Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-16@14:27:29 GMT

در نقد توئیت آقای سخنگو

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۸۷۹۳

در نقد توئیت آقای سخنگو


فرارو- در حالی که دولت آمریکا عامدانه تلاش می‌کند ایران را کشوری مخالف دیپلماسی نشان دهد، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخی شتابزده به تحریم‌های کاخ سفید علیه مقامات ارشد ایران، گفته است این تحریم‌ها برای همیشه راه دیپلماسی را بستند.
به گزارش فرارو، همزمان با اوج‌گیری تنش‌های نظامی در خلیج فارس، که آمریکا ایران را مقصر آن می‌داند، دیپلمات‌های آمریکایی یک جمله را به طور پیوسته تکرار می‌کنند: «ایران باید دیپلماسی ما را با دیپلماسی جواب دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
یک روز پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی گلوبال هاوک توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تنگه هرمز، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مدعی شد ایران حق ندارد با نیروی نظامی به دیپلماسی پاسخ دهد. هوک تصریح کرد: «دیپلماسی‌مان به ایران حق نمی‌دهد که با نیروی نظامی پاسخ دهد. ایران نیاز دارد به دیپلماسی با دیپلماسی پاسخ دهد نه با نیروی نظامی.»
هوک افزود: «ایران مسئول تشدید تنش‌ها در منطقه است. آن‌ها همچنان راهکار‌های دیپلماتیک برای تنش‌زدایی را رد می‌کنند.»
سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه، در پاسخ به این اظهارات هوک در صفحه توئیتر خود نوشت: «آقای هوک! آیا سال‌ها جنگ و تروریسم اقتصادی تحمیلی به ملت ایران و نقض عهد‌ها و قطعنامه‌ها را "دیپلماسی" می‌خوانید؟! ملت ایران دیپلماسی را با دیپلماسی، احترام را با احترام و جنگ را با دفاع جانانه پاسخ می‌دهد.»
چند روز بعد مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، با صدور بیانیه‌ای، اظهارات هوک را تکرار کرد و مدعی شد: «زمانی که رژیم ایران تصمیم بگیرد از خشونت صرفنظر کند و دیپلماسی‌مان را با دیپلماسی جواب دهد، می‌داند که چگونه با ما ارتباط برقرار کند. تا آن زمان، کارزار ما برای اعمال فشار اقتصادی و انزوای دیپلماتیک علیه رژیم ادامه خواهد داشت.»
تاکید مقامات آمریکایی بر کلیدواژه «دیپلماسی در مقابل دیپلماسی» بی‌دلیل نیست. بسیاری از محافل سیاسی و رسانه‌ای جهان، آمریکا را به دلیل اعمال فشار‌های شدید بر ایران، به جنگ طلبی و آتش‌افروزی در خلیج فارس متهم کردند. این محافل گفتند پمپئو و جان بولتون، مشاور امنین ملی آمریکا، برای جنگ با ایران زمینه‌سازی می‌کنند و به راه‌حل‌هل‌های دیپلماتیک اهمیتی نمی‌دهند. به همین دلیل، دیپلمات‌های آمریکایی با درک این مسئله، تلاش کردند خود را به دیپلماسی متعهد نشان دهند و ایران را کشوری معرفی کنند که به دیپلماسی بی‌اعتناست. در دو ماه گذشته، خصوصا پس از ماجرای سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک، آمریکا همین خط را با جدیت دنبال کرد.  
در مقابل، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، به جای تاکید بر ضرورت و اهمیت دیپلماسی، راه‌‎های دیپلماتیک را برای همیشه مسدود و کار را برای دیپلمات‌های آمریکایی راحت‌تر کرد.
دوشنبه شب، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با امضای یک فرمان اجرایی، تحریم‌های نسبتا گسترده، اما سمبلیک علیه ایران اعمال کرد. تحریم‌های جدید آمریکا، دارایی‌های نهاد رهبری ایران و چند فرمانده ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف گرفت. علاوه بر این، کاخ سفید قصد دارد اواخر هفته جاری، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، را نیز تحریم کند.
همانطور که انتظار می‌رفت، وزارت خارجه ایران، این تحریم‌ها را محکوم کرد. اما این بار به جای تاکید بر دیپلماسی، در اقدامی قابل‌تأمل، راه دیپلماسی با دولت آمریکا را برای همیشه بست. سید عباس موسوی در پاسخی شتابزده توئیت کرد: «تحریم بی‌حاصل رهبری ایران و نیز فرمانده دیپلماسی کشور یعنی بسته شدن همیشگی راه دیپلماسی با دولت مستاصل آمریکا. دولت ترامپ در حال نابودی همه سازوکار‌های جا افتاده بین المللی برای حفظ صلح و امنیت جهانی است.»  
در اینجا، بحث بر سر محکومیت تحریم‌ها نیست، بلکه مسدود کردن همیشگی راه دیپلماسی است. نکته حیرت‌انگیز این است که چرا وزارت خارجه ایران موضعی اتخاذ می‌کند که ادعای آمریکا مبنی بر پشت کردن ایران به دیپلماسی را تایید می‌کند.
به نظر می‌رسد موضع‌گیری این وزارتخانه در زمینه طرد و نفی دیپلماسی با آمریکا از منظر تاثیرگذاری بر افکار عمومی غرب نادرست است. چرا که همین اظهارنظر و پوشش خبری گسترده آن در رسانه‌های خارجی، این پیام را به افکار عمومی می‌رساند که این ایران است که راهکار‌های دیپلماتیک با آمریکا را نمی‌پذیرد نه بالعکس. این در حالی است که برخی ناظران غربی معتقدند پیشنهادات آمریکا برای مذاکره و گفتگو با ایران جدی نیست و در واقع این آمریکاست که هنجار‌های دیپلماتیک را کنار گذشته است.
بی‌دلیل نیست که اظهارنظر موسوی به سرعت مورد استقبال، فاکس‌نیوز، شبکه محبوب ترامپ، شد. همان شبکه‌ای که این روز‌ها ترامپ را به دلیل عقب‌نشینی از حمله به ایران تحت فشار قرار می‌دهد.
گفته می‌شود که در عالم سیاست، شایسته است سیاستمداران در به کار بردن گزاره‌های قطعی مانند «هرگز، به هیچ وجه، حتما، بدون شک، برای همیشه و...» باید جانب احتیاط را رعایت کنند، چرا که چنین واژگانی امکان انعطاف را محدودتر و سخت‌تر می‌کنند. گذشته از این، حتی اگر بحث انعطاف هم مطرح نباشد، باز هم تاکید بر دیپلماسی، و نه نفی آن، برای وجهه کشور در جامعه جهانی مطلوب است.
این روز‌ها که دولت ترامپ مدام از گزینه نظامی علیه ایران سخن می‌گوید و ایران را به عنوان یک کشور تهدیدکننده امنیت خلیج فارس به تصویر می‌کشد، آیا درست است که وزارت خارجه ایران پرچم دیپلماسی را به زمین بیندازد؟

منبع: فرارو

کلیدواژه: سید عباس موسوی تحریم سخنگوی وزارت خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۸۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست ضدایرانی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی از انگلیس و فرانسه

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در پی پاسخ تلافی‌جویانه ایران به اقدامات متجاوزانه این رژیم از همتایان اروپایی خود خواست که ایران را تحریم کنند.

به گزارش ایسنا، «یسرائیل کاتس» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در پی پاسخ تلافی‌جویانه ایران به اقدامات متجاوزانه این رژیم طی عملیات «وعده صادق» از انگلیس و فرانسه خواست تحریم‌هایی را علیه برنامه موشکی ایران اعمال کنند.

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد که کاتس پس از گفت‌وگویی تلفنی با همتایان فرانسوی و انگلیسی خود در اظهاراتی ضدایرانی گفت: من به آن‌ها گفتم که زمان آن رسیده است رژیم ایران را تضعیف، (سپاه پاسداران ایران) را سازمانی تروریستی اعلام کنید و تحریم‌های فلج‌کننده‌ای را علیه برنامه موشکی ایران اعمال کنید. ایران باید تاوان بدهد.

انگلیس و فرانسه در رهگیری موشک‌ها و پهپهادهای ایرانی به این رژیم کمک کردند.

این اظهارات کاتس در پی پاسخ مشروع ایران به اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق مطرح شد.

ایران با بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک نقاطی در اراضی اشغالی را هدف قرار داد. گستره این عملیات و بی‌سابقه بودن آن مورد توجه رسانه‌ها و تحلیلگران قرار گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بایدن از پس تبعات تحریم نفت ایران برنمی‌آید
  • واشنگتن‌پست: تحریم ایران برای آمریکا دشوار است
  • آکسیوس: آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کند
  • اتحادیه اروپا امروز اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران را بررسی می‌کند
  • اتحادیه اروپا امروز اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را بررسی می‌کند
  • نمی‌خواهیم شاهد جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر باشیم
  • خنثی سازی تحریم ها با تکیه بر دیپلماسی فعال انرژی محقق شد
  • درخواست ضدایرانی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی از انگلیس و فرانسه
  • دیپلماسی گردشگری اولویت‌ وزارت خارجه در خراسان جنوبی
  • کدام قربانی اجازه دارد هرکسی را که می‌خواهد بکشد؟