Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-25@13:51:33 GMT

کشتی تاریخی کرگانرود در گیلان ثبت ملی می شود

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۴۵۳۹

کشتی تاریخی کرگانرود در گیلان ثبت ملی می شود

تین‌نیوز | 

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان از تهیه پرونده کشتی تاریخی کرگانرود واقع در ساحل قروق تالش جهت ثبت در فهرست آثار ملی کشور در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل ازمانا، شهرود امیرانتخابی ظهار داشت: پرونده ثبت ملی کشتی کرگانرود معروف به قروق توسط کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان تهیه و جهت تایید نهایی به تهران ارسال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با اشاره به اینکه این کشتی به دوره قاجاریه مربوط می شود، بیان داشت: امیدواریم به زودی شاهد ثبت ملی این کشتی تاریخی در فهرست آثار ملی کشور به منظور معرفی و حفاظت هر چه بیشتر از آن باشیم.

وی خاطرنشان ساخت: البته سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ثبت این کشتی تاریخی در فهرست آثار ملی کشور را منوط به این کرده است که مسئولیت حفاظت و نگهداری این کشتی به عهده سازمان بنادر و دریانوردی کشور باشد.

امیر انتخابی تصریح کرد: بر اساس تفاهم نامه های که با سازمان بنادر و دریانوردی به امضا رسیده، مکان نگهداری این کشتی نیز در قالب موزه برای بازدید عموم باید توسط اداره بنادر ودریانوردی استان گیلان تامین شود.

به گفته این مقام مسئول در استان گیلان، شهرداری تالش تا زمان رسیدگی به پرونده این کشتی برای ثبت ملی، مسئولیت مراقبت از این کشتی را بر عهده گرفته است.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان، یادآور شد: علاوه بر کشتی تاریخی کرگانرود، دو کشتی تاریخی دیگر در آبهای ساحلی استان گیلان کشف شده اند.

وی با اشاره به اینکه کشتی های مذکور در آب های ساحلی شهرستان رودسر دیده شده اند، بیان داشت: بازدید های کارشناسان میراث فرهنگی از این کشتی های تاریخی انجام شده است و به زودی در خصوص چگونگی خروج آنها از آب و نیز حفاظت از آنها تصمیم گیری خواهد شد.

امیر انتخابی تاکید کرد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، اعتبار مرمت آثار تاریخی مرتبط با دریاها باید توسط سازمان بنادر و دریانوردی تامین شود.

وی ادامه داد: بنابراین برای خروج و حفاظت این کشتی های تاریخی قبل از هر چیز باید سازمان بنادر و دریانوردی اعتبارات لازم را تامین کند تا این آثار تاریخی تخریب نشود و بتوانیم پس از خروج به بهترین شکل از آنها حفاظت کنیم.

این مقام مسئول در استان گیلان، تاکید کرد: همچنین بازسازی این کشتی های تاریخی باید توسط سازمان بنادر و دریانوردی و با نظارت مستقیم کارشناسان میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان صورت گیرد.

وی اذعان داشت: پس از ثبت کشتی کرگانرود برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور، پرونده ثبت دو کشتی تاریخی دیگر را نیز تهیه و برای تائید نهایی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارسال خواهیم کرد.

به گفته مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان، هنوز دوره تاریخی دو کشتی مذکور به طور دقیق تعیین نشده است اما احتمال می رود این کشتی های تاریخی  نیز به دوره قاجاریه مربوط باشند.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۴۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمدرضا زارعی پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج مبنی بر حفاری غیرمجاز در زمین‌های زراعی یکی از روستاهای اطراف شهرستان، بررسی‌ها و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: با همراهی یگان حفاظت شهرستان و کارشناس باستان‌شناسی و همکاری پاسگاه انتظامی بخش سیروان دو نفر در محدوده حفاری غیرمجاز با هویت بومی شناسایی و به مراجع قضائی معرفی شدند.

وی با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه موتور برق و سه عدد میله فلزی کشف و ضبط شد، افزود: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض ۱.۵ متر و عمق ۵ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

سرهنگ زارعی عنوان کرد: پرونده قضائی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان یادآور شد: شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ۰۸۷۳۳۱۷۸۸۵۵ گزارش و ما را در حفاظت از این سرمایه ملی یاری نمایند.

کد خبر 6087468

دیگر خبرها

  • حضور میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ضرغامی: آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است/ حال مردم خوب است
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • تحول در گردشگری اشتهارد با پیشبرد پروژه‌های این حوزه در شهرستان