Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرماندار کرمانشاه در این همایش گفت: پیشگیری از اعتبار نیاز به بسیج همگانی دارد تا به فرهنگ نهادینه بین تمام خانواده‌ها و اقشار مختلف جامعه تبدیل شود.

فضل الله رنجبر در ادامه افزود: باید در مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز کار، مساجد و بالاخص در محله‌ها همه جا خطرات و تبعات زیان بار اعتیاد را گوشزد کنیم، خانواده‌ها قدرت نه گفتن به فرزندشان را بیاموزند، دوست فرزندانمان را بشناسیم زیرا بیشتر آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد از ناحیه همسالان نوجوانان سرایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین خواستار قانونمند شدن بنیان و اداره خانواده و متدین شدن آنها برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی شد و گفت: افراد دیندار و متدین در برابر تفریحات ناسالم و بخصوص اعتیاد اراده قوی دارند چرا که ارزش‌های دین اجازه سستی به آنها نمی‌دهد بنابراین تقویت دینداری به عنوان یکی از عوامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد باید مورد توجه خانواده و مراکز باشد.

رنجبر در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: پیشگیری و درمان ۲ بخش مهم جلوگیری از اعتیاد است که به باور متخصصین امر، پیشگیری ارجحیت بیشتری برای مقابله با اعتیاد دارد لذا برنامه توانمندسازی، اجتماعی کردن پیشگیری اعتیاد و مهارت آموزی افراد جامعه از مهد کودک‌ها، محله‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر استان است.

فرماندار کرمانشاه اظهار داشت: اعتیاد برای جامعه و کشور تبعات و خسارت فراوانی به دنبال داشته به نحوی که تاکنون حدود چهار هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز و منابع بسیار مالی برای ایجاد موانع فیزیکی و سرمایه انسانی در بحث مقابله با مواد مخدر هزینه شده است و از بعد اجتماعی بهداشت جامعه را با تهدید بیماربهای روحی روانی، ایدز، بیمارهای عفونی، طلاق، سرقت، نزاع و خشونت، همسر و کودک آزاری مواجه کرده است.

وی پیشگیری از اعتیاد را مهم‌ترین راهکار برای مبارزه با مواد مخدر دانست و از نخبگان، خیرین جامعه خواست برای پیشگیری از اعتیاد و کمک به فرزندان خانواده های گرفتار اعتیاد وارد میدان شوند، تا این غول وحشتناک با همبستگی مهار می‌شود زیرا ابعاد بسیار پیچیده ای دارد و به تنهایی کنترل شدنی نیست.

۶۰ درصد زندان‌ها در ارتباط با مقوله اعتیاد پر شده است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه نیز در این همایش گفت: ۴۰ درصد زندانی‌های استان مستقیم و ۲۰ درصد غیرمستقیم در ارتباط با تبعات و خسارت‌های اعتیاد مانند خشونت، طلاق، قتل و آزار و سرقت سر و کارشان به زندان کشیده است.

بهمن مرادی فر، هزینه ماهیانه هر زندانی را یک میلیون تومان دانست و گفت: این مبلغ با هزینه‌های نگهداری، پاسبانی، دادگستری و حراست و غیره جمع کنیم یک هزینه هنگفتی برای نظام اقتصاد و انسانی کشور می‌شود که اگر پیشگیری در تمام ابعادش صورت بگیرد از میزان این هزینه به مقدار زیادی جلوگیری می‌شود

وی در ادامه با بیان اینکه مراقب فرزند خود بودن فقط ۲۰ درصد پیشگیری از اعتیاد است زیرا بچه‌ها بیشترین از همسالان خود تأثیر می‌پذیرند بنابراین همه باید مراقب جامعه باشیم.

او با بیان اینکه آموزش و پرورش کارخانه فرهنگ سازی و انسان سازی است، گفت: پیشگیری از اعتیاد باید از مدارس و خانواده شروع شود و مهارت‌های زندگی و آسیب‌های اجتماعی به دانش آموزان و خانواده‌هایشان آموزش داد ولی نباید آموزش و پرورش را تنها گذاشت باید همه به آن کمک کنیم.

مرادی فر در ادامه از نهاد حمایت گر و سازمان‌های مردم نهاد و متولیان مبارزه با مواد مخدر خواست در بحث پیشگیری و مبارزه با اعتیاد با انسجام هم افزایی و با برنامه کار کنند زیرا جزیره ای کار کردن جواب نمی‌دهد باید همه حلقه‌های برخورد با اعتیاد با هم در کنار هم و در ارتباط هم کار کنند تا به موفقیت منجر شود.

۸۰۶۶/‏۳۲۰۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مبارزه با موادمخدر کرمانشاه پیشگیری از اعتیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۳۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشفی تازه درباره معتادان به مواد مخدر

فرارو- مصرف برخی از مواد به قدری بر مدار‌های پاداش مغز تاثیر شدید برجای می‌گذارند که می‌توانند سبب شوند تا فرد احساس گرسنگی و تشنگی را فراموش کند. این نتیجه‌ای است که به راحتی پس از مشاهده فردی که از اعتیاد رنج می‌برد به دست می‌آید، اما هفته جاری تیمی از دانشمندان از چندین انستیتوی امریکایی مقاله‌ای را در نشریه "ساینس" منتشر کردند که بخشی از سازوکار مسئول چنین رفتاری را به تصویر کشیده و امکان راه حل‌های جدید برای معتادان را پیشنهاد کرده است.

به گزارش فرارو به نقل از ال پائیس، مواد مخدری مانند کوکائین و هروئین می‌توانند افراد را به دام بیاندازند، زیرا باعث ایجاد تغییراتی در مغز می‌شود و کنترل سیستم‌هایی را در دست می‌گیرند که باعث هوش کردن آب و غذا می‌شوند و در واقع سازوکار اولیه برای بقا محسوب می‌شوند. این مواد میل به مصرف بیش‌تر را تشدید می‌کنند و لذت حاصل از سایر پاداش‌ها را کاهش می‌دهند پاداش‌هایی که می‌توانند به ما در داشتن یک زندگی سالم کمک کنند.

چندین مطالعه پیش‌تر انجام شده این سازوکار‌ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند، اما نویسندگان مقاله تازه منتشر شده به دنبال این بودند که تازه‌ترین فناوری با استفاده از سوژه‌های حیوانی را ترکیب کنند تا مبنای بیولوژیکی (زیست شناختی) قدرت مواد مخدر برای تاثیرگذاری بر اولویت‌های مصرف کنندگان را درک کنند.

برای شناسایی مکانی در مغز که توسط مواد مخدر فعال می‌شود محققان از موش‌هایی استفاده کردند که به آنان کوکائین و مورفین داده شد. سپس موش‌ها با تکنیک‌هایی بررسی شدند که مغز آن‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌داد. محققان مشاهده کردند که چگونه هر دو ماده مخدر (کوکائین و هروئین) باعث افزایش فعالیت در هسته آکومبنس یا گروهی از نورون‌های مرتبط با فعالیت‌های اساسی بقا مانند میل جنسی و گرسنگی در موش‌ها می‌شوند.

هنگامی که آنان از تکنیک‌هایی مانند اپتوژنتیک استفاده کردند که از نور برای فعال کردن نورون‌های هسته اکومبنس استفاده می‌کند تا آن‌ها طوری واکنش نشان دهند که گویی موش ماده مخدری دریافت کرده دانشمندان مشاهده کردند که موش‌ها اشتهای شان را از دست دادند گویی که مواد اعتیاداور را بلعیده بودند. محققان با استفاده از ابزار‌های دیگری که فعالیت تک تک سلول‌های عصبی را دنبال می‌کردند دریافتند که در اغلب موارد بین پاسخ به لذت خوردن و نوشیدن و مصرف مواد مخدر همپوشانی وجود دارد.

دانشمندان مشاهده کردند که برخی از مدار‌ها با مصرف مقادیر زیادی غذا فعال می‌شوند و این فعال سازی باعث افزایش مصرف می‌شود که یک چرخه معیوب است. محققان دریافتند که سازوکار گرسنگی زمانی که نوبت به پاداش‌های طبیعی می‌رسد به خودی خود محدود شد و به همان سطوحی که افزایش میل همراه با مصرف مواد مخدر بود نرسید.

"اریک نستلر" یکی از نویسندگان مقاله مرتبط با این پژوهش توضیح می‌دهد که شناسایی روش‌های بیوشیمیایی در زمانی که مواد مخدر کنترل مدار‌های پاداش را به دست می‌گیرند به ما می‌آموزد که بر اساس نتایج مطالعه بر روی موش‌ها، دستکاری این مسیر‌های جدید جلوی اثرات مخرب دارو‌ها را می‌گیرد و به طور همزمان پاسخ به پاداش‌های طبیعی ترمیم می‌شود. نستلر که مدیر انستیتوی مغز فریدمن در نیویورک است می‌گوید: "این کشف مسیر‌های ملموسی را به منظور توسعه درمان‌های تازه برای اعتیاد به مواد مخدر ارائه می‌دهد".

با این وجود، نستلر اذعان می‌کند که همین همپوشانی دشواری یافتن راه‌های جدید برای درمان اعتیاد را نشان می‌دهد، زیرا هدف این درمان‌ها خنثی کردن اثر مواد مخدر بدون تاثیر بر واکنش فرد به پاداش‌های طبیعی است.

"النا مارتین" محقق دانشگاه پومپئو فابرا در بارسلونا و متخصص در زمینه اعتیاد می‌گوید که نتیجه مطالعه اخیر بر روی عواملی که پیش‌تر درک شده بودند دست گذاشته، اما از بسیاری از تکنیک‌های تازه برای افزایش دقت پژوهش استفاده کرده است. به نظر او این نتایج برای درک سایر اعتیاد‌ها مانند اعتیاد به غذا مهم هستند.

او در ادامه می‌افزاید:"محققانی هستند که تردید دارند غذا می‌تواند باعث اعتیاد شود، زیرا یک تقویت کننده طبیعی است، اما این همپوشانی در فعال شدن نورون‌هایی که بین کوکائین، مورفین و غذا مشاهده می‌کنیم ما را به این فکر وا می‌دارد که اعتیاد به غذا نیز همانند اعتیاد به مواد مخدر امکان پذیر است".

اعتیاد تا حدی به دلیل انعطاف پذیری مغز، توانایی آن برای انطباق با شرایط جدید و حتی سازماندهی مجدد اولویت‌های مان در صورت لزوم امکان پذیر است.

این تغییرات با افزایش شدید سطح دوپامین در هسته اکومبنس شروع می‌شود، اما در نهایت منجر به ایجاد تغییرات طولانی مدت در قشر جلویی مغز بخشی از مغز می‌شود که شخصیت و توانایی کنترل خود را تعیین می‌کند.

تا همین اواخر تصور می‌شد جدی‌ترین اثرات تغییرات مغزی ناشی از مواد مخدر غیر قابل برگشت است، اما پژوهش‌های صورت گرفته‌ای مانند کار "نورا ولکوو" این دیدگاه را تغییر داده است. در حال حاضر، درمان‌هایی مانند درمان شناختی - رفتاری که ابزار‌هایی برای بازیابی کنترل ارائه می‌دهد برای مبارزه با اعتیاد به مواد غذایی و مواد مخدر مورد استفاده قرار می‌گیرند. نتیجه پژوهش نستلر و همکاران اش مبانی بیولوژیکی‌ای را نشان می‌دهد که به چنین درمان‌هایی اعتبار می‌بخشند.

دیگر خبرها

  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد در اولویت باشد
  • ایران دارای بیشترین کشفیات مواد مخدر در جهان / استفاده از «هنر» در پیشگیری از اعتیاد
  • دستگیری ۲۷ معتاد و خرده‌فروش مواد مخدر در لاهیجان
  • ایران دارای بیشترین کشفیات موادمخدر در جهان / استفاده از «هنر» در پیشگیری از اعتیاد
  • هیچ کمپ ترک اعتیاد غیرمجازی در گلستان وجود ندارد
  • کشفی تازه درباره معتادان به مواد مخدر
  • سن مصرف مخدر‌ ها در کشور به ۲۴ سال رسید
  • استفاده از ظرفیت هنر و موسیقی در پیشگیری از اعتیاد ضروری است
  • استفاده از ظرفیت هنر برای ارائه مضامین پیشگیری از اعتیاد