Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصاد سیاسی خودرو با بیان اینکه نهادی به نام دولت یا حاکمیت تلاش کرده تا صنعت خودرو به دست آن‌ها باشد و بقیه هم همراه دولت هستند، گفت: صنعت خودرو به بهترین محفل برای بده بستان‌های سیاسی تبدیل شده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مصطفوی کارشناس اقتصاد سیاسی صنعت خودرو در نشست بررسی مسائل صنعت خودرو که به همت واحد جهاد اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) و با حضور دانشجویان دانشگاه‌های تهران برگزار شد، گفت: در دانشگاه‌ها به مسائل فنی خودرو نگاه می‌کنند، اما کسی به مسائل اقتصادی این صنعت ورود پیدا نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه امروز مردم، دولت، خودرو ساز، قطعه ساز و حتی دلال‌ها هم از وضعیت صنعت خودرو ناراضی هستند، افزود: وضعیت صنعت به جایی رسیده که هیچ بازیگری نمی‌آید در این عرصه بازی کند، در هر حال اگر این بازی، یک بازنده داشته باشد و یک برنده سوال این است که این‌ها چه کسانی هستند؟
وی تصریح کرد: بعد از تحریم‌ها می‌بینیم که خودروسازی در حالت تعطیلی قرار می‌گیرد، از سوی دیگر نیز ۵ بازیگر اصلی صنعت خودرو هیچ کدام راضی نیستند. واقعیت این است که نهادی به نام دولت یا حاکمیت تلاش کرده تا صنعت خودرو به دست آن‌ها باشد و بقیه هم همراه دولت هستند، با این وجود ما باید رفتارشناسی دولتی بررسی کنیم که چرا حاصل کار چنین شده است؟

مصطفوی با طرح این سوال که چرا دولت چهار دهه است که به صنعت خودرو چسبیده و این صنعت چه مزایایی دارد، افزود: فقدان روال قانونی استخدام، گردش مالی بالای چند هزار میلیارد و تعداد بالای شرکت‌های تابعه از جمله مواردی است که موجب جذابیت صنعت خودرو برای دولت شده است.
مصطفوی با اشاره به اینکه دولت در این چهاردهه در صنعت خودرو نشان داده که به دنبال منفعت عام نیست بلکه منافع خود را می‌بیند، اظهار کرد: صنعت خودرو، چون خیلی بزرگ است پس کنترل و نظارت بر آن سخت است. در هر حال وجود شرکت‌های متعدد و تو در تو باعث شده که نتوان این صنعت را کنترل کرد.
این کارشناسی اقتصاد سیاسی خودرو گفت: با توجه به ساختار دولتی و گردش مالی زیاد، صنعت خودرو به محفلی برای بده بستان‌های سیاسی تبدیل شده و دیگر نمی‌توان از آن به عنوان یک بنگاه اقتصادی یاد کرد.
موسایی دانشجوی رشته اقتصاد و مسئول برگزاری این نشست نیز گفت: محفل‌های دانشجویی محلی برای شنیدن نظرات و نقد‌های کارشناسی و ارائه راهبرد‌های مناسب برای مسائل کشور است و دانشگاه امام صادق (ع) که از دانشگاه‌های پیشرو در مسائل انقلاب است به شبکه مسائل صنعت به خصوص صنعت خودرو ورود کرده و ضمن بهره گیری از علوم انسانی اسلامی سعی در حل آن دارد.   وی افزود: البته آنچه در این نشست‌ها مطرح می‌شود به منزله تایید این نظر‌ها نیست و در راستای نهادینه شدن فرهنگ مطالبه گری است. همچنین نباید به این مورد بی توجه بود که این نشست در ساعت۱۰ شب برگزار شد که استقبال چشمگیری با توجه به قرین بودن با ایام امتحانات از این برنامه شد که حاکی از دغدغه دانشجویان نسبت به این مسئله است.

حسینی مسئول قرارگاه شهید احمدی روشن (جنگ اقتصادی) نیز در این نشست با بیان اینکه این نشست تخصصی بخشی از پازلی است که قرارگاه احمدی روشن با همفکری خبرگزاری دانشجو و سایر دانشگاه‌ها در نظر گرفته اند، افزود: با توجه به اینکه رسالت قرارگاه شهید احمدی روشن ترویج مطالبه گری در سطح دانشگاه‌ها است؛ با این وجود ما بنا را بر این گذاشتیم که بحث خودرو را به عنوان یکی از نیرو‌های محرکه و یک برنامه اثرگذار در دستور کار قرار دهیم که در همین راستا سلسله برنامه‌هایی را پیرامون مطالبه گری بحث صنعت خودرو در دانشگاه‌های مختلف از جمله دانشگاه تهران و صنعتی شریف برگزار شد و یک بازدید هم از شرکت بهمن موتور داشته ایم.
وی بیان کرد: هدف از دعوت کارشناسان به چنین برنامه‌هایی ایده گرفتن برای حل مسائل روز کشور است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صنعت خودرو قطعه سازان خودرو گردش مالی خودرسازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۶۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسلی: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت را پیگیری می‌کند + فیلم

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : رفتار دولت در قبال صنعت خودرو توهین به مردم است زیرا برای خرید یک خودروی بی‌کیفیت با هزار بدبختی ثبت نام می‌کنند و بعد از ماه‌ها به آن‌ها گفته می‌شود که خودرو نداریم .

فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با انتقاد از عملکرد دولت در زمینه صنعت خودرو اظهار داشت: رفتار دولت در قبال صنعت خودرو توهین به مردم است.

وی  با اشاره به مشکلات متعدد مردم در زمینه خرید خودرو گفت: مردم برای خرید یک خودروی بی‌کیفیت با هزار بدبختی ثبت نام می‌کنند و بعد از ماه‌ها به آن‌ها گفته می‌شود که خودرو نداریم و باید خودروی دیگری را انتخاب کنند.

توسلی اظهارداشت : در مقابل این بی‌نظمی، دولت هر چند وقت یکبار اعلام می‌کند که مثلاً باید ۲۰۰ میلیون تومان به حساب شرکت‌های خودروسازی واریز کنید تا خودرو تحویل بگیرید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه این رفتار‌ها قابل قبول نیست، بیان کرد: دولت باید برای دو خودروساز بزرگ کشور چاره‌ای اساسی بیندیشد.

 توسلی در ادامه به مشکلات واردات خودرو اشاره کرد و اظهارداشت : مجلس تصویب کرده بود که خودرو وارد شود، اما دولت در این زمینه کوتاهی کرد.

وی با بیان اینکه عدم واردات خودرو به نفع خودروسازان و به ضرر مردم بوده است، گفت: اگر خودرو‌های مورد نیاز مردم وارد شده بود، قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کرد و خودروسازان مجبور بودند که خودشان را اصلاح کنند.

توسلی در مورد برنامه مجلس برای پیگیری مشکلات صنعت خودرو اظهارداشت : مجلس یازدهم در آستانه پایان کار خود است، اما وظیفه نظارتی خود را در قبال این موضوع به طور کامل انجام خواهد داد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه مجلس دوازدهم نیز پیگیر حقوق تضییع شده مردم در صنعت خودرو خواهد بود، گفت: حدود یک ماه آینده، مجلس دوازدهم شروع به کار می‌کند؛ قطعاً این موضوع در دستور کار مجلس است، و باید مجلس وظیفه نظارتی خودش را از طریق تذکر، سوال و حتی استیضاح موضوع صنعت خودرو را پیگیری کند، چون حق و حقوق مردم هست.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • توسلی: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت را پیگیری می‌کند + فیلم
  • خبر ویژه برای متقاضیان خودروی وارداتی دست دوم/ دولت مخالف است؟
  • دانشگاه آزاد با ارائه راهکارهای تحول‌آفرین به حل مسائل استان کمک کند
  • بخش ترکمانچای آذربایجان شرقی شهرستان شد
  • برخی امور اقتصادی همچون صنعت خودرو را به مردم بسپارید
  • بررسی مقتضای اصل در مجراهای مختلف شک در مسائل اعتقادی