Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزهای گذشته روابط عمومی‌ مؤسسه خانه کتاب، با ارائه آماری اعلام کرد 93 درصد کتاب‌های منتشر شده در فروردین 1398 مربوط به ناشران تهرانی و 7 درصد مربوط به ناشران شهرستانی است. 

خدیجه زمانیان/

روزهای گذشته روابط عمومی‌ مؤسسه خانه کتاب، با ارائه آماری اعلام کرد 93 درصد کتاب‌های منتشر شده در فروردین 1398 مربوط به ناشران تهرانی و 7 درصد مربوط به ناشران شهرستانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ارائه این آمار شائبه‌های زیادی را میان اهالی فرهنگ و ادب به وجود آورد که ناشران شهرستانی اگر با مجوزها و سهمیه کاغذی که در اختیار دارند کتاب چاپ نمی‌کنند، پس به چه کاری مشغول هستند.

برمبنای آمار مؤسسه خانه کتاب، در فروردین امسال ناشران تهرانی 2452 عنوان کتاب منتشر کرده‌اند و سهم ناشران شهرستانی تنها ۱۷۲ عنوان کتاب بوده است. از نظر جغرافیای نشر، ۹۳ درصد کتاب‌ها در تهران، ۴ درصد در خراسان رضوی، یک درصد در البرز و ۲ درصد در سایر استان‌ها منتشر شده‌اند.

اما تماس با یک ناشر فعال شهرستانی نشان داد آمار ارائه شده مؤسسه خانه کتاب درست نیست و بر اساس اطلاعات ثبت شده در سیستم این مؤسسه منتشر شده و نه واقعیت موجود!   

داریوش نویدگویی، مدیر انتشارات نوید شیراز که بیش از پنج دهه در صنعت نشر فعالیت دارد و کتاب‌های زیادی در همه این سال‌ها منتشر کرده، در واکنش به آمار منتشر شده، به خبرنگار ما گفت: پیش از این‌ها مؤسسه خانه کتاب بر اساس شمارگان کتاب‌های منتشر شده بین ناشران شهرستانی رتبه بندی کرده بود . این مؤسسه در همان زمان تعداد صد و چند عنوان کتاب را مربوط به ناشران استان فارس ذکر کرده بود، در حالی که فقط نشر من (نوید شیراز) در سال 97، 115 عنوان کتاب منتشر کرده است. وقتی این تعداد عنوان کتاب را مربوط به استان فارس دیدم متوجه اشتباه آماری شدم. وقتی فقط یک نشر توانسته بیشتر از 100 عنوان کتاب منتشر کند باید نتیجه گرفت این آمار اشتباه است.

این ناشر ادامه داد: این مسئله را به مدیرعامل خانه کتاب اطلاع دادم و پس از بررسی‌ها متوجه شدم به خاطر ناهمانگی بین ادارات ارشاد شهرستان‌ها و مؤسسه خانه کتاب، فهرست کتاب‌هایی که در شهرستان‌ها مجوز می‌گیرند و اعلام وصول می‌شوند به تهران منتقل نمی‌شود و جزو آمار خانه کتاب قرار نمی‌گیرد. مثلاً  نشر من در چهارسال اخیر بیش از 400 عنوان  کتاب منتشر کرده، در حالی که خانه کتاب از این تعداد کتاب منتشر شده مطلع نبود و ملاک آن‌ها برای ارائه آمار، تعداد کتاب‌های ثبت شده در سیستم خودشان است. 

به گفته نویدگویی در فروردین 1398 فقط انتشارات «نوید شیراز» 12 عنوان کتاب منتشر کرده است در حالی که براساس آمار ارائه شده در رتبه‌بندی فروردین ماه، استان فارس جزو ناشرانی قرار گرفته است که اصلاً کتابی تولید نکرده‌اند.   

این ناشر می‌گوید: پس از پیگیری ناشران  قرار شد مؤسسه خانه کتاب از طریق نماینده‌ای که در شهرستان‌ها می‌گذارد در جریان انتشار کتاب‌ها قرار گیرد تا عناوین کتاب‌ها بی‌واسطه وارد سیستم خانه کتاب شود.

نویدگویی در پاسخ به این پرسش که وارد نشدن عنوان کتاب‌ها در سیستم مؤسسه خانه کتاب چه تبعاتی برای ناشر دارد، گفت: آمار نادرست سبب می‌شود در زمان نمایشگاه که براساس عنوان کتاب به ناشر غرفه می‌دهند، حق ناشران پرکار دیده نشده، ضایع شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: موسسه خانه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۵۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«دیوان میرزا صالح تبریزی» در سوره‌مهر منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «دیوان میرزا صالح تبریزی» شاعر عصر صفویه با تصحیح لطفعلی برقی در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسید. این کتاب مجموعه‌ای از اشعار میرزا صالح تبریزی یکی از شاعران کمتر شناخته شده عصر صفوی در قرن یازدهم است که در دوران خود عهده‌دار منصب شیخ الاسلامی شهر تبریز بوده است.

صالح تبریزی شخصیتی علمی و فقهی بوده که به بیشتر به سبک هندی شعر می‌سروده است.«دیوان میرزا صالح تبریزی» که به تصحیح پژوهشگر جوان کشورمان «لطفعلی برقی» انجام شده، شامل اشعار فارسی و ترکی تبریزی است که بر اساس تک نسخه موجود دیوان این شاعر در کتابخانه مجلس شورای اسلامی انجام گرفته است.

اشعار این دیوان بیشتر در زمره غزل، غزل‌واره و مفرد، ترکیب، ترجیع بند و مثنوی جای می‌گیرند. کتاب از سه بخش «حیات میرزا صالح تبریزی»، «اشعار میرزا صالح تبریزی» و ««افزوده‌ها» تشکیل شده است. در صفحات پایانی کتاب، نویسنده واژه‌نامه و کتابنامه را نیز برای مخاطبان قرار داده است.

«دیوان میرزا صالح تبریزی» در 135 صفحه با شمارگان 300 نسخه و با قیمت 125 هزار تومان در بازار نشر در دسترس علاقمندان قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجموعه شعر «گورکن» منتشر شد
  • مجموعه داستان دوباره همان زخم‌ها را به صورتم بزن در کرمانشاه منتشر شد
  • «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد
  • اعلام جزییات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب
  • کتاب شعر «من خیالم تخت است» برای بچه‌ها منتشر شد
  • واردات کتاب در چند قدمی ارز مبادله‌ای/ مابه‌تفاوت نمی‌دهیم
  • ترجمه «آموزه‌های استفان کاوی» منتشر شد
  • انتشار رباعی‌های حمید رضا شکارسری پس از ۷ سال
  • ماهنامه دوست خردسالان ویژه اردیبهشت 1403 منتشر شد
  • «دیوان میرزا صالح تبریزی» در سوره‌مهر منتشر شد