Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@02:49:01 GMT

ممنوعیت یا عوارض صادراتی؟

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۶۸۷۹۳

ممنوعیت یا عوارض صادراتی؟

یک روز بداقبالی سراغ پیاز و سیب‌زمینی می‌رود و روز دیگر سراغ خرما تا آن‌ها را در بازارهای داخل زندانی و آه از نهاد صادرکنندگان بلند کند. البته که بی‌انصافی است اگر از انگیزه و حسن نیت ممنوع‌کنندگان، یعنی تنظیم بازار داخلی و کنترل قیمت محصولات چشم‌پوشی کنیم. اما آن طور که «محمد لاهوتی» رئیس کنفدراسیون صادرات ایران به ایرنا گفته، در هیچ‌یک از تصمیم‌گیری‌های بخشنامه‌ای از تشکل‌ها و اتاق بازرگانی مشورت نشده و همین است که بار کج ابلاغیه‌ها اغلب به سرمنزل مقصود نرسیده است و اصلاحات ناگزیر آن‌ها خود گواه بر این ادعاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از کمیت این ابلاغیه‌ها، کیفیت آن‌ها هم محل بحث است. اینکه از اساس صورت مساله را پاک کنیم که می‌شود همان ممنوعیت صادرات، یا دنبال راهکارهای جایگزین مثل عوارض صادراتی باشیم؟

آن‌هایی که دستی بر آتش صادرات دارند به تب عوارض صادراتی رضایت داده‌اند و آن را به مرگ ممنوعیت صادرات ارجح می‌دانند؛ از سرپرست سازمان توسعه تجارت کشور گرفته تا کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران که خانه فعالان اقتصادی و بازرگانان است، از ترس ممنوعیت همگی یک صدا خواستار عوارض صادراتی هستند تا نکند با یک بخشنامه، حاصل زحمات چند صد شبه‌شان برای به دست گرفتن بازارهای رقابتی، یک‌شبه جلوی چشمشان به باد رود.

اما اگر ترجیح این افراد ابلاغ عوارض صادراتی است، پس چرا با هر بخشنامه عوارض صادراتی داد از نهاد صادرکنندگان بلند می‌شود؟ آخرینش همین هفتم خرداد ماه امسال بود که عوارض صادراتی به گمرکات کشور ابلاغ و بر اساس آن به هر کیلو خرمای مضافتی ۸,۰۰۰ تومان و هر کیلو خرمای کبکاب ۵,۰۰۰ تومان عوارض بسته شد. بخشنامه‌ای که طول عمرش بیش از ۱۳ روز نبود و به سرنوشت بسیاری دیگر از بخشنامه‌ها دچار شد؛ حذف!

لاهوتی در این زمینه به ایرنا توضیح می‌دهد: در بند ۲ و ۳ قانون محیط کسب و کار مستقیماً اعلام شده هرگونه تصمیم‌گیری باید با نظر تشکل‌ها باشد که در هیچیک از تصمیمات اخیر لحاظ نشده است.

وی با تاکید بر اینکه وضع عوارض صادراتی طبق قانون رفع موانع تولید ماده ۳۷ پروسه خاصی دارد، ادامه داد: طبق این قانون حضور نماینده تشکل‌ها و اتاق ایران در جلسات تصمیم‌گیری برای ابلاغ بخشنامه ضروری است و سپس این تصمیمات باید در شورای اقتصاد تصوب شود.

این نماینده اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: همچنین پس از تصویب بخشنامه‌ها باید سه ماه به صادرکننده فرصت داده شود. حتی اگر امروز شرایطمان ویژه است و تصمیم‌گیران نمی‌توانند سه ماه به صادرکنندگان فرجه دهند، باید قانون ویژه اعمال شده و حداقل دو هفته به صادرکننده زمان داده شود؛ نه اینکه به دلیل ممنوعیت یا عوارض صادراتی جدید، ناگهان کامیون‌ها لب مرز متوقف شوند.

آن طور که از صحبت‌های رئیس کنفدراسیون صادرات ایران مشخص است، انتقاد صادرکنندگان نه مشخصاً به وضع عوارض صادراتی که به رعایت نکردن دقیق قانون است؛ قانونی که طبق آن باید نظرات بخش خصوصی پیش از تصمیم‌گیری‌ها اخذ شود و نه پس از آن.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۸۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخشنامه «هما» درباره شرایط رسیدگی به امور مسافران

به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت راه و شهرسازی، بر اساس بخشنامه سازمان هواپیمایی کشوری شرایط تغییر تاریخ و استرداد (بازگشت وجه بلیت) در شبکه پروازی برنامه ای داخلی و بین‌المللی هما در شرایط غیر مترقبه کنونی اعلام می‌شود.

وجه بلیت مسافرانی که پرواز آنان ابطال شده، بدون کسر هزینه استرداد (بازگشت وجه بلیت) امکان پذیر است.

تغییر تاریخ بلیت مسافرانی که پرواز آنان ابطال شده، در صورت بودن جا در همان کلاس پروازی و در محدوده اعتبار بلیت بدون دریافت هزینه تغییر، امکان پذیر است.

مسافرانی که تاریخ صدور بلیت آنان تا ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۳- 13APR24 و پرواز آنها در بازه ۲۵ تا ۳۱ فروردین ماه- 13APR24-19APR24 بوده است، در صورت انصراف از انجام پرواز بلیت بدون کسر هزینه، استرداد می‌شود. همچنین تغییر تاریخ بلیت این دسته از مسافران در صورت بودن جا در همان کلاس پروازی و در محدوده اعتبار بلیت بدون دریافت هزینه تغییر، امکان پذیر است.

دیگر خبرها

  • صادرات ۷.۶ میلیارد دلاری زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۲
  • بخشنامه «هما» درباره شرایط رسیدگی به امور مسافران
  • قیمت جدید ۴ مدل پژو پارس اعلام شد + سند
  • مرکبات مازندران در سبد صادراتی ۱۶ کشور جهان
  • نظر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص تعطیلی پنجشنبه و کاهش ساعت کار بخش خصوصی
  • بخشنامه ایران خودرو درباره قیمت جدید پژوپارس
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • بررسی مشکلات پایانه صادرات کاشی و سرامیک میبد
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید
  • سايه دانشگاه فرهنگيان بر سر آموزش و پرورش