Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-24@11:00:27 GMT

محدودیت کشت برنج به مدت ۳ سال تصویب شد

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۲۵۵۴

محدودیت کشت برنج به مدت ۳ سال تصویب شد

علی مراد اکبری گفت: محدودیت کشت برنج به مدت ۳ سال در کارگروه سازگاری با کم آبی تصویب شد و بعد از این مدت کشت این محصول به غیر از دو استان گیلان و مازندران ممنوع خواهد بود.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، علی مراد اکبری معاون وزیر جهاد کشاورزی در امروز در حاشیه کنفرانس سازگاری با کم آبی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بحث ممنوعیت کشت برنج به غیر از استان‌های گیلان و مازندران در کارگروه مقابله با کم‌آبی مورد بررسی قرار گرفت و بعد از تصویب به استانهای مختلف کشور ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اعضای اصلی این کارگروه شامل معاون سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان محیط زیست، وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان هواشناسی کشور است و تصمیمات کلان در حوزه مصرف آب در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و شرب در این کارگروه گرفته می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه سال ۹۸ پربارش‌ترین سال در نیم قرن اخیر بوده است چرا با این وجود محدودیت و ممنوعیت‌هایی برای کشاورزان اعمال می‌کنیم گفت: کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد و رفتاری که با آن باید صورت گیرد بر اساس همین منطقه است و یک بار ترسالی به معنی آن نیست که ما دیگر در ترسالی قرار داریم و ممکن است در سال آینده دوباره در خشکسالی قرار بگیریم و بر اساس آمارهای کوتاه‌مدت نمی‌شود برنامه ریزی انجام داد.

اکبری تصریح کرد: افزایش دما و کم بارش بودن و تغییر در اقلیم مواردی است که همواره باید مورد توجه ما قرار بگیرد از طرفی باید توجه داشت که این موضوع مصوبه دولت است و ما باید به آن پایبند باشیم.

وی تصریح کرد: بر اساس این تصمیم کارگروه در ۳ سال آینده ما محدودیت کشت برنج خواهیم داشت نه ممنوعیت آن.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه تفاوت محدودیت با ممنوعیت کشت برنج چیست گفت: محدودیت کشت برنج یعنی آنکه در صورتی که کشاورزان به غیر از دو استان گیلان و مازندران اقدام به کشت برنج کردند ما با آنها برخوردی نمی‌کنیم اما دیگر حمایت‌هایی مانند اختصاص ماشین‌آلات کشاورزی، اختصاص آب به قیمت کشاورزی، اختصاص وام‌های کشاورزی صورت نمی‌گیرد.

اکبری افزود: وزارت جهاد کشاورزی همچنین مکلف شده تا کشت‌های جایگزین برنج را در استانهای مختلف ارائه دهد کما اینکه در استان‌های هرمزگان و بوشهر برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی تهیه و اجرا شده است و اکنون آب کشاورزی را در این مناطق به صورت حجمی تحویل می‌دهیم.

وی گفت: بهینه کردن مصرف آب در بخش صنعت نیز در کارگروه سازگاری با کم آبی مطرح شد و در این بخش نیز موضوع مصرف بهینه آب مورد توجه قرار گرفته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تطبیق‌پذیری یعنی استراتژی زنده ماندن با شرایط موجود گفت: الگوی کشت نیز در حال تدوین است اما چیزی نیست که یک شبه بیاید و وحی مطلق باشد.

اکبری گفت: ما نمی‌توانیم تصویر دقیقی از الگوی کشت ارائه دهیم و آن را وحی مطلق می‌دانیم زیرا ممکن است در ۵ سال آینده بر اساس تغییر شرایط تصمیمات ما نیز تغییر کند.

الگوی کشت از انتهای سال جاری اجرا می‌شود

وی افزود: از طرفی نیز باید توجه داشت در رعایت الگوی کشت، کشاورز در ابتدا تابعی از مسائل اقتصادی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک در پایان گفت: الگوی کشت در بخش کشاورزی از واخر امسال یا سال آینده اجرا می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: برنج برنج ایرانی قیمت برنج کشت برنج معاون وزیر جهاد کشاورزی ممنوعیت کشت برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۲۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام شخم اولیه ۹۸ درصد از اراضی کشاورزی رودسر

حسین نیکفرجام در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به شروع فصل کشت و زرع در گیلان اظهار کرد: تاکنون ۹۸ درصد شالیزارهای رودسر اجرای شخم اولیه انجام شده است.

وی با بیان اینکه شهرستان رودسر دارای ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار شالیزار است، افزود: حدود ۷۰ درصد از شالیزارهای شهرستان رودسر خزانه گیری و یک درصد نشاء کاری شده است.

نیکفرجام میزان کود تأمین شده برای شهرستان تا پایان فروردین ۴۰۵۹ تن و میزان کود جذب شده توسط کشاورزان را ۴۰۳۲ تن برای زراعی و باغی اعلام کرد.

رئیس اداره جهاد کشاورزی رودسر تصریح کرد: برنج محصول استراتژیک شهرستان رودسر محسوب شده و این شهرستان رتبه ششم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: شالیکاران زحمت کش برای کشت این محصول با اهمیت علاوه بر بهره گیری از تجربه باید به توصیه‌های فنی کارشناسان جهاد کشاورزی برای برخورداری از فصل زراعی بدون دردسر توجه کنند تا محصولی بیشتر و با کیفیت تولید شود.

نیکفرجام تصریح کرد: خزانه گیری برنج یکی از مهمترین مراحل شالیکاری به شمار می‌رود، کشت برنج که با خزانه گیری برای جوانه زدن بذرها آغاز می‌شود باید با انتخاب بذرهای مناسب، به موقع و در دمای مساعد همراه باشد.


کد خبر 6084923

دیگر خبرها

  • سنای آمریکا لایحه محدودیت «تیک تاک» را تصویب کرد
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • بدون حمایت دولت نمی‌توانیم بازار برنج را مدیریت کنیم
  • محدودیت «تیک‌تاک» در آمریکا احتمالاً هفته آینده به تصویب سنا می‌رسد.
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • انجام شخم اولیه ۹۸ درصد از اراضی کشاورزی رودسر
  • شخم اولیه ۶۲ درصد از شالیزار‌های گیلان