Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-19@09:24:52 GMT

ماله‌کشی سایت دولتی به بدعهدی و خدعه اروپا

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۵۵۴۶۷

ماله‌کشی سایت دولتی به بدعهدی و خدعه اروپا

به گزارش جهان نيوز، «تحریم‌های آمریکا علیه ایران در حالی اعمال می‌شود که آمریکا همراهی جامعه جهانی را علیه کشورمان در دست ندارد از این‌رو لازم است ایران نیز همزمان با اقدامات عملی اروپایی‌ها فضای خود را برای بهره‌گیری از این وضعیت مهیا نماید.
  ایران می‌تواند در تعاملات دو جانبه و چند جانبه خود دیوار تحریم علیه اقتصاد را فرو بریزد از این‌رو موقعیت تازه‌ای را برای خود فراهم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که روابط دو جانبه و چند جانبه نیز ذیل پیمان‌های بین‌المللی و قواعدی که بر روابط میان کشورها حاکم است، معنا می‌یابد. ایران می‌تواند با دیگر کشورها قرارداد دو جانبه یا چندجانبه منعقد کند اما اگر این ارتباطات در مناسبات جهانی معنا و مفهوم نداشته باشند، سودی برای کشور به‌همراه نخواهد داشت.

ایران هنوز تکلیف خود را در قبال FATF روشن نکرده است. واقعیت اینجاست که اگر ایران تصمیم به عدم پذیرش FATF داشته باشد، نمی‌تواند حتی منفعتی از قراردادهای دوجانبه خود ببرد چرا که مناسبات جهانی در این قالب تعریف شده است.

به عبارت دیگر حتی عملی‌شدن اینستکس و راه‌اندازی این کانال مالی نیز، مستلزم پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف است.»  پیشنهاد سایت دولتی مغالطه چند لایه و غلط اندر غلط است. اولاً طلب ما از اروپا در برجام، لغو تحریم‌های نفتی و مالی و بانکی است، نه اینستکس که مبادله غذا و دارو در ازای پول نفت فروخته شده ایران به کشورهای غیراروپایی است؛ و البته همین وعده توخالی را هم پس از 5 ماه عملی نکرده است، در واقع، اروپا برای فرار از تعهدات برجامی، به مدت 13 ماه دولت روحانی را سر دواند و از وعده چرایی خروج آمریکا، وعده راه‌اندازی کانال اس‌پی‌وی و سپس اینستکس عقب‌نشینی کرد و در گام چهارم، همان اینستکس را هم عملی نکرد.

بلکه برای شانه‌ خالی‌کردن از تعهدات، مدعی شد پیش‌شرط راه‌اندازی اینستکس، پذیرش همه مطالبات FATF از سوی ایران است، و این درحالی بود که در برجام هیچ نامی از FATF نبود، در واقع لغو تحریم‌ها بلاشرط بود.

با این وصف می‌توان پرسید اروپایی که 13 ماه است در قول و فعل اعلام یا اذعان می‌کند نمی‌خواهد ونمی‌تواند مقابل تحریم‌های آمریکا بایستد، ولو با رفتن ایران زیر بار تعهدات FATF، چگونه می‌تواند مقابل تحریم‌های آمریکایی بایستد؟!

در این میان مدیران دولتی بارها اذعان کرده‌اند هیچ تضمینی وجود ندارد که حتی در صورت تبعیت کامل از FATF، مشکلات تحریمی حل شود؛ چراکه موضوع نه به قواعد و حقوق بین‌المللی، بلکه به زورگویی سیاسی و بی‌اخلاقی و بی‌تعهدی آمریکا باز می‌گردد.

منبع: کیهان کپی متن خبر برچسب ها: برجام اروپا ایران

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: برجام اروپا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۵۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم جدید از سوی اروپا بی‌پاسخ نمی‌ماند

محمد دهقان در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت با اشاره به جلسه بی نتیجه شورای امنیت به درخواست رژیم صهیونیستی برای محکوم کردن حمله موشکی ایران، اظهار داشت: روشن بود که اول اسرائیل برخلاف تمامی موازین و حقوق بین‌المللی و دیپلماتیک به مقر دیپلماتیک و کنسولگری ما حمله کرده و این حق طبیعی و قانونی ایران بود که از خودش دفاع کند و واکنش مشروع انجام دهد.

وی افزود: به همین دلیل هم خیلی از کشورها حتی آن‌هایی که با ایران رابطه خوبی ندارند و کمک‌کار اسرائیل هستند اذعان و اعتراف کردند که حرکت ایران دفاعی و مشروع بوده است. لذا طبیعی بود که در شورای امنیت سازمان ملل باوجود فشارهای اسرائیل و آمریکا و متحدانشان، امکان انجام اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران وجود نداشت، به‌ویژه آنکه پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق همین کشورها مانع از صدور قطعنامه و محکومیت این عمل در شورای امنیت شدند و تمام‌قد پشت اسرائیل قرار گرفتند.

معاون حقوقی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ازاین‌رو حتی اگر یک بیانیه علیه پاسخ قانونی ایران صادر می‌شد آن‌ها در برابر افکار عمومی جهان مفتضح و محکوم می‌شدند، ضمن اینکه در همان جلسه نیز شماری از اعضا از جمهوری اسلامی ایران دفاع کرده و رفتار اسرائیل را محکوم و عامل بروز تنش و بر هم خوردن امنیت منطقه دانستند.

وی در واکنش به تلاش کشورهای غربی به‌ویژه اروپایی‌ها برای اعمال تحریم‌های جدید برای فشار بر ایران به بهانه محکوم کردن حمله موشکی اخیر به اسرائیل هم با تأکید بر اینکه تمامی تحریم‌ها آمریکا و اتحادیه اروپا از گذشته تاکنون غیرقانونی، خودسرانه و مغایر  موازین بین‌المللی بوده و هست، به خبرنگار قدس آنلاین گفت: رفتار قلدرمآبانه آمریکا و برخی اروپایی‌ها در این زمینه به لحاظ مقررات بین‌المللی به‌هیچ‌وجه مشروع  نیست و وجاهت حقوقی ندارد.

محمد دهقان این رفتار را ناشی از سرخوردگی و عصبانیت این کشورها از ضربه‌ای که رژیم صهیونیستی متحمل شد دانست و بابیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بواسطه چندین دهه تجربه تحریم در برابر تحریم‌ها مصونیت پیداکرده، گفت: هرچند ما از هیچ تحریمی استقبال نمی‌کنیم، اما برای خود آن‌ها هم ثابت‌شده که اعمال این‌گونه تحریم‌ها برای دل‌خوشی خودشان است و اینکه مدعی شوند فشاری وارد کرده‌اند چون هرآن چه ممکن بوده در اعمال تحریم تاکنون علیه ایران انجام داده‌اند و به نتیجه نرسیدند.

وی تصریح کرد: البته این بدان معنا نیست که ما اقدام حقوقی در این مورد انجام ندهیم و هیئتی را تعیین کرده‌ایم که در برخی مجامع بین‌المللی به‌ویژه مجامع اروپایی در برابر این‌گونه برخوردها و تحریم‌ها اقامه دعوا کنیم که بستر این کار را فراهم می‌کنیم و برخی اقدامات در کشورهای اروپایی را به جریان خواهیم انداخت

معاون حقوقی رئیس جمهور در خصوص اقدام متقابل در صورت اعمال تحریم از سوی اروپا هم با یادآوری اینکه ما در این زمینه قانون مصرح داریم، گفت:  ما می‌توانیم به وزارت امور خارجه  پیشنهاد دهیم تا برخی افراد را تحریم کنند و در برخی موارد هم این کار را  با رعایت مصالح کشور که منجر به تحریم بیشتر نشود انجام می‌دهیم.

وی در بخش دیگری در جمع خبرنگاران هم در مرود اقدام حقوقی در خصوص حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، گفت: حقوقدانان در خصوص موضوعات مختلف حقوقی تشکیل جلسه داده و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد اقداماتی انجام دهیم، پس از تصویب در یک کمیته تخصصی تصمیم‌گیری می‌شود؛ فعلا در مورد حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق اقدام حقوقی نداریم.

معاون حقوقی رئیس جمهور اضافه کرد: در حال کار روی همه تحولات با محوریت غزه هستیم و مشارکت خود را در مراجع بین‌المللی دنبال می‌کنیم.

دهقان با اشاره به آخرین وضعیت کشتی توقیف شده رژیم‌صهیونیستی توسط جمهوری اسلامی ایران، افزود: این اقدام یک عملیات تلافی‌جویانه در برابر اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.

وی یادآورشد: رفتار خصمانه رژیم اشغالگر قدس بستر برخی از اقدامات ما بوده و مسیر خود را طی می‌کند. ما در این زمینه اقدام حقوقی نداریم.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • وضع تحریم‌های جدید پهپادی ایران توسط اتحادیه اروپا
  • اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه برنامه پهپادی ایران اعمال می‌کند
  • مخالفت اتاق بازرگانی ایران و آلمان با تحریم های جدید علیه تهران
  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • بورل: غزه مثل سطح ماه شده؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  • اتحادیه اروپا : غزه مثل سطح ماه شده ؛ هیچ چیزی برای زندگی نیست
  • تحریم جدید از سوی اروپا بی‌پاسخ نمی‌ماند
  • گزافه‌گویی وزیر خارجه آلمان علیه ایران
  • هیچ دولتی در کاخ سفید قادر به بستن شیر نفت ایران نیست
  • بورل: اتحادیه اروپا نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند