Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@10:23:52 GMT

از ربات‌ها و هوش مصنوعی تا واکسن سرطان

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۲۵۷۳

از ربات‌ها و هوش مصنوعی تا واکسن سرطان

سالانه هزاران فناوری وارد بازار می‌شوند که برخی از آنها باعث تحولی عظیم در زندگی ما می‌شوند اما آیا می‌دانید در حال حاضر جدیدترین نوآوری‌های تکنولوژیکی چه هستند؟

به گزارش ایسنا، در این مطلب قصد داریم برخی از جالب‌ترین نوآوری‌های تکنولوژیکی را که انقلابی در دنیای فناوری ایجاد کرده‌اند و یا قرار است طی سالیان آینده شاهد آن باشیم را معرفی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱. هوش مصنوعی

سرمایه گذاری در زمینه فناوری هوش مصنوعی در طول چند سال گذشته افزایش یافته است. به نوشته نشریه فوربز، ۸۰ درصد از شرکت‌ها در حال سرمایه‌گذاری بر روی آن هستند و یا در حال برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری در بخش فناوری هوش مصنوعی هستند. این مقادیر پولی که در زمینه فناوری هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری می‌شود، موجب نوآوری جدی در زمینه یادگیری عمیق می‌شود و به دلیل سرمایه گذاری‌های عظیمی که در این زمینه انجام شده، بسیاری از کارشناسان فناوری معتقدند که موفقیت هوش مصنوعی طی چند سال آینده به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.

۲. اینترنتی با سرعت نور

داشتن اینترنتی با سرعت فوق العاده بالا و در حد سرعت نور می‌تواند رؤیای هر شخصی در قرن ۲۱ باشد. داشتن اینترنتی با سرعت بالا فواید بسیار زیادی دارد برای مثال کارایی کارگران را افزایش خواهد داد و ابزارهای ارتباطی قابل اعتمادی را برای شرکت‌هایی که از راه دور کارگران را کنترل می‌کنند، ارائه می‌دهد. به همین دلیل اینترنت نسل پنجم (۵G) می‌تواند دنیای ارتباط را به کلی تغییر داده و موجب تحولی عظیم گردد.

۳. فناوری‌های هوشمند

در حال حاضر بخش عظیمی از زندگی ما با استفاده از دستگاه‌های هوشمند گره خورده است. روزانه افراد گرایش بیشتری به استفاده از دستگاه‌های هوشمند پیدا می‌کنند. یکی از دستگاه‌های هوشمندی که اخیراً طرفداران بسیاری را به سمت خو جذب کرده است، گوشی‌های هوشمند تاشو است. اخیراً شرکت‌های سازنده گوشی‌های هوشمند برای جلب مشتریان بیشتر و رضایت طرفدارانشان به سمت گوشی‌های هوشمند تاشو و منعطف روی آورده‌اند. حدود یک سال است که غول‌های تکنولوژی همچون سامسونگ و هوآوی از برنامه‌های خود برای معرفی و عرضه گوشی‌های هوشمند تاشو و انعطاف‌پذیر خبر داده‌اند.

۴. ربات‌ها

ربات‌های کنونی خیلی احمق هستند چرا که اگر محیطشان کمی عوض شود یا شرایط کمی تغییر کند از انجام کار عاجز خواهند بود، چون از پیش برنامه ریزی نشده‌اند.
ممکن است در آینده نزدیک بتوان به ربات‌ها آموزش داد تا با نگاه کردن به یک شیء آن را بشناسند و پژوهش کنونی بر آموزش انجام این کار به ربات توسط آزمون و خطا متمرکز است.

یکی از پروژه‌ها "داکتیل"(Dactyl) نام دارد که به خود آموزش می‌دهد تا اسباب بازی‌ها را با استفاده از انگشتانش بچرخاند.

۵. استارتاپ "نورالینک"

متخصصان حوزه "هوش مصنوعی" معتقدند که تا ۲۰ سال آینده ما می‌توانیم از "ایمپلنت‌های مغزی" استفاده کنیم.

استفاده از این "ایمپلنت‌های مغزی" در سر، به ما اجازه خواهد داد که همه چیز را یاد بگیریم.

" نیکولاس کایریونز"(Nikolas Kairinos) از متخصصان حوزه هوش مصنوعی اظهار کرد: با استفاده از ایمپلنت‌های مغزی نیازی به حفظ کردن چیزها ندارید.

وی ادامه داد: با این ایمپلنت‌ها دیگر نیاز نیست که همه‌چیز را مدام از گوگل جست‌وجو کنید؛ زیرا جواب دقیقاً در مغز شما خواهد بود.

به عنوان مثال اگر می‌خواهید معادل یک کلمه را به زبانی دیگر بدانید، جواب را از طریق ایمپلنت هوش مصنوعی که در مغز شماست، خواهید دانست.

تنها کافی است که از مغز سوال بپرسید.

این متخصص هوش مصنوعی افزود، چشم‌انداز این ایمپلنت‌ها مانند فناوری استارتاپ "نورالینک"( Neuralink) خواهد بود که توسط "ایلان ماسک" بنیان نهاده شده است.

این استارتاپ قصد دارد با ساخت تراشه‌های رایانه‌ای قابل کاشت در داخل مغز انسان، مرز بین بشر و ماشین را کم رنگ‌تر کند.

گفته می‌شود این تراشه حس لامسه کاربران را بازیابی می‌کند. این پردازنده سیگنال‌های پیچیده‌ای را رمزگشایی می‌کند که در داخل مغز انسان شکل گرفته‌اند؛ سپس تراشه آن‌ها را به رقم تبدیل می‌کند تا بتواند این سیگنال‌ها را پردازش کند.

در نتیجه شخصی که این تراشه در مغز وی کار گذاشته می‌شود، امکان کنترل کردن عملکرد عضلات بدن را پیدا می‌کند.

کاربرد این ایمپلنت‌ها در مغز دقیقاً مانند داشتن دستیار هوشمندی است که تقریباً مانند شما فکر می‌کند.

۶. دستگاه‌های پزشکی بلعیدنی

در حال حاضر دستگاه‌های کوچک و بلعیدنی در حال توسعه هستند که می‌توانند بدون نیاز به داروی بیهوشی تصاویری از روده‌های افراد ثبت کنند. از این دستگاه‌ها حتی می‌توان برای نوزادان و کودکان استفاده کرد.

هنگامی که این وسایل پزشکی کوچک به طور کامل توسعه پیدا کنند قطعاً تحولی عظیم در علم پزشکی و تشخیص پزشکان به وجود خواهد آمد. از این ابزارهای فوق العاده قدرتمند می‌توان در تشخیص دقیق‌تر بیماری‌های مانند انواع سرطان و اختلالات روده استفاده نمود.

۷. و اکسن سرطان

در حال حاضر با پیشرفت علم در زمینه‌هایی مانند "پروژه ژنوم انسان"(Human Genome Project,)، "داروهای شخصی" و "واکسن‌ها" می‌توان امید داشت که در آینده پژوهشگران واکسنی را برای ریشه کن کردن سرطان در آینده توسعه خواهند داد. این امر ممکن است در نظر شما کمی دور از تحقق آید اما ممکن است در آینده نزدیک پزشکان بتوانند با توسعه واکسن‌هایی بدن افراد را در مقابل بیماری سرطان محافظت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فناوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۲۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بازار عینک‌های هوشمند یک دنیای پر تحرک است که همواره در حال تغییر و تحول است. از سال ۲۰۲۲ این بازار با ارزشی فراتر از یک میلیارد دلار ظاهر شده است و به طور پیوسته در حال گسترش است. با نرخ رشد خیره کننده‌ای که تا سال ۲۰۳۰ پیش بینی می‌شود، عینک‌های هوشمند به یکی از جذاب‌ترین و پر رونق‌ترین بازار‌های دنیای فناوری تبدیل شده اند.

این رشد ناشی از افزایش نیاز به دستگاه‌هایی است که به طور همزمان قادر به انجام وظایف پیچیده و ارائه تجربیات کربری منحصر به فرد هستند. با پیشرفت فناوری پوشیدنی، ارتقاء فناوری‌های دیجیتال و به کار گیری فناوری ۵G بازار عینک‌های هوشمند به یک مکانی از تحول و نوآوری تبدیل شده است که همواره برای کشف و کاربرد‌های جدید آماده است.

علیرضا یحیایی، یکی از مجریان این طرح در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم وفناوری آنا گفت: این محصول یک دمو (نسخه نمایشی) و گجت پوشیدنی است و عینک هوشمند دستیار محسوب می‌شود که می‌تواند با قابلیت‌های صوتی در زمان واقعی، به مسیریابی در محیط‌های پیچیده و تشخیص دقیق اشیاء، به کاربران کمک کند.

وی افزود: این محصول برای افراد نابینا، دانشجویان، اساتید دانشگاه، متخصصان، پزشکان و کادر درمانی و حتی افراد عادی کاربرد دارد، اما در حال حاضر گروه هدف ما افراد نابینایان هستند؛ این عینک با استفاده از پردازش تصویر و هوش مصنوعی مسیر را برای نابینایان آنالیز و شناسایی می‌کند و به وسیله اسپیکر‌هایی که درون سیستم تعبیه شده است، اعلام می‌کند فرد به سمت چپ یا راست حرکت کند. جلوی او انسان، ماشین، مانع و چاله‌ای قرار دارد. 

یحیایی تصریح کرد: در حال حاضر خط بریل در کافه ها، رستوران‌ها و در سطح شهر خیلی کم وجود دارد. صفحه تلفن‌های همراه نیز بریل نیست. یکی از قابلیت‌هایی که این محصول دارد، قرائت متون عادی برای افراد نابیناست.

وی تاکید کرد: این محصول ضمن اینکه برای افراد نابینا امکاناتی از قبیل توصیف‌های صوتی، کمک به مسیریابی وتشخیص اشیاء فراهم می‌کند و زندگی روزمره افراد نابینا را بهبود می‌بخشد؛ همچنین برای دانشجویان نیز به منظور ارائه محتوای آموزشی تعاملی، شبیه سازی‌های آزمایشگاه مجازی و محتوای آموزشی جذاب را فراهم کند.

یحیایی گفت: این محصل ابزار‌های بی قیاس برای کمک به پزشکان و کادر درمانی در زمان عمل ها، مشاوره‌ها و تشخیص‌ها را فراهم می‌کند و برای افراد متخصص نیز زمینه‌ای برای دسترسی آسان به اطلاعات، همکاری از راه دور و اجرای فرایند‌های راهنمایی شده به وجود می‌آورد.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: این محصول هم اکنون نمونه مشابه داخلی ندارد و در مرحله ثبت اختراع است.

وی اضافه کرد: ما برای تولید نمونه اولیه این محصول نیاز به ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه داریم. متاسفانه اعمال تحریم‌ها شرایط کار را برای ما سخت‌تر کرده اند. یکی از مشکلات اصلی مان این است که مجبوریم قیمت این دمو را به دلار اعلام کنیم، زیرا قیمت ریال ثبات ندارد و همه قطعات این محصول وارداتی هستند به همین دلیل نوسان‌های بازار روند اجرای کار ما را دچار نوسان کرده است.

به گفته یحیایی، امیدواریم دولت برای رفع این مشکلات با در نظر گرفتن تسهیلات ویژه به دانشجویان، ما را در این زمینه کمک کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد
  • دهقانی فیروزآبادی: «مرکز ملی هوش مصنوعی» به زودی تأسیس می‌شود
  • هوش مصنوعی آریتمی قلب را از ۳۰ دقیقه قبل پیش‌بینی می‌کند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • هوش مصنوعی دوربین‌ها را شاعر کرد!
  • چالش داده‌ها در عصر ابزارهای پوشیدنی/ هوش مصنوعی زمین بازی را تغییر می‌دهد
  • دوربینی که تصاویر را به شعر تبدیل می‌کند!
  • واکسن سرطان همراه با ایمونوتراپی تومورهای کبد را کوچک می کند
  • چین ۴۵۰۰ شرکت هوش مصنوعی دارد
  • اثرات اتوماسیون و هوش مصنوعی بر مشاغل آینده