Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-18@20:57:43 GMT

هفت شهر ویژه ایران برای گردشگران حرفه‌ای

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۶۵۳۵۲

هفت شهر ویژه ایران برای گردشگران حرفه‌ای

با این که اصفهان و شیراز، سهم زیادی از گردشگران خارجی و حتی داخلی را از آن خود کرده‌اند، اما شهر‌های فوق العاده زیبای دیگری نیز در ایران وجود دارند که سفر به آن‌ها می‌تواند به اندازه این دو شهر جذاب و به یادماندنی باشد. از آنجا که این شهر‌ها نیز ارزش دیدن دارند، با مطالعه این مقاله می‌توانید اطلاعات بیشتری از آن‌ها به دست آورید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

اهواز

اهواز جزو شهر‌هایی است که مورد بی مهری قرار گرفته است و معمولاً در فهرست برنامه گردشگران نیست. گرمای سوزان و طوفان‌های گرد و غبار عملاً آن را برای بخش اعظمی از سال غیر مسکونی کرده است. با این حال چند هفته اول فصل بهار می‌تواند فرصت خوبی برای آشنایی با فرهنگ غنی و مردم مهمان نواز اهواز باشد.

رودخانه کارون پرآب‌ترین رودخانه ایران با سرچشمه گرفتن از کوه‌های بختیاری، با ورود به اهواز، این شهر را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌کند. پس قایق سواری روی کارون و همچنین بازدید از شهر‌های مجاور، آبادان و خرمشهر را نیز می‌توانید در برنامه خود قرار دهید. تا در این شهر جنوبی هستید، غذا‌های محلی نظیر قلیه ماهی (غذای تندی با ماهی) و غذا‌های خیابانی لشکرآباد را حتماً امتحان کنید و تجربه‌ای به یاد ماندنی برای خود بسازید.»

نطنز

نطنز در مسیر کاشان به اصفهان قرار دارد و چند ساعت گشت و گذار در این شهر مملو از زمین‌های کشت زعفران و باغ‌های انار می‌تواند لذت بخش باشد. آرامگاه شیخ عبدالصمد در نطنز با گنبد گچی زیبا و درخت چنار چند صد ساله و معبد آتش نیز از جا‌های دیدنی نطنز به شمار می‌روند. این شهر را به سفال‌هایش می‌شناسند، پس در کارگاه سفالگری مجاور مسجد توقف کنید و با این هنر زیبا بیشتر آشنا شوید.

سپس در شهر قدمی بزنید، مطمئناً تماشای خانه‌های خشتی با در‌های رنگارنگ می‌تواند جذاب باشد. در باغ شهر تاریخی نطنز آثار تاریخی متعددی وجود دارد از جمله مسجد جامع نطنز، آتشکده ساسانی، مجموعه آب انبار‌های تاریخی در محلات نطنز، مسجد کوی میر، حمام افوشته، شربتخانه سیدواقف، مسجد جامع افوشته، آسیاب‌های سرشک، سرابان و پمه، مسجد خواجه، کاروانسرای میرابوالمعالی (قلعه کوهاب)، گنبد باز و دژوشاق.»

همدان

همدان در منطقه غربی و کوهستانی ایران قرار دارد و میراث دار تمدن باستانی هگمتانه با قدمتی بیشتر از هخامنشیان است. اینجا اولین پایتخت نخستین شاهنشاهی ایران، مادها، بوده است؛ با این حال قدیمی‌ترین آثار یافت شده از محوطه باستانی هگمتانه و نیز کتیبه‌های گنج نامه مربوط به دوران هخامنشیان هستند.

همچنین این شهر در روزگار هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان، آل بویه و سلجوقیان نیز یکی از پایتخت‌های کشور بوده است. از جا‌های دیدنی همدان می‌توان به آرامگاه ابوعلی سینا و باباطاهر، گنج نامه (کتیبه‌هایی به خط میخی که به دستور داریوش بزرگ و خشایارشاه حجاری شده‌اند و هر کدام در سه ستون ۲۰ سطری به زبان‌های پارسی باستان، عیلامی و بابلی نو هستند)، گنبد علویان، آرامگاه استر و مردخای، برج قربان، مسجد جامع همدان و بازار همدان اشاره کرد.»

شوشتر

شوشتر نیز جزو شهر‌هایی است که کمتر مورد توجه گردشگران قرار گرفته است، هر چند یکی از شگفت انگیزترین مهندسی‌ها را می‌توان در سیستم تاریخی هیدرولیکی شوشتر مشاهده کرد. قدمت این سیستم آبرسانی باستانی که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، به زمان هخامنشیان و پادشاهی داریوش بزرگ در سده پنجم میلادی بر می‌گردد.

بازدید از قلعه سلاسل، ارگ باستانی شوشتر با قدمت دوهزار سال که بخشی از سیستم دفاعی شهر در دوران باستان بوده است نیز می‌تواند برای گردشگران جذاب باشد. برای صرف یک ناهار لذیذ می‌توانید به رستوران خانه مستوفی از معروفترین عمارت‌های تاریخی شوشتر متعلق به دوره قاجار بروید.»

بندر لافت

قشم را به خاطر طبیعت بکر و شگفت انگیزش، جزیره عجایب هفتگانه می‌دانند؛ با این حال یکی از مناطقی که گردشگران قبل از ترک جزیره باید ببینند بندر لافت است. این منطقه بندری آرام و تاریخی در گوشه شمال غربی قشم قرار دارد و وجود تعداد زیادی بادگیر درخط افق آن می‌تواند برای هر گردشگری جذاب باشد. بنا‌های روستا خیلی نزدیک به هم ساخته شده و کوچه‌های آن نیز بسیار تنگ و باریک هستند.

بادگیر‌های کوچک و بزرگ خانه‌های روستایی که در میان باغ‌ها و نخلستان‌ها قرار گرفته‌اند، شکوه و زیبایی خاصی به این روستای ساحلی بخشیده‌اند. علاوه بر این چهره طبیعی روستای لافت در میان درختان سبز گرمسیری و نخلستان‌های بلند، همراه با زیبایی خیره کننده دریا و جنگل شناور حرا برای هر تازه واردی جذاب است.»

بندر انزلی

بندر انزلی در استان گیلان و در امتداد دریای خزر قرار دارد و مرکز تولید خاویار ایران به حساب می‌آید. شهر انزلی به واسطه سواحل خزر و تالاب بین المللی بندر انزلی از چند جزیره و شبه جزیره تشکیل شده است که با پل به هم مرتبط هستند.

این شهر بندری آرام که گله‌های گاو و مرغ به آزادی در آن رفت و آمد می‌کنند، تالاب انزلی را در خود جای داده که زیستگاه گونه‌های مختلف پرندگان و نیلوفر آبی خزر است. قایق سواری در سفید رود و تماشای حیات وحش هم می‌تواند برای گردشگران جذاب باشد. پل‌های تاریخی انزلی و غازیان، کاخ موزه نیروی دریایی، موج شکن برخی از جا‌های دیدنی بندر انزلی به شمار می‌روند.»

نیشابور

شهر‌های شرق ایران اغلب شاهد تعداد کمی از گردشگران هستند، در این میان می‌توان به نیشابور اشاره کرد که حتی شاعر آرژانتینی، خورخه بورخس، در نوشته‌هایش از این شهر یاد کرده است. نیشابور در روزگاران گذشته جزو ۱۰ شهر بزرگ ایران بوده است که بعد از حمله مغول‌ها در قرن سیزدهم میلادی رو به افول نهاد.

آرامگاه شاعران بزرگ ایرانی نظیر خیام، عطار و یغما و نقاش معروف کمال الملک در این شهر قرار دارد. موقعیت استراتژیک کاروانسرای شاه عباسی باعث شده بود که در گذشته محل رفت و آمد‌های زیادی باشد، هرچند اکنون به موزه تبدیل شده است و ارزش دیدن دارد.


منبع: روزنامه هفت صبح

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گردشگری گردشگران حرفه ای نطنز اصفهان بندر انزلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۵۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه خوشنویسی در سعدالسلطنه راه‌اندازی شود

نایب‌ رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین گفت: مکانی بهتر و مناسب‌تر از سرای تاریخی سعدالسلطنه برای راه‌اندازی موزه خوشنویسی نداریم.

فاطمه اشدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین، اظهار کرد: می‌توان بخشی از غرفه‌های مجموعه سعدالسلطنه را به صورت اعلان فراخوان و دعوت از افراد فعال در این حوزه برای امور مربوط به فرهنگ اهل بیت (ع) و هیئت‌های مذهبی واگذار کنیم.

وی افزود: مجموعه سعدالسلطنه به عنوان یک اثر تاریخی و میراثی که ثبت جهانی شده است، به همین دلیل باید پازل گردشگری آن نیز با ایجاد کاربری‌های متنوع در غرفه‌های آن و همچنین امکانات دیگر در آن تکمیل شود. اگر این مجموعه را با تمامی نیازها و خواستگاه گردشگران و کاربری‌های اقتصادی، فرهنگی و مذهبی و رفاهی آن نبینیم، موفق نخواهیم بود.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد افراد توانمندی در حوزه فعالیت‌های مذهبی در شهر وجود دارند که نیازمند حمایت هستند و می‌توانیم بخشی از غرفه‌های مجموعه سعدالسلطنه را به صورت اعلان فراخوان و دعوت از افراد فعال در این حوزه برای امور مربوط به فرهنگ اهل بیت (ع) و هیأت‌های مذهبی واگذار کنیم.

اشدری با انتقاد از عملکرد شهرداری در بی‌توجهی به راه‌اندازی موزه خوشنویسی در سعدالسلطنه، تصریح کرد: مکانی بهتر و مناسب‌تر از سعدالسلطنه برای راه‌اندازی موزه خوشنویسی نداریم اما متأسفانه بعد از سه سال در دور ششم شورا مدیریت شهری نسبت به این خواسته و سیاست گذاری شورا بی توجه است و گویا سخنان ما مصداق آب در هاون کوبیدن است.

وی اضافه کرد: اگر نمی‌توانیم اقدام شایسته ای به پاس قدردانی در شأن هنر و هنرمندان خوشنویس و ترویج این هنر ارزنده خاصِ فارسی و مهم‌تر از همه در شأن پایتخت خوشنویسی برای ارائه هنر هنرمندان خوشنویس به همشهریان هنرور و گردشگران فرهیخته در پایتخت خوشنویسی ایران داشته باشیم، پرداختن به این موضوع مهم و ارزشمند صرفاً در قالب یک شعار و پسوند پایتخت خوشنویسی به قزوین، شهر کهن و تاریخی و نماینده تمام‌قد هنرخیز ایران هم ظلم است و هم جفا و هم دور از عدالت و انصاف.

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قزوین گفت: به طور قطع اگر این فرصت در اختیار دیگر شهرهای ایران بود خیلی زودتر سال‌ها پیش این هنر فاخر و فارسی ایرانی به طور جهانی مطرح و موجب جذب گردشگران فرهنگی و هنری می‌شد.

کد خبر 745667

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر موتورسواری حرفه‌ای یک سگ در خیابان‌های ایران (فیلم)
  • فرایند تولید چاقوی حرفه‌ای سرآشپز‌ در کارخانه چینی (فیلم)
  • موزه خوشنویسی در سعدالسلطنه راه‌اندازی شود
  • دستگیری سارقان حرفه‌ای منازل در خرم‌آباد
  • ضرغامی در پاسخ به قدس آنلاین بیان کرد: تکذیب خروج ایران از ایکوم و ایکوموس
  • اخراج ایران از ایکوموس کذب است
  • ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» خارج نشده است
  • ایران از ایکوموس خارج نشده است
  • ناهم‌خوانی آمارهای گردشگری سلامت/ امارات و ترکیه رقبایی که همچنان می‌تازند
  • گردشگران بلاروس می‌توانند بدون روادید به ایران سفر کنند