Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@14:24:15 GMT

حدود 24 هزار میلیارد تومان مالیات در کشور وصول شد

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۷۴۲۰

حدود 24 هزار میلیارد تومان مالیات در کشور وصول شد

نادر جنتی روز دوشنبه در حاشیه سفر به سیستان و بلوچستان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مدت باید بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی وصول می‌شد که تاکنون حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان آن محقق شد.

وی ادامه داد: امیدواریم که با همکاری همه مودیان مالیاتی بویژه در منبع اشخاص حقوقی تا پایان تیر امسال مبلغ عدم تحقق یافته سه ماهه امسال جبران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور افزود: مودیان مالیاتی به علت صدور و ابلاغ برگه قطعی به موقع دستورالعمل مالیات مقطوع سال ۹۶ اعتماد بسیار خوبی به سازمان امور مالیاتی پیدا کرده اند.

وی ادامه داد: سال ۹۶ یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مالیات مقطوع را پذیرفتند که این آمار در سال گذشته به یک میلیون و ۴۱۸ نفر افزایش یافت.

جنتی ابراز امیدواری کرد که با استمرار این اعتماد ۲ طرفه و تعامل بسیار خوب و سازنده بین مودیان و سازمان امور مالیاتی همچنان شاهد مشارکت فعالانه مردم و مودیان مالیاتی در برنامه‌های ترسیمی این سازمان برای توسعه کشور باشیم.

وی اظهارنامه‌های مالیاتی تسلیم شده تا پایان مهلت قانونی یعنی خرداد امسال را ۲ میلیون و۷۶۱ هزار و ۷۱۰ فقره عنوان کرد و افزود: اظهارنامه‌های تسلیم شده این مدت نسبت به مدت مشابه ۱۵۰ هزار مورد افزایش را نشان می‌دهد.

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: اشخاص حقوقی تا پایان تیر فرصت دارند که اظهار نامه مالیاتی عملکرد سال ۹۷ را ارسال کنند.

وی بیان کرد: سازمان امور مالیاتی کشور در اقدام بسیار ارزنده‌ای که در راستای تسریع و تسهیل در کار مودیان مالیاتی برای عملکرد سال ۹۷ انجام داده با اختیارات حاصل از تبصره ۱۰۰ قانون مالیات مستقیم دستور العملی را صادر کرد که بر مبنای آن صاحبان مشاغل مشمول گروه سوم بدون تسلیم اظهار نامه، مالیات سال گذشته خود را به صورت مقطوع پرداخت کنند.

جنتی گفت: در این راستا برابر دستور العمل مذکور آن دسته از صاحبان مشاغل که مالیات عملکرد سال ۹۶ آنان کمتر از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود در سال ۹۷ نیز بدون هیچ گونه افزایشی مالیات خود را به صورت مقطوع پرداخت کنند.

وی ادامه داد: همچنین صاحبان مشاغل با عملکرد مالیاتی از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا پنج میلیون تومان در سال ۹۶ حداکثر با پنج درصد افزایش مالیات سال ۹۷ خود را پرداخت کنند.

معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: با بررسی‌های انجام شده در کل کشور حدود ۸۰ درصد این دسته از مودیان مالیات سال ۹۶ آنان کمتر از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده که مالیات سال ۹۷ این دسته از افراد بدون افزایش دریافت شد.

وی گفت: همچنین براساس این دستور العمل به منظور مشارکت بیشتر مودیان مقرر شد چنانچه مالیات سال ۹۶ افراد مشمول دستورالعمل باشند و به قطعیت نرسیده باشد و مالیات تشخیصی آنان در سال ۹۶ کمتر از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد در سال ۹۷ نیز دقیقاً براساس همان تشخیص سال ۹۶ مالیات سال گذشته خود را بدون افزایش و مقطوع پرداخت کنند.

جنتی بیان کرد: منظور از مالیات مقطوع مطابق دستورالعمل ابلاغی این است که سازمان امور مالیاتی مقرر کرد حداکثر برگ قطعی باید تا پایان شهریور صادر و به مودیان مربوطه ابلاغ شود بنابراین تحت هیچ شرایطی پرونده و یا اظهارنامه این دسته از مودیان مورد رسیدگی یا حسابرسی ادارات مالیاتی واقع نمی شود.

وی تصریح کرد: پرونده و یا اظهارنامه مالیاتی افرادی که مشمول گروه سوم که مفاد دستورالعمل را پذیرفته و مالیات مقطوع خود را براساس دستورالعمل پرداخت کرده اند به هیچ وجه از سوی ادارات مالیاتی مورد رسیدگی مجدد قرار نمی گیرد مگر اینکه بعد اسناد و مدارک به دست آید که حاکی از این باشد مالیات بیشتری پرداخت کنند که براین اساس مابه تفاوت آن مالیات برابر مقرارت مطالبه می شود.

معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور گفت: ۸۰ درصد مالیات اخذ شده در کشور از منابع شرکت‌ها و اشخاص حقوقی، بین ۶ تا هفت درصد مشاغل، ۱۰ درصد حقوق و بقیه سایر منابع است.

وی بیان کرد: این سازمان در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده سال گذشته بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان عوارض وصول و در اختیار شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور قرار داده است.

جنتی افزود: همچنین در ۲ ماهه امسال حدود چهار هزار میلیارد تومان مالیات وصول و به حساب شهرداری‌ها واریز شده است.

وی استان‌های تهران، خوزستان، اصفهان، فارس و آذربایجان در رده های برتر کشور در پرداخت مالیات معرفی کرد.

۷۳۱۶**۳۲۱۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وصول مالیات سازمان امور مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار ترسناک از قربانیان دخانیات در ایران

آفتاب‌‌نیوز :

قیمت پایین دخانیات در ایران و سود هنگفت صنایع دخانی در شرایط مالیاتی فعلی، جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست و همچنین مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات از جمله مباحثی است که رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات نسبت به آن هشدار و توضیح داد.

بهزاد، ولی زاده با بیان اینکه «مالیات» به عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات در جهان شناخته می‌شود، اظهار کرد: نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خرده‌فروشی سیگار به عنوان موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معرفی شده است.

مالیات ۷۵درصدی بر خرده‌فروشی؛ راهکاری موثر برای کنترل مصرف سیگار

وی با بیان اینکه اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معرفی شده، اما این نرخ در کشور اجرا نمی‌شود، افزود: میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است. آمار و ارقام بیانگر این است میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور با نرم جهانی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد. 

قیمت پایین دخانیات در ایران

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: قیمت محصولات دخانی کشور بسیار ارزان و مصرف‌کنندگان در هر سطح درآمدی می‌توانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز عرضه محصولات دخانی به صورت نخی فروخته می‌شود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد. 

جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست

وی با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده، اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به صورت بسته‌ای، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوان برای پنهان کردن بسته سیگار با محدودیت‌هایی مواجه شوند که باعث منصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی می‌شود. 

سود هنگفت شرکت‌های دخانی در شرایط مالیاتی فعلی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه مالیات بر دخانیات در کشور دارای یک ایراد ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و در حال حاضر برای محصولات تولید داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بین‌المللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخ‌های مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم توسعه در نظر گرفته شود، اما در نهایت میزان این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ بسیار کمتر مصوب شد.

لزوم اجرای پوز‌های اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خرده‌فروشی

وی ادامه داد: برای اثر بخشی قانون مالیات ارزش افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوز‌های اختصاصی مجهز شوند؛ به نحوی که نرخ‌های مصوب مالیات محصولات دخانی به صورت خرده‌فروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قطع، اجرای پوز‌های اختصاصی مراکز عرضه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خرده‌فروشی می‌تواند تا حدودی بر کاهش میزان مصرف اثرگذار باشد. شرایط کنونی مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکت‌های دخانیات می‌کنند و راه‌های فرار مالیاتی فراهم است. 

ولی زاده گفت: همچنین لازم است سازمان امور مالیاتی کشور نیز میزان درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اعلام کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت کشور واریز می‌شود را بصورت ستاره دار مشخص کند تا در اجرای سیاست‌های اعلام شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت کشور، گزارشی درباره هزینه‌کرد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ارائه دهد.

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات.

ولی زاده با بیان اینکه امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و سایر راهکار‌های کاهش عرضه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در کشور ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • تکلیف مجلس به سازمان امور مالیاتی برای قبول هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی
  • تکالیف سازمان امور مالیاتی در باره صورتحساب الکترونیکی
  • سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد
  • وصول بیش از ۸ هزار میلیارد تومان از معوقات حق آلایندگی خوزستان
  • ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از معوقات حق آلایندگی خوزستان وصول شد
  • اظهارنامه پیش فرض ثمره اجرای سامانه مودیان
  • آمار ترسناک از قربانیان دخانیات در ایران
  • فروش نخی سیگار، ممنوع