Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه استنفورد به سرپرستی «درسا صدیق» دانشمند ایرانی، سیستم آموزش رفتار و عملکرد مورد نظر انسان به ربات را طراحی کردند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، برای افزایش سرعت خودرو در یک بازی رایانه‌ای، فشار آوردن به پدال گاز کافی است. هیچ دستورالعمل خاصی در این مورد به خودرو گفته نشده و حرکت مستقیم، امری بداهه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این مثال ساده که شاید در دنیای بازی رایانه‌ای، سرگرم‌ کننده به نظر برسد، پژوهشگران دانشگاه استنفورد را ترغیب کرد تا راه بهتری برای تنظیم سیستم خودرو‌های خودران ارائه دهند.   پژوهشگران دانشگاه استنفورد به سرپرستی درسا صدیق، دانشمند ایرانی، سیستم جدیدی طراحی کرده‌اند که می‌تواند رفتار و عملکرد مورد نظر انسان را به ربات‌ها آموزش دهد. پژوهشگران سعی دارند روش‌های بهتر و سریع‌ تری برای راهنمایی ربات‌های خودکار توسط انسان‌ها ارائه دهند.   درسا صدیق «Dorsa Sadigh»، استادیار علوم رایانه و مهندسی برق دانشگاه استنفورد و همکارانش، دو روش متفاوت مشخص برنامه‌ ریزی برای هدف را ترکیب کردند تا ربات‌ها را در یک فرآیند آموزش دهند. در آزمایش این روش، ربات‌ها هم در شبیه‌ سازی‌ها و هم در دنیای واقعی توانستند عملکرد بهتری داشته باشند.   صدیق درباره این طرح گفت: هدف ما این است که بهترین بازخورد را هم در آزمایش‌ها و هم در دنیای واقعی دریافت کنیم و با ترکیب داده‌های دو آزمایش، عملکرد مورد نظر انسان را بهتر به آن‌ها آموزش دهیم.   صدیق با بیان اینکه، این پژوهش، گامی به سوی درک بهتر اهداف انسان و انتظارات آن‌ها از یک ربات است؛ تصریح کرد: پژوهش ما می‌تواند امکان تعامل ساده با ربات‌ها و آموزش آن‌ها را برای انسان فراهم کند و من مشتاقانه می‌گویم که در آینده، پژوهش‌های بیشتری در مورد یادگیری انسان‌ها و ربات‌ها از یکدیگر انجام خواهیم داد.

اندی پالان «Andy Palan»، استادیار علوم رایانه و از نویسندگان این پژوهش نیز در این باره افزود : در آینده، سیستم‌های خودران بیشتری وجود خواهند داشت که لازم است مفهوم خوب و بد را درک کنند. اگر بخواهیم سیستم‌های خودران را در آینده به کار بگیریم، قابلیت درک مفهوم خوب و بد، امری ضروری خواهد بود.   اردم بی یک « Erdem Biyik »، دانشجوی مهندسی برق دانشگاه استنفورد و نویسنده این پژوهش، نیز خصوص این طرح بیان کرد: ما همیشه نمی‌توانیم اطلاعات را به ربات بدهیم و حتی اگر بتوانیم، اغلب نمی‌توانیم به همه اطلاعاتی که انسان‌ها ارائه می‌دهند اعتماد کنیم. پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که انسان‌ها انتظار دارند خودرو‌های خودران با سرعتی کمتر از خود آن‌ها رانندگی کنند.

پژوهشگران برای افزایش سرعت خودرو، روشی ابداع کردند تا امکان ارائه چندین درخواست را به صورت یکجا فراهم کنند. این درخواست‌ها به گونه‌ای بودند که ربات بتواند به سرعت به آن‌ها پاسخ بدهد. این روش در مقایسه با ارائه یک به یک سوالات، بین ۱۵ تا ۵۰ برابر سریع‌ تر بود.

این سیستم جدید برای آموزش ربات، رفتار انسان را به آن نشان می‌دهد؛ در نتیجه ربات‌های خودکار می‌توانند اطلاعات زیادی دریافت کنند، اما مشکل اصلی آن‌ها این است که نمی‌توانند قسمت‌های مهم را تشخیص دهند. البته انسان‌ها نیز همیشه انتظار ندارند که ربات‌ها دقیقاً همان گونه که آموزش دیده‌اند، رفتار کنند.

همین موضوع، دلیل مهمی برای آغاز این پژوهش بود تا روشی برای تقلید رفتار انسان ارائه شود. پژوهشگران در این بررسی، کار خود را با یک درخواست از ربات آغاز کردند، اما برنامه اصلی آنها، بررسی با کمک چندین درخواست در آزمایش‌های بعدی بود. در پایان آزمایش، ۸۰ درصد شرکت‌کنندگان، نحوه عملکرد ربات را پس از آموزش آن با سیستم جدید، ترجیح دادند.

این سیستم جدید، با دشواری‌هایی نیز همراه بود. کسانی که از این روش ترکیبی استفاده کردند، در درک عملکرد سیستم برای پاسخ به درخواست‌ها، دچار مشکل شدند. نظر پژوهشگران این بود که بروز چنین مشکلاتی در سیستم‌های مبتنی بر یادگیری، طبیعی است و امیدوارند که این نقص‌ها جبران شوند و امکان عملکرد ساده و سریع را برای ربات‌ها فراهم کنند.

تغییرات ایجاد شده در سیستم، برای این گروه پژوهشی جالب است، زیرا این تغییرات به انسان‌ها امکان می‌دهند به صورت همزمان، عملکرد‌های گوناگون را برای شرایط متفاوت ایجاد کنند. برای مثال، شاید شخصی بخواهد در ترافیک، آرام و محافظه‌ کارانه حرکت کند و یا هنگامی که ترافیک سبک‌ تر است، با سرعت زیادی براند.

لازم به ذکر است، این پژوهش، در«نشست رباتیک علوم و سیستم‌ها RSS» ارائه خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آموزش ربات دانشگاه استنفورد علوم رایانه ای ربات های خودکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۵۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با آموزش طراحی لباس و بازار کار آن

اگر شما هم به مد و فشن علاقه مند هستید، به احتمال زیاد به آموزش طراحی لباس و بازار کار آن فکر کرده اید. رشته طراحی لباس یکی از گرایش های رشته هنر است که برای اولین بار در پاریس یعنی مرکز مد جهان به وجود آمد. امروزه نیز افراد زیادی به دنبال دریافت مدرک این رشته و ثبت نام در کلاس طراحی لباس هستند. در همین راستا در ایران مراکز فنی و حرفه ای، این رشته را تدریس کرده و به هنرجویان مدرک بین المللی اعطا می کنند. البته ممکن است افراد در انتخاب این رشته دچار سردرگمی هایی شوند. از همین رو در این مقاله قصد داریم تا شما را با آموزش طراحی لباس و بازار کار آن آشنا کنیم.

آشنایی با رشته طراحی لباس

طراحی لباس همانطور که از نام آن مشخص است، به رشته ای گفته می شود که در آن، افراد راه و روش خلق یک لباس را فرا می گیرند. در واقع امروزه طراحی لباس، رشته ای شناخته شده است که یادگیری آن، هم از طریق دانشگاه و هم از روش شرکت در کلاس طراحی لباس میسر است. همچنین از جمله سر فصل های این رشته می توان به رنگ بندی، طراحی اندام، پارچه، اندازه گیری و غیره اشاره کرد.

آموزشگاه های خوب برای آموزش طراحی لباس در شیراز ، تهران و سایر شهرها را می توانید در سایت پی جو مشاهده کنید.

آینده شغلی طراحی لباس در ایران

کسب آگاهی لازم در مورد آموزش طراحی لباس و بازار کار آن یکی از موارد مهمی است که پیش از ورود به این رشته باید با آن آشنا شد. در واقع طراحی لباس در ایران برخلاف دیگر کشورها، پیشرفت چندانی نداشته است اما با این حال، بازار کار آن برای فارغ التحصیلان این رشته، بد نیست. به علاوه طراحان لباس می توانند در بسیاری از مراکز همچون مزون ها، شرکت های تولید پوشاک، دانشگاه ها و غیره فعالیت کنند.

لیستی کامل از آموزشگاه ها و مدارس شیراز را نیز میتوانید در سایت پی جو مشاهده کنید.

مراکز برگزاری کلاس طراحی لباس

به طور کلی مراکز برگزاری کلاس طراحی لباس در ایران عبارتند از:

مراکز دانشگاهی: این رشته در بسیاری از دانشگاه ها همچون دانشگاه الزهرا، شریعتی، خرم آباد و غیره تدریس می شود و شامل 144 واحد دانشگاهی است. مراکز آموزشی خانه صنعت و معدن: این مراکز، با هدف ایجاد مهارت و کمک به ورود افراد به بازار کار دایر شده اند و افراد می توانند بدون پیش نیاز قبلی در دوره های کوتاه مدت این مراکز شرکت کنند.

چه مباحث توسط مدرس طراحی لباس تدریس می شود؟

در هر مرکز آموزشی طراحی لباس، سرفصل هایی مطابق با این رشته، توسط مدرس طراحی لباس تدریس می شود که عبارتند از:

تدریس و آموزش اصول طراحی فرم بدن و تناسبات طولی و عرضی آن. آموزش تمامی اجزای لباس از جمله یقه، دامن، شلوار و غیره. تدریس اصول طیف های رنگی و ترکیب کردن آنها. آموزش نرم افزارهای تخصصی طراحی لباس. وبسایت پی جو،مرجع معرفی آموزشگاه های طراحی لباس

اگر شما هم به دنبال وب سایتی برای آشنایی با مراکز آموزش طراحی لباس هستید، بهترین انتخاب، وبسایت پی جو است. این سایت به طور تخصصی به معرفی انواع خدمات پزشکی، اموزش طراحی لباس و غیره می پردازد و به شما در انتخاب برترین خدمات کمک می کند. همچنین سایت پی جو بانک مشاغل شیراز، تجربه انتخاب خدمات بهتر و کارآمدتر را برای شما به ارمغان می آورد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896263

دیگر خبرها

  • نسخه قدرتمندتر ربات انسان‌نمای «اطلس» معرفی شد
  • (ویدئو) اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود
  • بانک رفاه کارگران دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد
  • آشنایی با آموزش طراحی لباس و بازار کار آن
  • چرا سیلی ایران به اسرائیل خیره‌کننده است؟
  • شهری که برای ۱۰۰ سال آینده طراحی شد
  • پنج فایده شگفت‌انگیز نوشیدن آب گرم
  • ساخت ربات‌های صنعتی هوشمند برای خطوط تولیدی
  • زلنسکی: با اوکراین مثل اسرائیل رفتار کنید
  • اختلال در سیستم ایمنی بدن با گرمای شدید