Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@04:16:24 GMT

پیام تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۸۹۳۶۶

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شب گذشته با امضای فرمانی اجرایی، تحریم‌هایی را علیه شماری از مقامات ارشد ایرانی، از جمله رهبر انقلاب آیت‌الله خامنه‌ای اِعمال کرد. در شرایطی که همزمان با این تحریم‌ها، ترامپ و مقامات ارشد دولت وی همچنان از تمایل به مذاکره با ایران سخن می‌گویند، این اقدام با بحث‌های فراوانی در میان ناظران و تحلیلگران مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش «آزادی»، رئیس‌جمهور آمریکا دوشنبه شب به وقت تهران با امضای یک فرمان اجرایی، تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعلام کرد. وی که در دفتر کارش در کاخ سفید در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، این تحریم‌ها را «شدید» توصیف کرد و گفت: «به فشار به تهران ادامه خواهیم داد. ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد».

دقایقی بعد از امضای فرمان اجرایی ترامپ، استیو منوشین وزیر خزانه‌داری آمریکا در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: تحریم‌های تازه، «میلیارد‌ها دلار» از دارایی‌های ایران را مسدود می‌کند. به گفته منوشین، آمریکا دفتر رهبر انقلاب، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران و سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران را در فهرست تحریم قرار داده است.

علاوه بر این، فرماندهان پنج منطقه نیروی دریایی سپاه پاسداران، سرداران عباس غلامشاهی، رمضان زیراهی، یدالله بادین، منصور روانکار و علی عظمایی هم در فهرست تحریم قرار گرفته‌اند. به گفته منوشین، واشنگتن همچنین قصد دارد این هفته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را نیز تحریم کند.

وضع این تحریم‌های جدید در شرایطی صورت می‌گیرد که شخص ترامپ و مقامات ارشد دولت وی، همچنان مدعی آمادگی برای گفتگو با ایران هستند. با این وجود، ماهیت تحریم‌های جدید، این فرضیه را به یقین تبدیل کرده که واشنگتن دستکم در شرایط فعلی به هیچ وجه تمایلی به گفتگو، مذاکره و دستیابی به توافق با ایران ندارد و هدفش صرفاً افزایش بیش از پیش فشار‌ها به منظور دستیابی به هدف «تغییر رژیم» در ایران است.

در این راستا، بسیاری از ناظران به این نکته اشاره می‌کنند که اعلام تصمیم برای تحریم ظریف به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، خود به تنهایی برای اثبات عدم صداقت کاخ سفید در پیشنهاد گفتگو کفایت می‌کند. بر این اساس، در یک شرایط فرضی که ایران و آمریکا در نهایت تصمیم به مذاکره بگیرند و در حالی که وزیر خارجه ایران هدف تحریم‌ها قرار گرفته، چه کسی قرار است هدایت مذاکرات مذکور را بر عهده بگیرد؟

گروهی دیگر نیز با اشاره به اینکه رهبر انقلاب اساساً به خارج از کشور سفر نمی‌کند و دارایی نیز در خارج از کشور ندارد که نگران تحریم‌ها باشد، اقدام جدید دولت آمریکا را بیش از هر چیز اقدامی نمادین عنوان کردند که تأثیر خاصی بر معادلات سیاسی در ایران نخواهد داشت. برخی نیز اشاره می‌کنند که توسل به این اقدام نشان می‌دهد دیگر عملاً چیزی برای تحریم کردن در ایران از سوی آمریکا باقی نمانده و به همین دلیل است که آمریکایی‌ها پس از تحریم بخش‌های مختلف اقتصادی، اکنون به تحریم اشخاص روی آورده‌اند.

در همین راستا، نشریه «آتلانتیک» با انتشار گزارشی تحلیلی درباره تحریم‌های اخیر و به نقل از الیزابت روزنبرگ پژوهشگر مرکز امنیت ملی آمریکای نوین نوشت: «این تحریم‌ها بیشتر نمادین هستند تا عملیاتی... تحریم‌های جدید نه تنها تأثیر اقتصادی مهمی بر ایران ندارند، بلکه نوعی نمایش جانبی از تنش‌های نظامی و افزایش فشار‌ها و اهرم‌های موجود است که تا کنون توسط ایالات متحده و ایران مورد استفاده قرار گرفته است».

جان اسمیت محقق مؤسسه حقوقی موریسون فارستر و مدیر سابق دفتر دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز تحریم رهبر عالی یک کشور را مربوط به زمانی می‌داند که دولت تحریم‌کننده اساساً دیگر هیچ تمایلی به گفتگو و مذاکره ندارد. وی می‌گوید: «این چیزی نیست که از دولتی که هنوز به دنبال مذاکرات باشد، انتظار آن را داشته باشیم».

روزنامه لبنانی «الاخبار» نیز امروز در مطلبی در همین زمینه، تحریم‌های جدید را نمادین خواند و نوشت: «این گام نمادین ترامپ، عمق تنگنایی را نشان می‌دهد که آمریکا در آن گرفتار شده است». در ادامه این مطلب آمده است: «به نظر می‌رسد دونالد ترامپ از زمان اقدام ایران در سرنگون کردن پهپاد آمریکایی در خلیج فارس دست‌بسته است. از طرفی نمی‌خواهد اقدام به ماجراجویی نظامی کند که بر تبلیغات انتخاباتی آتی‌اش اثر بگذارد و از طرفی دیگر پاسخ اطمینان‌بخشی برای متحدانش پیدا نمی‌کند؛ بنابراین توازن قوا در بازدارندگی به سود ایران باقی مانده است».

گفتنی است تحریم‌های جدید آمریکا با واکنش منفی برخی از کشور‌های دیگر نیز مواجه شده است. به عنوان مثال، سرگئی ریابکف، معاون وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه تحریم‌های جدید آمریکا بی سابقه است، تأکید کرد که این اقدامات، ادامه خط تشدید تنش در منطقه است. وی تأکید کرد که آمریکا با اعمال تحریم‌های جدید، همه سیگنال‌هایی که پیش از این در زمینه مذاکره با ایران ارسال کرده بود را پاک می‌کند».

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین نیز روز گذشته در پیامی در توئیتر درباره فروپاشی برجام هشدار داد و نوشت: «آمریکا از درک این موضوع عاجز است که تحریم، برنامه جامع اقدام مشترک را در خطر بزرگی قرار می‌دهد. آمریکا در حال خارج کردن ایران از توافق هسته‌ای، از جمله رژیم راستی‌آزمایی آن است. از نظر عدم اشاعه هسته‌ای، این اقدامات کاملاً سیاستی غیرمسئولانه به شمار می‌آید».

برونو رودریگز وزیر امور خارجه کوبا نیز با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: «ما همبستگی خود را با جمهوری اسلامی ایران در زمینه تشدید رویکرد تهاجمی خشونت‌بار آمریکا علیه کشور برادر ابراز می‌کنیم. ما خواستار مذاکره و همکاری بر مبنای قوانین جهانی هستیم. این تنها راه برای از بین بردن اختلافات و حفظ صلح است».

به این ترتیب، آن‌گونه که مشخص است ترامپ و دولت وی بیش از هر چیز در صدد القای جدی بودن خود در پیگیری سیاست «فشار حداکثری» بر ایران هستند و موضوع مذاکره یا عدم مذاکره عملاً برای آن‌ها در حاشیه قرار داشته و فاقد اهمیت مستقل است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تابناک ترامپ تحریم های ایران الکساندر نوری فائقه دوستی اکرم امام اوغلو مصطفی سالاری کاداستر پرونده الکترونیک سلامت امیر حاتمی سازمان تأمین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۸۹۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین

قانونگذاران آمریکایی پس از حمله موشکی و پهپادی تهران به اسرائیل، در بسته کمک مجلس نمایندگان برای اوکراین و اسرائیل و دیگر متحدان این کشور، تحریم‌هایی را علیه صادرات نفت ایران گنجاندند.

به گزارش یورونیوز، زمان دقیق تصویب و اجرای این تحریم‌ها مشخص نیست، زیرا این اقدامات همچنان در حال بررسی است و به رئیس جمهور آمریکا اختیار تخصیص معافیت نیز می‌دهد.

مایک جانسون، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان گفت که ممکن است از همین شنبه، کنگره کار بررسی و رای‌دادن به این بسته را آغاز کند.

با وجود طیف گسترده‌ای از تحریم‌های ایالات متحده علیه صادرات نفت ایران، صادرات این کشور در بحبوحه تقاضای چین برای طلای سیاه همچنین فعالیت شبکه‌هایی خارج از سیستم مالی آمریکا که تجارت نفت را انجام می‌دهند، افزایش یافته است.

بسته کمک اوکراین

این بسته که شامل میلیارد‌ها دلار کمک برای اوکراین، اسرائیل و متحدین آمریکا در منطقه اقیانوس‌های هند و آرام است، حاوی چند اقدام در مورد تحریم‌های ایران نیز خواهد بود.

خبرگزاری رویترز به نقل از شرکت ClearView Energy Partners، که یک گروه تحقیقات در زمینه تجارت و صادرات نفت و انرژی است، نوشت که دو مورد از این تحریم‌ها می‌توانند در صورت اجرا و اعمال، بطور مستقیم بر صادرات نفت ایران تأثیر بگذارند.

در اولین مورد، در چهارچوب قانون توقف پناه دادن به نفت ایران (SHIP)، تحریم‌هایی علیه بنادر، کشتی‌ها و پالایشگاه‌هایی اعمال می‌شود که «به طور آگاهانه» در حمل و نقل، انتقال، معامله و فرآوری نفت خام و دیگر محصولات ایران مشارکت داشته باشند.

کشتی‌هایی که این ممنوعیت را نقض کنند، برای دو سال از ورود به بنادر ایالات متحده منع خواهند شد.

با این حال، این لایحه شامل معافیت‌های ۱۸۰ روزه‌ای است که بایدن می‌تواند آن‌ها را اعمال و از افزایش قیمت نفت جلوگیری کند.

این بسته همچنین تحریم‌های ثانویه علیه نفت ایران را گسترش می‌دهد که شامل هر تراکنش یک مؤسسه مالی چینی در ارتباط با خرید نفت از ایران خواهد بود. این تحریم‌ها با ارزیابی‌های سالانه اعمال می‌شود و تا سال ۲۰۲۹ ادامه خواهد داشت.

باز هم به احتمال زیاد رئیس جمهور آمریکا می‌تواند معافیت‌های تجدیدپذیررا بر این تحریم‌ها اعمال کند.

الزامی کردن گزارش دهی درباره وضعیت دارایی‌ها و حساب‌های بانکی غیرایرانی رهبران گروه‌هایی از جمله حزب‌الله از دیگر اقدامات است و بر همین اساس نیز بستن حساب‌های آمریکایی این افراد اجباری می‌شود.

شرکت ClearView می‌گوید این امر هم می‌تواند بر تجارت نفت تاثیر بگذارد.

اگر این لایحه به دلایلی از جمله مخالفت شدید جمهوری‌خواهان راست‌گرا شکست بخورد، باز هم ممکن است در اواخر سال جاری، به عنوان بخشی از بسته‌های قانونی دیگر که از حمایت هر دو حزب برخوردار است در کنگره تصویب شود. اقداماتی که ClearView می‌گوید بر تجارت نفت ایران و چین اثر خواهد گذاشت.

دیگر خبرها

  • ایران تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا را محکرم کرد
  • تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین
  • کیهان: تحریم‌های جدید علیه ایران «فیک» است!
  • تحریم های هماهنگ آمریکا و انگلیس علیه ایران اعلام شد
  • تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ایران
  • تحریم‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه ایران
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • واشنگتن تحریم‌های جدید علیه ایران وضع می‌کند