Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-23@14:37:24 GMT

5راه کنترل بیماری حرکت

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۸۳۰۳

افراد زیادی هنگام سوار شدن به یک وسیله نقلیه دچارحالت تهوع می‌شوند؛ یعنی به بیماری «حرکت» مبتلا هستند. گاردین راه‌های کنترل این بیماری را بررسی کرده است. ناطقان: بیماری حرکت یکی از مشکلاتی است که می‌تواند شیرینی یک سفر را به کام شما تلخ کند. به گفته «جان گلدینگ» استاد روان شناسی کاربردی دانشگاه «وست مینستر» آسیب پذیری کودکان ۸ تا ۱۲ سال، به بیماری حرکت بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بزرگ سالانی که از میگرن رنج می‌برند نیز به این بیماری آسیب پذیرتر هستند. فصل سفر‌ها شروع شده است و گرمای هوا نیز هر روز بیشتر می‌شود به همین دلیل راه‌های عملی مقابله با این مشکل آزاردهنده را در ادامه می‌خوانید.

پرهیز از عوامل تحریک کننده
پرواز با هواپیما‌های کوچک شرایط بدتری نسبت به پرواز با هواپیما‌های بزرگ ایجاد می‌کند. اگر در یک قایق هستید، سعی کنید در وسط قایق که حرکت کمتری دارد قرار بگیرید. درخودرو، صندلی کنار راننده جای بهتری است. بدترین جا، صندلی عقب است، زیرا مشکل‌تر می‌توان بیرون از پنجره را دید.

چشم دوختن به افق
عامل ایجاد بیماری حرکت، همخوانی نداشتن چیزی که چشم می‌بیند با اطلاعات حرکتی است که ازمرکز تعادل گوش داخلی به مغز ارسال می‌شود.

گلدینگ می‌گوید: «چشم دوختن به افق می‌تواند کمک کننده باشد، زیرا در این حالت شما مناظر بیرونی کمتری می‌بینید و بنابراین ناهمخوانی کمتری برای مغز شما ایجاد می‌شود.» مطالعه و نگاه کردن به گوشی همراه مشکل را تشدید می‌کند. «لویزا مردین» مشاور در زمینه مشکلات شنیداری- تعادلی می‌گوید: «سعی کنید سرتان را ثابت نگه دارید. صحبت کردن با دیگران کمکی نمی‌کند، زیرا تکان دادن سر، کاری است که معمولا همراه با صحبت کردن انجام می‌دهیم.»

مشخص شده است که گوش دادن به موسیقی می‌تواند به کاهش مشکل کمک کند. مصرف نیکوتین و غذای سنگین قبل از سفر، بیماری حرکت را تشدید می‌کند.

اقدامات دارویی
گلدینگ می‌گوید: «مصرف دارو‌های بدون نسخه مثل هیوسین و آنتی هیستامین‌ها می‌تواند مفید باشد.»،
اما این دارو‌ها تاری دید و خواب آلودگی ایجاد می‌کنند. داروی دیگر، «سیناریزین» است که عوارض جانبی کمتری دارد. این دارو بهتر است دو ساعت قبل از سفر مصرف شود.

بعد ازایجاد حالت تهوع، مصرف قرص بی فایده است، زیرا در این حالت دارو نمی‌تواند به خوبی جذب شود. پچ‌های دارویی جایگزینی برای دارو‌های خوراکی هستند (شیوه‌هایی مانند چسب، سوزن‌های نانو که دارورسان تلقی می‌شوند)، اما باید با تجویز پزشک مصرف شوند. به برخی افراد مصرف زنجبیل را توصیه می‌کنند، اما شواهد ضعیفی برای تایید مفید بودن زنجبیل وجود دارد. همچنین شواهدی برای اثبات کارایی مچ بند‌هایی که ادعا می‌شود از بیماری حرکت جلوگیری می‌کنند، وجود ندارد. (همه موارد باید با تجویز پزشک باشد.)

سازگاری با شرایط
موثرترین رویکرد بلندمدت، رویکرد «خوگیری» است که توسط ارتش استفاده می‌شود. در این رویکرد، فرد مرحله به مرحله در معرض مشکل قرار می‌گیرد. او وارد مسیری می‌شود که ممکن است در آن کمی بیمار شود. سپس پیمودن مسیر برای مدتی متوقف و بعد دوباره آغاز می‌شود و به تدریج مدت زمان حرکت افزایش پیدا می‌کند.

این کار به مغز کمک می‌کند به علایم عادت کند و خود را با آن‌ها وفق دهد. با این حال، انجام این کار برای افراد معمولی مشکل است. همچنین به گفته گلدینگ خوگیری مشکل را در شرایط خاصی برطرف می‌کند. اگر شما معمولا درصندلی عقب خودرومی نشینید، با تمرین خوگیری، درخودرو دیگردچار بیماری حرکت نمی‌شوید، اما این تمرین از بروز بیماری حرکت در دریا جلوگیری نمی‌کند.

تنفس کنترل شده
به گفته گلدینگ کنترل تنفس می‌تواند نیمی از تاثیرگذاری دارو‌ها را داشته باشد. در واقع واکنش استفراغ، باعث توقف پیام عصبی برای تنفس می‌شود. در مقابل، اگر شما توجه تان را روی تنفس متمرکز کنید، می‌توانید از واکنش استفراغ جلوگیری کنید. گلدینگ، تمرین تنفس منظم ومداوم را پیش از سفر توصیه می‌کند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: بیماری ، حرکت ، کنترل

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بیماری حرکت کنترل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۸۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!

اخباری مبنی بر بیماری ترانه علیدوستی در روز‌های گذشته منتشر شده که موجب نگرانی جامعه سینمایی و مخاطبان شده است. بطور معمول در این مواقع واکنش‌های احساسی و معمولا تلخی منتشر می‌شود که عمده آن‌ها هم تحت تاثیر فضای مجازی و تحلیل‌ها و تفاسیر منابع نامعتبری است که اطلاع‌رسانی دقیق در دستور کار آن‌ها نیست.

به گزارش سینما اعتماد، ترانه علیدوستی حدود ۶ ماه پس از آزادی خود از زندان دچار بیماری به نام سندرم (Drug Rash with Eosinophilia and Systemic Symptoms) با نام اختصاری (DRESS) شده است که یک نوع واکنش شدید ناشی از حساسیت به مصرف برخی دارو‌ها است.

این وضعیت زمانی ایجاد می‌شود که «سیستم ایمنی» واکنش بیش از حدی به برخی دارو‌ها نشان می‌دهد. در نتیجه این امر باعث ایجاد علائم متعددی مانند تب، ناهنجاری‌های خونی و التهاب اعضاء در سراسر بدن می‌شود.

بنا بر گزارش‌های رسیده به سینما اعتماد، خوشبختانه ترانه علیدوستی به موقع متوجه وجود این سندروم شده و درمان‌ها و مراقبت‌های لازم را از ماه‌ها قبل در سکوت انجام داده و پس از پی گرفتن چندین روش درمانی و دارویی، در نهایت توانسته این سندرم را کنترل کند و به شرایط نرمال نزدیک شود و این درمان‌ها به صورت دوره‌ای و برای رسیدن به سلامتی کامل ادامه دارد.

ضمن اینکه حضور چند روزه این بازیگر در بیمارستان کسری تهران که موجب نگرانی‌ها هم شده بود، در ادامه همین مراقبت‌ها بوده که البته به دلیل کاهش اکسیژن خون چند روزی به طول انجامیده و ترانه علیدوستی در حال حاضر شرایط خوبی دارد.

دیگر خبرها

  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!
  • نام بیماری ترانه علیدوستی اعلام شد
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • ۷ داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است
  • هفت داروی پرکاربرد که مصرف بی‌رویه آن‌ها مشکل‌ساز است
  • هموفیلی ها دارو ندارند؛ خطر معلولیت با درمانی غیر علمی‌
  • بیماری تب برفکی در شرق کشور تحت کنترل است
  • زالو درمانی؛ خوب یا بد؟
  • ابلاغ ضابطه ثبت فرآورده‌های بافت، سلول و ژن درمانی