Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-23@17:45:31 GMT

خطر در کمین ستاره های سینما!

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۲۷۰۸

خطر در کمین ستاره های سینما!

اتفاقات اخیر رخ داده در جامعه هنر تا حدود زیادی نگران کننده بود. این عدم احساس امنیت برای هنرمندان قطعا قابل بحث و بررسی است. فضای مجازی که آمده بود کمک حال کاربرانش باشد این روزها به یک آلتی شبیه به آلت قتاله تبدیل شده که می‌تواند به نابودی انسان‌ها از هر سو بیانجامد.

نکته‌ای که این روزها برای مردم عام سوال شده این است، آیا آنچه از هنرمندان می‌بینند همان واقعیتی است که باید؟! این مسئله قطعا در باور مردم به عنوان مخاطبانِ سینما، تئاتر و تلویزیون تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ترس و وحشت از سایه‌های اطراف‌مان و انسان‌هایی که زندگی‌شان را رها کردند و زندگی ما را رصد می‌کنند، باعث می‌شود نه تنها تمرکز زندگی‌مان برهم بخورد، بلکه اعتماد اجتماعی هم زیر سوال رود. اینکه تو چهره معروفی در عالم هنر، ورزش، سیاست و... باشی و نتوانی مثل مردم عام زندگی کنی و مدام خطر دوربین‌های دستی تو را تهدید کند یک موضوع اجتماعی است که امروز به یک معضل تبدیل شده است.

این قبول که وقتی کاراکتری شناخته شده هستی، بایستی برخلاف مردم عادی زندگی کنی و مراقبت کنی از آنچه می‌پوشی و آنچه می‌گویی و آنطور که رفتار می‌کنی، اما قرار نیست چهره تو مانعی باشد برای آرامش زندگی‌ات!

مردم به همان اندازه که با دیدن یک چهره محبوب و شناخته شده به وجد می‌آیند، طرفدار او می‌شوند و برای دیدنش سر و دست می‌شکنند به همان اندازه هم با دیدن شرایط غیرعادی همان سلبریتی و چهره محبوب، بهت زده می‌شوند.

اینکه ستاره اسکندری یا رامبد جوان و نگار جواهریان در زندگی شخصی‌شان با چه کیفیتی زندگی می‌کنند به خودشان ربط دارد اما اینکه تو به دلیل شناخته شدن در جامعه یا هر مکانی بیش از دیگران به چشم می‌آیی قطعا به خودت ارتباط ندارد. چراکه ممکن است تعریف انسان‌ها با هر سطحی از دانش و سلیقه و شناخت نسبت به تو و جایگاهت متفاوت باشد و عملا تو واقعیت موجود را برنتابی!

پس با این وضع باید گفت برای تمام چهره‌های معروف و محبوب جامعه خطر در کمین است و قطعا براساس شرایط موجود در جامعه و رفتاری که عاملش فاصله فرهنگی افراد در یک جامعه است باید با مراقبت و حتی ترس از کنار هم عبور کنیم.

ستاره‌ها درحالی نان ستاره بودن را می‌خورند که خواه ناخواه می‌درخشند و این درخشش همیشه به نفع‌شان نیست چراکه ممکن است در لحظاتی از زندگی تاوان این درخشش را پس بدهند.

و در جمله آخر باید گفت: نگاه کنجکاو مردم هر جامعه چه داخل و چه خارج از کشور ما همیشه پیگیر قصه زندگی شخصیت‌های شناخته شده و سابقه نشان داده در همه جای دنیا این امنیت متزلزل زندگی شخصی افراد معروف را تحت‌الشعاع قرار داده و باید گفت تا فرهنگ ما و حتی فرهنگ دیگر مردم دنیا در این باب به حد کمال برسد بایستی کج دار مریز رفتار کرد و اینکه هنرمند واقعی جایگاهش را مدیون همین مردم می‌داند و پرواضح است که خوب می‌داند به خاطر همین جایگاه نباید طوری رفتار کند که نباید!

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون جامعه ستاره اسکندری فضای مجازی رامبد جوان نگار جواهریان آنا نعمتی سلبریتی مجتبي احمدي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۲۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی بر سیر تاریخی شغل و زنان در جامعه

نسبت زنان با مشاغل

اصلا اگر به تاریخ رجوع کنیم و بحث را از ریشه بررسی کنیم میبینیم که این زنان هستند که با توجه به فطرت خویش پی به رویش و پی به پرورش زندگی برده اند. اسناد تاریخی نشان میدهند که زنان با توجه فطرت ذاتی خود پی به باورور شدن زمین آورنده اند، چون زنان هستند که ذات بارور شدن و پرورش دادن را در درون خود دارند، و طبق نظریه ای دیگر این زنان بودنند که در طول مدت بارداری و یکجا نشینی متوجه رشد گیاهان و پرورش آنها شدنند. این زنان بودنند که با شروع کشاورزی و پرورش گیاهان شروع زندگی و دوره ای جدید را در تاریخ بشریت به وجود آوردنند. اگر بخواهیم خط زمان یا سیر تاریخی مشاغل زنان را ترسیم کنیم بدین صورت می توان آنها را تقسیم بندی کرد.

تصور عمومی ما از شغل زنان در تاریخ این است که آنها در گذشته شغلی نداشته اند و تمام مدت عمرشان را در خانه سپری میکرده اند و به نگه داری بچه مشغول بوده اند. برخلاف تصور عموم مردم زنان به مشاغلی مشابه مردان میپرداختند و در مواردی به کشور داری و امور سیاسی نیز میپرداخته اند.

در ادامه نگاهی به مشاغل زنان در طول تاریخ می اندازیم:

۱ انسان های اولیه:

در این دوره از زمان دوره ی شکار و گردآوری خوراک برای انسان ها بوده و زنان در شکار و جمع آوری میوه و دانه گیاهان به مردان کمک می کرده اند. از طرفی میانگین عمر انسان های اولیه بسیار کم بوده به همین دلیل اطلاعاتی چندانی از دوره زندگی آنها وجود ندارد.

۲کشاورزی:

با روند یکجانشینی و پیدایش کشاورزی، دوره ای جدید در زندگی انسان ها پدید آمد. در این دوره بیشتر زنان کشاورزی و مردان به شکار میپرداختند. کشاورزی با فطرت زنان سازگاری بیشتری دارد و از طرفی وظیفه نگه داری از فرزندان نیز برعهده زنان بود.

۳ هنرورزی:

پس از این دوران که انسان ها به مرور زمان به تمدن ها دست یافتند، کم کم مشاغل هنری و صنایع بیشتری در زمره کار زنان قرار گرفت. به طور مثال: قالی بافی، سفالگری، پخت نان و شیرینی، گلیم بافی، پارچه بافی، سبد بافی، جاجیم بافی و...

۴ تحول:

دوره ی تحول در زمان انقلاب صنعتی است. زمانی که زنان و کودکان دوشادوش مردان به کار در کارخانه ها مشغول هستند و یک جایگاه متفاوتی از شغل برای آنها بروز و ظهور میکند. در این دوره حتی پوشش زنان تغییر میکند.

۵ حال حاضر:

و امروزه پس از انقلاب صنعتی و سیر تغییرات جهانی معنا و مفهوم شغل برای زنان دستخوش تغییر شده است. حتی زنان را بر احتساب شغلشان قضاوت می کنند و در طبقه های اجتماعی مختلفی قرار می هند.

امروزه در قرن ۲۱ شاهد نسبت عجیبی از اشتغال و زنان هستیم. شاید زنان در گذشته هیچ وقت به فکرشان خطور نمی کرد روزی زنانی ظهور کنند که در ساختمان سازی، امور دولتی و یا امور ورزشی یا بانکداری و... هم پای مردان یا حتی بهتر از آنها باشند. و حتی بتوانند در عرصه های جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند.

شاید در پاسخ به آنها باید گفت: برای آنکه چنین واقعه ای امکان وقوع پیدا کند بشر در حقیقت جمعی وجود خویش تحولات روحی بسیاری را می باید که پشت سر گذاشته باشد. رفته رفته تغییر معنا ها، تغییر حُسن ها و قُبح ها، تغییر سبک زندگی آدم ها، تغییر مایحتاج زندگی، تغییر سبک عقیده ها، تغییر معنای استقلال و آزادی، تغییر معنای برابری و.... غیره و غیره باعث شده که امروزه اینجا بایستیم. اصلا ما در کجای تاریخ جهان ایستاده ایم؟ بر فراز قله ایم؟ یا در دل دره ای عمیق؟ رو به سوی پیشرفت داریم؟ یا پسرفت؟بشر همیشه از سردرگمی و ناآگاهی ضرر کرده آیا در میان روزمرگی هایمان هیچ وقت فکر کرده ایم کجای تاریخ ایستاده ایم؟ آیا به جایگاه زن و تغییرش فکر کرده ایم؟ در ادامه سعی میکنیم با بررسی سیر تاریخ و تحولات زنان در حوزه مشاغل به این سئوال پاسخ دهیم.

پرورش امری ضروری و مهم

در مقدمه به کشف زنان در حوزه پرورش اشاره ای کوچک داشتیم، نکته اصلی در اینجا حوزه توانمندی زنان در امر پرورش میباشد. این خصوصیات زنان است که باعث میشود در سطح ها و ابعاد مختلف بتوانند نقش آفرینی کنند وکنش اجتماعی مناسب از خود بروز دهند. در امر همسرداری، تربیت فرزند، خانه داری، مدیریت زمان، داشتن شغل، مدیریت خانواده، جایگاه اجتماعی در جامعه و... .

اما در دوره رنسانس و انقلاب صنعتی حوزه زنان تغییری اساسی پیدا میکنند زنان برای تغییر پوشش خود در جامعه میجنگد و حتی در برخی از اسناد تاریخی موجود است که زنان اروپایی برای پوشیدن شلوار و کار در کارخانه ها ۲۰۰ سال به جنگ پرداخته اند، کار کردن برابر همانند مردان در کارخانه ها و ساعات کاری بسیار زیاد، طولانی و طاقت فرسا، دوره ای در تاریخ به شدت به زنان ظلم شد و امر پرورش از آنها گرفته شد. در دهه ۱۹۵۰ شما یک گذار تاریخی بر شغل و پوشش زنان میبینید. در این میان یک پدیده جدید در خصوص شغلی به نام مدلینگ بودن بروز و ظهور پیدا می کند. بخصوص برای زنان با توجه به جذابیت های جنسیتی.  رسانه ها به تازگی کار خود را شروع کرده اند. و کم کم دارند شکل جمعی به خود می گیرند. در این دهه بهبود شرایط اقتصادی نیز اتفاق افتاده است و امکان افزایش تولید پارچه باعث می شود مردم بیشتر به آن روی بیاورند.

قرن ۲۱

در حال حاضر و در قرن ۲۱ زنان در جهان دسترسی به انواع شغل های مختلف در عرصه کشوری و جهانی را دارند و چه بسا در بسیاری موارد نابرابری هایی وجود داشته باشد. اما نکته حائز اهمیت این میباشد که در ۱۵۰ سال اخیر نقش و کنشگری زنان در جامعه بسیار تغییر کرده است. یعنی جامعه در روح جمعی خود دچار تغییر بزرگی شده است. حتی در تاریخ ۱۰۰ سال اخیر کشورمان را اگر نگاهی بی اندازیم متوجه این تغییر خواهیم شد. در آن زمان زنان را از رفتن به مکتب خانه و مدرسه منع میکردنند در مواردی بسیاری از آنها به طور پنهانی به کسب سواد میپرداختند چرا که در ظرف زمانی آنها این امکان از آنها سلب می شده است. اما در حال حاضر میبینیم که بعد از گذشت صد سال زنان در حوزه های مختلف به مدارج علمی بسیار بالا رسیده اند  و در دانشگاه ها تعداد دانش آموختگان زن برابر با مردان میباشد. و حتی امر اشتغال به تحصیل آنقدر اهمیت پیدا کرده است که در امر ازدواج به یک معقوله ی بسیار مهم تبدیل شده است. یعنی ساخت جامعه آن را به طور رسمی پذیرفته و مردم بدان عمل میکنند.

و اما یکی از شغل های بسیار مهم برای زنان که در جامعه امروزی بسیار تحقیر شده و درباره آن کم اهمیتی شده است، شغل خانه داری میباشد. چه بسا با توجه به فطرت زنان در امر پرورش بسیار اهمیت پیدا میکند منتهی در باور عوام مردم از جایگاه اجتماعی پائینی برخودار شده است که اتفاقا بسیار جای بحث و نظر در آن وجود دارد. زیرا شغل خانه داری یکی از ارکان های مهم برای خانواده محسوب می شود. و خانواده رکن اساسی جامعه است. یعنی حفظ آن برای حفظ بقا جامعه سالم ضروری و مهم است.

عارفه هدایتی_ خبرنگار تحریریه جوان

دیگر خبرها

  • سندروم مسئله با پدر در کمین دختران
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران
  • کمین باشگاه قطری برای ستاره های پرسپولیس؛ این سه نفر را می‌خواهیم!
  • گفت‌وگو با مسعود نجابتی، چهره سال هنر انقلاب اسلامی/ پیش‌درآمد هنر انقلاب برای طرح تمدن نوین اسلامی
  • رمزگشایی ازجعبه سیاه چهره‌ها
  • پرسپولیس با چهره متفاوت مقابل آلومینیوم
  • نگاهی بر سیر تاریخی شغل و زنان در جامعه
  • سینما دست یک عده خاصی است/ جزو هیچ باندی نیستم
  • طعنه ستاره WWE به وین رونی در حضور او؛ چه بلایی سرت آمده؟!