Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، امیر ارجمند معاون میراث فرهنگی استان قزوین گفت: کاروانسرای تاریخی خرزان واقع در روستای خرزان بخش کوهین از آثار ارزشمند مربوط به دوره قاجار است که با تغییر مسیر قزوین به شمال از سمت خرزان به کوهین در طول زمان به بنایی متروکه تبدیل شده است.

ارجمند افزود: از سال ۸۷ چندین دوره مرمت جامع در بخش‌های آسیب دیده این بنای تاریخی انجام شد که مرحله جدید ساماندهی و مرمت آن از اواخر خرداد ماه امسال شروع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در این مرحله خاکبرداری و سبک سازی بام، اجرای طاق‌های زنبوره برای دفع رطوبت، بام‌سازی مجدد شامل تیغه‌بندی، اجرای طاق و دوغاب‌ریزی، سیمان کاری و عایق کاری در مساحتی به متراژ ۵۵۰ متر مربع، مرمت دیوار سنگی ضلع شمالی، بندکشی، مرمت و ساماندهی آبرو‌ها و ناودان‌ها و بندکشی آجری گنبد انجام خواهد شد.

کاروانسرای تاریخی خرزان در ۲۷ دی ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۱۸۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است.

این بنا در زمان فتحعلی شاه قاجار توسط معتمدالدوله حاکم گیلان در اوایل قرن سیزدهم به صورت دو کاروانسرای تودرتو که حجرات متعددی داشته ساخته شده و بنای فعلی به صورت آجری و دارای سر در، میان سرا و همچنین شترخانی در دورتا دور بنا است.

انتهای پیام/ک

کاروانسرای تاریخی خرزان با شماره ثبت ۲۱۸۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۴۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بودجه مرمت مسجد سید از سوی میراث فرهنگی و شهرداری اصفهان

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا محققیان صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران با تشریح فعالیت‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، اظهار کرد: مرمت، نگهداری و ساماندهی آثاری مانند پل‌های تاریخی با کمک شهرداری انجام می‌شود.

وی با اشاره به ترک‌های ناشی از نشست یا فرونشست در بناهای تاریخی اصفهان افزود: تحقیقات و مطالعاتی در این خصوص انجام شده است، اما نیازمند اعتبارات و بودجه کافی است تا مرمت این آثار در دستور کار قرار گیرد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با تاکید بر اینکه مسجد سید اصفهان نیاز به مرمت دارد، اظهار کرد: تاکنون اقداماتی به کمک مدیریت استان و شهر در این راستا انجام شده و اداره کل میراث فرهنگی نیز بودجه‌ای را برای این کار اختصاص داده است، اما حفظ و مرمت بناهای تاریخی با مالکان آن است. با این حال اداره کل میراث و شهرداری اعتباری را برای مرمت مسجد سید اختصاص داده‌اند.

کد خبر 6064040

دیگر خبرها

  • مسجد سید اصفهان مرمت می‌شود
  • برگزاری نوروزگاه خوی در جوار کاروانسرای تاریخی خان
  • کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین
  • اختصاص بودجه مرمت مسجد سید از سوی میراث فرهنگی و شهرداری اصفهان
  • کشف آب‌انبار تاریخی دوران قاجاریه در تربت‌حیدریه + تصویر
  • آب‌انبار کاروانسرای تاریخی جهرم بهسازی شد
  • مسجد میرزا آقاجانی اسدآباد بنایی به قدمت تاریخ
  • نوروز امسال بیش از ۴ هزار گردشگر از روستای تاریخی «پالنگان» بازدید کرند
  • کاروانسرای‌ جهانی تاج‌آباد میزبان نوروزگاه شد
  • بارش‌های اخیر آسیب جدی به بازار تاریخی اراک وارد نکرد