Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو انجمن صنایع همگن قطعه سازی دو مشکل تامین مالی پروزه ها و جابجایی پول زا از جمله موانع صارات قطعه سازان به بازار های جهانی دانست.

به گزارش عصر ایران حمیدرضا صمدی در نشست هم اندیشی درباره رونق صنعت قطعه سازی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صنعت خودرو و قطعه‌سازی بیشتر از آنکه از تحریم‌ها زیان ببیند از نبود هم‌دلی و افتراق بین فعالان این حوزه ضربه می‌خورد خاطر نشان کرد: این روزها شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که بیشتر انرژی شرکت‌ها به‌جای اینکه برای دور زدن تحریم‌ها یافت راه‌حل‌های مناسب برای برون‌رفت از مشکلات صرف شود به دفع مشکلات داخلی و پیدا کردن راه حلی برای مقابله با برخی اقدامات نسنجیده همکاران می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار عصر ایران مبنی بر اینکه چرا قطعه سازان داخلی برنامه ای برای مشارکت در ساخت قطعات خودروسازان دنیا نداشته و فقط در فکر کار با ایران خودرو و سایپا هستند؟ گفت: قبل از اجرای تحریم های ظالمانه اخیر برخی از قطعه سازان با چندین خودروساز دنیا فعالیت داشته و در حال صادرات بودند اما هم اکنون این ارتباط قطع شده و صادراتی در این زمینه انجام نمی شود.

وی ادامه داد: هم اکنون نیز اگر دولت برخی از مشکلات قطعه سازان مانند جابجایی پول و تامین مالی برخی از پروژه های بزرگ را رفع کند باز نیز امکان صادرات و ارز آوری برای کشور وجود دارد و در این زمینه آمادگی های لازم وجود دارد.

وی با بیان اینکه هم اکنون یک قطعه ساز برای تامین مالی باید وام بانکی با بهره 20 درصد دریافت کند خاطر نشان کرد: این وام در عمل با بازپرداخت 30 تا 35 درصد مواجه شده و این در حالی است در برخی از کشورها وام هایی با سود 2 تا 3 درصد با بازپرداخت های طولانی در اختیار صنهتگران قرار می گیرد و لذا با این شرایط تولید و صادرات بسیار سخت خواهد بود.


به گفته وی دولت سیاستی برای صادرات ارزش افزوده نداشته و فقط در حال خام فروشی است.

صمدی در واکنش به این پرسش که بخش زیادی از قطعات مورد نیاز امروز خودروهای خوابیده در پارکینگ های خودروسازان مشابه قطعات تحریم سال 91 و92 است و چرا خودروسازان در آن زمان برنامه مشخص و روشنی برای داخلی سازی یا تامین بلند مدت این قطعات نداشتند؟ گفت: کسانی که از تاریخ درس نگیرند محکوم به تکرار آن با مکافات بیشتر هستند و ما از تحریم سال 91 درس نگرفتیم.

رئیس هیات مدیره هلدینگ رایزکو اضافه کرد: در تحریم قبلی حدود 80 هزار محصول پژو 206 در کف کارخانه بود که با همدلی و همکاری و راه حل مناسب نسبت به حل تامین قطعات آن خودروها اقدام شد اما ناگفته نماند اینکه ما توانایی تولید تمام قطعات مورد نیاز خودروسازی را داشته باشیم شدنی نیست.

وی اظهار کرد: برای قطعاتی مانند مگنت ها، آی.سی.یو و انواع مقاومت ها و خازن ها باید یک برنامه تولید میلیاردی نوشته شود تا توجیه اقتصادی داشته باشد و امروز مشاهده می کنیم که مگنت ها در چین، ICU های خاص در آلمان و یا سوئیس تولید و عرضه جهانی می شود.


صمدی در بخش دیگری درباره خودروهای ناقص تولیدشده سوی خودروسازان نیز گفت: در حال حاضر هر یک از خودروسازان 100 هزار خودرو کف کارخانه‌دارند و این سرمایه بزرگی است که در صنعت خوابیده، درحالی‌که آن‌ها مدام از این بانک به آن بانک برای دریافت منابع مالی، التماس می‌کنند تا تولید را ادامه دهند.

اکنون قطعه ساز و خودروساز باید خواهش و تمنا کنند تا بانک تصمیم بگیرد که به صنعت کشور تسهیلات دهد، درحالی‌که طبق ترازنامه بانک‌ها، آن‌ها باید سهم صنعت در وام‌دهی‌های خود را در تراز تجاری به 40 درصد برسانند.

وی ادامه داد: اگر هر خودروی ناقص کف کارخانه را به‌طور متوسط 50 میلیون تومان در نظر بگیریم، هم‌اکنون ده هزار میلیارد تومان از سرمایه خودروسازان کف کارخانه خاک می‌خورد درحالی‌که می‌توان باتدبیر این مشکل را حل کرد؛ این در شرایطی است که صنعت قطعه‌سازی به یک مسابقه تبدیل‌شده است که در آن رقابت‌های منفی موج می‌زند و البته انتهایی هم برای چنین وضعیتی دیده نشده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خودروسازان قطعه سازان صمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۰۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان، فرانسه و آمریکا، مقصد اول صادرات قطعات خودرو ترکیه

آلمان، فرانسه و آمریکا در صدر واردکنندگان قطعات خودرو و لوازم یدکی از ترکیه هستند.

به گزارش عصرایران به نقل از اناتولی، طی سه ماه نخست سال جاری به ارزش 3.7 میلیارد دلار صادرات قطعات خودرو و لوازم یدکی صورت گرفت. آلمان، فرانسه و آمریکا در صدر واردکنندگان قرار گرفتند. 

بر اساس آمار اتحادیه صادرکنندگان اولوداغ، بخش خودروسازی ترکیه طی ماه‌های ژانویه تا مارس سال جاری به ارزش 3 میلیارد و 731 میلیون و 612 هزار دلار صادرات قطعات و لوازم جانبی خودرو انجام داد.

صادرات این بخش در مدت مشابه سال گذشته 3 میلیارد و 614 میلیون و 610 هزار دلار بود.

به ترتیب بیشترین صادرات ترکیه در این بخش به کشورهای آلمان، فرانسه، آمریکا، ایتالیا، روسیه، انگلیس و رومانی انجام گرفت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین
  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • بخش کشاورزی به سمت صنایع تبدیلی گام بردارد
  • ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد
  • آلمان، فرانسه و آمریکا، مقصد اول صادرات قطعات خودرو ترکیه
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • بومی سازی ۸۵ درصد کالاهای مورد نیاز صنعت نفت
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید
  • تشدید وابستگی ارزی صنعت خودرو با استاندارد‌های جدید/ افزایش شاخص‌های کیفی قیمت خودرو را بالا می‌برد
  • معرفی خودروسازان متخلف به قوه قضاییه