Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در رابطه با صحبت هایی که از خروج نیروی کار افغانستانی از کشور خبر می دهند، به خبرآنلاین گفت: اطلاعاتی که جسته و گریخته می رسد و شنیده ها حاکی از این است که این مساله صحت دارد و امسال به ویژه از تعداد نیروی کار افغانستانی در ایران کاسته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بحران ارزی ایران از سال گذشته وصعیت اقتصادی کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است . خروج ترامپ از برجام نقطه اغاز تحریم‌های یک جانبه شدیدی علیه ایران بود که سبب شد در این مقطع شوک ارزی به وقوع بپیوندد. ریزش ارزش ریال در برابر دلار در این دوره زمانی سبب شده است بسیاری از اتباع افغانستان که در سال‌های گذشته برای کار به ایران می‌آمدند، نسبت به مهاجرت از ایران اقدام نمایند. آمارهای غیر رسمی نشان از ان دارد که بیش از دو میلیون و پانصد تبعه افغانستان در ایران زندگی می کنند. برخی گزارش های غیر رسمی نیز از خروج حداقل ۵۰۰ هزار تبعه این کشور از ایران خبر می دهند. 

محسن ابراهیمی،بدونتایید امار مشخص در خصوص آمار خروج افغانستانی ها از ایران ،دلیل این مساله را افزایش قیمت دلار دانست و افزود: با کاهش ارزش ریال در مقایسه با دیگر ارزهای موجود، به اصطلاح دیگر برای افغانستانی ها نمی صرفد که در ایران کار کنند و به همین دلیل تعدادی از آنها ایران را ترک کردند. درنتیجه انتظار کاهش تعداد نیروی کار خارجی در ایران را داشتیم و از این مساله شگفت زده نشدیم.  گرچه هنوز رقم دقیقی در این رابطه نداریم و باید تا دو ماه دیگر صبر کرد تا آمایش صورت بگیرد و اعداد دقیق بیان شود.  

ابراهیمی با رد این مساله که خروج افغانستانی ها از کشور لزوما به سود اشتغال خواهد بود، ادامه داد: در بخشی چون ساختمان که ۶۰ درصد افغانستانی های ساکن ایران در آن مشغول به کار هستند، خروج اتباع همسایه شرقی بر قیمت نهایی خواهد افزود و این در  شرایط فعلی خوب نیست. این میان بعید می دانم خروج کارگران افغان به سود اشتغال ایرانی ها شود زیرا ایرانی ها کمتر به این دسته از مشاغل تمایل دارند. به باور من نمی توان نسخه یکسانی برای همه بخش ها نوشت و هر بخش از اقتصاد را باید جداگانه بررسی کرد.

این مقام مسئول در وزارت کار در پاسخ به سوالی در مورد تعداد نیروی کار افغانستانی شاغل در ایران گفت: متاسفانه در سه سال گذشته پروانه اشتغال به درستی توزیع نشده و به همین دلیل چندان نمی توان به ارقام آن مراجعه کرد. در سال ۱۳۹۴ که آمارها دقیق تر بودند ۳۶۰ هزار پروانه شغلی صادر شد. البته باید در نظر داشت که این ارقام رسمی هستند و به اتباعی که روند قانونی را طی نکردند، اشاره نمی کند.

مدیر کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار، در مورد تعداد نیروی کار دیگر کشورها تصریح کرد: تعداد پاکستانی ها، عراقی ها و اتباع دیگر کشورها در بازار کار ایران بسیار ناچیز است و سهم مهمی ندارند. آنها اغلب در اقلیم های خاصی حضور دارند و به همین دلیل حضور پررنگی در کشور ندارند.

ابراهیمی در پاسخ به سوالی که به گفته های وزیر کار در روز جهانی کار کودک از حضور کودکان ۱۵ کشور در ایران خبر داده بود، تاکید کرد: کار کودک و کارهایی که کودکان انجام می‌دهند از نظر ما شغل محسوب نمی‌شوند ولی باید توجه داشت که این هم در حوزه کار کودکان می‌گنجد.

۲۲۳۲۲۸

کد خبر 1273329

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کار کارگر افغانستان مهاجران افغان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۵۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت رکوردهای مهم بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری

امتداد - رحیم زارع نماینده مردم آباده، بوانات ، خرمبید و سرچهان در مجلس شورای اسلامی اقدامات بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری و کاهش تصدی‌گری را گامی بلند در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری دانست و گفت: عملکرد این بانک در خروج از بنگاهداری در شبکه بانکی کشور شاخص است و باید به الگویی برای سایر بانک‌های کشور تبدیل شود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، زارع با بیان این که بانک ملی ایران رکوردهای مهمی را در خروج از بنگاه‌داری در مقایسه با سایر بانک‌های کشور به ثبت رسانده است، تأکید کرد: وظیفه ذاتی بانک‌ها، ایجاد فرصت‌های مناسب برای خلق بنگاه است و بانک‌ها باید با توجه به این وظیفه خود شرایطی را فراهم کنند تا با خلق و گسترش شرکت‌های تولیدی، فرصت‌های اشتغال جدیدی نیز در اقتصاد کشور تولید شود.

وی افزود: ماندگاری بانک‌ها در بنگاه‌ها موجب می‌شود تا چرخه ایجاد بنگاه‌های جدید متوقف شود، ازاین‌رو مقام معظم رهبری و دولت سیزدهم بر خروج بانک‌ها از بنگاهداری با هدف خلق بنگاه‌های جدید تأکید دارند.

این نماینده مجلس با اشاره به واگذاری پتروشیمی شازند توسط بانک ملی ایران گفت: عملکرد این بانک در خروج از بنگاهداری در شبکه بانکی کشور شاخص است و باید به الگویی برای سایر بانک‌های کشور تبدیل شود.

وی ادامه داد: براساس قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و مصوبات پول و اعتبار، بانک‌ها نباید بنگاهداری کنند و باید در راستای واگذاری دارایی‌های خود قدم بردارند.

رحیم زارع بیان کرد: واحدهای تولیدی احیاء شده توسط بانک‌ها باید به بخش خصوصی واگذار شوند و از همان نقطه آغاز که وارد قراردادی برای خلق بنگاه می‌شوند، باید به نقطه خروج نیز فکر کنند.

نماینده مردم آباده، بوانات ،خرمبید و سرچهان در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از رویکرد مدیریت بانک ملی ایران در این زمینه گفت: بانک ملی ایران به‌عنوان یک بانک پیش‌رو در نظام بانکی کشور بزرگ‌ترین عرضه شبکه بانکی را با واگذاری پتروشیمی شازند به مبلغ ۳۶ همت رقم زده است.

وی تصریح کرد: واگذاری پتروشیمی شازند به شرکت پالایشگاه تهران که ۷۰ درصد سهام آن در قالب سهام عدالت در اختیار عموم مردم است، یک تجربه موفق در شبکه بانکی کشور بوده است و بدون شک عواید این واگذاری به‌صورت مستقیم به سهامداران این شرکت که عموم مردم هستند، می‌رسد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ویدئو‌های یک افغان از جمعیت عظیم افغانستانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران
  • حماس: تعداد اسیران فلسطینی را به ازای هر سرباز اسرائیلی از ۵۰۰ به ۵۰ کاهش دادیم
  • ممنوعیت اشتغال اتباع در کردستان
  • ممنوعیت بکارگیری اتباع افغانستانی و پاکستانی در کردستان
  • ممنوعیت بکارگیری اتباع افغانستانی و پاکستانی در استان کردستان
  • بازگشت اتباع افغانستانی به کشور خود + فیلم
  • چرا برخی از مهاجران افغان از ایران خارج شدند؟
  • شماری از مهاجران افغان از ایران خارج شدند
  • ثبت رکوردهای مهم بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری
  • یک خانواده رمال افغانستانی در فردیس دستگیر شدند