Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@13:43:13 GMT

ساز بیمه برای کشاورزان خسارت دیده کوک نیست

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۷۵۴۰

به گزارش اکوفارس به نقل از ایرنا، با این وجود دیده می شود که برخی کشاورزان گرچه برای بیمه مزارع خود اقدام کرده اند اما هنگام مراجعه به بیمه گر برای جبران خسارات درگیر مشکلاتی می شوند که امیدشان بر باد می دهد.

رسالت واقعی "صندوق بیمه" حمایت از تولیدکننده بخش کشاورزی در برابر حوادق قهری و برگرداندن آن به چرخه تولید است اما بعضاً عملکرد ضعیف بیمه گران و بی نظمی در جبران خساراتی که به ویژه ظرف سه ماه اخیر در شهرستان سبزوار رخ داد، موجب شده بسیاری از این کشاورزان ناامید از جبران ضررها دیگر رغبتی به بیمه کردن مزارع و محصولات خود نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

غرامت های بیمه ناچیز است

یکی از کشاورز سبزواری که سیل بخش زیادی از مزارع وی را از بین برده به خبرنگار ایرنا گفت: همه ساله بلایای طبیعی خسارت زیادی به تولیدات کشاورزی وارد می کند اما پرداخت غرامت ناچیز و غیرواقعی است و با تاخیر فراوان از سوی صندوق بیمه پرداخت می شود که این موارد دلسردی کشاورزان را به دنبال داشته است.

محمود جلینی افزود: بیمه محصولات کشاورزی باید به منزله تضمین تولید و آرامش برای کشاورزان تلقی شود اما عملکرد ضعیف صندوق بیمه، افزایش تعرفه حق بیمه و سختگیری کارشناسان بیمه برای تعیین علت و میزان خسارت این اطمینان خاطر را از کشاورزان سلب کرده است.

وی ادامه داد: با وجود ضریب خطر بالای بخش کشاورزی، به دلیل همین عملکردهای نامطلوب صندوق بیمه بسیاری از زارعان و باغداران سبزواری عطای بیمه را به لقایش بخشیده اند.

 

غیر واقعی بودن پرداختها

یک باغدار پسته در روستای دولت آباد سبزوار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: حجم خسارت ها به محصولات کشاورزی بر اثر بلایای طبیعی تگرگ و سرما زیاد است اما پرداختی حق بیمه با میزان خسارتها مطابقت ندارد.

محمد دولت آبادی مدعی شد: کارشناسان صندوق بیمه هنگام ارزیابی خسارت بسیار سختگیری می کنند و با بهانه جوییهای مختلف سعی دارند از پرداخت خسارت خودداری کنند.

وی ادامه داد: باغ پسته من پارسال به سبب بارش تگرگ با افت شدید محصول مواجه شد اما کارشناسان بیمه علت آن را تاثیر سرمای سال قبل تر دانسته و هیچ کمکی از ناحیه بیمه شامل حالم نشد.

این باغدار گفت: هرچند بیمه ها در نهایت مبلغی به عنوان خسارت به باغداران و کشاورزان پرداخت می کنند اما به دلیل طولانی شدن روند اداری و غیرواقعی بودن پرداخت ها، صندوقهای بیمه طیف وسیعی از مشتریان خود را از دست داده اند.

 

صندوق بیمه کشاورزان نیازمند حمایت

مدیرعامل یکی از نمایندگیهای صندوق بیمه کشاورزی در سبزوار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: رونق صندوق بیمه کشاورزی نیازمند حمایت کشاورزان است بطوری که هرقدر حق بیمه و سهم کشاورز بیشتر باشد اعتبارات صندوق بیمه محصولات کشاورزی افزایش می یابد.

مهشید راهبر به بی اعتمادی برخی کشاورزان به عملکرد صندوق بیمه اشاره و بیان کرد: گفت: ظرف چند سال اخیر صندوق بیمه چالشهای جدی در پرداخت غرامت داشته چون جبران خسارتها از منابع داخلی بانک کشاورزی صورت می گرفت و بدهی دولت نیز به صندوق بیمه پرداخت نشده بود.

وی افزود: صندوق بیمه برای ترویج فرهنگ بیمه سه طرح مدیریت منابع و مصارف، طرح بازاریاب مروج و تاپ (بیمه گذاران ویژه) را در دست اجرا دارد و همچنین با مراجعه به روستاها برای توجیه کشاورزان از ظرفیت دهیاران و کشاورزان پیشرو برای اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و ترویج بیمه استفاده می کند.

این دست اندرکار نمایندگی های صندوق بیمه کشاورزی در سبزوار بر تشویق بهره برداران بخش کشاورزی نسبت به بیمه محصولات تاکید و بیان کرد: از پارسال ردیف بودجه مستقلی برای صندوق بیمه در مجلس دیده شد و با توجه به وقایع سیل امسال رویکرد دولت به صندوق بیمه کشاورزی بیشتر مثبت شده و وضعیت اعتباری خراسان رضوی هم در این بخش مناسب است.

وی ادامه داد: صندوق بیمه کشاورزی شهرستان سبزوار هم اینک هیچ بدهی ندارد بطوری که ۱۰۰ درصد تعهدات و غرامتهای معوقه پارسال واریز شده و خسارتهای امسال نیز فرایند اجرایی را طی می کند سپس آماده پرداخت می شود.

ارزیاب و کارشناس خسارت صندوق بیمه کشاورزی نیز با به خبرنگار ایرنا گفت: با تهیه بانک اطلاعاتی و نقشه های جی. پی. اس از سوی کارشناسان برای بیمه گذاران، تشریح مراحل ارزیابی خسارت علمی و دقیق شده است.

امیررضا ابارشی افزود: ارزیابان بیمه همیشه در عرصه حضور دارند و با پیگیری روند کشت و پرورش محصول و مراحل فنولوژی تا انتهای فصل برداشت به آمارهای دقیق می رسند.

وی ادامه داد: در ارزیابی خسارت، مبنا افت عملکرد منطقه است که این افت با آمار عملکرد پنج ساله وزرات جهاد کشاورزی و بازدیدهای منطقه ای مشخص می شود. از طرفی با همکاری ارزیابان خسارت آمار عملکرد سال به سال تجمیع و دقیق تر پایش می شود.

 

وضعیت نامناسب پوشش بیمه محصولات

مدیر جهاد کشاورزی سبزوار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در سال زراعی ۹۷- ۹۸ حدود ۲۱۰ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی این شهرستان بخاطر سیل، سرمازدگی و تگرگ وارد شده و جایگاهی غیر از بیمه برای جبران خسارات بخش کشاورزی وجود نداشته است.

منصور برغمدی افزود: با وجود خطرات مداوم در بخش کشاورزی ضریب پوشش بیمه محصولات کشاورزی در سبزوار وضعیت مناسبی ندارد چنانکه از مجموع ۳۵ هزار هکتار کشتزار فقط چهار هزار و ۴۰۰ هکتار زیر پوشش بیمه قرار دارد.

وی ادامه داد: در زمینه محصولات باغی (باغهای بارور) نیز از ۱۶ هزار هکتار سطح زیر کشت فقط پنج هزار و ۳۰۰ هکتار زیر پوشش بیمه کشاورزی قرار دارد.

 

اعتبارت محدود بیمه کشاورزی

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی هم به خبرنگار ایرنا گفت: ایران در اقلیم خشک و در ردیف ۱۰ کشور حادثه خیز دنیا قرار دارد که با سهم کمی از منابع آبی و بارندگی، بخش کشاورزی آن با مخاطرات گسترده ای روربرو است لذا صندوق بیمه کشاورزی با هدف پوشش بیمه ای محصولات در مقابل خسارت های ناشی از حوادث طبیعی نقش مهمی ایفا می کند.

رمضانعلی سبحانی فر افزود: با وجود اینکه در لایحه بودجه امسال حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال برای صندوق بیمه کشاورزی در نظر گرفته شده اما این میزان نسبت به خسارت ها ناچیز است.

وی ادامه داد: صندوق بیمه کشاورزی به لحاظ ساختار مدیریتی از توانمندی کافی برخوردارنیست لذا هنگام بروز خسارت توانایی پرداخت ندارد.

این نماینده مجلس گفت: صندوق بیمه کشاورزی باید با اصلاح ساختار مدیریتی و بهره وری از واریزی پول کشاورزان به صندوق، خلق ثروت کند تا زمان بروز خسارت به محصولات مشکلی در پرداخت به موقع نداشته باشد. با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی، اشتغالزایی و گستردگی خطر برای محصولات کشاورزی تداوم تولید با بیمه امکان پذیر است و بیمه محصولات کشاورزی نقش مهمی در کاهش خسارت های احتمالی دارد.

سبزوار دارای ۳۵ هزار هکتار کشتزار، ۱۶ هزار هکتار عرصه باغی و حدود ۲۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی است. مرکز شهرستان ۳۲۰ هزار نفری سبزوار در فاصله ۲۳۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است. ۲۵ درصد از جمعیت سبزوار شامل ۷۷ هزار نفر در ۲۲۲ روستای این شهرستان سکونت دارند. شهرستان سبزوار مرکب از سه بخش مرکزی، ششتمد و روداب است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۷۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، با وجود گذشت بیش از 36 روز از سال جدید، تکلیف بودجه سال 1403 بدلیل عدم تصویب جداول، هنوز بصورت کامل روشن نشده است. تصویب کلیات و احکام بودجه در صحن علنی در کنار بررسی جداول در نوبتی دیگر سبب شده است ابهاماتی در این عرصه به وجود بیاید و حرف و حدیث‌هایی در خصوص غیرشفاف شدن روند بررسی بودجه درگیرد.

پیش از این نیز برخی نمایندگان از تغییرات در جداول پیشنهادی بودجه از سوی دولت گلایه داشتند. حالا اما در شرایطی که رییس مجلس تاکید دارد که بندهای حذف شده از بودجه، به دلیل مخالفت نمایندگان امکان بازگشت به بودجه در چارچوب جداول را ندارند، خبرها از بازگشت درخواست وزارت راه و شهرسازی برای برداشت سه هزار میلیارد تومان از منابع صندوق تامین زیان و دیه حوادث رانندگی به بهانه رفع نقاط حادثه‌خیر حکایت دارد .

اصل داستان چیست؟

در تاریخ بیست و هشت فروردین ماه سال 1403 ، نامه‌ای از سوی داوود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه خطاب به قالیباف نوشته شده است.

داوود منظور در این نامه به استناد مذاکرات صحن هیات دولت اعلام کرده است که مقرر شده بود اعتبار اختصاصی وزارت راه و شهرسازی برای رفع نقاط حادثه‌خیر به میزان 30.000.000 میلیون ریال از محل منابع صندوق تامین خسارات بدنی موضوع ردیف درآمدی 160169 جدول شماره 5 تحت عنوان درامد موضوع ماده 24 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث با اعتبار 46.80.000 میلیون ریال تامین شود و این موضوع هنگام تنظیم جدول شماره (7) لایحه بودجه سال 1403 کل کشور، از قلم افتاده است.

وی در ادامه این نامه از مجلس خواسته است در تنظیم نهایی جدول مزبور اصلاحات ذیل انجام شود .

نکته اینجاست که موضوع پیش از این در سال گذشته از سوی نمایندگان در صحن علنی رد شده و تلاش برای بازگرداندن آن از سوی وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه جای سئوال و ابهام دارد.

وضعیت صندوق تامین خسارات بدنی چگونه است؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد چنین اقدامی باعث آغاز اختلال شدید در عملیات صندوق و در سنوات آتی منجر به ناترازی شدید و نهایتا ورشکستگی آن محتمل خواهد بود.

صندوق از سال ۱۳۹۵ حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان خسارت، شامل دیات زیان‌دیدگان تصادفات رانندگی و مابه‌التفاوت دیه زن و مرد و موارد دیگر پرداخت کرده است.

پرداخت خسارات صندوق در سال گذشته به شکل ویژه‌ای افزایش یافته است. سال ۱۴۰۲ صندوق با رشد ۷۵درصدی پرداخت خسارت نسبت به سال قبل از آن، نسبت به پرداخت بیش از ۶۹۰۰ میلیارد تومان خسارت اقدام کرد و با توجه به افزایش نرخ دیه در سال جدید، به فرض ثابت بودن شرایط تصادفات، صندوق امسال باید بیش از ده هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کند. نرخ دیه در سال جاری ۳۳.۵درصد افزایش یافته است.

کارشناسان معتقدند برداشت منابع هنگفت از صندوق آن هم به صورت بدون بازگشت قطعا باعث تشدید ناترازی صندوق و ورشکستگی آن در آینده نزدیک خواهد شد و امکان ایفای تعهدات خصوصا پرداخت دیات تصادفات رانندگی برای صندوق غیرممکن خواهد شد.

گذشته از این باید در نظر داشت چنین اقدامی در عین مخالفت با قانون دائمی بیمه اجباری شخص ثالث مصوب اردیبهشت۱۳۹۵، مخالف صریح سیاست‌های کلی قانونگذاری ابلاغی رهبر معظم انقلاب است چرا که علاوه بر مغایرت با قوانین دائمی، موجب ناترازی در منابع و مصارف این صندوق خواهد شد.

همچنین بازگشت و اصلاح جداول در حالیکه موضوع فاقد حکم یا سابقه حکمی در بودجه است، با آیین نامه داخلی مجلس مخالفت دارد.

باید در نظر داشت منابع صندوق، منابعی بین نسلی بوده و در همه شرایط حال و قابلیت نقد برای پوشش تعهدات متفاوت دیگری از جمله ورشکستگی یا تعلیق احتمالی شرکت‌های بیمه است و چنین فشاری می‌تواند ورشکستگی این صندوق را با سرعت بیشتری در پی داشته باشد.

لازم به توضیح است صندوق تامین خسارت‌های بدنی با هدف حمایت از زیان دیدگان حوادث رانندگی راه‌اندازی شده است.

به عبارتی این صندوق از خسارت‌های بدنی وارده در زمان فقدان یا انقضای بیمه‌نامه‌ شخص ثالث و همچنین باطل شدن قرارداد بیمه‌نامه در زمان وقوع حادثه؛ حمایت می‌کند.

به نظر می‎رسد مجلس یازدهم آزمون سختی را در روزهای پایانی فعالیت خود در پیش دارد خصوصا که دولت با دور زدن ابلاغیه صریح رهبری در سیاست‌های کلی قانونگذاری، نمایندگان مجلس را در معرض امتحانی مهم قرار داده است.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899119

دیگر خبرها

  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای مهلت تسهیلات مراجعه کنند
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری
  • وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند
  • ۳۳ هزار نفر در بوشهر عضو صندوق بیمه روستائیان و عشایر هستند
  • ۱۱۶هزار روستایی و کشاورز در لرستان بیمه شدند
  • ۱۸۰۰ مادر دارای ۳ فرزند بوشهری در لیست بیمه رایگان
  • ۳۳ هزار نفر در استان بوشهر عضو صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان هستند
  • مزایای بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر اطلاع رسانی شود
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی