Web Analytics Made Easy - Statcounter

مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی و سایر بیماری‌های مزمن، بیش از سایرین در معرض اثرات زیان‌ بار ناشی از گرد و غبار قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ذرات گرد و‬ ‫غبار (Dusthaze‬) که بر اثر طوفان شن در هوا معلق است، دید ‫عمودی و افقی را کاهش می‌دهد و باعث به خطر‬ ‫افتادن سلامت انسان‌ها می شود. این آلودگی‌ها بیشترین تاثیر را بر کودکان، افراد مسن و مبتلایان به بیماری‌های تنفسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواردی نظیر خشکسالی، کاهش بارندگی و رطوبت موجود در هوا، نبود پوشش گیاهی مناسب، تغییرات فشار هوا و وزش باد شدید، باعث ایجاد گرد و غبار می‌شود. در این گزارش شما را با منابع آلوده‌کننده هوا و راهکارهای کاهش اثرات آن‌ها آشنا می‌کنیم.

منابع آلودگی هوا 

غبار موجود در خانه‌ها در اثر  گرده گیاهان، مواد معدنی موجود در خاک‌ها، ذرات سوزانده شده، الیاف نساجی و بسیاری از مواد دیگر ایجاد می‌شود. گرد و غبار ناشی از حرکت وسایل نقلیه در جاده‌ها نیز ۳۳ درصد از کل آلودگی هوا را به خود اختصاص می‌دهد. این غبارها با اتمسفر هوا مخلوط می‌شوند و بدین ترتیب پیش از رسیدن به سطح زمین در کشورهای مختلف جابه جا می‌شوند، به گونه‌ای که که در بعضی موارد مقدار آلودگی‌ حاصل از آن‌ها می‌تواند از  آلودگی ناشی از میلیون‌ها تن "آئروسل" (آلودگی ناشی از رنگ‌ها، خوشبوکننده‌ها، حشره کش‌ها) بیشتر باشد. از دیگر منابع شناخته شده برای گسترش این ذرات، مناطق مسکونی جدید و در حال ساخت است.

چه افرادی بیشتر در معرض خطر هستند؟

مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ناراحتی‌های ریوی و سایر بیماری‌های مزمن، بیش از سایرین در معرض اثرات زیان‌ بار ناشی از گرد و غبار و ذرات معلق موجود در هوا قرار دارند، به صورتی که بیماری‌های آن‌ها در روزهای آلوده تشدید می‌شود. همچنین این ذرات تأثیر بسیاری بر کودکان و افراد مسن دارد و با ایجاد مشکلات شدید در آن‌ها حتی ممکن است نیاز به بستری شدن را برای آن‌ها ایجاد کند. از دیگر اثرات افزایش آلودگی گرد و غبار،  احتمال مرگ و میر مبتلایان به بیماری‌های تنفسی است.

پیشگیری از اثرات مخرب گرد و غبار

توصیه می‌شود مبتلایان به بیماری‌های مزمن، سالخوردگان و کودکان در کشورهایی که با این معضل مواجه هستند از  قرار گرفتن در معرض آلودگی خودداری کنند و با کنترل شاخص کیفیت هوا، فعالیت‌های خارج از منزل خود را به روزهایی محول کنند که سطوح آلودگی ناشی از ذرات معلق پایین باشد. سایر افراد برای حضور در محیط خارج از منزل باید حتی‌الامکان از ماسک مخصوص استفاده کنند.

در منازل نیز لازم است افراد با کاهش  استفاده از منابع آلودگی نظیر شمع‌ها، اجاق‌های گاز سوز و سایر موارد آتش‌زا و همچنین تمیز کردن روزانه منزل، میزان ورود این ذرات را به محیط داخل کاهش دهند. مسئولان دولتی می‌توانند با استفاده از اقدامات ساده‌ای نظیر پاشیدن آب روی منطقه در حال تخریب یا ساخت و سازهای جدید و استفاده از وسایل نقلیه تمیزکننده در جاده‌ها از جابجایی این ذرات پیشگیری  کرده و میزان ورود گرد و غبار به جو را کاهش دهند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آلودگی هوا بیماری های قلبی عروقی سلامت گردو غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۳۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با تمام توان پیگیر حل مساله ریزگردها است

علی سلاجقه رییس سازمان محیط‌زیست روز سه‌شنبه در حاشیه نخستین همایش ملی" دانش سنتی محیط‌زیست در ایران " در گفت وگو با خبرنگاران گفت: براساس نشست‌های منطقه‌ای و تکلیف سازمان ملل، قرار بر این است که سازمان منطقه‌ای محیط‌زیست در کشور جمهوری اسلامی ایران تشکیل شود که در زمان حاضر دبیرخانه آن مستقر شده است.

وی یادآور شد: در نشست آخر در سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی دولت جمهوری اسلامی ایران جزو ۲۲ قطعنامه‌ای بود که به اتفاق آرا تصویب رسید و الزام‌آور و تعهدآور شد.

به گفته سلاجقه، براساس این قطعنامه برای کشورهایی که در منشاء، مسیر و محل تاثیر هستند تکالیفی دیده شد که رایزنی دوجانبه با کشورها به خصوص کشور عراق با توجه به تغییر و تحولات این کشور ادامه دارد.

تفکیک حقابه محیط‌زیست از عهدنامه‌های موجود ، مهمترین رویکرد جمهوری اسلامی در شرق کشور است که طرف افغانستان نیز رویکرد مناسبی در این خصوص دارد.

معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست اضافه کرد: در این ارتباط با توجه به رویکرد مناسب کشور افغانستان؛ رهاسازی آب در یک بازه زمانی کوتاه انجام شد.

سلاجقه اظهار داشت: بحث این بود که آیا میزان آب موجود در سدهای دو طرف طوری است که رها سازی انجام شود یا نه که امید می‌رود این روند ادامه پیدا کند.

رییس سازمان محیط‌زیست گفت: در این خصوص قرار است یک هیات افغانستانی به ایران برای پیگیری این بحث سفر کند.

وی اضافه کرد: در خصوص ترکیه نیز آخرین نشستی که در سازمان ملل برگزار شد با تفاهم‌نامه‌ها و ارتباطات انجام شده بین ایران و ترکیه رویکرد نسبت به قبل خیلی بهتر شده است و بر این اساس قرار است هیات‌های کارشناسی بین دو کشور رد و بدل شود.

سلاجقه یادآور شد: مدیریت این بخش از سوی جمهوری اسلامی به وزارت نیرو سپرده شده و در این ارتباط تبادل هیات‌های کارشناسی به صورت جامع انجام می‌شود.

وی ادامه داد: تلاش می‌شود به این صورت این مساله در پروژه داپ که بیشتر مربوط به سرشاخه‌های ارس است حل شود.

رییس سازمان محیط زیست تاکید کرد: همچنین در مساله گاپ نیز رایزنی‌های لازم با سه کشور ترکیه، عراق و سوریه ادامه دارد.

وی با اشاره به برقراری ارتباط با کشور ارمنستان پس از ۱۸ سال گفت: وزارت نیرو به عنوان نماینده جمهوری اسلامی با ارمنستان ارتباطاتی برقرار کرده است و در نخستین نشست معاونان همتای دو طرف در ایروان توافق‌نامه خوبی به امضا رسید.

سلاجقه ادامه داد: نتیجه این توافق‌نامه برگزاری نشستی (یک ماه قبل از عید امسال) در نقطه مرزی در جمهوری اسلامی ایران بود که دولت ارمنستان طبق تفاهم‌نامه مسائل را مطرح نکرد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در تلاش است مسائل از طریق رایزنی وزارت امور خارجه با ارمنستان حل شود گفت: جمهوری اسلامی مساله آلایندگی ارس که را قابل حل می‌داند و در این خصوص قبول کرده‌اند که از ظرفیت‌های علمی و دستگاه اجرایی به خصوص وزارت صمت ایران استفاده کنند.

رییس سازمان محیط زیست اظهار داشت: تلاش می‌شود موضوع آلودگی ارس به نحو مطلوبی حل شود.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی از سال‌ها قبل نسبت به مدیریت منابع آب دقت لازم نداشته است گفت: به طور تقریبی میانگین سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب از کشور خارج و به همین میزان نیز آب وارد کشور می‌شود.

به گفته سلاجقه، تلاش شده براساس قوانین بین‌المللی، ارتباطات و تفاهم‌نامه‌های فی مابین کار انجام شود با این وجود کشورهایی هستند که نمی‌خواهند این ارتباطات به خصوص در بین کشورهای همسایه به نحو مطلوب برقرار شود.

وی ادامه داد: در این ارتباط موضوع آب را دستاویزی قرار می‌دهند برای اینکه اختلافاتی بین کشورها ایجاد شود؛ با این وجود جمهوری اسلامی با تدبیر و با استفاده از ظرفیت قانونی تلاش می‌کند این مسائل را تعدیل و حقابه‌ها را دریافت کند.

رییس سازمان محیط‌زیست در خصوص انتقال بین حوضه‌ای آب در کشور گفت: در جاهایی که آب شرب اولویت اول است با توجه به مجوزهای داده شده کار انتقال انجام می‌شود اما اگر قرار باشد درخواستی برای انتقال آب صورت بگیرد باید مبتنی بر مبدا، انتقال و مقصد و در قالب یک برنامه و بسته کامل باید انجام شود.

به گفته سلاجقه، فقط آب شرب قابل انتقال است و اگر قرار است آب برای مصارف دیگری انتقال داده شود باید براساس مزیت‌های سرزمینی و بحث‌های توسعه‌ای این کار انجام شود.

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • کاهش گردوغبار در خوزستان با پراکنش اراضی کشاورزی
  • چرا قانون حمایت از فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟
  • خطوط قرمز بهترین شهرداران دنیا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • آلوده‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳
  • دولت با تمام توان پیگیر حل مساله ریزگردها است
  • ​آغاز برقی سازی اتوبوس ها و تاکسی ها برای کاهش آلودگی هوای شهرها
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز ‌سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • پیشگیری از سرمازدگی محصولات کشاورزی با ابتکار پژوهشگران کرمانی
  • مقرری‌بگیران بیکاری در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت