Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر اقتصاد چندی پیش این خبر خوش را به مردم داده بود که در سه‌ ماهه نخست سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته واردات کالاهای اساسی رشد قابل‌توجهی داشته و حالا طبق آمار گمرک ایران در این مدت برنج در صدر کالاهای اساسی وارداتی قرار داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، دولت همواره این اطمینان را به مردم داده است که حتی با وجود تحریم ها نگرانی در رابطه با تامین کالاهای اساسی نداشته باشند و در صورت نیاز تا هر زمان نسبت به واردات این نوع از کالاها اقدامات لازم صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

براین اساس 23 خرداد وزیر امور اقتصاد و دارایی که همراه معاون امور گمرکی ایران و ناظر گمرکات استان خوزستان از شرکت‌های خصوصی، اسکله‌های بندری، امور گمرکی و نحوه تخلیه و بارگیری منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) بازدید می کرد به این نکته اشاره داشت که با توجه به شرایط تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه ما وضع‌شده یکی از دغدغه‌های ما بحث تامین کالاهای اساسی است؛ بنابراین لازم بود بررسی در عرصه بندری و گمرک واردات این کالاها داشته باشیم تا مستقیم در جریان روانی کار به‌ خصوص در تامین کالاهای اساسی کشور باشیم.

 

«فرهاد دژپسند» در حاشیه این بازدید خبر خوشی نیز برای مردم داشت و بیان کرده بود که در سه‌ ماهه نخست سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته واردات کالاهای اساسی رشد قابل‌توجهی داشته و در برخی از اقلام بیش از دو برابر واردات صورت گرفته است.

 

بنابراین گزارش در تایید سخنان وزیر اقتصاد، گمرک ایران آماری از واردات کالاهای اساسی در سه ماه نخست سال داده است و طبق بررسی آمار تجارت خارجی کشور از ابتدای امسال تا ۲۵ خرداد ماه نشان می دهد که برنج خارجی، ذرت، انواع دانه‌های روغنی (سویا)، دارو و تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی و کنجاله سویا، روغن‌های خوراکی نیمه جامد و مایع و خام، کره با بسته بندی بیش از ۵۰۰ گرم، جو و شکر خام، گوشت قرمز سرد، چای خشک، گوشت قرمز گرم و حبوبات به ترتیب بیشترین میزان واردات را طی این مدت داشته اند.

 

همچنین برنج با ارزش ۶۶۳ میلیون دلار در صدر کالای اساسی قرار دارد به طوری که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۵ و ۱۱ صدم درصد افزایش را نشان می‌دهد. ذرت ازجمله کالاهای اساسی است که در رتبه دوم جای دارد و طی این مدت به میزان ۵۲۳ میلیون دلار به کشورمان وارد شده است و از نظر ارزشی ۲۸ و ۹۰ صدم درصد افزایش داشته است.

 

این گزارش می‌افزاید: ارزش دلاری انواع  دانه‌های روغنی (سویا) به کشورمان طی این مدت ۳۴۶ میلیون دلار بوده که از نظر وزنی ۴۹ صدم درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

 

براساس این گزارش دارو و تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی از دیگر کالاهای اساسی است که با حجم ۴ هزار و ۱۵۱ تن و به ارزش ۳۳۳ میلیون دلار طی مدت مذکور وارد کشور شده است که از نظر وزنی ۴۹ و ۴۰ صدم درصد و از حیث ارزش ۱۲ و ۴۵ صدم درصد رشد داشته است.

 

این گزارش حاکی است کنجاله سویا با حجم ۷۵۳ هزار و ۴۶ تن به ارزش ۳۳۱ میلیون دلار طی این مدت وارد کشور شده است که از نظر ارزشی با افزایش ۲۳۶ و ۷۸ صدم  درصدی همراه بوده است.

 

روغن‌های خوراکی نیمه جامد و مایع  و خام از دیگر کالاهای اساسی است که به حجم ۳۳۶ هزار و ۱۴۲ تن و با ارزش ۲۶۰ میلیون دلار وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۵۹ و ۴۳ صدم درصدی وزنی و ۴۷ و ۵۱ صدم درصدی از نظر ارزشی داشته است.

 

شایان ذکر است که کره با بسته‌بندی بیش از ۵۰۰ گرم با رشد چشمگیر ۳۷۵ و ۸۳ صدم درصدی از نظر ارزشی و ۴۱۰ و ۲۵ صدم درصدی از حیث وزنی نسبت به مشابه سال گذشته همراه بوده است به طوری که واردات این کالا طی مدت مذکور با حجم ۴۱ هزار و ۲۶۳ تن و به ارزش ۲۶۰ میلیون دلار بوده است.

 

جو از دیگر کالاهای اساسی است که با میزان ۷۱۷ هزار و ۷۴۳ تن به ارزش ۱۹۱ میلیون  دلار وارد کشورمان شده است که با افزایش ۳۵ و ۷۱ صدم درصد وزنی و ۶۶ و ۹۴ صدم درصدی ارزشی مواجه بوده است.

 

این گزارش می‌افزاید: واردات شکر خام طی این مدت با حجم ۴۹۶ هزار و ۲۲۹ تن به ارزش ۱۷۴ میلیون دلار بوده که افزایش چشمگیر ۶۰۲ و ۱۵ صدم درصدی وزنی و ۴۳۹ و ۲۴ صدم درصدی از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.

 

واردات گوشت قرمز سرد با حجم ۳۱ هزار و ۱۱ تن به ارزش ۱۲۷ میلیون دلار طی این مدت وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۶ و ۹۹ صدم درصد از نظر وزنی و ۲۷ و ۵۵ صدم درصد از حیث ارزشی افزایش را نشان می‌دهد.

 

بنابراین گزارش واردات چای خشک به میزان ۲۲ هزار و ۳۰۱ تن و به ارزش ۱۰۸ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۱۰۳ و ۵ صدم درصد وزنی و ۱۰۸ و ۳۸ صدم درصد ارزشی با افزایش همراه بوده است.

 

گوشت قرمز سبک گرم از دیگر کالاهای اساسی است که واردات آن از ابتدای سال‌جاری تا ۲۵ خرداد ماه با حجم ۷ هزار و ۷۷۸ تن و به اررزش ۵۱ میلیون دلار بوده است. این گزارش در ادامه می‌افزاید، میزان واردات حبوبات طی مدت مذکور ۴۸ هزار و ۸۸۱ تن به ارزش ۴۵ میلیون دلار بوده که بیانگر افزایش ۶ و ۴۰ صدم درصدی وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است./

 

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد مجلس شیراز بیرجند مناطق سیل زده غنی سازی اوقات فراغت مسجد خبرگزاری شبستان گمرک ایران واردات برنج برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۸۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۴۲۶ میلیون دلار ارز به کالاهای اساسی و دارو

سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز گفت: در بازار طلا و شمش بر اساس هفدهمین حراج شمش طلا طی امروز از  ۲۹۰ کیلو گرم طلایی که عرضه شده  ۱۲۴ کیلوگرم معامله شده که میانگین قیمت آن ۴ میلیارد و ۷۴۸ میلیون تومان بوده است.

وی ادامه داد:  در مقایسه با هفته قبل  حراج تفاوتی نداشته  و حراج سکه  هم  حال انجام است و براساس برنامه از قبل از ساعت ۱۲ تا ۱۵ سفارش گیری انجام شد  و در پایان ساعت ۱۸ اسامی  افرادی که سکه به آنها تخصیص یافته اعلام می‌شود. هر سه نوع سکه از جمله نیم سکه، ربع سکه و تمام به متقاضیان اختصاص داده می‌شود و بعد از گذشت هفت روز کاری افراد می‌توانند از شعبی که انتخاب کرده اند سکه‌های خود را  تحویل بگیرند.

سعیدی در خصوص ارز‌های تعیین شده برای کالا‌های اساسی ودارو  با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان گفت: در بخش کالا‌های اساسی کشاورزی از جمله  گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی  ۳۶۷ میلیون دلار و برای دارو وت جهیزات پزشکی هم ۵۹ میلیون دلار اختصاص یافته که در مجموع ۴۲۶ میلیون دلار در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص تامین ارز صنایع هم گفت: برای حوزه صنایع حمل ونقل و خودرو ارز نیمایی به میزان ۲۷۸ میلیون دلار تامین شده و در بخش ارز واردات در مقابل صادرات ۱۴۶ میلیون دلار و  در بخش صنایع تجهیزات برق و الکترونیک ۹۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳ میلیون دلار اختصاص یافته شده است که در مجموع ۱۰۲۴ میلیون دلار ارز نیمایی و ۴۱۲ میلیون دلار هم ارز در مقابل واردات و صادرات اختصاص یافته شده است.

سعیدی گفت:  آخرین اعداد نرخ اسکناس  دلار ۴۳ هزار و  ۵۶۷ تومان و نرخ حواله هم ۴۰ هزار و ۴۶۷ تومان بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • اعلام آمار تامین ارز کالاهای اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات از ابتدای سال تاکنون
  • میزان اختصاص ارز واردات و نرخ آن اعلام شد
  • کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی
  • اعلام آمار تامین ارز کالاهای اساسی صنایع و واردات در برابر صادرات
  • بهادری‌جهرمی: کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو
  • سازمان بازرسی به وزیر جهاد کشاورزی هشدار داد
  • یاداشت|متنوع سازی مبادی واردات یک ضرورت است
  • تخصیص ۱۱ میلیارد دلار ارز با نرخ نیما برای واردات کالاهای اساسی
  • اختصاص ۴۲۶ میلیون دلار ارز به کالاهای اساسی و دارو
  • برنج و شکر با قیمت مصوب عرضه می‌شود/ توزیع کالاهای اساسی طبق روال سابق