Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-18@08:54:35 GMT

شروری که در زندان حافظ قرآن شد

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۱۸۹۷

شروری که در زندان حافظ قرآن شد

۲۰ ساله بودم که وارد زندان شدم، خواندن قرآن برایم مشکل بود، اما نگاه خداوند شامل حالم شد و امروز توانسته ام به لطف خدا و مسئولان زندان حافظ کل قرآن شوم.

به گزارش مشرق، ۲۰ ساله بودم که وارد زندان شدم، خواندن قرآن برایم مشکل بود، اما نگاه خداوند شامل حالم شد و امروز توانسته ام به لطف خدا و مسئولان زندان حافظ کل قرآن شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اطرافیانم، مرا به عنوان یک فرد امین و اصلاح شده می‌دانند و این رفتار آن‌ها را در برخورد با خودم احساس می‌کنم. بیشتر بخوانید: قاتلانی که کیفرخواست پرونده‌شان به سرعت صادر شد همزمان با گرامیداشت هفته قوه قضاییه گفت‌وگو با زندانی حافظ قرآن در زندان سپیدار اهواز را می‌خوانید:

از زندگیت بگو؟
  متولد ۶۰ هستم از ۲۰ سالگی به جرم سرقت مسلحانه، آدم ربائی، ایرادضرب عمدی، حمل و نگهداری سلاح جنگی، معاونت در قتل عمدی وارد زندان سپیدار اهواز شدم.

قرآن در زندگی ات چه تاثیری داشته است؟

زمانی که وارد زندان شدم یک شرور بودم که حال و روز خوبی نداشتم و اطلاعاتم در مورد قرآن بسیار کم بود و حتی خواندن قرآن برایم مشکل بود، اما نگاه خداوند شامل حالم شد و نور قرآن در دلم تابیدن گرفت و به لطف ارشادات مسوولین زندان توانستم حافظ کل قرآن شوم.

از اینکه حافظ قرآن هستی چه احساسی داری؟

بسم الله الرحمن الرحیم وَ مَنْ کانَ مَیْتآ فَأحْیَیْناهُ، احساس می‌کنم از نو متولد شدم و خداوند را شکرگزارم چرا که تغییرات زیادی در خود احساس می‌کنم همانند کسی که از تاریکی به روشنایی وارد شود و از خواب غفلت به بیداری ظاهری و باطنی رسیده است.

قرآن چه اثری در تحمل کیفرت داشته است؟

بسم الله الرحمن الرحیم رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَیْنَا صَبْرًا وَتَوَفَّنَا مُسْلِمِینَ مهمترین اثر قرآن، صبر بر مشکلات و امید به رحمت خداوند را در دلم افزایش داده است و هدف نهایی ام در زندگی این است که با خواندن قرآن بتوانم با روحی پاک و مطهر خداوند را ملاقات کنم.

چقدر زندان در بازسازی و اصلاح رفتار تاثیرگذار بوده است؟

بسم الله الرحمن الرحیم إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یَهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ تأثیر قرآن و تغییرات در رفتار را باید از دیگران اظهار نظر نمایید، اما با توکل به خداوند متعال و با هدایت نور قرآنی و رسول اکرم (ص) و اهل بیت (ع) توانستم راه جدیدی در زندگی فردی و اجتماعی و مواصلات با خانواده، دوستان و نزدیکانم و افراد جامعه داشته باشم و آن را در وجود خودم به اسم راه امان نام گذاری کردم که قبل از آشنایی با قرآن کریم برایم مفهومی نداشت، اما در حال حاضر با کسب توفیق الهی خانواده و دوستانم و مددجویان در زندان و افرادی که در جامعه با آن‌ها ارتباط دارم، مرا به عنوان یک فرد امین و اصلاح شده می‌دانند و این رفتار آن‌ها را در برخورد با خودم احساس می‌کنم و تاثیر اصلی قرآن در وجودم آرامش جان و روان است که شاید انسان‌هایی که از نظر مادی در دنیای خارج از قرآن و زندان زندگی می‌کنند به دنبال این آرامش هستند، ولی بدون قرآن آن آرامش را کسب نمی‌کنند.

نگاه شما نسبت به قرآن چیست؟

زندگی کردن بدون قرآن مانند زندگی کردن بدون اکسیژن است نتیجه اینکه زندگی بدون اکسیژن یعنی مرگ جان و زندگی بدون قرآن یعنی مرگ روح و اگر انسان‌هایی هستند که بدون قرآن زندگی می‌کنند آنان مردگان متحرک هستند پس اگر می‌خواهید خوب زندگی کنید با آسایش و راحتی جان و روان قرآن بخوانید و به آن عمل کنید و مطمئن باشید تجارتی بدون خسارت خواهید داشت.

در پایان از معلمین خودم در زندان، مسئولین و مددجویانی که به من در این راه هدایت کمک کردند کمال تشکر و قدردانی و از خداوند منان تقاضای عفو و رحمت را استدعا دارم. منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز پهپاد آمریکایی لیگ ملت های والیبال آدم ربایی حافظ قرآن زندانی سرقت مسلحانه قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۱۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (29 فروردین)

خیال روی تو چون بگذرد به گلشن چشم
دل از پی نظر آید به سوی روزن چشم

سزای تکیه گهت منظری نمی‌بینم
منم ز عالم و این گوشه معین چشم

بیا که لعل و گهر در نثار مقدم تو
ز گنج خانه دل می‌کشم به روزن چشم

سحر سرشک روانم سر خرابی داشت
گرم نه خون جگر می‌گرفت دامن چشم

نخست روز که دیدم رخ تو دل می‌گفت
اگر رسد خللی خون من به گردن چشم

به بوی مژده وصل تو تا سحر شب دوش
به راه باد نهادم چراغ روشن چشم

به مردمی که دل دردمند حافظ را
مزن به ناوک دلدوز مردم افکن چشم

تفسیر :

برای رسیدن به مراد دل تلاش و همت عالی لازم است، تمام تلاش خود را به کار گرفته و شکیبا باشید، خداوند بقیه کارها را درست خواهد کرد.

در سختی ها از یاری دوستان مورد اعتماد خود بهره بگیرید و به پروردگار توکل داشته باشید. در ایام خوشی دیگران را فراموش نکنید و به دوستان و یاران باوفا کمک کنید.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (28 فروردین)

دیگر خبرها

  • قاریان و حافظان قرآن بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • ۲ میلیون دانش آموز حافظ قرآن هستند
  • نوجوانان و جوانان تهرانی یک‌ساله حافظ قرآن شوند
  • جواز توسل و زیارت قبور برگزیدگان در قرآن و روایات شیعه و سنی
  • گفت و گو با حافظ : ساقی شده منشی اداره (فیلم)
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (29 فروردین)
  • حافظ کل قرآن مهمان ویژه تمرین سرخپوشان
  • حافظ نوجوان قرآن در تمرین پرسپولیس + فیلم
  • تمرین خاص پرسپولیسی ها با یک میهمان ویژه
  • دفاع در برابر ظالم یکی از مسلمات و توصیه‌های قرآن است