Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، نخود به عنوان طلای زرد محصولی با ارزش غذایی بالاتر از گوشت است که نیاز آبی کمی دارد و در شرایط کنونی برای محصولی پرفایده در سبد غذایی خانوار است اما تولیدکنندگان و نخودکاران در چند سال اخیر مورد بی‌مهری مسئولان و تصمیم‌گیران قرار گرفته‌اند.

نخود 30 درصد و گوشت تنها 23 درصد پروتئین دارد و در شرایط تورمی که تهیه گوشت برای تمام اقشار جامعه امکان‌پذیر نیست، محصول نخود با قیمتی ناچیز می‌تواند نیاز پروتئین را رفع کند اما قیمت این محصول با وجود افزایش هزینه‌های جانبی در چند سال گذشته ثابت بوده و نگرانی برای کاهش سطح زیر کشت ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر گفته کارشناسان برای تولید هر کیلوگرم گوشت 15 هزار لیتر و برای تولید یک کیلوگرم نخود، 1000 لیتر آب نیاز است و این در حالی است که ممنوعیت‌های صادراتی و ثابت بودن قیمت در چند سال اخیر سبب نارضایتی کشاورزان دیم‌کار که به طور عمده از اقشار ضعیف جامعه هستند، شده است.

حق محصول نخود در قیمت‌گذاری ادا نشده است

ناصر مرادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه قیمت نخود در چند سال گذشته هیچ تغییری نداشته است اظهار داشت: کشاورز و نخودکار هزینه جانبی بسیاری دارد و از طرفی نخودکاران استان به طور عمده دیم‌کار و خرده مالک هستند و بعد از کشت گندم چاره‌ای جز کشت نخود ندارند.

وی با بیان اینکه قیمت نخود نسبت به سایر محصولات در چند سال گذشته افزایش نیافته است عنوان کرد: انتظار افزایش قیمت چند برابری این محصول وجود ندارد اما باید برای نخودکاران نیز صرفه اقتصادی داشته باشد.

مرادی با اشاره به اینکه هزینه‌های کارگری و ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته اما قیمت نخود ثابت مانده است گفت: تورم موجود در بازار شامل حال کشاورز می‌شود اما نخود بین 5000 تا 7000 تومان از نخودکار خریداری می‌شود.

رئیس شورای ملی نخود با بیان اینکه حق محصول نخود در قیمت‌گذاری این نیست عنوان کرد: این محصول نیاز آبی ندارد و کشت جایگزین غلات است و بیشتر در اراضی دیم مناطق غربی کشور توسط کشاورزان ضعیف کشت می‌شود بنابراین باید برنامه‌ریزی روی این محصول قوی باشد.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت نخود در چرخه اقتصادی استان کرمانشاه و سایر استان‌های غربی کشور تأثیرگذار است گفت: از دیدگاه برخی از تصمیم‌گیران در صورت افزایش قیمت نخود به هزینه خانوار فشار وارد می‌شود در صورتی که افزایش محدود قیمت نخود برای خانوار چندان قابل توجه نیست اما از طرف دیگر برای کشاورز و اقتصاد استان بسیار اثرگذار است.

مرادی با اشاره به اینکه قیمت منصفانه نخود باید حداقل 10 هزار تومان و حداکثر 15 هزار تومان باشد افزود: در صورت افزایش قیمت نخود سطح زیر کشت و تولیدات افزایش می‌یابد و به دنبال آن نگرانی بابت بازار داخلی وجود ندارد و از طرف دیگر با صادرات اشتغالزایی و ارزآوری افزایش می‌شود.

رئیس شورای ملی نخود بیان کرد: سازمان حمایت، ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی باید افزایش قیمت نخود را در دستور کار داشته باشند و قیمت منصفانه‌ای را تعیین کنند که با افزایش انگیزه کشاورزان مانع از کاهش سطح زیر کشت این محصول شویم و سهم بیشتری را از بازارهای جهانی به خود اختصاص دهیم.

وجود حداقل امکانات در زمینه بهره‌وری از محصول نخود

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه نخود از محصولات استراتژیک استان کرمانشاه است که تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت آن در استان انجام می‌شود اظهار داشت: از نظر شرایط اقلیمی، زمینه مطلوبی برای تولید نخود در استان کرمانشاه وجود دارد.

کیوان کاشفی با اشاره به اینکه فرآوری در زمینه استفاده از نخود انجام نمی‌شود عنوان کرد: این در حالی است که آرد نخود، کمپوت، سورتینگ در اندازه‌های مختلف و بسته‌بندی آن را می‌توان در استان انجام داد.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت: در زمینه بهره‌وری از محصول نخود حداقل امکانات وجود دارد و این در حالی است که امکان استفاده از نخود در زمینه تولید مواد دارویی نیز وجود دارد.

کاشفی با بیان اینکه صنایع تکمیلی باید در زمینه استفاده از محصول نخود راه‌اندازی شود افزود: طرح‌های بهره وری نخود در طرح‌های اقتصاد مقاومتی باید گنجانده و در حوزه صنعتی فرآوری بسته‌بندی آرد و مواد غذایی اقدامات مناسب انجام شود.

پیش‌بینی درآمد 2000 میلیارد تومانی برای نخودکاران کرمانشاهی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه کرمانشاه ظرفیت تولید سالانه حدود 100هزار تن نخود را دارد اظهار داشت: استان کرمانشاه از جمله استان‌های بزرگ تولیدکننده نخود کشور است که تأثیر بسزایی در صادرات این محصول دارد.

نوربخش حاتمی عنوان کرد: براساس پیش‌بینی‌ها با آزاد شدن صادرات نخود و ورود نخود استان به بازارهای صادراتی، درآمدی حدود 2000 میلیارد تومان نصیب نخودکاران استان شود.

مصرف سالیانه نخود برای هر شهروند ایرانی 2.5 کیلوگرم است؛ بنابراین فرهنگ‌سازی به منظور افزایش این میزان، افزایش قیمت این محصول به مقدار منطقی برای حمایت از کشاورز، کاهش واردات و افزایش سطح زیر کشت و تلاش در زمینه راه‌اندازی واحدهای فراوری این محصول استراتژیک در استان کرمانشاه به عنوان قطب تولید نخود با نرخ بالای بیکاری بسیار حائز اهمیت است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۲۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود

دانشمندان دانشگاه «رایس» آمریکا یک ایمپلنت مغزی کوچک و بدون نیاز به باتری ابداع کرده‌اند که می‌تواند اختلالات عصبی نظیر افسردگی را درمان کند.

به گزارش ایسنا، یک ایمپلنت جمجمه به اندازه یک نخود می‌تواند مغز انسان را برای درمان اختلالات عصبی تحریک کند.

به نقل از اس‌ای، پژوهشگران دانشگاه رایس(Rice) یک محرک مغزی منحصر به فرد به نام DOT ساخته‌اند که یک جایگزین درمانی برای شرایطی مانند افسردگی مقاوم به دارو و سایر اختلالات روانپزشکی ارائه می‌دهد.

این دستگاه در مقایسه با سایر فناوری‌ها، روش راحت‌تر و کم‌خطرتری برای تحریک عصبی در بیماران ارائه می‌کند.

جیکوب رابینسون استاد مهندسی برق و کامپیوتر و مهندسی زیستی در دانشگاه رایس می‌گوید: ما نشان دادیم که دستگاه ما که به اندازه یک نخود است، می‌تواند قشر حرکتی را فعال کند که نتیجه آن حرکت دست بیمار است.

تولید ۱۴.۵ ولت تحریک

ایمپلنت DOT برخلاف سایر فناوری‌های رابط مغزی به باتری‌های بزرگ و سیم‌های بلند نیاز ندارد و این امر باعث می‌شود که آن را کمتر تهاجمی و بیشتر در دسترس بیماران قرار دهد.

این دستگاه زیست پزشکی کاشتنی بر فناوری انتقال نیروی مغناطیس‌الکتریک تکیه دارد که میدان‌های مغناطیسی را به پالس‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. این فناوری به محرک اجازه می‌دهد تا در حین تحریک مغز به صورت بی‌سیم انرژی بگیرد.

جاشوا وودز دانشجوی مهندسی برق در آزمایشگاه رابینسون خاطرنشان کرد: ما با تغذیه بی‌سیم دستگاه با استفاده از یک فرستنده خارجی نیاز به باتری را از بین بردیم.

این دستگاه کوچک با عرض تنها ۹ میلی‌متر می‌تواند ۱۴.۵ ولت تحریک را در ناحیه خاصی از مغز اعمال کند.

کاشت ۳۰ دقیقه‌ای

کاشت این دستگاه، کم‌تهاجمی است و تنها ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. پزشکان در این مدت کوتاه این دستگاه کوچک را در استخوان بالای مغز قرار می‌دهند. همچنین می‌توان آن را روی سخت‌شامه یا دورا(dura) که یک غشای محافظ در پایه جمجمه است، قرار داد.

طبق بیانیه مطبوعاتی پژوهشگران این مطالعه، ایمپلنت و برشی که برای کاشت آن انجام می‌شود، هر دو تقریباً غیرقابل تشخیص هستند و بیمار می‌تواند در همان روز عمل به خانه بازگردد.

پژوهشگران برای ارزیابی اثربخشی این دستگاه به طور موقت آن را در یک بیمار کاشتند.

آنها از آن برای فعال کردن ناحیه خاصی از مغز به نام قشر حرکتی که حرکات ارادی را کنترل می‌کند، استفاده کردند و با انجام این کار، پاسخی را مشاهده کردند که در آن دست بیمار حرکت کرد.

علاوه بر این، پژوهشگران عملکرد بلند مدت این دستگاه را در مدل‌های خوک آزمایش کردند.

قابل ذکر است که DOT به مدت ۳۰ روز در خوک‌ها پایداری نشان داد که سازگاری دستگاه با بافت مغز را به نمایش گذاشت.

وودز گفت: این کار قبلاً انجام نشده بود، زیرا کیفیت و قدرت سیگنال مورد نیاز برای تحریک مغز از طریق سخت‌شامه قبلاً با انتقال انرژی بی‌سیم برای ایمپلنت‌های کوچک غیرممکن بود.

در آینده نزدیک، بیماران ممکن است بتوانند از DOT در خانه خود استفاده کنند و استقلال کامل را برای آنها فراهم کند.

رابینسون می‌گوید: بیمار در بازگشت به خانه، کلاه یا پوشیدنی خود را به سر می‌گذارد و با ایمپلنت ارتباط برقرار می‌کند، به ترتیبی که آیفون یا ساعت هوشمند خود را روشن می‌کند و سپس با دستور ارسال تحریک الکتریکی، ایمپلنت یک شبکه عصبی را داخل مغز فعال می‌کند.

رابینسون همچنین استارت‌آپی به نام موتیف(Motif) تاسیس کرده است که قصد دارد این دستگاه را از طریق آن به زودی به بازار عرضه کند.

این یافته‌ها در مجله Science Advances منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشدید برخورد با افزایش دهندگان خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل
  • برخورد با افزایش خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل
  • اعلام قیمت جدید خدمات پارکینگ‌های کرمانشاه
  • منتظر افزایش قیمت همه گوشی‌ها باشیم؟
  • جنجالی ترین خودروی ۱۴۰۳؛ حواله پارس ۲۹۰ میلیون تومان!
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
  • نگاهی به اخبار ورزشی ۲۹ فروردین استان قزوین
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۲۹ فروردين
  • درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود
  • راه اندازی میدان بار جدید و هشت بازار میوه و تره‌بار