Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ محققان دانشگاه «علوم سلامت لیتوانی» (LSMU) در این مطالعه متوجه شدند که آلودگی هوا و زندگی در آپارتمان، می‌تواند با افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌های خطرناکی مانند بیماری قلبی، سکته و دیابت نوع دو ارتباط داشته باشد.

بیماری‌های قلبی عروقی، یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فشار خون بالا و سندرم متابولیک، دلایل مهمی برای ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی هستند. سندرم متابولیک با اضافه وزن، فشار خون بالا و سطح بالای گلوکز ارتباط دارد.

این شرایط می‌توانند امکان ابتلاء به بیماری‌های گوناگون را افزایش دهند. دلایل ابتلاء به این اختلالات پیچیده است و به عوامل ژنتیکی مانند سبک زندگی، رژیم غذایی و عوامل محیطی از جمله آلودگی هوای ناشی از ترافیک، سر و صدای ناشی از ترافیک، منطقه مسکونی و کیفیت محل زندگی بستگی دارند.

محققان در این مطالعه ارتباط میان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و منطقه مسکونی دور از فضای سبز و زندگی در نزدیکی جاده اصلی را با گسترش فشار خون بالا و سندرم متابولیک مورد بررسی قرار دادند. آنها این ارتباطات را میان مردم ساکن خانه‌های شخصی شهر کاوناس لیتوانی، دومین شهر بزرگ این کشور با ۲۸۰ هزار نفر جمعیت ارزیابی کردند.

آنها در این مطالعه، مواردی مانند سطح تری‌گلیسیرید بالا، لیپوپروتئین کم‌چگالی، گلوکز بالای خون و اضافه‌وزن را مورد بررسی قرار دادند. همچنین، ارتباطات مورد نظر را در میان افرادی که در خانه‌های شخصی و یا آپارتمان‌ها ساکن بودند، ارزیابی کردند.

این مطالعه نشان داد که سطح آلودگی هوا، با خطر افزایش لیپوپروتئین کم‌چگالی در ارتباط است. قرار گرفتن در معرض ترافیک نیز می‌تواند به فشار خون بالا، سطح بالای تری‌گلیسیرید و کاهش لیپوپروتئین کم‌چگالی منجر شود. تأثیر منفی آلاینده‌های هوا، فقط در میان افرادی بررسی شد که در آپارتمان‌ها زندگی می‌کردند.

از آنجا که ترافیک در نزدیکی آپارتمان‌ها بیشتر است، می‌تواند مشکلاتی از جمله فشار خون را برای بیماران ایجاد کند. تراکم آپارتمان‌های بسیار، آلودگی هوا و ترافیک، عواملی هستند که با تعامل اجتماعی و روابط حمایتی ارتباط دارند و می‌توانند بر سلامت سیستم قلبی عروقی تأثیر بگذارند.

محققان در این مطالعه میزان فضای سبز، اندازه و نوع فضاهای عمومی را نیز در ارتباط با عوامل خطر ساز یاد شده مورد ارزیابی قرار دادند. آنها در این مطالعه همچنین به اثرات مثبت محیط طبیعی بر سلامت افراد پی بردند و بر تأثیر مثبت وجود چنین فضاهایی بر سلامت قلب و عروق مردم تاکید کردند.

آنها خاطر نشان کردند که نتایج این پژوهش ثابت می‌کنند که باید تا حد امکان فضای مناسب زندگی را برای ساکنان آپارتمان‌ها فراهم کرد، در خانه‌ها عایق‌های صوتی به کار برد و فضای سبز اطراف آنها را نیز افزایش داد.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلودگی هوا جاده فشار خون قلب کشورهای در حال توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۶۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ مورد آبیاری غیرمتعارف با آب فاضلاب در استان گزارش شد

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: آبیاری مزارع با آب فاضلاب تصفیه نشده عامل بروز انواع بیماری‌های انگلی، روده‌ای و سرطان‌ها است.

وی بیان داشت: زمانی که این فاضلاب بر روی زمین رها شود، به‌طور یقین به سمت آب‌های زیرزمینی و رودخانه‌ها حرکت کرده و این آب‌ها را آلوده می‌کند، بنابراین آلودگی منابع آب اولین اثر منفی این چرخه است.

جاودان خرد اظهار داشت: فاضلاب‌های خام و آلاینده محیط زیست مولد انواع بیماری‌های مزمن و خطرناک برای انسان هستند و آبیاری‌های غیرمتعارف با استفاده از آب فاضلاب انجام و این امر افزون بر آلودگی زمین منجر به تهدید سلامت مصرف کنندگان نیز می‌شود.

وی افزود: همچنین استفاده بی رویه از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی مشکل ساز شده و ضرورت دارد برای مدیریت آن برنامه ریزی اصولی انجام شود و برای بهبود حال زمین، استفاده از ظروف یکبار مصرف به صورت روزانه باید از زندگی مردم حذف شود.

کد خبر 6086528

دیگر خبرها

  • ۸۰۰ مورد آبیاری غیرمتعارف با آب فاضلاب در استان گزارش شد
  • خداکند سیل نیایدچون مسئولان استان هنوز مطالعه نکرده اند
  • سامانه یکپارچه فروش خودرو تعطیل شد؟ / وزیر صمت: مشتریان مستقیم با خودروساز در ارتباط باشند
  • سامانه یکپارچه فروش خودرو تعطیل شد؟ / وزیر صمت: مشتریان باید مستقیم با خودروساز در ارتباط باشند
  • وزیر صمت: مردم مستقیم با خودروساز باید در ارتباط باشند
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • پهلوانان نمی‌میرند!
  • چرا خواندن کتاب های روان شناسی به زندگی شخصی ما کمک می کنند
  • رابطه سبک زندگی نادرست و رشد فزاینده بیماری‌های غیرواگیر در کشور
  • برپایی سفره سلامت در مدارس خلخال