Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساخت مینی سریال «شهید حججی» که از سال گذشته در دست تولید بود، به دلیل مشکلات مالی متوقف شد.

صبا کریمی/

ساخت مینی سریال «شهید حججی» که از سال گذشته در دست تولید بود، به دلیل مشکلات مالی متوقف شد. سعید کمانی، تهیه‌کننده این پروژه بتازگی در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها عنوان کرده که با نویسنده فیلم‌نامه این سریال تسویه حساب شده و دیگر قرار نیست به تولید برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین درباره چرایی توقف تولید این سریال گفته است: سازمان صداوسیما اواخر سال ۹۷ درصدی از بودجه سیما فیلم را برای سال ۹۸ کم کرد و مرکز سیما فیلم هم بودجه را به پروژه‌هایی که اولویت بیشتری دارند اختصاص می‌دهد.

با این حال اما کمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ما به ابعاد دیگری از این ماجرا نیز اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که بودجه سازمان کم شده و دولت هم این بودجه را در اختیار ما قرار نداده است. برهمین اساس تلویزیون مجبور شده کارهایی را که در دست تولید و نگارش است و اتفاقاً تعدادشان هم کم نیست، متوقف کند. یکی از همین کارها سریال «شهید حججی» است که درگیر چنین داستانی شده است.

وی افزود: بی‌تردید سریال‌سازی اولویت تلویزیون است اما وقتی قرار است بودجه‌ای به سازنده اختصاص داده شود. در عمل این بودجه در اختیار گروه قرار نمی‌گیرد و از آن طرف معاون سیما هم از آن اطلاعی ندارد و فقط می‌داند که برمبنای قانون باید این بودجه به سازمان صدا و سیما تخصیص داده شود، اما نمی‌شود؛ در این حالت وضعیت مشخص است. وقتی این بودجه به سازمان تخصیص پیدا نمی‌کند تلویزیون هم موظف است کارهایی را که قرار است انجام بدهد رسانه‌ای کند؛ قاعدتاً بدون بودجه هم طبیعی است که کارها بلاتکلیف می‌مانند.

این تهیه‌کننده در ادامه یادآور شد: اینکه ما می‌بینیم کارهای گفت‌وگو محور افزایش پیدا کرده به این دلیل است که این جنس کارها بودجه زیادی نمی‌خواهد. یک کار نمایشی که سال گذشته با هزینه کمی قابل تولید بود، باید امسال سه برابر آن مبلغ برایش هزینه شود تا بتوان مانند همان سریال را ساخت. این فشاری را که به سریال‌ها وارد می‌شود را هیچ کس جبران نکرده و نمی‌کند.

وی در ادامه افزود: در مورد پروژه ما هم مشکل همین است. به دلیل اینکه مینی سریال «شهید حججی» نیاز به ارز داشت و باید خارج از کشور می‌رفتیم، با مشکلاتی روبه‌رو شدیم که واقعاً هیچ ارتباطی به رسانه نداشت و در واقع به تحریم‌ها مربوط بود. شما تصور کنید ما تولید این پروژه را با دلار 3000 تومان برآورد کردیم اما در حال حاضر برایمان با دلار 14 هزار تومان تمام می‌شود و همه محاسبات ما را به‌هم ریخته است.

کمانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر چرایی حضور اسپانسرها در تلویزیون و کارکرد آن‌ها در تأمین بودجه تصریح کرد: در مورد برنامه‌های سرگرمی مانند مسابقات یا تاک‌شوها کاملاً مشخص است؛ این برنامه‌ها اسپانسر مالی دارند و حامی مالی هم این انگیزه را دارد که در این برنامه‌ها مشارکت کند. اما در سریال‌ها این‌گونه نیست، چون قرار نیست ما اهداف اسپانسر را محقق کنیم، بلکه ما می‌خواهیم مخاطب میلیونی و مردمی خود را راضی نگه داریم و در واقع نیازهای اجتماعی خودمان را برطرف کنیم؛ طبیعتاً در چنین شرایطی نمی‌توانیم در یک سریال تبلیغات مورد نظر اسپانسر را انجام دهیم؛ بنابراین آن اسپانسر هم ترجیح می‌دهد سراغ برنامه اجتماعی برود تا بتواند راحت‌تر به اهدافش برسد و این امکان را دارد که 100 درصد خودش را آن گونه که می‌خواهد تبلیغ کند.

این تهیه‌کننده تلویزیون در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: واقعیت این است که ما پروژه‌ای درباره شهدای مدافع حرم داریم که سه سال است درگیر آن شدیم و با کمک صدا و سیما و یکی از ارگان‌ها مشغول تهیه آن هستیم. این کار، پروژه بسیار عظیمی است. با یکی از کارگردانان مطرح کشورمان که در حوزه دفاع مقدس فعال هستند، کار می‌کنیم. بخش زیادی از کار پیش رفته و اتفاقاً قرار بر این است که شهید حججی در آن پروژه دیده شود و این تعهد توسط سازمان از ما گرفته شده است. در واقع در این پروژه جدید شهید حججی از یک مینی سریال خارج شده و وارد یکی از مجموعه‌های بزرگ تلویزیون شده است. این روزها در مرحله پیش تولید کار هستیم و نگارش آن هم تا حدودی انجام شده و کلیت موضوع آن بحث دفاع از حرم است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شهید حججی صبا کریمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۰۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه عکس «سفر آخر» که روایت‌گر داستان یک عکس دیده شده از شهید مرتضی آوینی است، عصر یکشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ گالری شماره یک خانه عکاسان ایران افتتاح شد.

در افتتاحیه این نمایشگاه که متشکل از ۵۴ فریم عکس در اندازه‌های مختلف است، اصغر بختیاری، احسان رجبی، مرتضی شعبانی، سیدمحمد جعفری و محمدحسین قدمی که عکس‌هایشان در اندازه‌های مختلفی روی دیوار رفته است، حضور داشتند و با شور و هیجان در حال بیان خاطرات با یکدیگر بودند و گاهی با هم از دیدن یکی از تصاویر افسوس می‌خوردند و گاهی نیز با هم لبخند می‌زدند.

«سفرِ آخر» نمایشگاه عکس‌هایی از این عکاسان است که از آغاز تشکیل گروه «روایت فتح» به همراه شهید مرتضی آوینی بوده و در کنار او و گروهش، عکاسی کرده‌اند. نمایشگاه با استفاده از روایت، به بخش‌های مختلف تقسیم شده است که داستان سفر آخر گروه به مناطق جنگی جنوب در فروردین ۱۳۷۲ از مهم‌ترین بخش‌های نمایشگاه به حساب می‌آید.

مرتضی شعبانی از دوستان نزدیک شهید آوینی، یکی از هنرمندانی است که عکس‌هایش در نمایشگاه «سفر آخر» به نمایش درآمده است. وی همچنین بانی برگزاری این نمایشگاه بوده است و عکس‌های خود و دیگر دوستان عکاس و تصویربردار را از پشت صحنه «روایت فتح» جمع آوری، انتخاب و همراه خانه عکاسان ایران برای نمایش، مدیریت کرده است.

علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود با آن شخصیت تمامی ندارد

سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران درباره برگزاری این نمایشگاه در سالگرد شهید آوینی به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه «سفر آخر» شامل عکس‌هایی از سفر گروه فیلمسازی شهید آوینی به مناطق جنگی جنوب کشور در فروردین ۱۳۷۲ است که منجر به شهادت مرتضی آوینی می‌شود. این نمایشگاه به فریم‌های آخری که از شهید آوینی در این سفر ثبت شده، اختصاص دارد و به شیوه جدیدی ارایه شده است.

وی همچنین توضیح داد: علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود هنرمندان با وی تمامی ندارد و این نمایشگاه نیز بهانه‌ای جدید برای پرداختن به شخصیت این شهید بزرگوار برای علاقه‌مندان به او و کسانی که به او تمسک دارند، است. سعی کردیم این نمایشگاه را به شیوه و مدلی جدید ارایه کنیم و در کنار عکس‌ها، دوربین‌هایی که در آخرین روز تصویربرداری شده، دست‌نوشته‌های شهید و …را به نمایش گذاشته‌ایم.

نمایش ۷ دقیقه از پشت صحنه‌های «روایت فتح»

باقری بیان کرد: در نمایشگاه همچنین از فیلمی ۷ دقیقه‌ای از پشت صحنه‌های «روایت فتح» که تا به حال دیده نشده یا کمتر دیده شده‌اند، بهره گرفتیم و در فضای نمایشگاه پخش می‌کنیم.

از عکس‌های جالب توجهی که در این نمایشگاه روی دیوار رفته است، عکس‌های مربوط به جوانی و نوجوانی شهید آوینی است. همچنین، عکس‌هایی از لحظه شهادت و لحظاتی پس از شهادت مرتضی آوینی و محمدسعید یزدان پرست از جمله عکس‌های ناراحت کننده و دردناک نمایشگاه است.

هر چه در مورد شهید آوینی کار شود، کم است

اصغر بختیاری در زمان حیات سیدمرتضی آوینی مدیر تولید گروه «روایت فتح» بود و بعد از شهادت او قدم در عرصه ساخت مستند گذاشت. وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تجربه همکاری با شهید آوینی و حال و هوای نمایشگاه «سفر آخر» بیان کرد: من سال ۱۳۶۶ با آقا مرتضی آشنا شدم زمانی که در گروه روایت فتح صداوسیما بودم. وقتی جنگ تمام شد در مجموعه جدید «روایت فتح» مدیر تولید بودم و در شهرهای سوسنگرد، بستان و هویزه و خرمشهر مستند ساختیم که آخرین فیلم، «شهری در آسمان» بود و در نهایت به فکه ختم شد. نمایشگاه حاضر بسیاری از خاطرات مشترک مان را زنده کرد؛ عکس‌های مربوط به فکه را من و آقای شعبانی ثبت کردیم و بقیه عکس‌ها را آقای قدمی، رجبی و جعفری گرفتند.

وی گفت: تاکنون کارهای بسیاری شده است که همه آنها مهم و تاثیرگذار بوده‌اند اما هر چه کار در مورد شهید آوینی شود، به نظرم کم است. آقای آوینی مهندس، آرشیتکت، شاعر، فیلمساز و نویسنده بود و هم موسیقی و هم سینما را می‌شناخت و هر کسی با توجه به رویکردی که دارد، می‌تواند او را بشناسد و جای کار نیز دارد.

نمایشگاه «سفر آخر» از دوشنبه ۳ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و در روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در گالری «شماره یک خانه عکاسان ایران» واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، خیابان سمیه تقاطع خیابان حافظ، میزبان علاقه‌مندان است.

کد خبر 6084921

دیگر خبرها

  • فیلم/ ۲۰۰ روز جنایت رژیم صهیونیستی به روایت آمار و ارقام
  • برای خانه‌ات بجنگ!
  • یک قصه خیالی به روایت فراری
  • روایت شهادت محسن حججی از زبان پدر و مادرش + فیلم
  • کینه صهیونیستی به روایت مصری
  • حشاشین؛ کینه صهیونیستی به روایت مصری
  • «سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی
  • روایت فاطمه غفاری از ساخت فیلم و سریال کمتر از یک سال
  • قرارگاه آلوده‌سازی آقازاده‌های مسئولان ایران به روایت سریال تلویزیون! | فیلم
  • جای خالی فیلم‌سازان ایرانی در جنگ روایت‌ها