Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی‌که آمریکا، میلیون‌ها نفر را بر اثر گرسنگی و بمباران در عراق و در افغانستان، سوریه، لیبی و ویتنام، به قتل رساند پس چگونه رئیس‌جمهوری آن درباره احتمال کشته شدن ۱۵۰ نفر در ایران در حمله انتقامجویانه علیه این کشور، احساس مسئولیت می‌کند؟

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» نوشت: خوب گوش کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. ایالات متحده آمریکا دور اول ِ جنگ علیه ایران و محور تحت رهبری آن را باخت و از آن خارج شد در حالی‌که از نظر روحی و روانی خُرد و تبدیل به یک ابرقدرتی شده است که در چشم همپیمانان اسرائیلی و عربش دیگر نمی‌توان به آن تکیه کرد. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا پرچم سفید تسلیم را در اولین رویارویی واقعی بالا برد. این رویارویی در ساقط کردن پهپاد جاسوسی غول‌پیکر «گلوبال هاوک»- که گوهر تاج صنایع نظامی آمریکا به شمار می‌آید- توسط موشکِ ساخت ایرانی- نه روسی، یا چینی و آمریکایی-، تجسم یافت و ترامپ از اقدام برای هرگونه حمله تلافی‌جویانه ترسید.

ظهور ترامپ در قامت رئیس‌جمهوری دروغگو، ترسو و مردد در چشم دوستانش بزرگ‌ترین ضربه به آمریکا به عنوان ابرقدرت است قبل از این‌که جنگ واقعی بزرگ یا کوچک آغاز شود، و تمامی آنچه که او می‌گوید که عملیات انتقام‌جویانه برای حمله کردن به سه هدف ایرانی را 10 دقیقه قبل از آغاز آن متوقف کرد نمایشی است که یک کودک 10 ساله هم را متقاعد نمی‌کند.

آخرین ایستگاه در سریال دروغ آمریکایی به بهترین صورت زمانی نمود پیدا کرد که موسسه نظامی آمریکا تأکید کرد پهپاد جاسوسی( منهدم شده) بر فراز آب‌های بین‌المللی پرواز می‌کرد و قلمرو حاکمیتی ایران را نقض نمی‌کرد. تا این‌که ایرانی‌ها با دقت و سرعت بالایی، تصاویری از برخی قطعات باقی‌مانده پهپاد سرنگون شده را منتشر کردند و به این ترتیب بیشترین ضربه را به اعتبار آمریکایی‌ها زدند و به آرامی به آنها گفتند: «شما دروغگو هستید و این شواهد است.»

وقتی‌که آمریکا، میلیون‌ها نفر را بر اثر گرسنگی و بمباران در عراق و در افغانستان به قتل رساند و پیش از آن در سوریه، لیبی و ویتنام، جان هزاران نفر- چه نظامی و چه غیرنظامی- را گرفت پس چگونه( ممکن است) رئیس‌جمهور آن، ترامپ، جنگ نظامی انتقام‌جویانه علیه ایران را به دلیل جلوگیری از کشتن 150 ایرانی و در مواضع نظامی متوقف می‌کند؟ اگر او واقعا به جان ایرانیان احترام می‌گذارد پس چرا آنها را تحت محاصره قرار می‌دهد تا آنها را به گرسنگی بکشاند؟

بیایید نظر تحلیلگران نظامی، خواه عرب‌ها یا آمریکایی‌ها و یا اسرائیلی‌ها، را کنار بگذاریم و به واقعیتی، که عین روز روشن است، اشاره کنیم و( بگوییم) که ایران با خارج کردن قطعات این پهپادی، که 14 متر طول و 4 متر ارتفاع دارد، به ثروت جاسوسی الکترونیکی ذی‌قیمتی دست یافته است. مهم‌ترین مختصات این هواپیما تصویربرداری در ارتفاع 20 کیلومتری و سنسورهای بسیار پیشرفته آن است که هیچ پهپادی چنین تجهیزاتی را ندارد و ما به زودی چنین تکنولوژی را در صنایع نظامی ایران، از جمله در پهپادهای آن، مشاهده خواهیم کرد و بعید نیست که تهران چنین ثروتی را در اختیار روسیه و چین نیز و کره‌شمالی نیز قرار دهد همان‌گونه که پیش از این، ایران به پهپاد دیگر آمریکا، که تکنولوژی کمتری نسبت به پهپاد کنونی داشت در مرزهای مجاور با افغانستان دست یافت و با وجود فشارهای آمریکا، از بازگرداندن آن امتناع کرد و پس از آن نسخه جدید آن را در یکی از رژه‌های نظامی ایران مشاهده کردیم.

متحدان آمریکا در تل‌آویو و پایتخت‌های کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس به خاطر این حادثه عظیم، درهای عزاداری را باز کرده‌اند. این در حالی‌ است که مسئولان آنها برای یک جشن بزرگ، که بزرگ‌ترین دستاورد قرن برای آنها بود، آماده می‌شدند؛ چرا که می‌پنداشتند تا ابد از بیماری «ایران هراسی» خلاص می‌شوند و آمریکا با قدرت خود، ایران را به طور کلی نابود و نظام آن را ساقط می‌کند.

آمریکا، به سرعت، از فاجعه‌ای به فاجعه‌ای دیگر وارد می‌شود و به تنهایی جنگ‌های نظامی و اقتصادی در نقاط مختلف جهان به راه انداخته است و با چشمانی باز، این جهان را به سمت ویرانی و تخریب پیش می‌برد. چرا که ریاست آمریکا را یک فرد دمدمی مزاج عهده‌دار است که اطرافش را مشاوران شکست‌خورده و کم‌عمق احاطه کرده است و متحدان منطقه‌ای ترسویی همچون اسرائیل و برخی کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس دارد.

ایران در استفاده از شیوه‌های گمراه کردن و مانور دادن، نسبت به آمریکا دست بالایی دارد و توانمندی‌های نظامی بالای خود را رو نکرده و برای هرگونه رویارویی با آمریکا به خوبی آماده است این در حالی‌ است که ترامپ طی سال‌های گذشته، مشغول اخاذی و گرفتن پول از همپیمانانش در کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس بوده تا بازوی نظامی مهلک خود را برای ضربه زدن به ایران ایجاد کند، ولی تمام پروژه‌های آن در منطقه خاورمیانه شکست خورده است.

ایران پس از ساقط کردن پهپاد جاسوسی آمریکا، نیازی به بستن تنگه هرمز ندارد و منتظر خطای بعدی آمریکا است تا به بهترین روش پاسخی قاطع به آن بدهد؛ چرا که بانک اهداف ایران برای واکنش، از سواحل خلیج‌فارس تا فلسطین اشغالی امتداد دارد.

ایران در بهترین روزهای خود به سر می‌برد و این امر، به استقلال و توانمندی‌های ذاتی و پروژه‌های بسیار حساب‌شده سیاسی و نظامی این کشور و نیز داشتن دشمنان گمراه و فریب‌خورده با ادعاهای دورغین، برمی‌گردد. ملت ایران پشت سر رهبر کشورشان، که بسیار هوشمندانه با رویارویی‌های روانی و نظامی آمریکا تعامل می‌کنند، ایستاده‌اند و این برای شرایط کنونی کافی خواهد بود.

به خوبی می‌دانیم که آمریکا یک کشور ابرقدرت است که چهار هزار کلاهک هسته‌ای، 10 ناو هواپیمابر، 2 میلیون سرباز، 6 ناوگان، صدها کشتی جنگی و 2 هزار هواپیما در اختیار دارد اما این را هم به خوبی می‌دانیم که آمریکا در ویتنام، عراق، سوریه و افغانستان شکست خورد و در ایران نیز شکست خواهد خورد... و اقتصادش فروخواهد پاشید... تسلط دلار آن از بین خواهد رفت ولی محور مقاومت همچنان اراده اتخاذ هرگونه تصمیم‌گیری را به وفور دارد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایران تنگه هرمز عبدالباری عطوان گلوبال هاوك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۰۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ دولتی در کاخ سفید قادر به بستن شیر نفت ایران نیست

تحلیلگران معتقدند دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بعید است که در واکنش به عملیات نظامی ایران علیه رژیم صهیونیست به دنبال اعمال تحریم‌های بزرگ بر صادرات نفت ایران باشد، زیرا بیم از تاثیر این تحریم‌ها بر بالا رفتن قیمت نفت خام و برانگیختن خشم چین به عنوان بزرگ‌ترین مشتری نفت وجود دارد.

به گزارش فارس، جان آلترمن، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، در گفتگو با رویترز گفت که محدودیت‌هایی برای اعمال تحریم‌های واشنگتن وجود دارد و آن‌هایی که تحریم‌ها را دور می‌زنند در یافتن نقاط ضعف ماهر هستند.

وی تاکید کرد: انتظار یک حرکت ساده برای اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران وجود دارد، اما تصور نمی‌شود که کاخ سفید یا هیچ دولتی آتی در آمریکا بتواند به طور کامل شیر نفت ایران را ببندد.

به دنبال پاسخ تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی رهبران جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان آمریکا بایدن را به شکست در اعمال تحریم علیه تهران متهم کردند و گفتند که این هفته در مورد یک سری لایحه برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران بحث خواهند کرد.

استیو اسکالیز، رهبر اکثریت مجلس نمایندگان، روز یکشنبه در گفتگو با فاکس نیوز مدعی شد که دولت آمریکا فروش نفت را برای ایران آسان‌تر کرده و در نتیجه ایران از درآمد‌های حاصل از فروش نفت برای آنچه «تامین مالی فعالیت‌های تروریستی» خواند استفاده کرده است.

فشار سیاسی بر دولت آمریکا برای تنبیه ایران یک مشکل ایجاد کرده اینکه: چگونه می‌توان از چنین حملاتی در آینده بدون تشدید تنش‌ها در منطقه یا افزایش قیمت نفت و خشم چین، بزرگترین خریدار نفت ایران، جلوگیری کرد.

واشنگتن ماه‌هاست که گفته است یکی از اهداف اولیه‌اش جلوگیری از تبدیل جنگ اسرائیل علیه غزه به یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر است و هدف اصلی عدم مداخله مستقیم تهران در جنگ است.

برخی از تحلیلگران مسائل خاورمیانه معتقدند درباره اینکه بایدن اقدامات قابل توجهی برای تقویت اجرای تحریم‌های فعلی ایالات متحده انجام دهد تا محدودیت صادرات نفت خام را که رگ حیاتی اقتصاد ایران را تشکیل می‌‎دهد، تنگ کند تردید وجود دارد.

اسکات مدلل، افسر سابق سیا و مدیر عامل گروه انرژی راپیدان گفت: «حتی در صورت تصویب این لوایح، عجله دولت بایدن برای گرفتن تصمیم جدیدی درباره تحریم‌های جدید یا اجرای تحریم‌های موجود برای کاهش یا محدود کردن (صادرات نفت ایران) به هر شکل ممکن دشوار است.

رویترز آورده که دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ پس از خروج از توافق بین المللی در مورد برنامه هسته‌ای تهران (برجام)، تحریم‌های آمریکا علیه نفت ایران را دوباره اعمال کرد. دولت بایدن با اعمال تحریم‌ها علیه شرکت‌ها در چین، امارات و سایر کشور‌ها به دنبال اتخاذ تدابیر سخت‌گیرانه در برابر فرار از تحریم ایران بود.

مودل گفت: علیرغم این تلاش‌ها، برآورد‌های راپیدان حاکی از آن است که صادرات نفت ایران بدون احتساب میعانات که نفت بسیار سبکی است، بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز بوده که این بسیار نزدیک به سطح دو میلیون بشکه در روز صادرات ایران قبل از تحریم‌ها است.

یکی از عواملی که بایدن، سیاستمدار حزب دموکرات را از حرکت قاطعانه برای محدود کردن صادرات نفت ایران منصرف کرده، تأثیر بالقوه تحریم بر قیمت بنزین است.

کیمبرلی دونوان، کارشناس مسائل مربوط به تحریم‌ها و مبارزه با پولشویی در اندیشکده آمریکایی آتلانتیک، گفت: تحریم‌های نفتی در دو سال گذشته به طور دقیق اجرا نشده است.

وی افزود: من انتظار ندارم که دولت بایدن در واکنش به حملاتی که ایران با موشک و پهپاد در آخر هفته به اسرائیل انجام داد، اقدامات اجرایی را تشدید کند، در درجه اول به دلیل ترس از اینکه این امر منجر به افزایش قیمت نفت شود. قیمت نفت و در نتیجه قیمت بنزین در پمپ بنزین‌ها عامل مهمی در سال انتخابات برای آمریکا است.»

این در حالی است که سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می‌گوید دولت بایدن هیچ تحریمی را علیه ایران لغو نکرده و به افزایش فشار بر جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد. وی افزود: «تحریم‌های گسترده و همپوشانی ما علیه ایران همچنان پابرجاست و ما به اجرای آن‌ها ادامه می‌دهیم».

تحریم‌های شدید می‌تواند روابط بین ایالات متحده و چین را بی‌ثبات کند؛ روابطی که مقامات چینی و آمریکایی پس از یک دوره دشوار پس از سرنگونی یک بالن چینی توسط ایالات متحده در حریم هوایی آمریکای شمالی در سال گذشته تلاش کرده‌اند آن را ترمیم کنند.

تقریباً تمام نفت ایران که وارد چین می‌شود، دارای برچسب مبدأ مالزی یا سایر کشور‌های خاورمیانه است و توسط «ناوگان تاریک» نفت‌کش‌های قدیمی‌تر حمل می‌شود که معمولاً هنگام بارگیری در بنادر ایران، فرستنده‌های خود را خاموش می‌کنند تا شناسایی نشوند.

فروتکسا آنالیتیکس، یک شرکت ردیابی نفتکش، تخمین زده که چین در سال گذشته رکورد ۵۵.۶ میلیون تن متریک یا ۱.۱۱ میلیون بشکه نفت خام ایران را دریافت کرده است. این تقریباً ۹۰ درصد از صادرات نفت خام ایران و ۱۰ درصد از واردات نفت چین را تشکیل می‌دهد.

رویترز افزود: در عین حال تعدادی از تحلیلگران اشاره کردند که واشنگتن ممکن است اقداماتی را برای کاهش صادرات نفت ایران انجام دهد تا به تعبیر آن‌ها بخشی از واکنش اسرائیل به حملات ایران را کاهش دهد که می‌تواند منجر به تشدید درگیری شود. اما آن‌ها گفتند که این به منزله اقدامی قوی مانند اعمال تحریم‌ها علیه یک موسسه مالی بزرگ چینی نیست و در عوض می‌تواند نهاد‌هایی چینی یا سایر نهاد‌های درگیر در چنین تجارتی را هدف قرار دهد.

جان آلترمن، تحلیلگر خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، گفت که محدودیت‌هایی برای اعمال تحریم‌های واشنگتن وجود دارد و آن‌هایی که تحریم‌ها را دور می‌زنند در یافتن نقاط ضعف ماهر هستند انتظار یک حرکت ساده برای اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران وجود دارد، اما تصور نمی‌شود که کاخ سفید - یا هیچ دولت آینده - بتواند به طور کامل شیر نفت ایران را ببندد.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق رویارویی قدرت واقعی با قدرت پوشالی بود
  • لحظات شکار پهپاد آمریکایی توسط پدافند هوایی سپاه
  • لحظه سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک آمریکایی + فیلم
  • هیچ دولتی در کاخ سفید قادر به بستن شیر نفت ایران نیست
  • وزیر خارجه اردن : نباید به نتانیاهو اجازه رویارویی دیگری با ایران را داد
  • نباید به نتانیاهو اجازه رویارویی دیگری با ایران را داد
  • افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت نفت با بستن تنگه هرمز
  • کنعانی: تعلق کشتی توقیف شده در تنگه هرمز به رژیم صهیونیستی، محرز است
  • کنعانی: کشتی اسرائیلی به دلیلی نقض قوانین توقیف شد
  • غرب باید قدردان رفتار مسئولانه و حرفه‌ای ایران در حمله تنبیهی اخیر باشد / علت توقیف کشتی اسرائیلی در تنگه هرمز