Web Analytics Made Easy - Statcounter

در صدور پروانه ساخت برای مجتمع‌های تجاری همدان از جمله پروژه پیچ زندان اولویت مدیریت شهری، منفعت شهرداری و مالک پروژه است و به مشکلاتی که این پروژه‌ها برای شهروندان ایجاد می‌کنند توجهی نمی شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ امروزه با توجه به تغییرات بنیادی در سبک زندگی شهروندان و شیوه مدیریت شهری، شکل مراکز خرید در بسیاری از شهرها تغییر کرده و بازارهای سنتی و قدیمی که از راسته بازارها، کاروانسرها و تیمچه‌ها تشکیل شده بودند، جای خود را به مراکز خرید مدرن و مجتمع های بزرگ و پیشرفته داده‌اند که به صورت برج‌های سر به فلک کشیده و قارچ گونه در حال رشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ساخت بیش از نیاز و بی‌حسابکتاب این مجتمع‌ها در بسیاری از شهرها به مشکلی اساسی برای مردم تبدیل شده است.

اگر احداث مراکز تجاری در مرکز شهر بیش از نیاز و تقاضا باشد و همچنین استاندارد های لازم همچون پارکینگ در آنان ایجاد نشود به مشکلات و معضلات  شهرنشینی از جمله ترافیک خیابان‌ها، شلوغی پیاده‌روها می‌انجامد و این جدا از رانتی است که برای برخی افراد به همراه دارد.

 

احداث مجتمع‌های تجاری همدان در محدود‌ه‌ای خاص

در شهر همدان نیز مجتمع‌های تجاری طی سالیان اخیر رشد قارچ گونه‌ای داشتند، آن هم در محدوده‌ای خاص با پیک ترافیکی بالا و پر رفت و آمد که سبب ایجاد مشکلات زیادی برای شهروندان همدانی شده است.

اگر میدان جهاد ( میدان دانشگاه) را مرکز یک دایره فرض کنیم بیشتر مراکز خرید همدان به شعاع ۷۰۰ متر از مرکز این دایره قرار دارند.

مجتمع‌های تجاری زاگرس، میلاد، سعیدیه، جهان‌نما، آرین، الماس و پاستور از مهمترین و بزرگترین مجتمع‌های تجاری همدان هستند که در این محدوده قرار دارند.

تعداد قابل توجهی از این مجتمع‌های تجاری در زمان ساخت تخلفات گسترده‌ای مرتکب شدند و برخلاف پروانه ساخت عمل کردند که از آن جمله تخلفات می‌توان به اضافه بنا، تبدیل واحدهای مسکونی به تجاری، حذف پارکینگ اشاره کرد که در بی‌توجهی مدیریت شهری و یا استفاده از بند (پ) ! در شهرداری اتفاق افتاده است.

 

تخلفات گسترده در ساخت مجتمع‌های تجاری همدان

مدت‌هاست که پرونده برج سعیدیه برای تخلفات محرز این برج اعم از ۳ هزار و ۳۵۱ متر اضافه بنا، ساخت طبقه یازدهم بدون مجوز، تغییر کار بری ۸ هزار و ۳۵۲ متر از واحدها و حذف پارکینگ در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری همدان به سر می‌برد.

به دلیل تعلل در صدور رای از سوی کمیسیون ماده ۱۰۰ خریداران این واحدها هنوز موفق به ثبت سند نشدند و همه روزه نیز شاهد ترافیک سنگینی  در اطراف  این برج هستیم.

برج زاگرس نیز داستانی به مراتب تاسف‌بارتر از برج سعیدیه دارد، نشان به این نشان که قرار شده بود پارکینگ این برج به بیمارستان قلب اکباتان!!! منتقل شود.

به نظر می‌رسد نگاه مدیریت شهری همدان در سنوات گذشته و در حال حاضر به ساخت مجتمع‌های تجاری از زاویه درآمدزایی بوده است.

از سوی دیگر سازندگان و صاحبان این پروژه‌های عظیم نیز با برخورداری از تمکن مالی و نیز ارتباطات گسترده بسیاری از قوانین شهری را دور می‌زنند تا بیشترین سود را از ساخت و ساز خود ببرند؛ اما در این میان کسانی که متضرر می‌شوند شهروندان همدانی و همسایگان این بناهای مرتفع هستند که مشکلات شهری از جمله ترافیک سنگین، نبود پارکینگ دامنشان را می‌گیرد.

 

پروژه پیچ زندان و داستان تکراری تخلفات

در حالی که به نظر می‌رسید با نشر گسترده گزارش‌های انتقادی در رسانه‌های مکتوب و مجازی از وقوع تخلفات گسترده در ساخت و ساز مجمتمع‌های تجاری همدان مدیریت شهری با دقت بیشتری بر صدور پروانه ساخت اینگونه مجمتمع‌ها نظارت کند، اما خبر صدور پروانه ساخت برای یک مجتمع تجاری و تفریحی در خیابان میرزاده عشقی ( پیچ زندان) بر روی این تفکر خط بطلان کشید.

زمین این پروژه با متراژی در حدود ۹ هزار متر مربع بین دو بیمارستان سینا و فرشچیان واقع شده است که به صورت مشارکتی بین بخش دولتی و خصوصی (مخابرات و  خشنودان صاحب نمایندگی ایران خودرو )منعقد شده.

شنیده ها حاکی از آن است که این پروژه به دلیل نزدیکی با اداره کل اطلاعات استان همدان و عدم اشراف بر ساختمان این اداره کل نباید از ارتفاع معینی تجاوز می‌کرد اما ظاهرا سازندگان آن با ارتباطات گسترده خود مجوز احداث ۶ طبقه مثبت و ۶ طبقه منفی را گرفته‌اند.

همچنین زمین احداث این پروژه در حد فاصل بیمارستان فرشچیان و سینا واقع شده است که از یک سو قطعا احداث یک مجتمع تجاری و تفریحی با مراجعین بی‌شمار و با ایجاد آلودگی صوتی آرامش و آسایش بیماران بستری شده در این ۲ بیمارستان را سلب خواهد کرد و از سوی دیگر  بار ترافیکی را در این مکان  در پی خواهد داشت که بی‌تردید برای بیماران و همراهانشان مشکلاتی را ایجاد می کند.

ضمن آنکه همجواری و فاصله اندک این پروژه با مجتمع‌های تجاری سعیدیه، زاگرس و پاستور به مشاغل فعال در آنها ضربه خواهد زد.

حال جای سوال است بر اساس چه تدبیری اجازه احداث این پروژه تجاری به سازندگان آن داده شده است؟ چطور وقتی مدیریت شهری بدون کمترین اغماضی با تخلفات کوچک برخی شهروندان در ساخت و ساز برخورد می‌کند در مقابل تخلفات گسترده صورت گرفته در مجتمع‌های تجاری همدان سکوت می‌کند؟ چه افراد حقیقی و حقوقی از رشد قارچ گونه این مجتمع‌های تجاری سود می‌برند که کسی جرأت برخورد با آنها را ندارد؟

 

سکوت مخالفین و موافقین

اما نکته قابل توجه در مورد پروژه پیچ زندان آن که هیچ یک از مسئولان شهری و استانی حاضر نیستند با صراحت و تحت عنوان مصاحبه موافقت یا مخالفت خود را در مورد ساخت آن اعلام کنند.

بی‌تردید مخالفان اطمینان داراند اعلام مخالفتشان با ساخت این پروژه تبعاتی برایشان دارد و موافقان نیز از تخلفاتی که قرار است در ساخت این مجمتمع تجاری تفریحی رخ دهد مطلعند و از ترس آن که سال‌های بعد این تخلفات برملا شود و دامن آنها را بگیرد علنا موافقت خود را اعلام نمی‌کنند.

نا گفته نماند یکی از دلایلی که موافقان این پروژه بر ساخت آن اصرار دارند اشتغالزایی آن است و معتقدند احداث این پروژه می‌تواند برای کارگران شغل موقت و برای خریداران واحدهای تجاری و تفریحی آن شغل دائم ایجاد کند، غافل از انکه فروشندگی شغل مولد محسوب نمی‌شود.

 

همدان از برج‌های تجاری اشباع شده است

پروژه های مشارکتی معمولا چه در استان ما  و چه در شهرهای دیگر متقاضیان خاص خود را دارد؛ چرا که ریسک این پروژه ها تقریبا کم است و اگر ضرری متوجه شود سازندگان شود دولت آن را متقبل می‌شود، اما آنچه را که باید مدنظر داشته باشیم منابع ملی است که در این میان از بین می رود؛ بخصوص در پروژه هایی که مولد و اشتغال زا  نیستند و فقط یک سری شغل های موقت برای شهر ایجاد می کنند.

استان همدان کسب و کار مولد ندارد و ایجاد مجتمع های تجاری اشباع شده و تولید شغل فروشندگی در این استان خروجی ندارد.

یادمان باشد توسعه معمولا جایی اتفاق می افتد که تولید ثروت و ارزش افزوده ایجاد کند اما در شغل های کاذب ارزش افزوده ای ایجاد نمی‌شود؛ بنابراین رشد قارچ گونه این نوع مجتمع‌های تجاری در همدان آن هم با دور زدن قانون و استفاده از رانت صرفا به نفع عده‌ای خاص و به ضرر شهروندان است و دستگا‌های نظارتی باید حساسیت بیشتری بر روند گرفتن پروانه ساخت و مراحل احداث آن داشته باشند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۳۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال

صبح امروز بازدید خبرنگاران از ۳ پروژه شهری از جمله مجتمع ورزشی امامزاده یحیی، میدانگاه سبزه‌میدان و خانه بلدیه (خانه شهر) انجام شد.

به گزارش تسنیم، مسعود حق‌لطفیT مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهرانT اظهار کرد: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه ۱۲ و در محدوده بافت فرسوده قرار دارد که احداث این پروژه پیش از این در اختیار شهرداری منطقه بود که با هماهنگی ایجاد شده فرآیند احداث این پروژه به سازمان عمرانی معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران سپرده شد.

وی تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده مجموعه آبی، توپی، بیلیارد و ... در مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در نظر گرفته شده و ان‌شاءالله این مجموعه در زمان معین و مشخص به بهره‌برداری خواهد رسید.

حق‌لطفی در پاسخ به این سؤال چرا پارکینگی برای مجتمع ورزشی امامزاده یحیی (ع) پیش‌بینی نشده ادامه داد: با توجه به اینکه قرار است از این مجموعه ورزشی اهالی این محله و منطقه استفاده بکنند پارکینگی برای آن پیش‌بینی نشده است.

وی تصریح کرد: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه ۱۲ در زمینی به مساحت ۱۱۰۰ متر و شامل ۲ بلوک است که بلوک اول دو طبقه ساخته و مجموعه مختلف ورزشی در این مجتمع در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران به عنوان بازوی اجرایی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در پروژه‌های بزرگ‌مقیاس ورود پیدا کرده است، افزود: از جمله این پروژه‌ها می‌توان به پردیس شماره سه و چهار، ساختمان شهرداری منطقه ۶، احداث سوله‌های بحران، احداث شتاب‌نگاره‌ها برای مدیریت بحران، احداث میادین میوه و تره‌بار و همچنین احداث مراکز نگهداری برای مجموعه سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران جهت نگهداری معتادان متجاهر، اشاره کرد.

حق‌لطفی در پاسخ به این سؤال چرا پارکینگی برای مجتمع ورزشی امامزاده یحیی (ع) پیش‌بینی نشده ادامه داد: با توجه به اینکه قرار است از این مجموعه ورزشی اهالی این محله و منطقه استفاده بکنند پارکینگی برای آن پیش‌بینی نشده است.

وی تصریح کرد: مجتمع ورزشی امامزاده یحیی در منطقه ۱۲ در زمینی به مساحت ۱۱۰۰ متر و شامل ۲ بلوک است که بلوک اول دو طبقه ساخته و مجموعه مختلف ورزشی در این مجتمع در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران با بیان اینکه سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران به عنوان بازوی اجرایی معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در پروژه‌های بزرگ‌مقیاس ورود پیدا کرده است، افزود: از جمله این پروژه‌ها می‌توان به پردیس شماره سه و چهار، ساختمان شهرداری منطقه ۶، احداث سوله‌های بحران، احداث شتاب‌نگاره‌ها برای مدیریت بحران، احداث میادین میوه و تره‌بار و همچنین احداث مراکز نگهداری برای مجموعه سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران جهت نگهداری معتادان متجاهر، اشاره کرد.

وی افزود: یکی از پروژه‌های مهمی که در دستور کار سازمان عمرانی قرار دارد، همان خانه بلدیه است. این پروژه در محدوده میدان امام خمینی در حال اجرا است.

حق لطفی در ارتباط با هزینه اجرای این پروژه گفت: پیش بینی ما از احداث و تجهیزات و بهره‌برداری از این مجموعه رقمی حدود ۳۰ میلیارد تومان است.

مدیر عامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران در رابطه با جزئیات احداث ساختمان شهر (ساختمان بلدیه) اظهار کرد: ساختمان بلدیه‌ای در سال ۱۳۰۳ در همین محدوده ساخته و در سال ۱۳۰۵ به بهره‌برداری رسید که بهره‌برداری آن فراتر از شهرداری بود و اقداماتی در حوزه اقتصاد و دارایی انجام می‌شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۴۸ ساختمان بلدیه تهران تخریب و جای آن را به پارکینگ اتوبوس‌های بین شهری داد و در ادامه از سال ۹۶ بازآفرینی بلدیه یا خانه شهر در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت.

حق‌لطفی با اشاره به اینکه در حال حاضر این پروژه ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: ان‌شاءالله قبل از روز تهران و در شهریورماه امسال این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران درباره کاربری خانه شهر (بلدیه) تهران اظهار کرد: رویکرد و کاربری در این مجموعه فرهنگی و تاریخی است البته قرار است بخشی از روابط عمومی شهرداری تهران در این مجموعه جهت نگهداشت این ساختمان حضور پیدا کنند.

وی درباره نحوه دسترسی به خانه شهر (بلدیه) گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پارکینگی برای این مجموعه پیش‌بینی نشده است و افراد می‌توانند از مترو که به این مجموعه متصل شده است استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • سخنگوی وزارت خارجه: مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود است/ این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند/ به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب کند
  • مقامات آرژانتینی از طرح اتهامات بی پایه نسبت به شهروندان کشورهای دیگر پرهیز کنند
  • طرح نور در مجتمع های تجاری اطراف حرم رضوی اجرا می‌ شود
  • کنعانی: اتهامات آرژانتین علیه شهروندان ایرانی اعتباری ندارد
  • بلدیه تهران بعد از ۵۰ سال بازآفرینی شد
  • بازآفرینی بلدیه تهران پس از ۵۰ سال
  • تخلیه ساکنان چهار مجتمع مسکونی - تجاری به علت گودبرداری غیراصولی
  • تخلیه ساکنان چهار مجتمع مسکونی_تجاری به علت گودبرداری غیراصولی
  • تخلیه ساکنان ۴ مجتمع مسکونی تجاری در قزوین به دلیل گودبرداری
  • دستگاه کارتن‌سازی جان یک کارگر را گرفت