Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-03-29@11:23:22 GMT

بارش و دمای ایران در بهاری که گذشت

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۶۸۰۰۷

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی وضعیت دما و بارش کشور را در بهار ۹۸ تشریح کرد و گفت: در بهار امسال به‌طور متوسط دمای کل کشور ۰.۲ درجه سانتیگراد خنک‌تر بود.

به گزارش «تابناک»، صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه استان‌ آذربایجان غربی رکورددار هوای گرم و قزوین رکورددار هوای سرد در بهار ۹۸ بودند، تصریح کرد: در سه ماه گذشته، آذربایجان غربی ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درجه سلسیوس گرم‌تر از نرمال و قزوین ۰.۸ درجه سلسیوس نسبت به بلندمدت بهاره خنک‌تر بودند.

این کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت دمایی کشور در خردادماه ۹۸ گفت: ماه گذشته به‌طور میانگین حدود نیم درجه سانتیگراد افزایش دما داشتیم. در این میان استان آذربایجان غربی با افزایش ۲.۷ درجه سلسیوس بیشترین افزایش دما را نسبت به بلندمدت ماه خرداد داشت. از سوی دیگر در کرمان هوا ۰.۶ درجه سلسیوس خنک‌تر شده بود.

ضیائیان وضعیت دمایی استان تهران را تشریح و اظهارکرد: تهران در خرداد ۹۸، ۰.۲درجه سلسیوس افزایش دما داشت در حالی‌که در بهار سال جاری ۰.۶ درصد نسبت به بلندمدت خنک‌تر بود.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه گفت‌وگو وضعیت بارشی کشور را در بهار ۹۸ تشریح کرد و با اشاره با اینکه مجموع بارش میانگین ایران در بهار ۹۸، حدود ۱۰۴ میلی‌متر بود، گفت: بارش کشور در سال گذشته ۶۸ میلی‌متر و در بلندمدت ۵۶ میلی‌متر ثبت شد بنابراین کشور در بهار امسال نسبت به سال قبل، حدود ۵۴ درصد و نسبت به بلندمدت حدود ۸۸ درصد بارش بیشتر دریافت کرد.

وی تاکید کرد: در بهار ۹۸ همه استان‌ها نسبت به بلندمدت افزایش بارش داشتند البته استان اردبیل از این شرایط استثناست چون شش درصد کاهش بارش نسبت به میانگین بلندمدت داشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد که استان‌های لرستان، چهارمحال و بختیاری و همدان به ترتیب با میزان بارش ۳۱۴ میلی‌متر، ۲۵۸ میلی‌متر و ۲۳۱ میلی‌متر سه استان اول کشور به لحاظ بارش دریافتی در بهار ۹۸ بودند.

به گفته ضیائیان در خردادماه ۹۸، بارش کل کشور در حدود ۵.۶ میلی‌متر بود که نسبت به سال قبل کمتر اما در قیاس با بارش بلندمدت در حد نرمال بود. در این ماه بیشترین مقدار بارش دریافتی برای استان‌های خراسان شمالی، ارومیه و خراسان رضوی به ترتیب ۲۵، ۲۲ و ۲۰ میلی‌متر بود.

وی در پایان اظهارکرد: استان تهران در خردادماه ۹۸، ۱۱.۸ میلی‌متر بارش دریافت کرد. بارش خردادماه تهران در سال قبل حدود ۲۴ میلیمتر و در بلندمدت هشت میلی‌متر بود بنابراین اختلاف بارش امسال خردادماه در تهران کم‌تر از سال قبل و بیشتر از میانگین بلندمدت بود. همچنین در بهار ۹۸، در استان تهران ۱۲۷ میلی‌متر بارش رخ داد که نسبت به بارش ۱۱۵ میلی‌متری سال قبل، ۱۰ درصد افزایش و نسبت به بارش ۷۷ میلی‌متری بلندمدت ۶۵ درصد افزایش داشت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مرکز ملی خشکسالی وضعیت دما وضعیت بارش ها بارندگی گلوبال هاوک مصباح یزدی جبهه پایداری اف ای تی اف فرشاد احمدزاده پرونده الکترونیک سلامت مارک اسپر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۸۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی هواشناسی کشور ۸ و ۹ فروردین ۱۴۰۲ / نفوذ سامانه بارشی در برخی استان‌ها

به گزارش صدای ایرانصادق ضیائیان، درباره وضعیت جوی امروز چهارشنبه ۸ فروردین گفت: در برخی نقاط استان‌های اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، غرب کردستان، زنجان، استان‌های ساحلی خزر و خراسان شمالی در ساعاتی از روز رگبار باران، گاهی رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در نقاط سردسیر و مرتفع بارش برف پیش بینی می‌شود.

وی برای پنجشنبه ۹ فروردین در نواحی مرکزی، برخی نقاط شمال شرق و شرق، استان‌های واقع در دامنه‌های زاگرس مرکزی، ارتفاعات البرز و برخی نقاط غرب کشور بارش‌های پراکنده را پیش بینی کرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: جمعه ۱۰ فروردین نیز در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی، برخی نقاط استان‌های یزد، کرمان، اصفهان و در روز شنبه در برخی نقاط استان فارس و روز یکشنبه در شمال غرب، غرب و استان‌های غربی خزر بارش خواهیم داشت.

به گفته ضیائیان، تا روز شنبه در شمال شرق و شرق کشور وزش باد شدید هم گاهی گرد و خاک پیش بینی می‌شود؛ خلیج فارس تنگه هرمز و دریای عمان نیز تا جمعه مواج می‌باشد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۹ فروردین‌ماه) کمی ابری گاهی افزایش ابر و بارش پراکنده و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۰ و حداکثر دمای ۱۸ درجه سانتیگراد و طی روز جمعه (۱۰ فروردین‌ماه) صاف تا کمی ابری گاهی وزش باد، با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۸ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

وی در پایان گفت: طی فردا و پس فردا بندرعباس با دمای ۳۵ و ۳۳ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۲- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان‌ کشور هستند.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۳ درصدی بارش‌های همدان نسبت به بلندمدت
  • بارش باران و برف در برخی استان‌های کشور
  • بارش باران و برف در برخی استان های کشور
  • موج جدید برف و باران بهاری اصفهان را فرامی‌گیرد
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۸ و ۹ فروردین ۱۴۰۲ / نفوذ سامانه بارشی در برخی استان‌ها
  • ادامه فعالیت سامانه بارشی در برخی استان‌ های کشور
  • بیشترین بارش نوروزی در این شهر ایران اتفاق افتاد
  • بارش‌های سال آبی جاری آذربایجان‌غربی؛ ۱۸ درصد بیشتر از بلندمدت
  • بارش‌ها در ایران ۲۱ درصد کاهش یافت/کاهش ۱۷ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • بادهای شدید آسمان اصفهان را فرا می‌گیرد/ منتظر بارش‌های بهاری و رعدوبرق باشید