Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-19@04:42:40 GMT

چند نرخی کردن ارز اشتباه بود

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۷۵۲۵

چند نرخی کردن ارز اشتباه بود

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران معتقد است که رهاورد ارز چند نرخی برای اقتصاد ایران، رانت و سودجویی بوده و نمی‌توان انتظار داشت بسیاری از اهداف تجاری کشور در شرایط فعلی محقق شود.

به گزارش صدای ایران از ایسنا، مهدی پورقاضی اظهار کرد: فعالان واقعی اقتصادی قبل از هر چیز به ثبات و روشن بودن آینده احتیاج دارند و اقتصاد ایران در ماه‌های گذشته شفافیت و ثبات را تجربه نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته وی با وجود آنکه تحریم‌های خارجی می‌تواند فشار جدی به بدنه اقتصاد ایران وارد کند، اما به نظر می‌رسد که در کنار این مشکلات، معضلات داخلی نیز باعث شده شرایط فعالان اقتصادی پیچیده‌تر شود و همین مسئله بسیاری از آنها را دلسرد کرده است.

چند نرخی کردن ارز تصمیم اشتباهی بود

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با اشاره به دستورالعمل‌های چندگانه ارزی بانک مرکزی در ماه‌های گذشته، توضیح داد: اشتباه اول رخ داده در این زمینه، چند نرخی شدن ارز بود. همانطور که ما از ابتدا نیز پیش‌بینی می‌کردیم، این سیاست‌ها نه تنها گره گشا نبود که حتی می‌تواند علیه شرایط فعلی نیز عمل کند.

پورقاضی ادامه داد: وقتی ارز چند نرخی می‌شود، یعنی میان کسانی که ارتباط لازم برای دریافت ارز ارزان قیمت را دارند و کسانی که این ارتباط را ندارند تفاوتی جدی وجود دارد و در صورتی که راه این رانت بسته نشود، بخش خصوصی واقعی توان رقابت با دیگران را نخواهد داشت؛ زیرا تفاوت ۱۰ هزار تومانی در نرخ بازار و نرخ دولتی هیچ فضایی برای رقابت باقی نمی‌گذارد.

وی با اشاره به تجربه ارز چند نرخی در ماه‌های گذشته، تصریح کرد: وقتی رانت در نقطه اول شکل بگیرد، به همان شکل نیز ادامه خواهد یافت. یعنی ما می‌بینیم که دولت رقم قابل توجهی از ارز ۴۲۰۰ تومانی را عرضه کرده اما افزایش قیمت‌ها در بازار کالاهای اساسی غیر قابل کنترل بوده است. از این رو از هر جهت که نگاه کنیم این سیاست شکسته خورده است.

به گفته رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران، در کنار شفافیت و ثبات، تک نرخی کردن ارز نیز برای اقتصاد ایران اهمیت بالایی دارد، زیرا در آن صورت لااقل فعال اقتصادی می‌داند که نرخ ارز یکسان است و با ارزیابی از شرایط اقتصادی تصمیم می‌گیرد سرمایه خود را چگونه وارد چرخه کند.

پورقاضی خاطرنشان کرد: برای برطرف کردن دغدغه حمایت از اقشار کم درآمد جامعه می‌توان طرح‌های دیگری را در دستور کار قرار داد، زیرا طرح فعلی نه تنها پاسخگو نبوده که حتی فشارها بر تمام طبقات جامعه را نیز بیشتر کرده است.

به گزارش ایسنا، به دنبال افزایش قیمت ارز در ماه‌های ابتدایی سال قبل، دولت تصمیم گرفت با چند نرخی کردن آن، قیمت‌ها در بازار کالاهای اساسی را مدیریت کند.

با افزایش قیمت‌ها در بازارهای اساسی، بسیاری از کارشناسان معتقدند باید در سیاست فعلی تجدیدنظر صورت گیرد.

چند روز قبل گمانه زنی‌هایی درباره احتمال حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح شده بود که مقامات دولتی اعلام کردند فعلاً چنین تصمیمی در دستور کار نیست.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ارز نرخ قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۷۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیلگر صهیونیست: ایران با تعقل کار خود را پیش برد و پیروز شد

  

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما رزونامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می شود نوشت روزنامه اسرائیل یدیعوت آحارنوت واکنش ایران به هدف قرار دادن کنسولگری اش در دمشق را یک طنز راهبردی برای اشغالگران دانست.

نویسنده مقاله ای در یک روزنامه عبری زبان، عملیات ایران در پاسخ به ترور فرماندهانش در کنسولگری دمشق را اقدامی بسیار حساب شده و عقلانی برشمرد و نوشت: به علت ترسی که حمله ایران در اسرائیل ایجاد کرده بود، ایران قبل از حمله پیروز شد.

این روزنامه عبری به شکست راهبردی اسرائیل بعد از واکنش ایران با توجه به انتظار دو هفته ای اسرائیل برای پاسخ ایران اشاره و اظهار تردید کرد که اسرائیلی ها بتوانند بگویند چرا دست به تروری زدند که می تواند به جنگی منجر شود که یک میلیون برابر پیچیده تر از آنچیزی است که اکنون در شمال و جنوب در جریان است.

یدیعوت آحارنوت این سوال را نیز با تمسخر مطرح کرد که چگونه مقامات اسرائیل که قبلا چندین بار طرح هایی را برای حمله به رفح مطرح کرده اند و این اتفاق هنوز نیفتاده است تهران را تهدید می کنند؟ و سپس این جواب را مطرح می کند که آنها قطعا اکنون به اشتباه خود معترف هستند.

این روزنامه به ارزیابی های اطلاعاتی اشاره کرد مبنی بر این که ایران روش کار خود را در صورت اقدام ارتش اسرائیل به ترور یکی از شخصیت هایش در دمشق و در نقطه ای که درحکم خاک آن است تغییر نخواهد داد اما این ارزیابی اشتباه بود زیرا مسئولان اسرائیلی فراموش کردند که اسرائیل دیگر در قامت یک تهدید کننده ظاهر نمی شود و یک کابینه غیرقابل اعتماد دارد و ارتشش بارها و بارها اشتباه کرده است و اکنون نمی داند چطور این اشتباهات را جبران کند.

یدیعوت آحارنوت در ادامه این سوال را مطرح می کند که این عملیات ترور با توجه به حلقه آتشی که اسرائیل را محاصره کرده است تا چه حد ضروری بود و این طور نتیجه می گیرد که یک بار دیگر ثابت شد که وقتی موضوع اقدامات دراماتیک از جانب دشمن مطرح باشد اسرائیل دوست ندارد به شکلی متفاوت فکر کند و در همین چارچوب به عملیات سیف القدس در سال ۲۰۲۱  اشاره می کند که تصور می شد حماس قدس را هدف قرار نمی دهد و خطر رویارویی فراگیر را به جان نمی خرد و نیز هفتم اکتبر سال گذشته که تصور می شد در برابر حماس بازدارندگی کامل ایجاد شده است.

ترور فرماندهان سپاه در حمله به کنسولگری ایران در دمشق نیز به اشتباه بر اساس تردید ایران در پاسخگویی بنا نهاده و تبدیل به حمله ای تاریخی شد و رسانه های عبری در واکنش به حمله ایران از تغییر قواعد بازی در هرگونه رویارویی با تهران اظهار نگرانی و از توهینی بزرگ و بی سابقه صحبت کردند زیرا بازدارندگی اسرائیل بعد از شکسته شدن مقابل غزه و لبنان مقابل تهران نیز شکسته شد.

لیراز مرگلیت پژوهشگر رفتار در عصر دیجیتال و دارنده دکترای روانشناسی اجتماعی درباره واکنش ایران به هدف قرار گرفتن کنسولگری اش در دمشق گفت: ایران بسیار پیش تر از حمله پیروز شده بود.

او در مقاله ای که در روزنامه عبری معاریو منتشر کرد نوشت: پیروزی ایران در جنونی که در میان ساکنان و رسانه های اسرائیلی در انتظار حمله موج می زد و نیز در پیش بینی های بی پایان متبلور شد.

وی در این مقاله به طور خلاصه این طور نوشت که ایران پیامی روشن فرستاد مبنی بر این که قضیه تمام شده است. کل این عملیات از پیش مشخص و نتیجه نهایی آن نیز واضح بود.

او در واکنش به اظهار نظر یک افسر سابق نیروی هوایی اسرائیل که گفته بود ایران شکست خورده است و باید برای موفق شدن در دفعه بعدی بیشتر فکر کند، این موضع گیری را بسیار اشتباه ارزیابی کرد و نوشت: واقعا این افراد کسانی هستند که ما برای ارزیابی وضعیت به آنها اعتماد کرده ایم؟

مرگلیت تاکید کرد ایران شکست نخورده است و آنها که در تهران نشسته اند بی عقل نیستند بلکه عاقل اند و دقیقا می دانند چه می کنند و کل اقداماتشان به خوبی برنامه ریزی شده بود.

وی حمله ایران را اساسا اقدامی با محتوای نمادین برشمرد به این شکل که ایران خواستار گشودن جبهه جنگ با آمریکا و اسرائیل نیست و در عین حال بر اساس قوانینی عمل می کند که خود معین می کند و این کار را با عقلانیتی مطلق انجام می دهد و ما باید از کاردانی ایرانی ها درس بگیریم.

دیگر خبرها

  • اشتباه فاحش رژیم اسرائیل با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد
  • واکنش بانک مرکزی به چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی/ مدیرعامل اسبق بانک صادرات: ارز باید تک نرخی شود/ معاون رئیس جمهور: تلاش دولت این است که شاهد کاهش بیشتر در نرخ تورم باشیم
  • نیویورک تایمز : اشتباه محاسباتی اسرائیل باعث تنش شد / عصبانیت امریکا بعد از حمله اسرائیل به دمشق
  • تیم ملی افغانستان را با ایران اشتباه نگیرید
  • تیم ملی افغانستان را با ایران اشتباه نگیرید | بازیکنان لیگ برتری در ترکیب رقیب تیم ملی
  • ترکیب افغانستان را با ایران اشتباه نگیرید!
  • در زمان اشتباه سرمربی پرسپولیس شدم!
  • لیبرمن: در ارزیابی حمله ایران اشتباه کردیم
  • همراهی اردن با رژیم صهیونیستی «اشتباه استراتژیک» بود
  • تحلیلگر صهیونیست: ایران با تعقل کار خود را پیش برد و پیروز شد