Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@14:39:03 GMT

بی‌تاثیری افزایش تعرفه‌ها برمصرف برق

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۵۰۰۵

در حالی که قرار بود از اول خرداد ماه امسال با اعمال تعرفه‌های جدید برق برای پرمصرف‌ها از روند رو به رشد مصرف برق جلوگیری شود، آمار مصرف برق در شهرهای بزرگ نشان می‌دهد که رشد ۱۶ درصدی تعرفه‌های برق پرمصرف‌ها نیز کارساز نبوده است. ناطقان: از اویل خرداد ماه امسال و بر اساس مصوبه دولت، مقرر شد تا تعرفه برق پرمصرف‌ها  ۱۶ درصد افزایش یابد تا به گونه‌ای این اقدام بتواند از روند رو به رشد مصرف برق در تابستان جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر ۱۰ درصد مشترکان کشور جزء پرمصرف ها محسوب می‌شوند. یعنی یک درصد از مشترکان برق که در بالاترین رده مصرفی قرار دارند، به اندازه ۱۰ درصد مشترکان کم مصرف کشور برق مصرف می‌کنند.

این وضعیت نشان می‌دهد که با گذشت یک ماه از اجرای تعرفه های جدید که با هدف کاهش مصرف برق پرمصرف ها بوده است نتوانسته موفق عمل کند.هر چند این روزها بیشترین مصرف برق مربوط به وسایل سرمایشی است.

*سهم ۴۰ درصدی وسایل سرمایشی از مجموع برق مصرفی کشور

محمد حسن متولی زاده مدیر عامل توانیر در گفت و گو با فارس درباره سهم وسایل سرمایشی از مجموع برق مصرفی کشور در تابستان گفت: در این فصل حدود ۲۲ هزار مگاوات یا معادل ۴۰ درصد از مصرف برق کشور، به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.

متولی زاده در مورد راهکار‌های مشترکان برای قرارنگرفتن در گروه پرمصرف‌ها گفت: با توجه به این که در تابستان وسایل سرمایشی بیشترین میزان مصرف برق را به خود اختصاص می‌دهند، مشترکان در صورت توجه و دقت در چگونگی استفاده از وسایل سرمایشی، می‌توانند به میزان زیادی از مصرف برق خود را کاهش دهند.

حال به نظر می‌رسد که طرح جدید دولت برای مجبور کردن پرمصرف ها برای رساندن مصرف خود به میزان کم مصرف ها موفق نبوده است، چرا که ظاهرا این ۱۶ درصد رشد تعرفه به اندازه‌ای کارساز نبوده است و دولت چاره ای جز پلکانی کردن تعرفه‌های برق برای پرمصرف ها ندارد.

*گزارش هواشناسی نشان از افزایش دمای هوا تا پایان هفته

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق نیز با احتمال افزایش مصرف به بیش از 56 هزار مگاوات در هفته جاری گفت: روز گذشته مصرف برق از مرز 55 هزار مگاوات فراتر رفت و گزارش های هواشناسی نشان از افزایش دمای هوا تا پایان هفته دارد.

سخنگوی صنعت برق با درخواست از مشترکان برای همراهی با مجموعه صنعت برق گفت: از همه هم وطنان درخواست می کنیم که در ساعات 12 تا 16 برای کاهش مصرف خود اقدام کنند.

*راهکارهای کاهش مصرف برق

رجبی مشهدی در مورد راهکارهای کاهش مصرف برق نیز اظهار داشت: از جمله راهکارهای ساده می توان بهره گیری از  نور طبیعی روز،  استفاده از سرعت کند کولرها آبی و تنظیم کولرهای گازی روی 25 درجه اشاره کرد که تاثیربسزایی در کاهش مصرف در ساعات اوج بار خواهد داشت.

به نظر می‌رسد روزهای آینده با توجه به افزایش دما و کمبود انرژی که به گفته وزیر نیرو در حدود ۴ هزار مگاوات است، احتمال خاموشی وجود داشته، پس بنابراین مردم ناگزیر هستند تا مصرف بهینه برق را در سرلوحه کار خود قرار دهند.

رضا اردکانیان وزیر نیرو امروز در حاشیه همایش سازگاری با کم آبی با اشاره به اینکه در تابستان سال جاری 4 هزار مگاوات برق کمبود وجود دارد،‌گفت: تابستان سال 98 را در صورتی می‌توانیم بدون خاموشی سپری کنیم که به همان عادات پرمصرف قبلی بازنگردیم.

وی افزود: یعنی اگر رشد مصرف نسبت به تابستان سال گذشته 2.5 درصد بیشتر نباشد امیدواری زیادی داریم که تابستان با آسایش سپری شود.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: گرما زودتر شروع شده و فراگیر است و این موضوع تأثیر خود را روی پیک مصرف نشان می‌دهد، چرا که به ازای یک درجه افزایش دما اوج مصرف به حدود 1390 مگاوات افزایش پیدا می‌کند.

*عدم استفاده همزمان از وسایل برقی پرمصرف ساعت‌های پایانی شب یا اوائل صبح

مشترکان با عدم استفاده همزمان از وسایل برقی پرمصرف مانند اتو،جارو برقی،ماشین ظرفشویی و لباسشویی در ساعت‌های مذکور و یا انتقال آن به ساعت‌های پایانی شب یا اوایل صبح، می‌توانند در کاهش مصرف برق نقش به سزایی داشته باشند. منبع: فارس برچسب ها: بی تاثیری ، افزایش تعرفه ها ، مصرف برق

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بی تاثیری افزایش تعرفه ها مصرف برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۵۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با مصرف این غذاها از شر حشرات در فصل تابستان خلاص شوید!

به غیر از تمام راهکارهای طبیعی و کیمیاوی که روی بدن و محیطتان امتحان می‌کنید تا شاید از شر پشه‌ها خلاص شوید، تغذیه نیز یکی دیگر از ابزارهای مفیدی است که در اختیار دارید.

سیر

چند مطالعه نشان داده‌اند که سیر دارای قدرت دفع‌کنندگی در برابر پشه‌هاست. آلیسین، عنصر فعال موجود در سیر است که می‌توانید با خوردن آن به صورت خام پشه‌ها را از خود دور کنید. می‌توانید همراه وعده‌ی غذایی‌تان مقداری سیر خرد شده مصرف کنید و مطمئن باشید که با این کار به خودتان در مبارزه با پشه‌ها کمک می‌کنید.

گریپ فروت

گریپ فروت این میوه‌ی خوشمزه دارای ترکیبی به نام نوتکاتون است که معلوم شده نه تنها پشه‌ها بلکه ساس را نیز دفع می‌کند. به همین دلیل دانشمندان در حال پژوهش‌های گسترده‌ای در مورد میوه‌ی گریپ فروت و استفاده از نوتکاتون آن برای مبارزه با شیوع بیماری لایم و سایر بیماری‌های مرتبط با ساس و کنه هستند. هر چند هنوز مشخص نیست چه اندازه باید گریپ فروت بخورید تا پشه‌ها از شما دور شوند؛ اما فعلاً هر اندازه که میلتان می‌کشد گریپ فروت بخورید! برای استفاده‌ی بیشتر از این میوه برای دفع پشه می‌توانید عصاره‌ی پوست آن را بعد از خوردن به پوستتان بمالید.

سرکه سیب سال‌هاست که به عنوان دافع طبیعی پشه‌ها کاربرد دارد. سرکه سیب نیز مانند سایر خوراکی‌هایی که گفتیم می‌تواند حس بویایی پشه‌ها را تغییر بدهد و از جذابیت شما برای پشه‌ها کم کند.

علف لیمو یا لمون گرس

علف لیمو یا لمون گرس یکی از بزرگ‌ترین منابع غذایی حاوی سیترونلاست که به دافع پشه بودن شهرت دارد. هر چند پزشکان هنوز تردید دارند که آیا خوردن علف لیمو به اندازه‌ی استفاده از عصاره‌ی آن روی پوست در دفع پشه مؤثر است یا نه؛ اما گزارش و شواهدی از گذشته وجود دارد که حاکی از مؤثر بودن آن است. لمون گرس طعم خوبی هم دارد و می‌توانید آن را به چای در حال دم کشیدن هم اضافه کنید یا اینکه به عنوان چاشنی، برگ آن را در غذا بریزید. لمون گرس بافت زبری دارد و به همین دلیل بهتر است بعد از پخت غذا، قبل از خوردن، آن را از غذا خارج کنید و دور بیندازید.

سرکه سیب

سرکه سیب سال‌هاست که به عنوان دافع طبیعی پشه‌ها کاربرد دارد. سرکه سیب نیز مانند سایر خوراکی‌هایی که گفتیم می‌تواند حس بویایی پشه‌ها را تغییر بدهد و از جذابیت شما برای پشه‌ها کم کند. نگران نباشید، خوردن سرکه سیب باعث نمی‌شود برای آدم‌های دیگر هم بوی متفاوتی بدهید! خیلی از قدیمی‌ها می‌گویند خوردن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب بدون اینکه با آب رقیق شود، یک بار در روز می‌تواند کمکتان کند پشه‌ها را از خود دور کنید؛ اما برای اینکه خوردن سرکه سیب برایتان خوشایندتر شود می‌توانید آن را با کمی عسل ترکیب کنید. همچنین می‌توانید از سرکه سیب در سوپ و سالادتان استفاده کنید.

مرچ قرمز

کپسایسین عامل تندی مرچ قرمز است که خاصیت گرمازایی دارد و شهرت مرچ قرمز نیز بابت وجود آن است. کپسایسین برای خیلی از افراد عامل محرک است و به همین دلیل بعد از خوردن آن احساس سوزش در دهانتان می‌کنید؛ بنابراین برای خیلی از حشرات نیز همین حالت را دارد. کپسایسین در حال حاضر به عنوان حشره‌کش در خیلی از جا‌های دنیا استفاده می‌شود. ضمناً پشه‌ها از بویی که هنگام خوردن غذا‌های حاوی مرچ قرمز آزاد می‌شود فرار می‌کنند. در انواع غذا‌ها نیز می‌توانید از مرچ قرمز استفاده کنید.

بادمجان رومی

بادمجان رومی یکی از غذا‌هایی است که تیامین (ویتامین B۱) زیادی دارد. خیلی از افراد عقیده دارند رژیم غذایی سرشار از تیامین می‌تواند در دفع پشه‌ها مؤثر باشد. بادمجان رومی به دلیل تیامین زیادی که دارد باعث می‌شود شما کمتر برای پشه‌ها جذاب باشید. اگر هم پشه نیشتان زد می‌توانید آب بادمجان رومی را به قسمت مورد نظر بزنید تا خارش آن تسکین پیدا کند.

استفاده از بادمجان رومی در غذا به بی‌نهایت روش ممکن است. از بادمجان رومی پخته شده گرفته تا تازه در انواع غذا‌ها و سالاد‌ها می‌تواند در رژیم غذایی روزانه‌تان قرار بگیرد. حتی می‌توانید از بادمجان رومی و سیر و پیاز با هم در غذا استفاده کنید و از خواص همه‌ی آنها برای دفع پشه‌ها بهره ببرید.

حبوبات

حبوبات نیز مانند بادمجان رومی عمل می‌کنند. همه‌ی این غذا‌ها سرشار از تیامین هستند و بویی ایجاد می‌کنند که حشرات را دفع می‌کند. حبوبات می‌توانند همراه خوبی در کنار خیلی از غذا‌ها باشند. مثلاً می‌توانید یک کاسه عدسی همراه با مرچ قرمز میل کنید و از جذابیت خود برای پشه‌ها بکاهید!

از چه مواد غذایی باید پرهیز کنید؟ غذا‌های شور

غذا‌های شور مقدار بسیار زیادی اسیدلاکتیک تولید می‌کنند که معلوم شده پشه‌ها را جذب می‌کنند. به همین دلیل است که هنگام ورزش، پشه‌ها به شما نزدیک می‌شوند، چون عرق زیادی می‌کنید و نمک روی پوستتان می‌نشیند. پس اگر بعدازظهر به عنوان میان وعده چیپس، کراکر یا بادام زمینی بوداده خوردید منتظر باشید که شب پشه‌ها رهایتان نکنند.

شیرینی‌جات

در مورد غذا‌های شیرین نیز گفته می‌شود که محتوای قند زیاد در غذایی که می‌خورید می‌تواند پوستتان را شیرین‌تر کرده و در نتیجه برای پشه‌ها جذاب باشید، البته عده‌ای نیز این ادعا را قبول ندارند. به هر حال اگر تصمیم دارید مدت زمان زیادی را بیرون از منزل بگذرانید، مثلاً در مسافرت، بهتر است دور شیرینیجات را خط بکشید وگرنه ممکن است این حشرات باعث شوند تمام شب را بیدار بمانید!

غذا‌های غنی از پتاسیم

همان‌طور که ذکر شد پشه‌ها به اسیدلاکتیک که به طور طبیعی در همه حال توسط بدن شما آزاد می‌شود، جذب می‌شوند. خوردن غذا‌های غنی از پتاسیم مانند کیله، کچالو، آلو، کشمش، آووکادو و اسفناج با همه‌ی فوایدی که دارند باعث افزایش مقدار اسیدلاکتیک از طریق پوست شما می‌شوند؛ بنابراین اگر این روز‌ها تصمیم دارید شب را در خارج از منزل بگذرانید و در مورد پشه‌ها نگرانید، این غذا‌ها را حذف کنید.

منبع: تبیان

tags # سلامت سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد
  • افزایش ۱۳ درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان
  • تأمین بهینه برق صنایع در تابستان با همکاری در مدیریت مصرف
  • جایزه ویژه توانیر برای مشترکان کم مصرف
  • با مصرف این غذاها از شر حشرات در فصل تابستان خلاص شوید!
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • امسال قیمت برق افزایش نمی یابد
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • آماده‌سازی شبکه برق خوزستان برای عبور از پیک مصرف تابستان
  • آیا ارزش افزوده همان هیولایی است که از آن می‌ترسیم؟