Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان هواشناسی با اعلام این‌که اگر پیش‌بینی‌های سازمان در سیل اخیر نبود بالای ۱۰۰۰ نفر کشته می‌شدند، گفت: در پاییز امسال به طور میانگین میزان بارش‌ها ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت. ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۵ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سحر تاجبخش در نشست خبری اظهار کرد:‌ فرآیندهای هواشناسی در 6 حوزه که دو حوزه آن مربوط به سازمان هواشناسی است؛ دیدبانی و پیش بینی وضع هوا دو کار اصلی است و ما در حوزه پیش‌بینی برای هوانوردی،‌آب، دریا و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. پیش‌بینی‌ها را ارائه می‌دهیم.

وی با بیان این‌که برای انجام این کار تجهیزات، اطلاعات و داده را لازم داریم، در حوزه داده 4000 ایستگاه در سطح کشور را داریم و داده‌های خارج از کشور و جهانی است، افزود:‌ جی تی اس در هواشناسی در سطح دنیا که به آن دسترسی داریم و کشورهای دیگری هم به این شبکه دسترسی دارند اطلاعات ما را هم دارند.

وی ادامه داد: این داده‌ها در مدل‌های پیش بینی به عنوان ورودی مدل و مدل‌های پیش بینی عددی اجرا می شود،‌خروجی از داده‌ها برای پیش بینی وضع هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: همچنین یک اَبر کامپیوتر در اختیار داریم که مدل‌های پیش بینی عددی را روی این ابر کامپیوتر را اجرا می‌کنیم.

تاجبخش با اعلام این‌که با همین وضع موجود ادامه می‌دهیم و در برنامه توسعه‌ای به دنبال تامین تجهیزات بیشتر هستیم، یادآور شد: 194 کشور عضو سازمان هواشناسی جهانی است که از این تعداد 27 کشور در شورای اجرایی بر اساس رای‌گیری یا توافقات انتخاب می‌شود،‌گفت: کار این شورا مستندسازی هر آن چیزی است که در شورا تهیه می‌شود و فقط 27 کشور در این شورا حق رای دارند.

وی ادامه داد:‌خوشبختانه توانستیم بعد از سال‌ها ایران را به عضو یت شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی در آوریم. ایران جزو منطقه 2 سازمان است که تقریبا شامل آسیاست، و 6 صندلی از شورا متعلق به این منطقه است. برای این شش صندلی کشورهای ایران، چین، کره، ژاپن، هند کاندیدا شدند و توانستیم بعد از حدود 23 سال جای عربستان بگیریم. کشورهایی که در شورا عضو دارند حق اظهارنظر درباره دستورالعمل‌ها سازمان هواشناسی را دارند و همچنین در خصوص تصمیمات دیگر نیز می‌توانند نظرات خود را اعلام کنند.

وی با اشاره به پیش بینی می‌شود روند افزایش دما در بیشتر مناطق داشته باشیم، اظهار کرد:‌ با توجه به تغییرات اقلیمی به طور میانگین در میان مدت 4 دهم در مقایسه با میانگین دمای 30 ساله افزایش دما داشته‌ایم.

رئیس سازمان هواشناسی با اعلام  این‌که برای پاییز 10 درصد بیش از نرمال خواهد بود، گفت:‌ پیش بینی های بلند مدت چه در ایران و چه بین المللی 70 درصد صحت دارد و نمی‌توانیم فقط اتکا به یک پیش بینی، تمام منابع کشور ار مدیریت کنیم. پیش بینی بارش یکی از پارامترهایی است که می‌توانیم در برخی حوزه‌ها با اتکا به آن برنامه‌ریزی را انجام دهیم.

تاجبخش همچنین به سیل اخیر گریزی زد و با بیان این‌که اگر پیش بینی های سازمان هواشناسی نبود در سیل اخیر 1000 نفر کشته می شدند، افزود: چنانچه تخلیه‌ها توسط سازمان‌های مربوطه از جمله سازمان مدیریت انجام نمی‌شد بالای 1000 نفر جان خود را از دست می‌دادند. 

وی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر تامین تجهیزات مورد نیاز هواشناسی و تاثیر تحریم‌ها بر آن،‌تصریح کرد:‌تجهیزات هواشناسی مستثنا از سایر تجهیزات وارداتی نیست،  تمام تلاش می‌کنیم سیستم های مورد نیاز را در مرلحه اول با اتکا به توان داخلی تامین کنیم. در این رابطه با حوزه معاونت فناوری ریاست‌جمهوری جلساتی داشته‌ایم تا بتوانیم از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم.

وی در عین حال بیان کرد:  بخشی از تجهیزات را باید از خارج وارد کنیم، اگر تجهیزات داخلی نتواند استانداردهای بین المللی را رعایت کند باید از طریق واردات تجهیزات را تامین کنیم.

وی ادامه داد:‌ در مجموع پاسخ مشخصی از شرکت‌ها برای واردات  و تامین تجهیزات دریافت نمی‌کنیم اما فرآیندها طولانی‌تر شده که احتمال دارد به دلیل تحریم باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که هنوز برخی مناطق کشور با خشکسالی شدید مواجه است،‌گفت:‌ گاهی وقت‌ها گرم بادهایی را در شمال داریم و قطعا برای آن‌که بتوانیم پیش بینی بهتری داشته باشد باید در مناطق مستعد آتش‌سوزی شبکه دیدبانی را ارتقا دهیم.

تاجبخش بیان کرد: هم‌اکنون 178 ایستگاه RBSN (اطلاعات ساعتی ایستگاه‌ها) در کشور داریم که باید 40 تا 50 ایستگاه جدید در کشور ایجاد شود.

وی با بیان این‌که در کشورمان پدیده رعد و برق طی سال‌های اخیر افزایش یافته است، اظهار کرد:‌گرد و خاک روی کشورمان اثرات قابل توجه داشته است، ما نمی‌توانیم بگوییم اثرات گرد و خاک افزایش می‌یابد یا خیر. به دلیل شرایط جوی پیش بینی طوفان گرد و خاک را نداریم و بسیاری از عوامل دیگر که در حیطه وظایف ما نیست روی غلظت ذرات تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام/

R1012188/P1012122/S7,81/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۶۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ۴۰۳/۰۲/۰۵؛ تداوم بارش درمرکز، شرق و جنوب کشور

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش سازمان هواشناسی، در شمال شرق فارس، غرب کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان رضوی و خراسان جنوبی، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد و در سایر مناطق بارندگی خفیف است.

پنجشنبه در شرق، شمال شرق کشور و استان فارس، رگبار ضعیف و پراکنده همراه با افزایش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود و در جنوب شرق کشور شامل استان کرمان، نیمه جنوبی خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد.

جمعه در ارتفاعات جنوب کرمان و شرق یزد، رگبار پراکنده و وزش باد انتظار می‌رود و در نوار غربی کشور روند افزایش نسبی دما مورد انتظار است.

برپایه این گزارش، شنبه در چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و ارتفاعات غرب فارس، افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ می‌دهد، همچنین ساعات بعدازظهر در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی افزایش ابر و رگبار و رعد و برق انتظار می‌رود.

یکشنبه در ارتفاعات خوزستان و ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، غرب فارس و شمال بوشهر، افزایش ابر و رگبار پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

قابل ذکر است تا روز جمعه وزش باد در نوار شرقی کشور تداوم خواهد داشت در برخی از ساعات روز شدید و گاهی با گردوخاک همراه خواهد بود.

چهارشنبه و پنجشنبه خلیج فارس و تنگه هرمز مواج است.

هوای امروز تهران ابری همراه با بارش پراکنده است، اما به‌تدریج کاهش ابر و گاهی وزش باد را شاهد خواهیم بود.

بیشینه دمای امروز پایتخت ۲۰ و کمینه دمای آن ۱۱ درجه سانتی‌گراد خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ایستگاه زمان صوفی ۵۵ میلیمتر رکورد دار بارش درخراسان شمالی
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران در این استان ها
  • هشدار مهم هواشناسی به کوهنوردان
  • پیش بینی افزایش ابر در چهارمحال و بختیاری
  • هواشناسی ۴۰۳/۰۲/۰۵؛ تداوم بارش درمرکز، شرق و جنوب کشور
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۵ و ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران
  • بارش‌های فراوان در اردیبهشت؛ احتمال سیلاب در این مناطق
  • بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است / احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۴ و ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بارش‌های فراوان اردیبهشت در راه است | احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟