Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-24@02:50:05 GMT

مردم دچار خطای هاله ای شده اند

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۷۹۸۹۴

مردم دچار خطای هاله ای شده اند

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، گرایش به جراحی‌های زیبایی در کشور ما به حدی افزایش پیدا کرده که در برخی از زمینه‌ها روی دست دنیا بلند شده‌ایم. برای نمونه کشور ما در زمینه جراحی‌های بینی در دنیا سرآمد است. در ایران، رینوپلاستی (جراحی بینی) بیشترین میزان عمل‌های جراحی زیبایی را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمارهای منتشر شده، سالانه در حدود ۲۵ هزار جراحی زیبایی بینی در کشور انجام می شود. جراحی پلک (بلفاروپلاستی)، لیپوساکشن، بوتاکس، تزریق فیلر و ژل در رتبه‌های بعدی عمل‌های زیبایی در ایران هستند.

بد نیست از خودمان بپرسیم چه چیزی باعث شد که ما ایرانی‌ها این همه عاشق جراحی‌های پلاستیک شویم؟ این روند آنچنان سریع در حال افزایش است که در آینده‌ای نه چندان دور دیگر معدود صورتی را در ایران می‌توان دید که تیغ جراحی به آن نخورده باشد. در واکاوی دلایل گرایش ایرانی ها به جراحی های زیبایی گفت و گویی با یک روانشناس داشته ایم که در ادامه می خوانید:

محسن ایمانی، روان‌شناس، با بیان اینکه نباید به مسائل تک علتی نگاه کرد به برنا گفت: «در بررسی دلایل گرایش به جراحی های پلاستیک نباید فقط دنبال یک علت بود. در این زمینه زنجیره ای از علت ها تأثیرگذار هستند، که جنبه های مختلف فرهنگی، شخصی، روانشناسی و اجتماعی را در بر می گیرد.»

وی با اشاره به اینکه، یکی از دلایل گرایش بیشتر دخترها به عمل‌های زیبایی این است که تمایل به خودنمایی در دختران بیشتر از پسران است، افزود: «در حال حاضر در کشور ما پسرها هم به سمت جراحی‌های زیبایی گرایش پیدا کرده‌اند به حدی که برخی از پسرها تمام اعتماد به نفس‌شان در گرو جراحی‌هایی است که انجام داده‌اند.»

این روان‌شناس با تأکید بر اینکه، تغییر ارزش‌ها در یک جامعه باعث می‌شود که جهت گیری افراد در مورد زیبایی تغییر کند، تصریح کرد: «وقتی در یک جامعه ارزش اصلی این باشد که «صورت زیبای ظاهر هیچ نیست، ای برادر سیرت زیبا بیار»، رفتار افراد متفاوت خواهد بود. در حال حاضر ارزش‌ها در جامعه ما به سمتی حرکت می‌کنند که اهمیت بیشتری به ظاهر داده می‌شود و همین باعث شده گرایش به عمل‌های جراحی زیبایی افزایش پیدا کند. زیبایی تبدیل به ملاک خوشبختی شده و همین باعث شده ملاک افراد برای انتخاب‌های مهم زندگی‌شان زیبایی باشد.»

وی ادامه می دهد: «در کشور ما آنقدر به زیبایی صورت توجه می‌شود که از توجه به زیبایی‌های درون کاسته شده است. افراد آنقدری که برای زیبایی صورت‌شان وقت می گذارند به دنبال کسب فضائل اخلاقی نیستند.»

ایمانی با اشاره به اینکه، در روانشناسی مسئله‌ای به نام «خطای هاله‌ای» وجود دارد، تأکید کرد: «برای نمونه وقتی که یک دانش آموز با خوش‌رویی وارد کلاس می‌شود و به معلم سلام می‌کند، معلم این اخلاق خوب را به سایر حوزه‌ها تعمیم می‌دهد و می‌گوید این فرد کلا دانش آموز خوبی است و حتی درسش هم خوب است. در کشور ما در بسیاری از موارد در انتخاب‌هایی که صورت می‌گیرد خطای هاله‌ای روی داده است، به این معنا که افراد فکر می‌کنند اگر کسی صورت زیبا داشته باشد از نظر اخلاقی هم فرد خوبی است. همین مسئله باعث شده انتخاب‌های اشتباه در جامعه ما افزایش پیدا کنند.»

این روان‌شناس ادامه داد: «یکی از عوامل دیگری که گرایش به جراحی‌های زیبایی را در کشور ما افزایش داده، تبلیغات گوناگونی است که در این زمینه صورت می‌گیرد. تقریبا روزی نیست که چشم‌مان به آگهی‌هایی که «قبل از عمل... و بعد از عمل...» روی آن حک شده است، نخورد. این حجم وسیع از تبلیغات برای جراحی‌های زیبایی باعث شده گرایش افراد به دستکاری بدن‌شان افزایش پیدا کند.»

وی در پایان گفت: «برای این جراحی‌های زیبایی هزینه‌های سنگینی می‌شود. علاوه بر این ممکن است سلامتی فرد را تهدید کنند و حتی در مواردی به قیمت جان فرد تمام می‌شوند. اگر می‌خواهیم که آمار جراحی‌های زیبایی در جامعه کاهش پیدا کند باید ارزش‌های جامعه را تغییر دهیم و به جای صورت زیبا بر سیرت زیبا تأکید کنیم. عشق پایدار در زندگی در گرو سیرت زیباست زیرا صورت زیبا به مرور زمان چروکیده و پیر می‌شود ولی این شخصیت و هویت فرد است که پایدار است.»

خبرنگار: سندوس محمدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران جراحی جراحی بینی دانش آموز زیبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۷۹۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ «شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی فوق تخصص جراحی پلاستیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که یکی از آنها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از دارو‌های خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی خصوصا در سه ماه اول می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آنها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولا زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • حمله به کنسولگری ایران در دمشق خطای بزرگ رژیم صهیونیستی بود
  • جراحی زیبایی کامران نجف‌زاده؛ از عمل بینی تا کاشت مو!
  • عجیب ترین سفارش ها برای عمل های زیبایی؛ از گوش برجسته تا بینی زین اسبی
  • ایرج فاضل، رئیس جامعه جراحان ایران: گرایش به پزشکی در حال رنگ باختن است/ باید نگران آینده پزشکی باشیم
  • تخصص زیبایی در پزشکی به عنوان یک رشته دانشگاهی ایجاد شود/ عمل زیبایی دیگر جنبه مدگرایی دارد
  • تخصص زیبایی در پزشکی باید به عنوان یک رشته دانشگاهی ایجاد شود/ عمل زیبایی دیگر جنبه مدگرایی دارد
  • گرایش به پزشکی در حال رنگ باختن است
  • گرایش به پزشکی در حال رنگ باختن است/ باید نگران آینده پزشکی باشیم
  • افزایش آمار این عمل زیبایی ۳۰۰ میلیونی!