Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، روزنامه «نیویورک‌تایمز» این هفته در گزارشی نوشته است که سرویس‌های اطلاعاتی و فرماندهان نظامی آمریکایی در حال طراحی اقدامات خرابکارانه‌ای هستند که به اعتقاد کاخ سفید می‌تواند فشارها بر ایران را افزایش دهد، اما در عین حال به جنگ منتهی نشود.

نیویورک‌تایمز در این مورد نوشته است: «مقام‌ها جزئیات این عملیات‌های محرمانه تحت بررسی کاخ سفید را ارائه نکرده‌اند، اما این طرح‌ها می‌تواند شامل مجموعه گسترده‌ای از اقدامات باشد؛ از جمله حملات سایبری بیشتر، عملیات‌های مخفیانه با هدف از کار انداختن قایق‌های ایرانی مورد استفاده برای حمله به کشتی‌ها و عملیات‌های مخفیانه داخل ایران با هدف ایجاد ناآرامی بیشتر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

این گزارش می‌افزاید: «مقام‌ها می‌گویند ایالات متحده همچنین ممکن است به دنبال راه‌هایی برای تفرقه انداختن و کاهش کارایی گروه‌های نیابتی ایران باشد.»

به نوشته این روزنامه، آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) از مدت‌ها پیش چنین طرح‌هایی را آماده کرده است و اکنون سران این سرویس جاسوسی اجرای این طرح‌ها و همچنین تقویت طرح‌های اطلاعاتی کنونی علیه ایران را با کاخ سفید به بحث گذاشته‌اند.

در هفته‌های گذشته چند نفتکش در دریای عمان دچار حادثه شده‌اند. مقام‌های آمریکایی بلافاصله ایران را به دست داشتن در این حملات متهم کرده‌اند، اما برخی از متحدان نزدیک آمریکا از جمله ژاپن هم این اتهامات را نپذیرفته‌اند. با این وجود، نیویورک‌تایمز در گزارش خود بار دیگر این حوادث را به ایران نسبت داده و مدعی شده است که ایران تلاش می‌کنند با بالا بردن قیمت نفت، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و دولت او را تحت فشار قرار دهد.

این هفته رسانه‌های آمریکایی در خبری که از سوی ایران تکذیب شد، مدعی شدند که سرویس‌های اطلاعاتی این کشور، سامانه‌های موشکی و شبکه‌های دفاعی ایران را هدف حمله سایبری قرار دادند.

در واکنش به این ادعا، «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در توییتر نوشت: «رسانه‌ها از صحت حمله سایبری ادعایی به ایران پرسیدند. باید بگویم که مدت‌هاست ما با تروریسم سایبری -مثل استاکس‌نت- و یکجانبه‌گرایی-مثل تحریم‌ها- مواجهیم. نه یک حمله، بلکه در سال گذشته ۳۳میلیون حمله را با سپر دژفا خنثی کردیم. حمله موفقی از آن‌ها صورت نگرفته، هرچند تلاشهای زیادی می‌کنند.»

با این وجود، نیویورک‌تایمز نوشته است که یکی از طرح‌های مورد بررسی کاخ سفید، تشدید و افزایش این دست حملات سایبری است. 

علاوه بر این، «کاخ سفید به مقام‌های نظامی و اطلاعاتی اعلام کرده است که گزینه‌هایی می‌خواهد که مشابه عملیات‌هایی باشد که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران انجام می‌شود.»

یک فرمانده سابق ارتش آمریکا به نیویورک‌تایمز گفته است که مجموعه‌ای از اقدامات هست که پنتاگون و سیا می‌توانند علیه ایران در دستور کار قرار دهند، بدون آنکه مسئولیت مستقیم آن‌ها به صورت روشن متوجه آمریکا شود. «سین مک‌فیت» استاد دانشگاه دفاع ملی آمریکا در این مورد گفته است: «اگر می‌خواهیم درگیری را پاسخ دهیم، این کار را باید در سایه انجام دهیم.»

تلاش برای ایجاد ناآرامی از طریق شایعه‌پراکنی

نیویورک‌تایمز سپس در مورد گزینه‌های احتمالی آمریکا، در این جنگ «در سایه» نوشته است: «ایالات متحده می‌تواند برای [بازداشت] نیروهای شبه‌نظامی یا نیابتی ایران جایزه تعیین کند... نیروهای اطلاعاتی آمریکا همچنین می‌توانند راه‌های تازه‌ای برای کمک به اعتراضات کنونی علیه حکومت ایران بیابند. این تلاش‌ها می‌تواند انتشار اطلاعات، از جمله واقعیات بی‌حیثت‌کننده یا انتشار عامدانه شایعات غلط با هدف تضعیف حمایت نخبگانی از رهبران ایران را شامل شود.» 

وی می‌افزاید: «ایالات متحده همچنین می‌تواند به دنبال راه‌هایی باشد که اثرگذاری اعتراضات جنبش‌های کارگری در تضعیف حکومت ایران را افزایش دهد.»

با این وجود، حتی در دولت آمریکا برخی معتقدند که چنین اقداماتی نمی‌تواند چندان بر رفتار ایران اثرگذار باشد. نیویورک‌تایمز نوشته است: «برخی از مقام‌ها معتقدند که ایالات متحده باید بر روش‌هایی که تهران آن‌ها را به خوبی اجرا کرده، مسلط شود تا بتواند ستیزه‌جویی ایران را متوقف کند. برخی دیگر اما معتقدند که این حملات مخفیانه، هرچند مفید هستند، اما برای اطمینان دادن به متحدان آمریکا یا بازداشتن ایران، کافی نخواهند بود.»

 

 

علاوه بر این، «هرچند که عملیات‌های موسوم به "منطقه خاکستری" قرار است در سطحی پایین‌تر از درگیری آشکار قرار داشته باشند، اما این اقدامات می‌تواند ریسک آن رخدادی که هر دو طرف تلاش می‌کنند از آن دور بمانند، یعنی درگیری نظامی را تشدید کند.»

هفته گذشته یک فروند پهپاد آمریکایی پس از ورود به حریم هوایی ایران، هدف سامانه پدافندی جمهوری اسلامی قرار گرفت و ساقط شد. پس از این رخداد، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا گفت قصد صدور حمله به ایران را داشته، اما دقایق آخر از این تصمیم صرف نظر کرده است.

هرچند ترامپ مدعی شده بود از بیم کشته شدن ۱۵۰ ایرانی، از این تصمیم منصرف شده، اما نیویورک‌تایمز نوشته است که «یک مقام ارشد می‌گوید رئیس‌جمهور معتقد است ترکیبی از عملیات‌های مخفیانه توسط سیا و عملیات‌های مخفیانه توسط فرماندهی سایبری ارتش و دیگر نیروهای نظامی، عزم او به عنوان فرمانده کل را نشان می‌دهد.»

سابقه خرابکاری‌های آمریکا

این روزنامه سپس به سابقه برخی عملیات‌های خرابکارانه آمریکا در دهه‌های گذشته اشاره کرده و نوشته است: «در دهه قبل، ایالات متحده در انجام عملیات‌های مخفی و در سایه، بسیار بهتر عمل می‌کنند. در طول جنگ سرد، ایالات متحده مرتبا تاکتیک‌های نامتعارفی به کار می‌گرفت و از نیروهای نیابتی و آژانس‌های اطلاعاتی خود برای ایجاد ابهام و بی‌ثباتی برای رقبایش استفاده می‌کرد.»

بمبگذاری در بنادر نیکاراگوئه در سال ۱۹۸۴، یکی از عملیات‌های خرابکارانه سیا است که در گزارش نیویورک‌تایمز مورد اشاره قرار گرفته است. به نوشته این روزنامه، هدف از آن عملیات‌ها که در دولت «رونالد ریگان» رئیس‌جمهور وقت آمریکا انجام شد، بالا بردن هزینه بیمه کشتی‌ها و در نتیجه افزایش قیمت اقلام ضروری و بالا رفتن فشار بر دولت چپگرای وقت نیکاراگوئه بود.

این روزنامه با بیان اینکه استقرار نیروی نظامی بیشتر و اعزام بمب‌افکن و ناو هواپیمابر بر خلیج فارس نتوانسته در برابر ایران بازدارندگی ایجاد کند، به نقل از مک‌فیت می‌نویسد: «احیای تاکتیک‌های قدیمی آمریکا و یافتن راه‌هایی برای کپی کردن روش‌های جدید ایران، بهترین راه برای متوقف کردن کارزار کنونی تهران است.»

وی در توجیه ضرورت انجام اقدامات خرابکارانه علیه ایران، می‌گوید: «ایران دارد با قواعد تازه‌ای بازی می‌کند، اما ما درگیر قواعد منسوخ هستیم و تعجب می‌کنیم که چرا رفتار ایران تغییر نمی‌کند.»

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۷۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی‌ها به سمت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی پیش رود

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس بر ضرورت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی تأکید کرد و گفت: باید به نحوی برنامه‌ریزی شود که فعالان اجتماعی هماهنگ شوند و به جای تقابل کردن و مرتب گلایه کردن به همکار مجموعه برای حل مسئله تبدیل شوند.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه در دیدار با قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور و معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در شیراز برگزار شد، دو نکته در رابطه با فعالیت‌های سازمان بهزیستی متذکر شد که باید مدنظر قرار گیرد و افزود: باید به مردم و نوع کسانی که با بهزیستی سروکار دارند خدمت ارائه شود و یکسری خدمت‌ها تعریف شده است و در سراسر دنیا هم این‌طور مسائل تعریف شده و خدمت ارائه می‌شود.

وی افزود: سوالی که مطرح است این که در سطح دنیا ما نسبت به وضعیت خدمت‌رسانی به جامعه هدف کجا قرار داریم؟ به نظر می‌رسد در کشور ما سیاه‌نمایی زیادی در این زمینه می‌شود البته نیازها کم نیست اما باید فکری برای قضیه سیاه‌نمایی انجام دهیم، یعنی بعضی از خدمات ما اگر وضع خوبی دارد به نوعی اطلاع‌رسانی مناسب و هنرمندانه شود وگرنه همان اطلاع‌رسانی تبدیل به نقطه ضعفی می‌شود که دشمن از آن استفاده می‌کند و این برنامه‌ای است که به صورت عمومی همه درگیر آن هستیم و هر کس در بخش خود باید وظایفش را انجام دهد.

آیت‌الله دژکام بیان کرد: نکته دیگر این است که آیا ما در زمینه ارائه خدمات از نظر سبک، کیفیت و چگونگی ارائه الگوی مربوط به کشور خود را داریم که متفاوت با نوع خدماتی که در دنیا ارائه می‌شود، باشد؟ در این مسئله دغدغه بیشتری وجود دارد زیرا در قسمت اول می‌توان آمار دهیم و بررسی کنیم اما اینکه ما چه الگویی برای خدمات بهزیستی داریم موضوعی است که نمی‌توان از هیچ جای دنیا الگو گرفت و این مربوط به فرهنگ اسلامی و ایرانی خود ما است.

امام جمعه شیراز یادآور شد: برای کشور ۸۰ میلیونی و امت بیش از یک میلیاردی الگو می‌خواهیم و اینکه می‌گوییم امروز کار نسبت به فضای مدینه زمان پیامبر(ص) تفاوت دارد و باید کار زیاد انجام دهیم برای همین است. مسئله کلان شهر و مسائل اجتماعی کلان شهر به نوعی جدید است البته نمی‌گوییم تک تک مسائل نظیر نداشته است اما اینکه در یک شهر چند میلیون نفر به هم مرتبط می‌شوند یک موضوع جدید می‌آفریند که می‌خواهیم به حل آن بپردازیم.

وی با بیان اینکه در شهرسازی دچار مشکل هستیم، گفت: در شهرهای بزرگ در یک مجموعه آپارتمانی ۱۰۰۰ واحد کنار هم هستند اما هیچ‌کدام به هم ربط ندارند و هر کس در واحد خود برای خود زندگی می‌کند، در حالی که در زمان قدیم در کوچه و محله تا چندین خانه آن طرف‌تر همدیگر را می‌شناختند اما امروزه این ارتباطات از غرب رسوخ کرده و به همان شکل در کشور ما شکل گرفته است و در این جامعه که یکسری بیماری‌های اروپایی به آن سرایت کرده است و یکسری مشکلات خودمان داشتیم واقعا الگو دادن و کار کردن آسان نیست.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام شود، افزود: شاید بگوییم در یک جامعه جوان هستیم، یعنی از نظر تحولات اجتماعی برای نظام و انقلاب ما دیر نشده است و تحول اجتماعی یک دوره طولانی است اما واقعا به سمت یک الگوی اسلامی پیش می‌رویم یا خیر. لذا درخواست می‌شود بر روی این مسئله تمرکز بیشتری شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: به عنوان مثال برخی نهادها بر روی الگوی مسجدمحوری و محله‌محوری کار کرده‌اند و هدف این بود که پاسخی به این قضیه دهند اما در این مسیر بسیار عقب هستیم.

وی ادامه داد: این انتقاد به همه اقشار و نهادها وارد است که آیا متناسب با الگوی اسلامی ایرانی خود هستیم؟ نقش‌آفرینی روحانیون در این مجموعه باید چگونه باشد؟ امروز وارث پیامبر(ص) کیست؟ در اینجا نقش روحانی چطور تعریف می‌شود؟ چطور باید در مسجد تراز آخوندی به کار گیریم؟ از این‌گونه سوالات زیاد است و در این جهت کار بر روی زمین مانده زیاد داریم.

آیت‌الله دژکام در عین حال بر ضرورت حل مسائل با آرامش تأکید کرد و افزود: وقتی مشکلی پیش می‌آید قبل از آنکه در سخنرانی عمومی و خطبه بگویم معمولا با مدیران مربوطه صحبت می‌کنم و انتظار ارائه راه حل دارم و این‌گونه مدیر مربوطه را برای حل مسئله درگیر می‌کنم نه اینکه کاری کنیم که مدیر احساس کند در تقابل و به دنبال ضربه زدن به او هستیم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس تأکید کرد: باید به نحوی برنامه‌ریزی شود که فعالان اجتماعی هماهنگ شوند و به جای تقابل کردن و مرتب گلایه کردن به همکار مجموعه برای حل مسئله تبدیل شوند و اگر کار را به اینجا برسانیم یک کلید مناسب برای حل مشکلات خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه توقعات جدید درست نکنیم و با توجه به توانمندی دولت جلو رویم، گفت: همه کار را گردن دولت نگذاریم و بقیه کنار روند و نوع ارائه خدمات باید به گونه‌ای باشد که خیلی توقع اضافه نکنیم. باید مردم را به خدا وصل کنیم و بعد به عنوان اینکه بنده خدا هستیم کاری که از دستمان برمی‌آید را انجام دهیم، البته خدا کار را انجام می‌دهد اما متأسفانه این احساس در کارهای کارشناسی ما نیست و بسیار اداری شده‌ایم و همین مسئله باعث می‌شود توقع روزافزون باشد و پاسخگویی به اندازه توقعات نباشد و همیشه نارضایتی وجود دارد.

آیت‌الله دژکام با طرح این سوال که امروز شکرگزاری کجای زندگی ما قرار دارد، افزود: این موضوعات مهم است که باید بر روی آن‌ها کار شود و به شکلی کارگاه‌های آموزشی برگزار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی‌ها به سمت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی پیش رود
  • کارشناس ژیمناستیک: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست
  • نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد
  • یوسفی: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست
  • ایجاد ۴۰ هزار فرصت شغلی در استان کرمانشاه
  • نیویورک تایمز: نابودی حماس ممکن نیست
  • نیویورک تایمز: فعالیت حماس در بالا و زیر زمین ادامه دارد
  • افشای طرح لغو شده حمله اسرائیل به ایران از جمله تهران
  • طرح اولیه اسرائیل «حمله بزرگ به اهداف نظامی» از جمله نزدیک تهران بود
  •   همۀ دوستان و دشمنانِ خاورمیانه در روایت نیویورک تایمز