای سرمایه‌گذاران حوزه تجدیدپذیر برای ایجاد مزارع تجدیدپذیر فراهم شده است.

اکنون نیز با ابلاغ مصوبات شورای اقتصاد در جهت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر شامل ساخت ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی و ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی به عنوان طرح ویژه دولت در سال ۱۴۰۲، به سرعت فرایند اجرایی ساخت آنها آغاز، مناقصه برگزار و قراردادها با سرمایه‌گذاران منعقد و اجرایی شدند.

همچنین سال گذشته بالغ بر ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در دست احداث اضافه شد که امید می‌رود کار ساخت آنها تا پایان سال ۱۴۰۴ به پایان رسیده و با تزریق توان این نیروگاه‌ها به شبکه سراسری، شاهد جهش بی‌سابقه‌ای در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر باشیم.

سامانه جامع احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیز از سوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) راه‌اندازی شده که از این طریق امکان رصد و ارزیابی وضعیت طرح‌های در برنامه احداث در همه سطوح اجرایی و مدیریتی فراهم شده است.

دیگر خبرها

  • گام بلند افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در سال جهش تولید
  • رشد ۲۵ برابری ظرفیت نیروگاه‌های تولید پراکنده برق
  • رشد ۲۵ برابری ظرفیت نصب شده نیروگاه های تولید پراکنده برق
  • آخرین وضعیت نیروگاه بوشهر
  • آخرین وضعیت نیروگاه بوشهر از زبان معاون سازمان انرژی اتمی
  • ممانعت از انتشار ۸ میلیون تن آلاینده با تولید برق هسته‌ای
  • تولید ۷۵ درصد برق نیروگاه‌های برقابی کشور در خوزستان
  • آغاز ساخت ۷۵۰۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی
  • تولید بیش از ۸ میلیارد کیلو وات ساعت انرژی خالص در نیروگاه نکا
  • تولید ۸ میلیارد و ۳۸۲ میلیون کیلووات ساعت انرژی خالص در نیروگاه نکا