Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-25@00:29:42 GMT

سیل ۱۲ هزار میلیاردی در راه ذخایر ارزی

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۰۹۲۵

سیل ۱۲ هزار میلیاردی در راه ذخایر ارزی

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  تازه‌ترین اعلام سازمان برنامه و بودجه از این حکایت داشت که خسارت ناشی از حادثه سیل در ابتدای سال جاری حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. هم‌چنین جزئیات تأمین منابع برای جبران آن نشان داد که دولت حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات بودجه‌ای و ۱۵ هزار میلیارد تومان دیگر را در قالب تسهیلات تأمین خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از تسهیلات فقط ۳,۰۰۰ میلیارد تومان از محل منابع بانک‌ها بوده و ۱۲ هزار میلیارد تومان دیگر فعلاً بلاتکلیف باقی مانده است و رسماً اعلام نشده که باید از کدام محل تأمین شود؟

 

این در شرایطی است که در زمان وقوع حادثه سیل و قبل از اینکه بحث منابع بانکی و یا بودجه‌ای مطرح باشد، موضوع برداشت از صندوق توسعه ملی مطرح بود و حتی رئیس جمهوری طی نامه‌ای درخواست مجوز برای برداشت دو میلیارد دلاری را اعلام کرد.

 

گرچه در آن زمان برنامه برداشت از صندوق توسعه ملی جدی بود، اما در نهایت پاسخ مقام معظم رهبری به این درخواست مشروط بود؛ به طوری که ایشان گزینه‌های دیگری را برای تأمین مالی مطرح و اعلام کردند که استفاده از منابع صندوق توسعه ملی صرفاً در صورت مسدود بودن راه‌های دیگر ممکن است، از این رو دولت باید به سرعت از محل‌های دیگر، منابع لازم را جبران کند و بعد از آن در صورت نیاز می‌تواند از صندوق توسعه ملی برداشت داشته باشد.

 

پنج درصد مقرر در بودجه عمومی برای جبران خسارت حوادث غیرمترقبه، جابه‌جایی در ردیف‌های بودجه‌های عمرانی و همچنین بیمه و تسهیلات بانکی سه گزینه اصلی مورد اشاره رهبر بود و بعد از آن مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی قرار داشت.

 

این در حالی است که آنچه دولت برای تأمین منابع در نظر گرفته، از محل اعتبارات بودجه‌ای و بانکی است که حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان را دربر می‌گیرد و در این میان ۱۲ هزار میلیارد تومان باقی مانده و به نظر می‌رسد گزینه آخر برای تأمین این منابع، همان صندوق توسعه ملی باشد و اگر دولت نتواند بیش از رقم اعلام شده از محل بودجه و بانک‌ها تأمین مالی کند، شاید ۱۲ هزار میلیارد به طور کامل از صندوق توسعه ملی برداشت شود.

 

البته این برداشت بازگشت خواهد داشت چرا که گفته شده ۱۵ هزار میلیارد تومان باقی مانده از محل تسهیلات است و این در شرایطی است که دولت ۳,۰۰۰ میلیارد تومان آن را از بانک‌ها تأمین کرده و مابقی نیز باید در قالب تسهیلاتی که می‌تواند از محل صندوق توسعه ملی باشد، تأمین کند.به هر صورت به نظر می‌رسد در آینده‌ای نزدیک دولت و مجلس در مورد نحوه تأمین این ۱۲ هزار میلیارد تومان بحث و بررسی کرده و در نهایت ممکن است از ذخایر ارزی برای جبران بخشی از خسارت سیل استفاده شود.

 

گفتنی است که صندوق توسعه ملی در ابتدای دهه ۱۳۹۰ با هدف ذخیره حد مشخصی از منابع ناشی از فروش نفت و فرآورده‌های آن، تأسیس و طبق اساسنامه آن منابع موجود در صندوق در قالب تسهیلات ارزی و ریالی به بخش‌های تعیین شده که دولتی نیستند به منظور توسعه کشور پرداخت می‌شود و در این حالت هر گونه برداشتی خارج از اساسنامه مشروط به مجوزهایی از جمله مجوز مقام معظم رهبری خواهد بود.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: ذخایر ارزی برنامه وبودجه صندوق توسعه ملی اقتصاد جام نیوز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۰۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس

بر اساس اظهارات مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن، در بازار سرمایه، علاوه بر بخش‌های دیگر، سرمایه‌گذاری در املاک ساخته‌شده نیز وجود دارد. برای این منظور، صندوق‌های املاک و مستغلات راه‌اندازی شده‌اند که مختص این حوزه سرمایه‌گذاری هستند.

به گزارش صدای بورس، بر اساس گزارش، نشست خبری ویژه پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن با حضور مدیران این صندوق در فرابورس ایران برگزار شد. پذیره‌نویسی این صندوق از فردا، چهارم اردیبهشت‌ماه، آغاز خواهد شد.

در ابتدای نشست پذیره‌نویسی چهارمین صندوق املاک و مستغلات بازار سرمایه، شهاب‌الدین شمس، مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن با اشاره به اینکه مجموعه تأمین سرمایه مسکن، تنها تأمین سرمایه کاملا تخصصی صنعت ساختمان در کشور است، گفت: صنعت ساختمان به عنوان لوکوموتیو رشد اقتصادی شناخته می‌شود چرا که صنایع وابسته بسیار گسترده‌ای دارد و اشتغال‌زایی بالایی ایجاد می‌کند.

به گفته وی مسکن به عنوان بخشی از صنعت ساختمان، جزو نیاز‌های اصلی افراد به شمار رفته و سیاست‌گذاران کشور نگاه ویژه‌ای به این موضوع دارند. تأمین سرمایه مسکن نیز با نگاه ویژه به این صنعت راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به پذیره‌نویسی و فعالیت صندوق‌های زمین و ساختمان در بازار سرمایه گفت: این صندوق‌ها برای تأمین سرمایه مسکن و تأمین مالی این صنعت، در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند تا سرمایه‌گذاران این بخش از ارزش‌افزوده اقتصادی بخش ساخت استفاده کنند.

مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن با اشاره به اینکه در بازار سرمایه بخش دیگری هم وجود دارد که سرمایه‌گذاری در املاکِ ساخته‌شده است، افزود: صندوق‌های املاک و مستغلات مختص این حوزه راه‌اندازی شده‌اند.

شمس با اشاره به اینکه صندوق آتیه مسکن، چهارمین صندوق املاک و مستغلاتی است که پذیره‌نویسی آن در بازار سرمایه از فردا آغاز خواهد شد، ادامه داد: عملکرد صندوق‌های املاک و مستغلات به این‌گونه است که املاک را بعد از بهسازی، اجاره می‌دهند که در این روش، افراد با سرمایه‌های خرد که امکان خرید املاک با هدف سرمایه‌گذاری را ندارند، می‌توانند از طریق این صندوق‌ها در این صنعت سرمایه‌گذاری کنند.

وی با اشاره به اینکه صندوق‌های املاک و مستغلات در بازار سرمایه کشور ما نوپا هستند، افزود: این صندوق‌ها در اقتصاد‌های بزرگ دنیا معمولا صندوق‌های بزرگی هستند و سهم ۳ تا ۷ درصدی در GDP دارند.

وی با اشاره به اینکه صندوق آتیه مسکن دارای سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی است، گفت: هدف ما افزایش سقف این صندوق است.

مدیرعامل تأمین سرمایه بانک مسکن در خصوص نحوه سرمایه‌گذاری در این صندوق، گفت: سرمایه‌گذاری در صندوق آتیه مسکن به دلیل قابل معامله بودن در فرابورس، بسیار ساده است و هر فردی با حداقل سرمایه می‌تواند در این صندوق وارد شود.

وی در ادامه به مزیت‌های مهم سرمایه‌گذاری در آتیه مسکن اشاره کرد و گفت: در این صندوق، کف سود توسط بازار گردان برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته‌شده و نقدشوندگی صندوق نیز تضمین شده است. همچنین هر ۶ ماه یک‌بار ارزش هر یونیت به‌روزرسانی می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه این صنعت پوشش‌دهنده تورم است و ارزش‌افزوده بسیار بالایی برای سرمایه‌گذاران خود دارد، افزود: نکته مهم در خصوص این صندوق‌ها، حضور سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر است که باعث می‌شود معاملات به‌صورت شفاف، افشا شود. گزارش‌های دوره‌ای نیز در کدال منتشر و همه فرایند‌ها کاملا شفاف و تحت نظارت قانون انجام می‌شود.

شمس تأکید کرد: ترکیب نهاد ناظر سازمان بورس و یک مجری تخصصی می‌تواند باعث اعتماد بیشتر و جذب سرمایه‌گذاران خرد بیشتری شود.

وی در ادامه به تشریح سیاست‌های کلی این صندوق پرداخت و گفت: در قدم اول سیاست کلی صندوق این است که املاک خریداری‌شده در این صندوق در حوزه تهران و حاشیه تهران و ترکیبی از مسکونی و اداری باشد.

این گزارش حاکی است پذیره‌نویسی واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری «املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن» از روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت‌ماه به مدت ۶ روز کاری تا ۱۱ اردیبهشت‌ماه در فرابورس ایران انجام خواهد شد. گفتنی است این صندوق با نماد مالک آتیه، به عنوان صندوق قابل معامله در فرابورس ایران است.

شرکت‌های تأمین سرمایه بانک مسکن، گروه خدمات بازار سرمایه آرمان آتی و سرمایه‌گذاری تأمین آتیه مسکن، مؤسسین این صندوق هستند.

همچنین شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن مدیریت، بازار گردانی و متعهد پذیره‌نویسی صندوق را بر عهده دارد.

دیگر خبرها

  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • تصویب مبلغ منابع ارزی دارو و کالا‌های اساسی
  • خودروهای میلیاردی متهم پرونده صندوق سرمایه‌گذاری بهمئی به مزایده گذاشته می‌شود+ جزئیات
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی ویژه
  • بهره‌مندی بیماران خاص و صعب‌العلاج از حمایت‌های دارویی ویژه
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • جزئیات مهم درباره صندوق املاک و مستغلات در فرابورس
  • سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی
  • بهره‌مندی ۶۱ هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر از بیمه تأمین اجتماعی