Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@15:35:44 GMT

پرونده الکترونیک سلامت در کشور مستقر شد+جزییات

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۹۶۱۰

پرونده الکترونیک سلامت در کشور مستقر شد+جزییات

مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت جزئیات استقرار پرونده الکترونیک را تشریح کرد و گفت: از امروز ایرانیان صاحب پرونده الکترونیک سلامت می‌شود.

دکتر کیانوش جهانپور در گفت و گو با ایسنا، از رونمایی پرونده الکترونیک سلامت با حضور رئیس جمهور در محل وزارت بهداشت، خبر داد و گفت: طبق وعده وزیر بهداشت مبنی بر اینکه تا پایان بهار سال ۹۸ شاهد استقرار پرونده الکترونیک سلامت خواهیم بود، عملاً امروز استقرار پرونده الکترونیک سلامت در سراسر کشور با حضور رئیس جمهور آغاز می‌شود و امیدواریم که بعد از این مرحله، توسعه پرونده الکترونیک سلامت و به کارگیری آن در حوزه‌های مختلف سلامت اعم از حوزه‌های بهداشت، نظام ارجاع الکترونیک و حوزه پزشکی خانواده و سایر حوزه‌های خدمات سلامت را شاهد باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه اقدامات زیرساختی پرونده الکترونیک سلامت در گام اول از سوی وزارت بهداشت و با کمک تنگاتنگ وزارت فناوری اطلاعات، سازمان ثبت احوال، مرکز آمار ایران، سازمان بیمه سلامت، سازمان تأمین اجتماعی و… اجرا شد، افزود: ادامه و توسعه پرونده الکترونیک سلامت مستلزم کمک‌های بین بخشی و به ویژه مشارکت بخش‌هایی است که به نوعی در خدمات رسانی در حوزه سلامت درگیر هستند. به طور اخص بخش خصوصی سلامت نیز می‌تواند توسعه و به کارگیری پرونده الکترونیک سلامت در سایر حوزه‌های مرتبط با سلامت را تضمین کند.

جهانپور ادامه داد از امروز حدود ۸۴ درصد از مردم کشور به نوعی صاحب پرونده الکترونیک سلامت هستند. سایر افراد نیز به راحتی و به سهولت با یک مراجعه به مراکز خدمات سلامت یا پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت محل سکونتشان می‌توانند در عرض چند دقیقه پرونده الکترونیک سلامت شأن را افتتاح کنند، اما مسئله مهم این است که علاوه بر حوزه بهداشت کلیه خدمات سلامت در حوزه درمان و سایر حوزه‌های سلامت نیز بر پایه پرونده‌های الکترونیک سلامت ارائه شوند و تمام اطلاعات این حوزه‌ها نیز در پرونده الکترونیک سلامت ثبت شود تا نهایتاً بتوانیم با فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم موضوع ارجاع الکترونیک و در گام بعد پزشکی خانواده را فعال کنیم. در این صورت در آینده‌ای نزدیک همه گایدلاین ها و دستورالعمل‌های بالینی به نوعی در پرونده‌های الکترونیک سلامت به صورت هوشمند مورد رعایت و نظارت قرار خواهند گرفت. در عین حال در گام‌های بعدی، پرونده الکترونیک سلامت در حوزه درمان، داروخانه‌ها، نسخه نویسی الکترونیک و … نیز اجرا می‌شود.
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت تاکید کرد: این اتفاق قطعاً پیامد بسیار مثبتی برای نظام سلامت چه در حوزه مدیریت اطلاعات سلامت و چه در حوزه مدیریت بهینه منابع سلامت دارد و قطعاً می‌تواند ما را به سمت هزینه کرد بهینه در حوزه سلامت سوق دهد. به علاوه اینکه طیف گسترده‌ای از اطلاعات فنی و علمی را هم برای مدیران، تصمیم سازان و محققین حوزه سلامت در سراسر کشور فراهم می‌کند.
جهانپور با بیان اینکه بنابراین پرونده الکترونیک سلامت در گام اول در حوزه بهداشت انجام می‌شود، گفت: با استقرار پرونده الکترونیک سلامت در حوزه بهداشت کلیه بسته‌ها و خدمات بهداشتی افراد در پرونده الکترونیک سلامت ثبت می‌شود و قابلیت ورود به حوزه درمان را هم در سراسر کشور دارد. بر همین اساس به زودی با پیوستن مراکز ارائه خدمات درمانی در سراسر کشور شاهد شکل گیری نظام ارجاع الکترونیک در قالب همین پرونده‌های الکترونیک سلامت خواهیم بود. به طوری که هر ایرانی از امروز یک پرونده الکترونیک سلامت دارد که با شماره شناسه‌ای که کد ملی آن فرد است، شکل می‌گیرد و شناخته می‌شود.
وی همچنین گفت: در عین حال کلیه افراد خارجی و اتباعی که به صورت مجاز در ایران زندگی می‌کنند هم از پرونده الکترونیک سلامت و خدمات آن بهره مند خواهند بود. به هر حال وزیر بهداشت وعده داده بودند که پرونده الکترونیک سلامت تا آخر دولت دوازدهم مستقر شود که گام اول آن طبق زمان‌بندی اعلام شده، محقق شد و ان‌شاالله گام‌های بعدی نیز تا قبل از پایان دولت دوازدهم محقق خواهد شد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۹۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفده عنوان برنامه در هفته سلامت حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

 حبیب غزنوی   در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته در طی هفته سلامت امسال در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، هفده عنوان برنامه مختلف برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: این تعداد عنوان برنامه شامل برگزاری بالغ بر هشتصد نشست و دوره آموزشی در مدارس و ادارات و نهادهای دولتی و غیر دولتی با بهره گیری از ظرفیت کارشناسان برگزار خواهد شد.

این مقام مسؤول بیان کرد: در شهرستانهای تحت پوشش نیز ۱۲۰ برنامه مختلف در این هفته برگزار خواهد شد.

غزنوی با اشاره به موفقیت اخیر حوزه امنیتی و دفاعی در نشان دادن قدرت نظامی کشور به چهارمین قدرت نظامی جهان اشاره کرد و گفت: این اقدام توسط افراد نخبه در حوزه‌های مختلف الکترونیک، امواج، کامپیوتر، هوا و فضا، فیزیک و غیره بود که دنیا را تکان داد و همه دیدند، از این نوع افتخارات عجیب و غریب در حوزه سلامت وجود دارد و اگر بیشتر از حوزه دفاعی و امنیتی نشود، کمتر نیست اما به آنها پرداخته نمی‌شود.

این مقام مسؤول بیان کرد: در حوزه شاخص‌های مرگ نوزادان، مرگ مادران باردار، بیماری‌های عفونی، مالاریا، فلج اطفال، پوشش واکسیناسیون و غیره رشد بسیار خوبی تنها در حوزه علوم پزشکی زاهدان داشته‌ایم اما این رشدها و توسعه‌ها به معنای نبود ضعف نیست.

وی اظهار کرد: در چاپ مقاله در مجلات علمی دنیا و براساس رتبه بندی، هفت نفر از دانشمندان جهان در علوم پزشکی زاهدان در حال فعالیت هستند و این بدان معناست که نه تنها عقب افتاده نیستیم بلکه در حوزه سلامت، توسعه یافته محسوب می‌شویم.

غزنوی خاطر نشان کرد: هرچه بشر پیشرفت و رشد در حوزه سلامت دارد، به تناسب با چالش‌ها و مشکلات و اتفاقات جدید روبرو می‌شود.

این مقام مسؤول اظهار کرد: ما در سیستان و بلوچستان بالاترین آمار بیماران تالاسمی دنیا را داریم حتی کشور پاکستان آمار بیماران تالاسمی اش به اندازه استان ما نیست اما چرا؟، چون به برکت پیشرفت‌ها و رشد توانمندی‌های ایران در حوزه بیماران تالاشمی، بیماران تالاسمی در کشور تا چهل سال عمر می‌کنند و ما در طی این مدت خدمات به آنها می‌دهیم اما در کشور همسایه ما سن بیماران تالاسمی بسیار کم است.

وی تصریح کرد: در حوزه سلامت با توجه به رشد و توسعه یافتگی در این بخش، در برخی از حوزه‌ها صد در صد رشد را در مناطق تحت پوشش علوم پزشکی زاهدان شاهد هستیم و از اینکه مردم به ما برای بیماری خود مراجعه می‌کنند و ما می‌توانیم خدمات بدهیم مایه افتخار و بسی خوشحالی است.

وی بیان کرد: در حال حاضر پیشرفته‌ترین جراحی‌ها از جمله جراحی مغز و اندام‌ها در دورترین نقاط استان در حال انجام است، البته این موارد گفته شده دلیلی بر نبود نقاط ضعف نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد: در حوزه سلامت باید فرهنگ پیشگیری و مراقبت از سلامت را نهادینه کنیم تا مردم خود مراقب سلامت خود باشند و برای حفظ آن تلاش کنند.

وی خاطر نشان کرد: از فردا شنبه، نظام پیامکی سلامت را در حوزه علوم‌پزشکی زاهدان راه اندازی خواهیم کرد تا هرچند که هزینه‌های بالایی را باید صرف آن کنیم اما از آن برای آشنا کردن مردم با حقوقشان در حوزه سلامت بهره گیری خواهیم کرد.

وی در پاسخ به آخرین وضعیت شاخص‌های سلامت استان، گفت: در حوزه واکسیناسیون صد درصد مردم، در حوزه نظام مراقبت مادران باردار و کودکان زیر پنج سال و نوزادان بیش از ۹۵ درصد و در حوزه خدمات بهداشتی بالغ بر ۹۰ درصد تحت پوشش هستند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۷۴ درصد پولمان صرف درمان و ۲۶ درصد صرف بهداشت می‌شود که این ایراد بزرگی است و باید این آمارها به سمت بهداشت سوق پیدا کند.

غزنوی تشریح کرد: در راستای خدمات بهتر، هواپیمای ثابتی را برای جابجایی بیماران از استان درصورت تشخیص پزشکان برای انتقال بیمار به مرکز کشور است که از ابتدای امسال یک بیمار از زاهدان ویک‌بیمار نیز از فرودگاه سراوان برای سیر مراحل درمانی به صورت اورژانسی و به صورت اختصاصی به تهران اعزام شده‌اند و هر پرواز صدها میلیون تومان برای نظام سلامت هزینه دارد که جابجایی بیماران با هواپیما نیز بر عهده ماست، اما باید خدمات به بهترین شکل ارائه شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، تصریح کرد: سبک زندگی ناسالم یکی از عوامل ایجاد کننده بیماری‌های مزمن از جمله دیابت و پرفشاری خون است که می‌توان با رعایت خودمراقبتی از ابتلاء به این بیماری‌ها پیشگیری و با تشخیص زودهنگام و به موقع آن را کنترل کرد و باید شما اصحاب رسانه در این راستا به کمک نظام سلامت بیایید و برای فرهنگی سازی آن، همکاری لازم را داشته باشید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • عقبگرد در نسخه‌نویسی
  • برگزاری هفده عنوان برنامه در هفته سلامت حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری هفده عنوان برنامه در طی هفته سلامت
  • بهره‌برداری از ۲۷۰۰ پروژه بهداشتی در دولت مردمی
  • همه ایرانی‌ها‌ دارای ‌پرونده سلامت ‌می‌شوند
  • وزیر بهداشت: همه ایرانی‌ها دارای پرونده سلامت می‌شوند
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی از امسال/ فعالیت ۸ هزار آزمایشگاه در کشور
  • فعالیت ۸۰۰۰ آزمایشگاه در کشور