Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره جامعه تور گردانان با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر تصویب حذف زدن مهر ورود گردشگران به ایران، گفت: اگر دولت واقعاً توسعه گردشگری در شرایط جنگ اقتصادی را در دستور کار دارد باید در وهله اول اقدام به برنامه‌ریزی جامع و تدوین برنامه گردشگری ملی دست بزند.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، تصویب حذف زدن مهر ورود به ایران در پاسپورت گردشگران خارجی، خبری بود که هفته گذشته سخنگوی دولت اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامی که در کنار صدور ویزای فرودگاهی، گام مهمی برای جذب گردشگران خارجی و مقابله با جو ایران‌هراسی توسط سیاست‌مداران و رسانه‌های خارجی محسوب می‌شود.

علی ربیعی بعد از این مصوبه در جمع خبرنگاران گفت: «این استراتژی جدید گردشگری باهدف مقابله با «تروریسم اقتصادی» آمریکا علیه ایران تصویب‌ شده است. این اتفاق می‌تواند گردشگر بیشتری به ایران جذب کند. گردشگران خارجی از این‌ پس می‌توانند بدون واهمه و به‌راحتی به ایران سفر کنند.»

ربیعی همچنان در توضیح این اقدام طی یادداشتی خاطرنشان کرد: «این تصمیم بهره‌مندی از مزایای اقتصادی حضور گردشگران خارجی است، چنانکه کمبود ناشی از سهم ناچیز ایران از گردش مالی توریسم بین‌المللی را به میزانی جبران کند و آثار مثبت این اقدام در حوزه اشتغال‌زایی و رونق کسب‌وکار آژانس‌های مسافرتی و تورهای گردشگری و صنعت حمل‌ونقل به بهبود شرایط اقتصادی کشور نیز می‌انجامد. قطعاً این‌یک تصمیم آگاهانه علیه تحریم امریکا و در راستای نشان دادن فرهنگ ایران و مقابله با ایران هراسی است.»

در همین زمینه، احمد سبط حسینی عضو هیئت مدیره جامعه تورگردانان با اشاره به این تصمیم دولت تأکید می‌کند که جذب گردشگر خارجی در دوران تحریم و در شرایطی که با «جنگ اقتصادی» مواجه هستیم، نیازمند راهکارهای اساسی ازجمله رفع ایران هراسی با تبلیغات مثبت در فضای بین‌المللی است.

به باور این فعال صنعت گردشگری اگرچه تصمیم دولت برای حذف زدن مهر به ایران در پاسپورت گردشگران اقدام مهمی است اما این راهکار در عمل برد زیادی برای جذب گردشگر خارجی نخواهد داشت.

سبط حسینی توضیح داد: گردشگری ایران هنوز نتوانسته خود را در بازارهای بین‌المللی خوب معرفی کند و متأسفانه شناخت درستی از ما از سوی گردشگران خارجی وجود ندارد؛ بنابراین اول باید گردشگری وجود داشته باشد تا بعد مقدمات حضور او در کشور تسهیل شود.

به گفته این عضو هیئت مدیره جامعه تور گردانان، گردشگران خارجی که به ایران سفر می‌کنند بااحساس نبود امنیت مواجه هستند و ترس از ایران در بین آن‌ها وجود دارد؛ بنابراین اولین کار در فضای بین‌المللی تبلیغات مثبت به‌منظور رفع این ایران‌هراسی است.

دولت، بخش خصوصی را شریک خود بداند

سبط حسینی در پاسخ به این سؤال که در زمان جنگ اقتصادی رابطه دولت با بخش خصوصی از نظر استفاده از ظرفیت‌های این بخش در جهت مقابله با تحریم‌ها در حوزه گردشگری چگونه باید باشد، گفت: اگر به بررسی پرونده گردشگری بین‌المللی بپردازیم درمی‌یابیم که گردشگری هر کشوری به‌خصوص کشورهای پیشرفته مستقیماً توسط بخش خصوصی همان کشور اداره می‌شود و دخالت دولت در این بخش به‌صورت کلان و بیشتر شامل سرمایه‌گذاری و حمایت از فعالان صنعت گردشگری است.

این عضو هیئت مدیره جامعه تورگردانان تأکید کرد: متأسفانه حمایت دولت از بخش خصوصی در ایران تنها به‌صورت شفاهی است و به‌رغم اینکه تأکید بسیاری بر توسعه گردشگری به‌عنوان صنعتی که قابلیت تبدیل‌شدن به صنعت ارزآور در دوران تحریم را دارد، می‌شود، دولت تنها حمایت‌ها را محدود به حرف کرده است و در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

به گفته سبط حسینی حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی و دعوت از تورهای خارجی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که در شرایط فعلی باید انجام گیرد و با توجه به هزینه‌های هنگفت این بخش ضروری است تا دولت مستقیماً خودش وارد عمل شود اما در حال حاضر شرایط به‌گونه‌ای است که بخش خصوصی بدون دریافت هیچ تسهیلاتی، به‌تنهایی متقبل این هزینه‌ها می‌شود.

او تصریح می‌کند: در شرایط فعلی باید مشخص کنیم که هدف ما از توسعه گردشگری چیست؟ افزایش تورهای ورودی؟ رونق گردشگری داخلی؟ اگر هدف رونق گردشگری خارجی و افزایش تعداد گردشگران ورودی به کشور است، بنابراین اقدامات دولت و وزارت امور خارجه از ارایه تسهیلات مرتبط با ویزا به گردشگران باید فراتر رود و دولت، بخش خصوصی را شریک در رونق گردشگری کند.

عضو هیئت مدیره جامعه تورگردانان در ادامه صحبت‌های خود بابیان اینکه کشور ما فاقد برنامه ملی توسعه‌ گردشگری است، افزود: متأسفانه تابه‌حال چند برنامه ملی درزمینهٔ توسعه گردشگری تدوین‌شده اما هرگز اجرایی نشده است. اگر دولت واقعاً توسعه گردشگری در شرایط جنگ اقتصادی را در دستور کار دارد باید در ابتدا اقدام به برنامه‌ریزی جامع در این حوزه کند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اتاق بازرگاني ايران توريست جنگ اقتصادی گذرنامه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد

بنابر اعلام ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان، با جمع‌بندی انجام‌ شده در سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تأسیسات گردشگری، شهرستان دزفول رتبه اول را در میزان اقامت و بازدید گردشگران به خود اختصاص داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، بنابر اعلام ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان، با جمع‌بندی انجام‌شده در سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تأسیسات گردشگری، شهرستان دزفول رتبه اول را در میزان اقامت و بازدید گردشگران به خود اختصاص داد.

در بازه زمانی 24 اسفند 1402 تا پایان فعالیت ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز (24 فروردین‌ 1403) متوسط بازدید از هر جاذبه در استان خوزستان بیش از 88 هزار نفر بود.

در بازه زمانی یادشده 26 میلیون و 618 هزار و 232 بازدید از جاذبه‌های گردشگری خوزستان صورت گرفت که از این تعداد، هفت میلیون و 923 هزار و 481 بازدید مربوط به جاذبه‌های تاریخی، هفت میلیون و 583 هزار و 522 بازدید مربوط به جاذبه‌های طبیعی، سه میلیون و 125 هزار و 279 بازدید مربوط به جاذبه‌های دست‌ساز، دو میلیون و 733 هزار و 398 هزار و 602 بازدید مربوط به جاذبه‌های مذهبی، چهار ‌میلیون و 842 هزار و 913 بازدید مربوط به جاذبه‌های تفریحی، 223 هزار و 703 بازدید مربوط به جاذبه‌های فرهنگی، یک‌هزار و 487 بازدید مربوط به گردشگری سلامت و 68 هزار و 323 بازدید نیز مربوط به موزه‌های استان بودند؛ ضمن این‌ که طی این مدت آمار 450 هزار و 922 نفربازدید نیز برای نمایشگاه‌های دایمی و غیردائمی مربوط به صنایع‌دستی به ثبت رسید.

بنابر گزارش، این ستاد، میزان بازدید از جاذبه‌ها امسال حدود 42 درصد افزایش داشت. هم چنین براساس جمع‌بندی انجام شده، دزفول با ثبت 10 میلیون و 568 هزار و 349 نفربازدید اولین شهر پربازدید استان در بازه زمانی یک‌ماهه لقب گرفت و شوشتر نیز با ثبت پنج‌میلیون و 603 هزار و 827 نفربازدید در رتبه دوم قرار گرفت؛ هم چنین اندیکا با بازدید 2 میلیون 317 هزار و 120 نفری، شوش با یک میلیون و 260 هزار و 599 بازدید و کارون با یک‌ میلیون و 174 هزار و 180 نفربازدید هم در رده‌های سوم تا پنجم پربازدیدترین شهرستان‌ها جای گرفتند.

برپایه آمار ثبت‌شده ایذه، مسجدسلیمان، شادگان، لالی، بندرماهشهر، بهبهان، اندیمشک، امیدیه، اهواز، گتوند، باوی، دزپارت، باغ‌ملک، هندیجان، رامهرمز، حمیدیه، رامشیر، هفتکل، دشت‌آزادگان، هویزه و آقاجری نیز در جایگاه‌های بعدی بیشترین تعداد بازدید قرار گرفتند.

ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان اقامت گردشگران در اقامتگاه‌های رسمی، غیررسمی و اضطراری سطح استان تا 24 فروردین 1403 را در مجموع سه‌ میلیون و 631 هزار و 199 نفرشب‌اقامت اعلام کرد و با اشاره به اشغال حدود 80 درصدی ظرفیت هتل‌ها و دیگر تأسیسات اقامتی در این ایام اعلام کرد که 63 درصد از گردشگران در اقامتگاه‌های غیررسمی، 16 درصد در اقامت‌گاه‌های رسمی و 21 درصد نیز در اقامت‌گاه‌های اضطراری اقامت کردند.

از سوی دیگر، میزان اقامت در اقامت‌گاه‌های رسمی در مجموع 571 هزار و 577 نفرشب اقامت بود که از این تعداد 71 هزار و 692 نفر در هتل‌ها، هشت‌ هزار و 351 نفر در هتل آپارتمان‌ها، 2 ‎هزار و 909 نفر در هتل‌سراهای سنتی، 18 هزار و 403 نفر در مهمان‎پذیرها، 32 هزار و 373 نفر در اقامت‎گاه‌های بوم‎گردی، 148 هزار و 338 نفر در خانه‌مسافرها، 30 هزار و 510 نفر در مجتمع‌های گردشگری، 67 هزار و 680 نفر در زائرسراها، 45 هزار 836 نفر در اردوگاه‌ها، 113 هزار و 497 نفر در مناطق نمونه گردشگری، 31 هزار و 666 نفر در مجتمع‌های خدمات بین‌راهی و 322 نفر نیز در پارک‌های ملی طبیعت‌گردی اقامت داشتند.

هم چنین از میزان سه میلیون و 631 هزار و 199 اقامت ثبت‌شده در سطح استان خوزستان، شهرستان دزفول با ثبت یک میلیون 704 هزار و 408 نفرشب‌ اقامت، بیشترین میزان اقامت از سوی گردشگران در سطح استان را به خود اختصاص داد و شوشتر با 590 هزار 837 نفرشب‌ اقامت و اهواز با 355 هزار و 198 نفرشب‌ اقامت در رده‌های دوم و سوم جای گرفتند.

در این بخش اندیکا، ایذه، امیدیه، ماهشهر، بهبهان، اندیمشک، لالی، دزپارت، شوش، کارون، باغ‌ملک، مسجدسلیمان، هندیجان، گُتوند، هفتکل، رامهرمز، شادگان، باوی، دشت‌آزادگان، آقاجری، حمیدیه، رامشیر و هویزه در رده‌های چهارم تا 26 قرار گرفتند.

در بازه زمانی یک‌ ماهه 26 میلیون و 497 ‌هزار و 705 تردد در جاده‌های مواصلاتی استان به ثبت رسید. ضمن این‌که میزان ترددهای ورودی به استان یک میلیون و 308 هزار و 417 و ترددهای خروجی نیز یک میلیون و 249 هزار و 930 مورد بود.

ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان به 244 مورد بازدید نظارتی انجام‌شده در سطح استان طی مدت‌زمان نوروز تا عید فطر اشاره و اعلام داشت که از این تعداد 109 مورد بازدید از مراکز اقامتی، 66 مورد از دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی و 44 بازدید از رستوران‌ها، مراکز پذیرایی و بین راهی انجام شده است؛ ضمن این‌که در این مدت درمجموع 9 فقره تشویق به مراکز اقامتی و مراکز پذیرایی اعطا شده است. هم چنین 15 واحد تأسیسات گردشگری شامل مراکز اقامتی و دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی نیز در این مدت تذکر دریافت کردند.

در این مدت تعداد 10 فقره شکایت از مراکز اقامتی، هشت فقره از جاذبه‌های گردشگری و 13 فقره شکایت نیز از دفاتر خدمات مسافرتی و  گشت‌ها در سطح استان دریافت شد و این درحالی بود که شکایتی از مراکز پذیرایی و بین‌راهی تا پایان نوروز واصل نشد.

در ایام نوروز بازرسان مخفی به طور مستمر از کمپ‌ها، ظرفیت اقامتگاه‌ها و امکانات گردشگران بازدید می‌کردند و در خصوص آسیب‌های احتمالی که ممکن بود برای مسافران اتفاق بیفتد به صورت روزانه رصد و پیگیری می‌کردند.

برپایه اظهار ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز خوزستان، جریان مسافرت به استان خوزستان در تعطیلات بهاری 1403 نشان داد که کیفیت خدمات‌رسانی در سطح استان خوب بود.

ستاد اجرایی خدمات سفر نوروز 1403 در خوزستان امسال از 24 اسفند 1402 فعالیتش را آغاز کرد و 24 فروردین 1403 همزمان با عید سعید فطر به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساختمان قدیم فرمانداری کرمان مرکز سرمایه‌گذاری خارجی می‌شود
  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • فرهنگ، زبان و آداب و رسوم هورامان آوازه جهانی دارد
  • تصویب برنامه جامع مقابله با گرد و غبار در ۱۱ استان
  • فرهنگ و آداب و رسوم هورامان شایسته معرفی به جهان است
  • ضرغامی در پاسخ به قدس آنلاین بیان کرد: تکذیب خروج ایران از ایکوم و ایکوموس
  • میزان گردشگران خارجی در سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت
  • ناهم‌خوانی آمارهای گردشگری سلامت/ امارات و ترکیه رقبایی که همچنان می‌تازند
  • عزم جدی مسئولان واصناف کیش برای ایجاد تابستانی پر رونق در جزیره کیش
  • جای خالی مرجعیت مهارتی در سیاستگذاری‌ها/ رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای درنقشه جامع علمی کشور دیده نشده‌اند