Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-03-29@02:22:32 GMT

زمینه‌چینی برای مذاکرات تجاری

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۹۰۵۳

زمینه‌چینی برای مذاکرات تجاری

روز دوشنبه، وانگ شووِن، معاون وزیربازرگانی چین اعلام کرد هر دو طرف آمریکا و چین باید در مذاکرات تجاری مصالحه کنند. به گزارش «رویترز» این اظهارات درحالی صورت می‌گیرد، که آخر این هفته درحاشیه نشست «گروه ۲۰» که در ژاپن برگزار می‌شود دونالد ترامپ و شی‌جین‌پینگ، روسای‌جمهوری دو کشور دیدار خواهند کرد. هفته گذشته مقامات در واشنگتن و پکن اعلام کردند پیش از نشست روسای‌جمهوری دو کشور، قرار شده است مذاکرات تجاری دو طرف از سر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل، امیدها پیرامون دستیابی غول‌های اقتصادی دنیا به توافق تجاری، بازارهای مالی جهان را زنده کرده است. براساس ارزیابی‌ نهادهای بین‌المللی و اقتصاددانان، جنگ تجاری حدود یک ساله آمریکا و چین بر چشم‌انداز اقتصاد جهانی سایه انداخته، بازارهای مالی را ملتهب و زنجیره عرضه جهانی را مختل کرده است. ماه گذشته پس از اینکه مقامات آمریکایی، پکن را به زیر پا گذاشتن تعهدات توافق‌شده متهم کردند، مذاکرات تجاری دو کشور با شکست مواجه شد. معاون نخست‌وزیر چین، مقامی که عضو تیم تجاری چین در مذاکرات با آمریکا است، در کنفرانس خبری حاشیه نشست «گروه ۲۰»‌ بدون اینکه جزئیاتی ارائه کند، می‌گوید گفت‌وگوهای میان تیم تجاری دو کشور از سر گرفته شده است. او اظهار می‌کند: «اصول چین روشن است؛ احترام مشترک، برابری، منافع مشترک و اینکه طرفین مسیر خود را جلو بیایند. احترام مشترک یعنی اینکه هر طرف باید به حاکمیت طرف مقابل احترام بگذارد. برابری و منافع مشترک نیز به این معنی است که گفت‌وگوها باید در مبنایی برابر صورت گیرد و توافقی که حاصل می‌شود باید به نفع هر دو طرف باشد. پیمودن مسیر مختص به خود توسط طرفین نیز یعنی اینکه دو کشور باید در گفت‌وگوها مصالحه کنند و به یکدیگر امتیاز دهند و نه تنها یکی از دو طرف.» البته وانگ در پاسخ به این پرسش خبرنگاران که رئیس‌جمهور شی‌جین‌پینگ چه امتیازی برای ترامپ در نظر گرفته است تا توافق تجاری میان دو کشور حاصل شود، جزئیاتی ارائه نکرده است. ژانگ جون، دستیار وزیرخارجه چین نیز در همان کنفرانس بدون اینکه جزئیاتی ارائه کند، مدعی شده تیم تجاری دو کشور درحال آماده‌سازی مقدمات لازم نشست روسای‌جمهور دو کشور است. در این رابطه دونالد ترامپ اعلام کرده است در صورتی که در نشست پیش‌رو دو طرف موفق نشوند به توافق تجاری برسند، بقیه حجم واردات از چین که معادل ۳۰۰ میلیارد دلار است را هدف تعرفه ۲۵ درصدی قرار خواهد داد.

وانگ می‌گوید تشدید سیاست‌های حمایت‌گرایانه موجب سرکوب جریان تجارت جهانی شده و تهدیدات جدی را متوجه اقتصاد جهانی ساخته است. چِن یولو، معاون رئیس‌ بانک مرکزی چین نیز هشدار داده است ریسک‌های اقتصادی و مالی جهان به‌طور قابل‌توجه درحال افزایش هستند. این مقام پولی چین در کنفرانس خبری مذکور اعلام کرده: «نشانه‌های معکوس شدن سیاست‌های پولی در عمده اقتصادهای توسعه‌یافته مشهودتر شده است. همزمان فضای سیاستی بسیاری از کشورها بعد از بحران مالی ۲۰۰۸ کوچک‌تر و فضا برای مقابله با روند نزولی رشد اقتصادی محدودتر شده است.» در این رابطه هفته گذشته فدرال رزرو، بانک مرکزی آمریکا، درخصوص کاهش نرخ‌های بهره از اوایل جولای به منظور رسیدگی به ریسک‌های منفی رو بهرشد اقتصاد پالس‌های مثبت نشان داد. به عقیده کارشناسان این اقدام فدرال رزرو می‌تواند فشارها را بر بانک مرکزی چین به منظور تسهیل سیاستی برای حمایت از اقتصاد درحال کند شدن افزایش دهد. مشکل دیگر در این رابطه تحریم‌هایی است کهدولت آمریکا بر غول‌ تکنولوژیک چین، هوآوی، وضع کرده است. معاون وزیرخارجه چین در این رابطه می‌گوید رئیس‌جمهور شی‌جین‌پینگ در گفت‌وگویی که هفته گذشته با دونالد ترامپ داشت اعلام کرد که امیدوار است دولت آمریکا برخوردی عادلانه با شرکت‌های چینی داشته باشد. او می‌گوید:‌ «ما امیدواریم آمریکا اقدامات یک‌جانبه و نامناسب خود علیه شرکت‌های چینی را لغو کند، چراکه این اقدامات با روح قوانین تجارت آزاد «سازمان تجارت جهانی» سازگار نیست.» به گزارش «رویترز»دولت آمریکا موضوعاتی همچون ناتوانی درحمایت از مالکیت معنوی آمریکا، انتقال اجباری تکنولوژی شرکت‌های این کشور و استفاده از یارانه‌های دولتی برای حمایت از صادرات شرکت‌های چینی را دستاویزی برای آغاز جنگ تجاری علیه پکن قرار داده است. در این رابطه چینی‌ها مکررا قول داده‌اند بازارهای خود را به روی طیف گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران باز کنند و خدمات و رفتار بهتری را برای خارجی‌های فعال در این کشور داشته باشند. البته پکن اتهامات وارده آمریکا درخصوص ناتوانی درحمایت از مالکیت معنوی آمریکایی و انتقال اجباری شرکت‌های این کشور را رد می‌کند. از زمان آغاز جنگ‌تجاری که تاریخ آن به اوایل ۲۰۱۸ بر می‌گردد دولت آمریکا تاکنون ۲۵۰ میلیارد دلار از واردات محصولات چینی را هدف تعرفه ۲۵ درصد قرار داده است. البته حملات تجاری ترامپ علیه چین تاکنون بی‌پاسخ نمانده و پکن در اقداماتی مشابه آنها را تلافی کرده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۹۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروط کرملین برای مذاکره با آمریکا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین با اشاره به استقبال روسیه از مذاکرات با آمریکا، تاکید کرد که این مذاکرات تنها زمانی صورت خواهد گرفت که درباره تمام مسائل مربوطه مباحث جامعی انجام شود.

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا دیروز گفت که سفارت مسکو از زمان حمله تروریستی جمعه هفته گذشته به مسکو، به تماس‌های «موقت» با دولت آمریکا بسنده کرده است اما هفته آینده درباره «روابط دوجانبه و اینکه آیا هیچ بختی برای از بین نرفتن تمام و کمال روابط روسیه-آمریکا وجود دارد یا خیر»، رایزنی خواهد کرد.

پسکوف دراین‌باره گفته است: مسکو برای مذاکره با واشنگتن، به حد کفایت «تمایل سیاسی» دارد اما فقط در صورتی که بحث و تبادل نظر به طور تمام و کمال درباره تمام مسائل دخیل صورت گیرد.

وی ادامه داد: ولادیمیر پوتین به دفعات گفته است که ما از مذاکرات استقبال می‌کنیم و اعتقاد داریم که رایزنی جامع درباره تمام موضوعات ضروری است. البته نمی‌توان برخی مسائل که هم‌اکنون در اولویت روابط دوجانبه ما قرار دارد را جدا کرد و صرفا به آنها پرداخت!

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز در نوامبر ۲۰۲۳ گفته بود که مسکو در تلاش است تا به این موضوع پی ببرد که در شرایط موجود، آیا مذاکره با آمریکا هیچ معنایی دارد یا خیر.

واشنگتن پس از آغاز جنگ در اوکراین، تقریبا تمام روابط خود با مسکو را قطع کرد. آنتونوف آگوست پارسال گفت که تنها «خرده موضوعاتی» در روابط دو کشور وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به خط اضطراری تنش‌زدایی در سوریه، اکتشافات فضایی و همچنین کار روی مساله عدم اشاره تسلیحات کشتار جمعی اشاره کرد.

کد خبر 6063458

دیگر خبرها

  • جزئیات مذاکرات محرمانه میان ایران و امریکا برای ایجاد آتش بس در منطقه
  • شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین
  • نخستین جت پهن پیکر چینی در راه است!
  • ۱۰۷ درصد برنامه صادرات ۱۴۰۲ در کردستان محقق شد
  • شروط کرملین برای مذاکره با آمریکا
  • الهندی: مقاومت زیر بار آتش‌بس موقت نخواهد رفت
  • حماس: امکان توافق آتش‌بس با اشغالگران وجود ندارد
  • مسکو: در زمینه مذاکرات امنیتی به کشور‌های دوست متکی هستیم
  • مسکو: در زمینه مذاکرات امنیتی به کشورهای دوست متکی هستیم
  • با توجه به موضع آمریکا، امیدی به مذاکرات نیست