Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه وزارت آموزش و پرورش، سید جواد حسینی در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان، مشاوران وزیر، مدیران کل ستادی و مدیران کل آموزش وپرورش استان‌های کشور، اظهار کرد: مسئولان مربوطه باید روزانه حداقل به مدت ۱۰ دقیقه با مدیران مدارس، معلمان، دانش آموزان و اولیا به صورت تلفنی تماس گرفته و در جریان مشکلات و مسائل قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: باید به جامعه تکریم بزرگان و صاحب‌نظران آموزش داده شود و در نفی یکدیگر سخن نگفته و عمل نکنیم و از آنجا که مهم استفاده از تجارب مدیران قبلی است لذا به صورت عملی این مدیریت باید شکل بگیرد.

وی افزود: در این دوره دو کار باید در اولویت قرار گیرد؛ اول آنکه از کار مشترک، مستمر و مداوم دست برنداشته و دوم انسجام و فرهنگ سازمانی را حفظ کنیم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: همواره دستگاه‌های بزرگ همچون آموزش و پرورش در معرض تعارض به جای توافق و تعادل و واگرایی به جای همگرایی هستند و باید نقطه مقابل تعارض‌ها را نشانه بگیریم.

حسینی با بیان اینکه لازم است به فهم مشترک رسیده و شفافیت سازمانی داشته باشیم، افزود: در علم مدیریت سازمان‌ها سه مدل کلبه‌ای، قاره‌ای و شیشه‌ای تعریف می‌شوند که در شکل قاره‌ای فقط نزدیکان مدیر سازمان از سیاست‌ها باخبر هستند، در شکل کلبه‌ای معاونان و مدیران، مطلعان سازمان هستند اما در سازمان شیشه‌ای همه ذی‌نفعان، مطلعان سیاست‌های سازمان هستند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برای فرهنگ سازمانی به ارتباط مؤثر و سالم با شرکای آموزش و پرورش نیاز داریم، گفت: باید ارتباط با جامعه را از طریق شرکا برقرار کرده و خانواده، دولت، معلمان، تشکل‌های فعال و شناسنامه‌دار، هنرمندان، اساتید دانشگاه و صاحب‌نظران، نخبگان و خیرین… را با خود همراه کنیم.

حسینی در ادامه اضافه کرد: در فصل تابستان به تغییر و تحول نیروی انسانی نیندیشیم، چرا که در بسیاری از مناطق با همین نیروی انسانی تحولات انجام می‌گیرد و مدیران کل استان و مدیران نواحی باید به طور مستمر جلسات شورای معاونان را برای هماهنگی‌های بیشتر برگزار کنند.

اولویت آموزش و پرورش اجرای متوازن سند تحول بنیادین است

سرپرست وزارت آموزش و پرورش اولویت کاری در این وزارتخانه را اجرای متوازن سند تحول بنیادین عنوان کرد و گفت: برای اجرای این سند پاسخ به این سوالات لازم است. چرا تحول بنیادین می‌گویند؟ زیرا نهاد تحولی در جامعه آموزش و پرورش است. تحول را با چه سازمانی اجرایی می‌کنند؟ پاسخ مدرسه است و در حال حاضر به درستی بر روی رویکرد مدرسه محوری تمرکز شده است.

حسینی یادآورشد: در نهاد تحولی آموزش و پرورش، سازمان تحول مدرسه است و کارگزار تحول معلمان هستند لذا معلم کارمند نیست، بلکه عنصر فعال تربیتی، علمی و اثرگذار است. اگر شأن و منزلت معلم را افزایش ندهیم، سطح جامعه ارتقا نمی‌یابد و در صورتی که افزایش انگیزش و صلاحیت‌ها در معلم صورت نگیرد در آموزش و پرورش تحول نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه تعلیم و تربیت امروز از آموزش زدگی، کنکور، کلاس زدگی و امتحان زدگی رنج می‌برد لذا باید به سمت مدرسه مانا و زنده حرکت کنیم گفت: تعلیم و تربیت تمام ساحتی مهم است، از این رو باید در ساحت اخلاقی و اعتقادی تلاش بیشتری کنیم چرا که تربیت بر تعلیم مقدم است و ما متولی انسان تمام ساحتی هستیم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: دیگر جوهره سند تحول بنیادین چرخش‌های تحول‌آفرین است که در آن تعلیم و تربیت به نظام آموزشی فرهنگی و اجتماعی تبدیل می‌شود و باید به طور مرتب خلق موقعیت‌های یادگیری داشته باشیم.

حسینی جوهره دیگر را تعادل بخشی‌های هویتی دانست و افزود: قبل از انقلاب بر هویت ملی تأکید می‌کردند که بعد از انقلاب فقط بر هویت دینی تمرکز شده است و کم‌کم به این جمع‌بندی رسیدیم که هویت ایرانی، اسلامی و محلی مهم است همان‌طور که در سند تحول بنیادین هم بر تربیت چند ساحتی تأکید شده است.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: برای تحقق این سه جوهره؛ ١٣١ راهکار در سند تحول بنیادین و ۶ خرده نظام دیده شده است و با تلاش همه همکاران کارهای خوبی صورت گرفته و برنامه‌ها به سطح مناطق آموزشی نیز هدایت شده است. /

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۰۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت خانواده از آموزش پرورش تا آموزش عالی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ برای ارتقای سلامت در جامعه و رسیدن به اهداف آن، باید از کوچکترین جز یک جامعه یعنی خانواده شروع کرد و گامی برای ارتقای سلامت خانواده، می‌تواند از آموزش فرزندان در مدرسه آغاز شود و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش نقشی مهم می‌توانند ایفا کنند.
در این راستا قرار است زنگ حوزه سلامت امروز با حضور رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش و بهرام عین اللهی وزیر بهداشت زده شد، زیرا دانش آموزان می‌توانند برای ارتقای سلامت خانواده‌ها کمک کنند.

حدود سه میلیون سفیر سلامت دانش آموزی
دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، با توجه به اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و سند تحول بنیادین، برنامه‌ها و سیاست‌هایی برای ارتقای سلامت اجرا می‌کند که یکی از این برنامه‌ها، استفاده از تشکل دانش‌آموزی سفیران سلامت است و با توجه به کمبود نیروی متخصص حوزه سلامت در آموزش و پرورش، از ظرفیت سفیران سلامت به عنوان پیام‌آوران بهداشت و سلامت استفاده می‌کند. گستردگی فعالیت‌های آموزش و پرورش و حضور هزاران دانش‌آموز در کلاس‌های درس موجب می‌شود تا توجه به امر سلامت در مدارس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شود و هرچه سطح سلامت دانش‌آموزان ارتقا پیدا کند، خانواده سالم‌تر و جامعه سالم‌تری خواهیم داشت.
اجرای برنامه سفیر سلامت دانش آموزی در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم از سال ۱۳۹۴ تا کنون فرصتی مناسب برای انتقال مفاهیم بهداشتی به خانواده‌ها و جامعه است.
حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت می‌گوید: هم اکنون حدود سه میلیون سفیر سلامت دانش آموزی در سراسر کشور داریم که در ۱۶ جلسه آموزش‌های لازم را دریافت کرده اند و در برنامه ۱۴۰۳ وزارت بهداشت، آموزش و دانش آموزان نقش اساسی خواهند داشت.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، تلاش‌ها برای افزایش سفیران سلامت دانش آموزی به ۴ میلیون نفر ادامه دارد و همچنین دانش آموزانی هستند که سفیر سلامت ۱۶ میلیون خانواده هستند.

ارتقای سلامت دانش آموزان؛ سرمایه گذاری برای نسل آینده
کودکان و نوجوانان آینده‌سازان کشور هستند و توجه به جنبه‌های مختلف سلامت آنان تضمین‌کننده سلامت حال و آینده جامعه است و در سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش نیز به ارتقای سلامت دانش آموزان به عنوان سرمایه گذاری برای نسل آینده توجه ویژه‌ای می‌شود.
همچنین آموزش‌وپرورش با داشتن متخصصان در امر آموزش‌وپرورش و مدیران مدارس می‌تواند گام‌های مؤثری برای ارتقای سلامت جامعه بردارد، زیرا هر یک از دانش آموزان به‌عنوان سفیر، سلامت خانواده‌ها را به مسائل و پیام‌های بهداشتی آگاه می‌کند و می‌تواند در آینده به‌عنوان مجری توانمند سلامت کشور باشد.
رویکرد سواد سلامتی به مفهوم ایجاد توانایی در درک مطالب بهداشتی یکی از راهکار‌های اساسی در توانمندسازی دانش آموزان سفیر سلامت است.
این در حالیست که میان وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش برای تربیت سفیران سلامت تفاهم نامه‌ای منعقد شده است.

اجرای طرح نهضت ملی سواد سلامت آموزی
حسین رضایی زاده دبیر هیئت ممتحنه رشته طب سنتی و تاریخ پزشکی هم با اشاره به شعار دومین روز هفته سلامت «سلامت خانواده از آموزش و پرورش تا آموزش عالی» از اجرایی شدن طرح ملی نهضت سواد سلامت آموزی در ۱۰ استان کشور خبر داد و گفت: این طرح خصصی آموزش سلامت و سبک زندگی سالم است که دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با همکاری وزارت آموزش و پرورش و با تمرکز بر روی سه قشر از مخاطبان در مدارس کشور آغاز خواهد کرد که مخاطبان آن شامل معلمان و مربیان پرورشی و سلامت مدارس، دانش آموزان و والدین است.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، طرح ملی نهضت سواد سلامت آموزی، با هدف آموزش‌های ساده و کاربردی با زبان کودکان برای دانش آموزان مقطع اول تا ششم تدوین شده تا با بهره گیری از فنون گرافیک و اصول آموزش کودکان، مهمترین آموزه‌های سبک زندگی را در قالب داستان به ایشان بیاموزد.
در مرحله اول طرح بیش از ۱۰۰۰ مدرسه در ۱۰ استان تهران، قم، البرز، قزوین، اصفهان، کرمان، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و اردبیل و مازندران و ۳۰۰ هزار نفر از دانش‌آموزان قرار است آموزش‌های کلی سبک زندگی و سلامت و تغذیه سالم را فرا بگیرند.

از سویی برای توانمند سازی افراد برای خودمراقبتی، علاوه بر سفیران سلامت دانش آموزی در مدارس، در دانشگاه‌ها نیز سفیران سلامت دانشجو برای مراقبت از سلامت خود و همسالان تربیت شده اند.
ده درصد دانشجویان هر دانشگاه به عنوان سفیر سلامت معرفی شوند که این دانشجویان پس از ثبت نام، با دوره‌های آموزشی راهنمای خودمراقبتی جوانان از جمله تغذیه، اعتیاد، مصرف دخانیات، ورزش و فعالیت بدنی، پیشگیری از حوادث، سلامت روان، ایدز، بیماری‌های آمیزشی و … بصورت حضوری آشنا می‌شوند و به دانشجویان شرکت کننده در دوره گواهی آموزشی اهدا می‌شود.
سفیران سلامت دانشجو پس از شرکت در دوره‌های آموزشی می‌توانند مطالب آموزشی را به دیگر گروه‌ها منتقل کنند.

هفته سلامت در اردیبهشت هرسال با هدف ترویج مفاهیم کلیدی سلامت و گفتمان‌سازی در جامعه و سیاستگذاران و ذی‌نقشان با تاکید بر اولویت‌های ملی سلامت برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • صحرایی: معلم محور اصلی تحول و راه حل تمام مسائل آموزش و پرورش است
  • جذب ۳ هزار نیروی دبیری در خراسان رضوی در سال جاری
  • رشته‌های هنرستانی در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • راهکارهای برخورد با تخلفات فرهنگی در آموزش و پرورش بررسی شد
  • لزوم تربیت دانش آموز آینده ساز مبتنی بر ساحت‌های سند تحول بنیادین
  • آموزش و پرورش ما نباید حافظه محور و ایستا باشد
  • ۲۸ هزار نفر نیروی جدید در مدارس ابتدایی بکارگیری می شود
  • سلامت خانواده از آموزش پرورش تا آموزش عالی
  • توجه ویژه به ساحت تربیت زیست بدنی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • بانک ایده‌ها و تجارب نظام آموزشی در بوشهر ایجاد می‌شود