Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست خراسان جنوبی گفت: باید از حیوانات حیات وحش در راستای گردشگری بهره ببریم چراکه این استان حیواناتی دارد که در دنیا کم نظیر هستند و مردم دنیا حاضرند برای دیدن آن به ایران بیایند.

بهمن مودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: یکی از اهداف سازمان این است که در بحث حفظ گونه‌های جانوری و یا حفظ ذخایر ژنتیکی کشور تلاش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر حفاظت گونه‌ها، افزود: خراسان جنوبی دارای چهار منطقه حفاظت شده درمیان، آرک و گرنگ و مظفری، شاسکوه و سه پناهگاه شامل حیات وحش تالاب کجی نهبندان، رباط شور و پناهگاه حیات وحش نایبندان است.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی دارای گونه‌های متنوع و متعدد جانوری از جمله قوچ وحشی ارویال، کل و بز، هوبره، گربه شنی و یوزپلنگ آسیایی است که قابلیت جذب گردشگر طبیعی را در استان بیشتر کرده است.

مودی با بیان اینکه مناطقی که اکوسیستم‌های بکر، دست نخورده و دارای شرایط خاص هستند، حفاظت می‌شوند، افزود: خراسان جنوبی در حال حاضر پارک ملی ندارد اما پناهگاه حیات وحش نایبندان این قابلیت را دارد که به پارک ملی ارتقا یابد.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: پناهگاه حیات وحش نایبندان جز بزرگ‌ترین پناهگاه حیات وحش خاورمیانه و جز آخرین زیستگاه‌های یوزپلنگ در استان است.

وی با بیان اینکه پناهگاه تالاب کجی نمکزار یکی دیگر پناهگاه حیات وحش است، افزود: منطقه حفاطت شده درمیان و سربیشه نیز که یکی از زیستگاه‌های عالی قوچ و میش است. منطقه حفاظت شده مظفری نیز جز بهترین زیستگاه‌های کل و بز است که متأسفانه خشکسالی‌های اخیر تأثیری روی آن داشته است.

وی بیان کرد: منطقه حفاظت شده آرک و کرنگ نیز جاذبه‌ای از محیط زیست طبیعی خراسان جنوبی است که در شهرستان خوسف واقع شده است.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی تصریح کرد: این منطقه حفاظت شده ۲۷ هزار و ۵۲۶ هکتار وسعت دارد و دارا بودن گونه‌های جانوری از قبیل کل و بز وحشی، کبک، تیهو و انواع پرندگان شکاری، درختچه‌های بنه و گیاهانی از قبیل زیره سیاه و درمنه از قابلیت‌های مهم منطقه است.

مودی ادامه داد: بر طبق استانداردهای جهانی باید ۲۰ درصد از هر استان به مناطق حیات وحش اختصاص یابد در حالی که در خراسان جنوبی این میزان ۱۳ درصد است. اگر بتوانیم از محیط زیست درآمدزایی داشته باشیم، قدم مهمی در زمینه اشتغال برداشته‌ایم.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه این ظرفیت در محیط زیست استان مغفول واقع شده است، تصریح کرد: در سال‌های اخیر بحث گردشگری در بیابان رونق گرفته است که امیدواریم موفقیت‌آمیز باشد.

مودی با اشاره به پیوند انسان با طبیعت و حیات وحش، خاطرنشان کرد: باید وارد فاز بهره برداری و استفاده از بخش خصوصی شده و از این ظرفیت بهره ببریم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه خراسان جنوبی گردشگري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۵۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار گونه جانوری در طبیعت «میاندشت» تیمار و رهاسازی شدند

احمد صفرزاده در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: چند گونه از جانوران شامل سارگپه، کاکایی، باکلان و آهو که به طرق مختلف مصدوم و آسیب دیده بودند، توسط دوستداران حیات وحش طی ماه جاری تحویل اداره محیط زیست شدند.

وی در ادامه افزود: با همکاری و کمک دامپزشکی شهرستان معاینات لازم و تیمار بر روی این حیوانات انجام گرفت و پس از چند روز مراقبت و اطمینان از سلامتی و بهبودی کامل با نظارت کارشناسان در زیستگاه‌های طبیعی رهاسازی و به دامان طبیعت بازگشتند

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جاجرم گفت: با قدرانی از دوستداران و حامیانی که حیات وحش زخمی و ناتوان را به محیط زیست تحویل می‌دهند، از مردم خواست از گرفتن حیوانات سالم و یا نوزادان حیات وحش خودداری نموده و در صورت مشاهده هر گونه حیات وحش مصدوم یا بیمار مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.

کد خبر 6080681

دیگر خبرها

  • افتتاح نخستین مرکز درمان و بازپروری حیات وحش در تنگ صیاد
  • چهار گونه جانوری در طبیعت «میاندشت» تیمار و رهاسازی شدند
  • کسب رتبه دوم خراسان رضوی در پایش‌ های زیست محیطی کشور
  • خراسان رضوی در جایگاه دوم انجام پایش های نظارتی در کشور
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • ثبت تصویر دوقلوزایی بز کوهی در منطقه حفاظت شده «خائیز»+ فیلم
  • افزایش جرایم آسیب به حیات وحش در انتظار تصویب شورای عالی محیط زیست 
  • دوقلوزایی بز کوهی منطقه حفاظت شده خاییز + فیلم
  • صدور نخستین کارت «همیار محیط‌بان» در خراسان رضوی
  • نخستین کارت «همیار محیط‌بان» در خراسان رضوی صادر شد