Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید اسدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت:با توجه به افزایش نسبی دما در بسیاری از مناطق، مرغداران باید با تدابیر خاص، از بالارفتن درجه حرارت در سالن‌های پرورش طیور جلوگیری کنند تا از بروز تنش حرارتی پیشگیری شود یا این استرس محیطی به حداقل برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استرس حرارتی از مهم‌ترین تنش‌های فیزیولوژیکی و محیطی است که سبب برهم خوردن تعادل فاکتور‌های حیاتی بدن مرغ و تغییر در عادات و رفتار آن می‌شود و تاثیر زیادی بر کیفیت و کمیت محصول تولیدی به جا می‌گذارد.

اسدی با اشاره به این که دمای مطلوب در سالن‌های مرغداری با توجه به سن جوجه‌ها متفاوت است، گفت: در دما‌های بالاتر از حد مطلوب قابل تحمل، تنفس جاندار شدیدتر، اشتهای آن کمتر و تشنگی بیشتر می‌شود که در مرغداری‌ها با تجمع بیشتر جوجه‌ها در اطراف آبخوری‌ها و هواکش‌ها همراه است.

اسدی یادآور شد: در این شرایط، مصرف غذا و میزان رشد روزانه کاهش می‌یابد که به نوبه خود می‌تواند باعث بروز تلفات و ظهور عوارض بیماری‌های مختلف ازجمله «کانیبالیسم» شود.

وی به مرغداران توصیه کرد: برای غلبه بر این چالش مدیریتی در فصول گرم ضمن کاهش تراکم سالن‌ها و تشدید تدابیر مدیریتی و بهداشتی، بیش از دیگر ایام سال برای جمع آوری سریع تلفات احتمالی در سالن و بهبود کیفیت تغذیه طیور پرورشی خود اقدام کنند.

وی به دیگر راهکار‌های توصیه شده در این زمینه اشاره و تصریح کرد: افزون بر نکات یادشده، مرغداران می‌توانند با درختکاری در محوطه مرغداری، جلوگیری از تابش مستقیم خورشید و رنگ آمیزی دیوار‌های بیرونی سالن با رنگ سفید برای انعکاس نور آفتاب، ایزولاسیون سقف سالن‌ها با مواد عایق مثل پشم شیشه، استفاده بهینه از مه پاش، کولر آبی یا پوشال مرطوب در مدخل ورودی هوای سالن‌ها و افزایش نسبی تهویه و سرعت جریان هوا البته تا حدی که باعث افزایش تبخیر در طیور نشود، از بروز خسارات مستقیم و غیر مستقیم استرس حرارتی جلوگیری کنند.

اسدی افزایش میزان مواد معدنی در جیره غذایی جوجه ها، استفاده از دان "پلت"، افزودن ویتامین C، استفاده از یخ در آب آشامیدنی طیور و افزودن ملاس یا دوغ و تحریک اشتها، از دیگر روش‌های مقابله با تنش گرمایی در مرغداری‌ها محسوب می‌شود.

انتهای پیام /ح

هشدار درخصوص استرس گرمایی درمرغداری ها

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مرغداری دامپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۵۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، بهادر اسدی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان تصریح کرد: افزایش طلاق در جامعه آسیب‌های دیگری از جمله فقر، بیکاری، اعتیاد و گسستگی خانواده و آسیب‌های ناشی از فرزندان طلاق را به همراه دارد.

وی گفت: با افتتاح ۱۷ مرکز مشاوره خانواده دادگستری استان در سال گذشته و توسعه کمی و کیفی این مراکز در کنار دادگاه‌های خانواده و برگزاری هدفمند کارگاه‌های آموزشی برای خانواده‌های در معرض طلاق، شاهد کاهش ۲ درصدی طلاق در استان کردستان بوده‌ایم.

اسدی افزود: برنامه‌ریزی در جهت کاهشی کردن روند طلاق در استان با هماهنگی و همکاری سازمان‌های متولی و با نظارت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از سال‌های گذشته آغاز شده است و تلاش برای کنترل هر چه بیشتر آمار طلاق ادامه دارد.

وی همچنین از بازرسی و نظارت مستمر بر عملکرد کلیه مراکز مشاوره پیش از طلاق در حوزه‌های قضایی این استان خبر داد و گفت: با ارجاع متقاضیان دعاوی خانواده به مراکز مشاوره برای دریافت خدمات مشاوره و مددکاری و تلاش در جهت افزایش حداکثری صلح و سازش در بین زوجین، این مراکز در جلوگیری از فروپاشی خانواده و تحکیم بنیان آن می‌توانند مهمترین نقش را داشته باشند.
اسدی از برگزاری دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج برای زوجین در شُرف ازدواج با همکاری دستگاه‌های ذیربط خبر داد و تصریح کرد: ارائه آموزش‌های لازم در خصوص افزایش مهارت‌های ارتباطی تأثیر و نقش بسزایی در کاهش طلاق در سال گذشته داشته است.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با ادامه این رویکرد و همراهی و مشارکت بیش از پیش نهادهای متولی بتوانیم شاهد ادامه این روند کاهشی طلاق در سال‌های آینده باشیم .

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899045

دیگر خبرها

  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • تبدیل به ضایعات بیش از ۳ هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند
  • راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر 
  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  
  • تخلف یک کشتارگاه طیور در استان کرمانشاه
  • رصد ۳۰ نمونه از محصولات کارخانجات خوراک دام و طیور در کرمان 
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟