Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@23:44:17 GMT

پرهیز کشاورزان آبیکی از آتش زدن مزارع

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۰۷۸۸

بیژن لطفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به آتش زدن مزارع گندم پس از برداشت از سوی برخی از کشاورزان شهرستان آبیک برای کشت دوم مانند ذرت اظهار کرد: آتش زدن مزارع موجب از بین رفتن 20 سانتیمتری تمام مواد مغذی و معدنی خاک می‌شود.

وی افزود: همچنین آتش زدن مزارع گندم علاوه بر ایجاد آلودگی هوا، سبب از بین رفتن موجودات و حشرات زنده خاک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان آبیک با پرهیز کشاورزان از تعجیل در کشت دوم در مزارع ادامه داد: به کشاورزان توصیه می‌شود پس از برداشت محصول خود، نسبت به شخم زدن زمین کشاورزی اقدام کنند.

لطفی اضافه کرد: کشاورزان می‌توانند از دستگاه کشت مستقیم برای مزارع خود استفاده کنند که دیگر نیازی به شخم زدن هم نیست.

وی خاطرنشان کرد: شخم زدن مزارع گندم پس از برداشت محصول اول موجب می‌شود کاه و کلش‌های موجود، موجب شفافیت و رطوبت خاک شود.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان آبیک یاداور شد: در صورت مشاهده آتش زدن مزارع گندم، کشاورزان به اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک معرفی می‌شوند.

لطفی افزود: نکات لازم در زمینه پرهیز از آتش زدن مزارع گندم به کشاورزان اطلاع‌رسانی شده و امیدواریم نسبت به این مهم، توجه ویژه داشته باشند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی حشرات زمین کشاورزی کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۰۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلدهی بیش از ۸۵ هکتار از مزارع کلزا در جلفا

 عباسی گفت: یکی از طرح‌های حمایتی دولت در بخش کشاورزی توسعه کشت دانه روغنی کلزاست و کشت این محصول به سبب بهره‌وری بیشتر، رشد در فصل بارش باران، نیاز کمتر به آبیاری و خرید تضمینی آن در چند سال اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

وی افزود: کشت بیش از ۸۵ هکتار دانه روغنی کلزا در مزارع شهرستان جلفا که در این فصل به مرحله گلدهی رسیده علاوه بر جلوه طلایی و طبیعت بی‌نظیر منطقه بر حاصلخیزی و بهره‌وری مزارع شهرستان نیز افزوده است.

عباسی با بیان اینکه دانه روغنی کلزا که هر سال در اواسط شهریور کشت می‌شود و برداشت آن خرداد سال بعد صورت می‌گیرد گفت: در سال زراعی امسال ۸۵ هکتار دانه روغنی کلزا در اراضی شهرستان کشت شده و با توجه به مطلوب بودن مزارع کلزا پیش بینی می شود امسال شاهد برداشت بیش از ۴ تن محصول در هر هکتار از مزارع شهرستان باشیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مزارع گندم برای بهره‌وری بیشتر نیاز به تناوب کشت دارند از مدت‌ها قبل کشاورزان به دنبال کشت جایگزینی بودند که بتواند از زمین بهره مناسبی بگیرند و از این رو برای تولید پایدار گندم کشت دانه روغنی کلزا توصیه می‌شود زیرا این محصول در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • برداشت گندم از مزارع شهرستان دشتی
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران
  • خسارت میلیاردی سیل به کشاورزان گراشی
  • گلدهی مزارع کلزا در شهرستان جلفا
  • گلدهی بیش از ۸۵ هکتار از مزارع کلزا در جلفا
  • برداشت گندم از مزارع مهران