Web Analytics Made Easy - Statcounter

محصول نخود به عنوان محصولی با ارزش غذایی بسیار بالا در چند سال گذشته با بی‌مهری مسئولان دست‌خوش مشکلاتی همچون ثابت بود قیمت، ممنوعیت مقطعی صادرات و واردات بی‌رویه بوده است. ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۵ استانها کرمانشاه نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، نخود به عنوان طلای زرد محصولی با ارزش غذایی بالاتر از گوشت است که نیاز آبی کمی دارد و در شرایط کنونی برای محصولی پرفایده در سبد غذایی خانوار است اما تولیدکنندگان و نخودکاران در چند سال اخیر مورد بی‌مهری مسئولان و تصمیم‌گیران قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخود 30 درصد و گوشت تنها 23 درصد پروتئین دارد و در شرایط تورمی که تهیه گوشت برای تمام اقشار جامعه امکان‌پذیر نیست، محصول نخود با قیمتی ناچیز می‌تواند نیاز پروتئین را رفع کند اما قیمت این محصول با وجود افزایش هزینه‌های جانبی در چند سال گذشته ثابت بوده و نگرانی برای کاهش سطح زیر کشت ایجاد کرده است.

بنابر گفته کارشناسان برای تولید هر کیلوگرم گوشت 15 هزار لیتر و برای تولید یک کیلوگرم نخود، 1000 لیتر آب نیاز است و این در حالی است که ممنوعیت‌های صادراتی و ثابت بودن قیمت در چند سال اخیر سبب نارضایتی کشاورزان دیم‌کار که به طور عمده از اقشار ضعیف جامعه هستند، شده است.

حق محصول نخود در قیمت‌گذاری ادا نشده است

ناصر مرادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه قیمت نخود در چند سال گذشته هیچ تغییری نداشته است اظهار داشت: کشاورز و نخودکار هزینه جانبی بسیاری دارد و از طرفی نخودکاران استان به طور عمده دیم‌کار و خرده مالک هستند و بعد از کشت گندم چاره‌ای جز کشت نخود ندارند.

وی با بیان اینکه قیمت نخود نسبت به سایر محصولات در چند سال گذشته افزایش نیافته است عنوان کرد: انتظار افزایش قیمت چند برابری این محصول وجود ندارد اما باید برای نخودکاران نیز صرفه اقتصادی داشته باشد.

مرادی با اشاره به اینکه هزینه‌های کارگری و ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته اما قیمت نخود ثابت مانده است گفت: تورم موجود در بازار شامل حال کشاورز می‌شود اما نخود بین 5000 تا 7000 تومان از نخودکار خریداری می‌شود.

رئیس شورای ملی نخود با بیان اینکه حق محصول نخود در قیمت‌گذاری این نیست عنوان کرد: این محصول نیاز آبی ندارد و کشت جایگزین غلات است و بیشتر در اراضی دیم مناطق غربی کشور توسط کشاورزان ضعیف کشت می‌شود بنابراین باید برنامه‌ریزی روی این محصول قوی باشد.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت نخود در چرخه اقتصادی استان کرمانشاه و سایر استان‌های غربی کشور تأثیرگذار است گفت: از دیدگاه برخی از تصمیم‌گیران در صورت افزایش قیمت نخود به هزینه خانوار فشار وارد می‌شود در صورتی که افزایش محدود قیمت نخود برای خانوار چندان قابل توجه نیست اما از طرف دیگر برای کشاورز و اقتصاد استان بسیار اثرگذار است.

مرادی با اشاره به اینکه قیمت منصفانه نخود باید حداقل 10 هزار تومان و حداکثر 15 هزار تومان باشد افزود: در صورت افزایش قیمت نخود سطح زیر کشت و تولیدات افزایش می‌یابد و به دنبال آن نگرانی بابت بازار داخلی وجود ندارد و از طرف دیگر با صادرات اشتغالزایی و ارزآوری افزایش می‌شود.

رئیس شورای ملی نخود بیان کرد: سازمان حمایت، ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی باید افزایش قیمت نخود را در دستور کار داشته باشند و قیمت منصفانه‌ای را تعیین کنند که با افزایش انگیزه کشاورزان مانع از کاهش سطح زیر کشت این محصول شویم و سهم بیشتری را از بازارهای جهانی به خود اختصاص دهیم.

کرمانشاه| ممنوعیت صادرات نخود بازار جهانی را به سمت رقبا جلب کرده استکرمانشاه| واردات بی‌رویه با ارز دولتی و ممنوعیت صادرات، نخود ایرانی را به انزوا کشانده استجشنواره ملی نخود در استان کرمانشاه برگزار می‌شود

وجود حداقل امکانات در زمینه بهره‌وری از محصول نخود

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه نخود از محصولات استراتژیک استان کرمانشاه است که تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت آن در استان انجام می‌شود اظهار داشت: از نظر شرایط اقلیمی، زمینه مطلوبی برای تولید نخود در استان کرمانشاه وجود دارد.

کیوان کاشفی با اشاره به اینکه فرآوری در زمینه استفاده از نخود انجام نمی‌شود عنوان کرد: این در حالی است که آرد نخود، کمپوت، سورتینگ در اندازه‌های مختلف و بسته‌بندی آن را می‌توان در استان انجام داد.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت: در زمینه بهره‌وری از محصول نخود حداقل امکانات وجود دارد و این در حالی است که امکان استفاده از نخود در زمینه تولید مواد دارویی نیز وجود دارد.

کاشفی با بیان اینکه صنایع تکمیلی باید در زمینه استفاده از محصول نخود راه‌اندازی شود افزود: طرح‌های بهره وری نخود در طرح‌های اقتصاد مقاومتی باید گنجانده و در حوزه صنعتی فرآوری بسته‌بندی آرد و مواد غذایی اقدامات مناسب انجام شود.

پیش‌بینی درآمد 2000 میلیارد تومانی برای نخودکاران کرمانشاهی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه کرمانشاه ظرفیت تولید سالانه حدود 100هزار تن نخود را دارد اظهار داشت: استان کرمانشاه از جمله استان‌های بزرگ تولیدکننده نخود کشور است که تأثیر بسزایی در صادرات این محصول دارد.

نوربخش حاتمی عنوان کرد: براساس پیش‌بینی‌ها با آزاد شدن صادرات نخود و ورود نخود استان به بازارهای صادراتی، درآمدی حدود 2000 میلیارد تومان نصیب نخودکاران استان شود.

مصرف سالیانه نخود برای هر شهروند ایرانی 2.5 کیلوگرم است؛ بنابراین فرهنگ‌سازی به منظور افزایش این میزان، افزایش قیمت این محصول به مقدار منطقی برای حمایت از کشاورز، کاهش واردات و افزایش سطح زیر کشت و تلاش در زمینه راه‌اندازی واحدهای فراوری این محصول استراتژیک در استان کرمانشاه به عنوان قطب تولید نخود با نرخ بالای بیکاری بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/ش

R41380/P/S6,68/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۲۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت بلیت هواپیما افزایش می‌یابد؟!

اردیبهشت‌ماه سال گذشته بود که به‌دنبال درخواست شرکت‌های هواپیمایی برای افزایش قیمت بلیت و در حالی که این شرکت‌ها درخواست افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت را داشتند، با تصمیم ستاد تنظیم بازار، قیمت بلیت هواپیما برای پرواز‌های داخلی به طور میانگین ۲۹ درصد افزایش یافت.

البته مناقشه درباره قیمت بلیت هواپیما به ماه‌های پیش از این تاریخ برمی‌گشت؛ زمانی‌که سازمان هواپیمایی از آذرماه از درخواست ایرلاین‌ها برای تغییر بلیت با توجه به افزایش نرخ ارز خبر داده بود و حتی در برهه‌ای هم ایرلاین‌ها با استناد به آزادسازی نرخ بلیت در قانون پنجم توسعه، قیمت‌ها را تغییر دادند؛ اما پس از آن اعلام شد که شرکت‌ها باید صبر کنند تا افزایش قیمت به تصویب ستاد تنظیم بازار برسد.

با گذشت نزدیک به یک سال از زمان آخرین تغییرات رسمی در قیمت بلیت هواپیما، این موضوع بار دیگر مطرح شده است و بار دیگر شرکت‌ها درخواست افزایش قیمت بلیت را دارند و در مواردی حتی به‌صورت غیررسمی هم افزایش نرخ بلیت از سوی برخی شرکت‌های هواپیمایی دیده می‌شود، با وجود این همچون سال گذشته، هرگونه تغییر قیمت بلیت به تصمیم ستاد تنظیم بازار موکول شده است.

در این خصوص محمد محمدی‌بخش - رئیس سازمان هواپیمایی کشوری - ۲۰ فروردین‌ماه درباره تصمیم‌گیری برای تعیین قیمت جدید بلیت هواپیما گفته بود: درباره قیمت بلیت رای دیوان عدالت اداری مبنای تصمیم گیری خواهد بود و منتظر تعیین تکلیف دیوان عدالت اداری هستیم و برای سال ١۴٠٣ قیمت‌ها تعیین شده که اگر تصویب شد اعلام خواهد شد.

البته پس از آن اخباری مبنی‌بر افزایش قیمت بلیت هواپیما در فاصله دو هفته‌ای و تا پایان فروردین منتشر شد، اما سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که این قید زمانی برای تغییر قیمت بلیت صحت ندارد و تصمیم‌گیری برای قیمت بلیت منوط به جلسه ستاد تنظیم بازار است.

تغییر قیمت بلیت هواپیما منتظر تصمیم ستاد تنظیم بازار

در این خصوص احسان خاندوزی -وزیر اقتصاد- به‌تازگی درباره قیمت بلیت هواپیما، گفت که هنوز رای دیوان عدالت اداری درباره قیمت‌گذاری‌های بلیت هواپیما نهایی نشده و تا زمانی که ابلاغ شود همچنان ستاد تنظیم بازار تصمیم‌گیرنده اصلی در این زمینه است.

به گفته او، قیمت بلیت هواپیما در شورای عالی بررسی و به ستاد تنظیم بازار ارسال شده است و باید منتظر ماند تا ستاد تنظیم بازار در این زمینه تصمیم‌گیری کند.

منبع: ایسنا

tags # هواپیما سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • قیمت طلا و سکه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳/ سکه در یک قدمی ۴۵ میلیون تومان
  • قیمت بلیت هواپیما افزایش می‌یابد؟!
  • افزایش قیمت سکه در بازار تهران
  • بازگشت سکه روی دور تند؟؛ رقابت تنگاتنگ طلا با خاورمیانه
  • سایه جنگ در بازار خریدار ندارد | توزیع کالاهای اساسی بدون مشکل ادامه دارد
  • گزارش‌های دیوان محاسبات در اختیار تصمیم‌گیران اقتصادی قرار گرفت
  • تامین به موقع و درست ارز توسط بانک مرکزی
  • اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳
  • کشتی‌گیران ایران در روز دوم مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی آسیا قرقیزستان
  • جمله حاشیه ساز ثابتی درباره بنی صدر /مراقب افتادن در تله باشیم /جای خوشوقتی است که مواضع تصمیم گیران هیچ شباهی به خام اندیشی این جوان ندارد