Web Analytics Made Easy - Statcounter

محبوبیت چشمگیر اردوغان، افزایش غیرمتدین‌ها، نگرانی از دگرباش‌ها، بیم ظهور مجدد دیکتاتورها و نگاه شدیداً منتقدانه به دخالت‌های آمریکا در منطقه بخشی از نتایج تحلیل داده‌های این نظرسنجی است.

سرویس جهان مشرق - پیمایش بی‌بی‌سی عربی و عرب‌بارومتر از ۲۵ هزار شهروند کشورهای عربی در منطقه به یافته‌های جالبی رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الجزایر، مصر، عراق، اردن، لبنان، لیبی، مراکش، فلسطین، سودان، تونس و یمن جامعه آماری پیمایش را تشکیل می‌داده است.

این پیمایش به روش مصاحبه حضوری و رو در رو در اماکن تصادفی انجام شده و پاسخگویان به پرسش‌ها بر روی یک تبلت پاسخ داده‌اند.

سیاستمداران سرشناس

تنها ۱۲% از پاسخگویان رویکرد مثبتی به دانلد ترامپ دارند در حالی که ۲۸% به پوتین و ۵۱% به اردوغان متمایل هستند.

دخالت‌های آمریکا

۶۰% از پاسخگویان در ۸ کشور بر این باورند که خشونت‌های آمریکاستیزانه ریشه در دخالت آن کشور در منطقه دارد. در لبنان، فلسطین و یمن این نسبت به ۷۵% بالغ می‌شود.

حکومت متبوع

از هر ۱۰ الجزایری ۶ نفر و از هر ۱۰ سودانی ۴ نفر می‌گویند انتخابات آخر در کشورشان عادلانه نبوده است.

دین و رهبران دینی

در تمام کشورهای هدف به جز یمن، باور مردم به رهبران مذهبی کاسته شده است. بدترین وضعیت برای لیبی است که این باور به کمتر از ۱۰ درصد رسیده و بعد از آن، عراق، اردن، تونس و مصر که اعتمادی کمتر ۲۰% به رهبران مذهبی دارند. این سنجه در یمن به ۳۷% بالغ شده است.

همچنین درصد کسانی که خود را «متدین» توصیف کرده‌اند از ۱۱% در ۵ سال پیش به ۱۸% افزایش یافته است.

حقوق زنان

اکثریت پاسخگویان حق طلاق را برای زن محفوظ می‌دانند اما مدیریت نهایی خانواده را در اختیار مرد قرار می‌دهند. همچنین ۹۱% با قرارگرفتن زنان در مناصب بالای سیاسی موافق هستند هر چند مردان را رهبران لایقتری می‌دانند.

مهاجرت

بیش از نصف افراد ۱۸ تا ۲۹ ساله به مهاجرت از کشور خود فکر می‌کنند، مراکشی‌ها از همه بیشتر، یعنی ۷۰%. اما این میزان در افراد بالای سی‌سال در منطقه به ۲۳% نمی‌رسد. اینکه به چه کشورهایی دوست دارند مهاجرت کنند نیز متفاوت است. شهروندان شمال آفریقا کشورهای اروپایی را در نظر دارند ولی شهروندان مصر، سودان و یمن بیشتر به کشورهای حاشیه خلیج فارس فکر می‌کنند. اردنی‌ها و لبنانی‌ها هم به کانادا و آمریکا.

حقوق دگرباشان

بیشترین درصد پذیرش حقوق همجنس‌بازان در الجزایر گزارش شده است با ۲۶%. بقیه کشورها کمتر و حتی در حد ۵، ۶ و ۷ درصد. حتی در شش کشور مردم تنفر بیشتری از مردان همجنس‌باز داشته‌اند تا از مردانی که مرتکب قتل ناموسی می‌شوند. در سودان این رویکرد به عکس بوده و ۱۴% قتل ناموسی ولی ۱۷% همجنس‌بازبودن را قابل پذیرش می‌دانند.

افسردگی

به طور میانگین از هر سه نفر در منطقه، یک نفر احساس افسردگی می‌کند. بیشترین میزان افسردگی ۳۷% در فلسطین، ۴۰% در تونس و ۴۳% در عراق بوده است.

منبع

https://www.theguardian.com/global-development/2019/jun/24/arab-world-turns-its-back-on-religion-and-its-ire-on-the-us?CMP=twt_a-world_b-gdnworld

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز پهپاد آمریکایی لیگ ملت های والیبال حقوق زنان دیکتاتوری رجب طیب اردوغان قتل ناموسی مهاجرت نظرسنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۸۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد معاون دبیرکل حزب‌الله از کشورهای عربی به دلیل کمک به رژیم صهیونیستی برای دفع حمله ایران

به گزارش قدس آنلاین، «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان در گفت‌وگو با شبکه  NBC News گفت: ایران به‌دنبال گسترش دامنه تنش‌ها در منطقه نیست، اما اگر به آن تحمیل شود، آماده جنگ است.

نعیم قاسم افزود: با ارزیابی واکنش ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری تهران در دمشق، می‌خواهیم هدف ایران از این پاسخ را مشخص کنیم؛ همه مقامات ایرانی گفتند که هدف ما رساندن موشک‌هایمان به اسرائیل است و این هدف محقق شد؛ چراکه بیش از ۱۲ موشک بالستیک به پایگاه «نواتیم» در «نقب» و پایگاه دیگر در «جبل الشیخ» رسیدند و اسرائیلی‌ها به چهار فروند از آنها اعتراف کردند.

وی افزود: هدف ایران دستیابی به چیزی استثنایی نبود، بلکه می‌خواست موشک‌هایش را به اراضی اشغالی برساند و این کار را کرد.

وی درباره تلاش برخی کشورهای عربی برای دفع حمله ایران نیز گفت: شایسته هیچ کشور عربی نبود که از اسرائیل در این زمینه حمایت کند و در این زمینه هیچ توجیهی قابل پذیرش نیست. در هر صورت این ملت‌ها هستند که اتخاذ کنندگان این تصمیمات را مجازات خواهند کرد. از نظر ما، مشارکت یا عدم مشارکت آنها در حمایت از اسرائیل هیچ سودی ندارد و دیدیم که آمریکا، فرانسه، انگلیس و اسرائیل همگی برای مقابله با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی متحد شدند و در نهایت موشک‌هایی که ایران می‌خواست به اراضی اشغالی برساند را رساند و من معتقدم که این پیامی برای همه آنها است.

نعیم قاسم ادامه داد: ایران به طور عملی و واضح اعلام کرد که به دنبال جنگ نیست و به حمله به ساختمان کنسولگری در دمشق پاسخ داده و دیگر درصدد ادامه تنش نیست. من معتقدم که ایران در آنچه می‌گوید صادق است، اما اگر اسرائیل دوباره به ایران حمله کند، چه مستقیم و چه علیه منافع ایران در منطقه، تهران حق دارد پاسخ دهد، در واقع ایران می‌گوید که با قاطعیت پاسخ می‌دهد و اطلاعات ما حاکی از آن است که اگر اسرائیل اقدامی کند، ایران آماده پاسخگویی قدرتمند است.

وی افزود: ایران به کسی برای دفاع از خود یا دفع ظلمی که در حقش شده است نیاز ندارد. به دنیا اعلام کرده بود که به حمله به کنسولگری خود پاسخ خواهد داد و بنابراین اگر حمله دیگری اتفاق بیفتد، ایران پاسخ خواهد داد.

نعیم قاسم درباره مشارکت حزب‌الله در پاسخ به رژیم صهیونیستی نیز تاکید کرد: اگر اسرائیل به لبنان حمله کند، قطعا پاسخ خواهیم داد، اما ما در لبنان خواهان یک جنگ بزرگ یا یک جنگ همه‌جانبه نیستیم، اما نمی‌پذیریم که اسرائیلی‌ها بیش از این به جنایاتشان ادامه دهند.

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان همچنین خاطرنشان کرد: هر چه اوضاع بدتر شود با قدرت بیشتری وارد جنگ می‌شویم، ما روشی را برای پرتاب موشک‌های «برکان» و پهپادهای مسلح که به سایت‌های حیاتی اسرائیل می‌رسند، در پیش گرفته‌ایم و موشک‌های «الماس» را آزمایش کرده‌ایم که قادر به هدف قرار دادن خطوط پشتی دشمن هستند.

وی اضافه کرد: تصمیم ما این است که جنگی همه جانبه به راه نیندازیم و فقط از غزه حمایت کنیم و این حمایت با آواره کردن بیش از ۱۰۰ هزار اسرائیلی از شهرک‌ها و وارد کردن خسارات مادی فراوان به آنها بود.

نعیم قاسم همچنین گفت که واشنگتن در جنگ غزه دست دارد و ریاکاری «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا با صحبت درباره موضوع بشردوستانه مثمر ثمر نخواهد بود.

وی تاکید کرد که اختلاف بایدن و نتانیاهو بر سر ابزار کشتار فلسطینی‌ها است نه اصل کشتار.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • حماس پیشنهاد عجیب کشورهای عربی را قاطعانه رد کرد
  • توافقات نشست مشورتی رهبران الجزایر، تونس و لیبی
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • انتقاد معاون حزب الله از کمک کشورهای عربی به اسرائیل برای دفع حمله ایران
  • ایران آماده جنگ است اگر... | انتقاد تند معاون حزب الله از کمک کشورهای عربی به اسرائیل برای دفع حمله ایران
  • انتقاد معاون دبیرکل حزب‌الله از کشورهای عربی به دلیل کمک به رژیم صهیونیستی برای دفع حمله ایران
  • برگزاری اولین نشست رهبران تونس، الجزایر و لیبی