Web Analytics Made Easy - Statcounter


سیدکمال سید علی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی با اعلام این مطلب افزود: استناد برخی برای توضیح بی اثری عضویت در اف‌ای تی اف، شرایط تحریمی کنونی است در حالی که قرار نیست ایران تا ابد در شرایط تحریم باقی بماند و لازم است چشم انداز وسیع تری در دستور کار سیاستگذار و تصمیم گیر در این حوزه قرار گیرد.

وی عدم عضویت در اف‌ای تی اف را در حقیقت نوعی خودتحریمی و محروم کردن کشور از داشتن روابط عادی بانکی و مالی با جهان دانست و گفت:هر چند این نهاد تعلیق ایران را به مدت چهار ماه تمدید کرده است، اما حلقه ارتباطات مالی و بانکی ایران، حالا تنگ‌تر از قبل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیرعامل پیشین صندوق ضمانت صادرات تاکید کرد: برای درک بهتر وضعیت کافی است تصور کنیم شرایط ایران عادی بود، اگر ما در موقعیت عادی قرار داشتیم، نمی‌توانستیم بدون عضویت در این نهاد بین المللی، ارتباطی با جهان داشته باشیم. در حقیقت در این شرایط تاثیرگذاری این عضویت بسیار بالا بود حال انکه برخی به استناد شرایط کنونی تاکید دارند که عضویت در این نهاد گشایشی ایجاد نمی‌کند.

اف‌ای تی اف

وی با انتقاد از این نگاه، گفت: ایا این افراد تصور دارند ایارن همیشه تحت تحریم است، بالاخره کشوری که تلاش دارد، حق خود را در مناسبات جهانی بگیرد، می‌تواند از این موقعیت خروج کند و با دنیا در شرایط عادی وارد رابطه شود، در این صورت عدم عضویت در چنین نهادی خود عاملی برای تحریم مجدد ایران محسوب می‌شود، آن هم نه فقط از سوی آمریکا بلکه از سوی تمامی کشور‌های جهان.

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: عضویت در این نهاد سبب می‌شود تا روابط عادی بانکی نیز برقرار شود، ولی عدم عضویت حتی شانسی برای تامین فاینانس یا گرفتن حواله نیز دچار مشکل می‌شدیم. به همین دلیل باور دارم در شرایط عادی مسئولان امر تا این اندازه سخت گیری نمی‌کردند.

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه فشار‌های اقتصادی ایالات متحده امریکا علیه ایران نوعی جنگ اقتصادی تمام عایر تلقی می‌شود، گفت: هر چند حلقه ارتباطات بانکی ایران تنگ شده است، اما به دلیل ماهیت وضعیت جنگ اقتصادی، نقل و انتقال پول به کشور به شکل عادی و از طریق راه‌های مرسوم صورت نمی‌گیرد. اضافه کردن سپاه به لیست تروریستی در ایالات متحده عملا فشار بیشتری را هم به سیستم بانکی کشور آورد. درنتیجه شرایط کشور خاص است و این مساله سبب شده تا مسئولان نیز احتمالا وسواس بیشتری در پذیرش شروط FATF داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به تمدید چهار ماهه تعلیق ایران، تصریح کرد:بهتر است با چشم باز به وضعیت نگاه کنیم، هنوز فرصت باقی است، به نظر من این اتفاق یعنی تمدید تعلیق‌ها با همه محدودیت‌های اعمالی بیشتر نسبت به گذشته باز هم نشان از تمایل و تا حدی انعطاف FATF نسبت به ایران دارد چرا که طبق قوانین می‌توانستند عضویت ایران را رد کنند.

سید علی ادامه داد: اکنون چهار ماه زمان خوبی است که هم تا اندازه‌ای وضعیت تنش‌های بین المللی ما با ایالات متحده و متحدینش مشخص در خاور میانه مشخص شود و هم مجمع تشخیص مصلحت نظام، با فراغ بال و دقت حداکثری لایحه مربوطه را بررسی کند. به هر روی تصویب این لایحه تا حدودی حسن نیت ایران و تلاش برای کاهش تنش‌ها و اتخاذ تصمیمات معقول را به نمایش خواهد گذاشت.

این کارشناس بانکی با اشاره به مباحث FATF، اجرای مفاد پیش بینی شده در این حوزه را به سود کشور ارزیابی کرد و افزود: گرچه امروز شاید تصویب این مقررات به گشایش چشمگیری منجر نشود، ولی با کاهش تنش‌های بین المللی که گریزناپذیر است، آرام آرام تاثیرات این طرح خود را نشان می‌دهد. FATF سالهاست که در این زمینه فعالیت می‌کند و راه حل هایش به بسیاری از کشور‌ها نتایج مثبتی داشته درنتیجه با وجود اینکه شاید اروز دستاورد بزرگی نداشته باشد، اما در آینده به سود کشور خواهد بود و هر روز هم می‌توانیم با مدرسه برویم.

او در پایان تاکید کرد: ما منتظر رفع تحریم و گشایش از طریق عضویت در اف‌ای تی اف نیستیم، اما برخی با طرح وارونه مباحث قصد دارند نتیجه مطلوب خود را از بحث بگیرند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اف ای تی اف عدم عضویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۰۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جلسه پارلمان اروپا ایران را به گسترش تنش‌ها در منطقه متهم کرد اما اشاره کرد که تحریم‌ها به تنهایی، پاسخ کارآمدی به اقدامات ایران نیست.

به گزارش مشرق، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی طی حملات پهپادی و موشکی گسترده به اهدافی در اراضی اشغالی، گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صدها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی در اراضی اشغالی، پس از حمله رژیم صهیونیستی علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام متقابل ایران را که تهران آن را پاسخی «مشروع» به اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل تلقی کرده بود، «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آن‌ها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم‌ به خودی خود، ایران را نمی‌ترساند. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران، روز گذشته، در واکنش به اظهارات بورل درباره تصمیم کشورهای اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران گفت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت‌ غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

امیرعبداللهیان همچنین گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن، تقریبا، چیزی بیش از کلمات توخالی نیست. اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاش‌های دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه می‌دارد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش درباره جنگ غزه، بدون محکومیت جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان طی حملات کورکورانه آن به غزه، با کلی‌گویی مطرح کرد: غزه کانون تنش‌های منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات می‌گیرد.

بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، تعهد مطلق‌مان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.

او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش می‌کند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل می‌شود که به راهکار دو دولت منجر می‌شود.

حملات کورکورانه رژیم صهیونیستی به غزه در پی عملیات «طوفان الاقصی» توسط حماس در ۷ اکتبر که با هدف ادعایی «نابودی حماس» انجام شده، تاکنون موجب کشته شدن بیش از ۳۴ هزار نفر از فلسطینیان، از بین رفتن ۶۰ درصد از زیرساخت‌های حیاتی این منطقه و آواره شدن ۸۵ درصد از مردم آن شده است.

محاصره انسانی غزه موجب شده است کمبود شدید مواد غذایی، آب آشامیدنی، دارو و تجهیزات پزشکی احتمال بروز فجایع انسانی، از جمله قحطی، گرسنگی و شیوع بیماری‌های واگیردار افزایش پیدا کند. رژیم صهیونیستی در حملات خود اهداف غیرنظامی مانند مدارس، مساجد، کلیساها، پناهگاه‌ها و بیمارستان‌ها را نیز هدف قرار داده است.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد / امنیت شغلی اطمینان کارگر به آینده شغلی خود است / هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید ضروری است
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • اروپا درصدد اعمال تحریم علیه ۱۰ شرکت مرتبط با روسیه
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • توییت جنجالی کاربر معروف روس درباره تحریم ها علیه ایران | عکس