Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-03-29@09:38:11 GMT

یک ماه معلمی فقط برای ۵۰۰ هزار تومان!

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۷۷۴۰

یک ماه معلمی فقط برای ۵۰۰ هزار تومان!


«از ابتدای سال تحصیلی ۹۷ تاکنون فقط سه میلیون تومان حقوق گرفتیم. یعنی ماهی ۵۰۰ هزار تومان. در ماه فقط ۲۶ روز بیمه هستیم، جمعه‌ها، ایام نوروز و تابستان هم بیمه نیستیم.»

به گزارش روزنامه ایران، چند سالی است که مسئولان آموزش و پرورش اعلام کرده‌اند کمبود معلم دارند. آن‌ها برای حل این مشکل طرح خرید خدمات آموزشی را پیشنهاد دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  موضوعی که مسئولان آموزشی در دولت یازدهم آن را عملیاتی کردند و در فاز نخست اجرا، مدارس دولتی را به‌همراه فضا، امکانات و دانش‌آموزان به بخش خصوصی واگذار کردند تا آن‌ها وظیفه تأمین معلم را بر عهده داشته باشند این طرح البته با واکنش مجلسی‌ها روبرو شد و در نتیجه مسئولان آموزشی طرح خدمات خرید خدمت را فقط در مناطق محروم و حاشیه شهر‌ها اجرا کردند.

حالا ۵ سالی از اجرای آن می‌گذرد و بسیاری از مدارس مناطق محروم با معلمان خرید خدمات کلاس درسشان را تشکیل می‌دهند. البته این معلمی هم برای آن‌ها در این سال‌ها آنچنان هم آسان نبود.   تقریباً همه آن‌ها مشکل دریافت حقوق سروقت را داشتند، بیمه‌هایشان کامل نبود، هر کدامشان کلاس‌های شلوغی داشتند و در مناطق محروم و صعب العبور هم تدریس می‌کنند. آن‌ها چند باری نسبت به حق و حقوقشان اعتراض کردند و دو روز پیش هم در کنار مجلس شورای اسلامی تجمع داشتند.   این معلمان، مهم‌ترین مطالبه خود را تبدیل وضعیت و استخدامی می‌دانند و بر این باورند: وضعیت شغلی و درآمدی ما اسفناک است و درخواست داریم که آموزش و پرورش ما را استخدام رسمی کند؛ این وزارتخانه بهتر است به جای جذب نیرو از خارج از سیستم آموزشی، ما را جذب کند که هم ۵ سال سابقه خدمت داریم و هم در این مدت، دوره‌های ضمن خدمت را گذرانده‌ایم.

عبید ملک رئیسی یکی از همین معلمان است که در روستا‌های سیستان و بلوچستان درس می‌دهد او ۲۵ سال دارد و کارشناس الهیات است. ملک رئیسی ساکن ایرانشهر است، اما محل کارش منطقه پیشین بلوچستان است. آن‌طور که خودش می‌گوید به‌خاطر مسافت راه هر دو هفته یکبار به خانه‌اش سر می‌زند.   حدود ۲۰۰ کیلومتر از خانه تا محل کارش راه است و برای رفت و برگشت هر روز باید حدود ۱۶۰ هزار تومان هزینه کند. برای همین او بیشتر وقت‌ها در خانه‌های روستاییان یا دانش‌آموزانش می‌ماند. او درباره طرح خرید خدمتش این چنین توضیح می‌دهد: با دفاتری که زیر نظر وزارت آموزش و پرورش هستند، قرارداد داریم و آن‌ها آزمون‌هایی را برگزار کردند و ما هم در این آزمون‌ها شرکت کردیم و کلاس‌هایی هم برای معلمی دیده‌ایم و بعد از چند ماه جذب این مراکز شدیم.   یک سالی است که معلم آموزش و پرورش هستم، اما به لحاظ مالی اصلاً معلوم نیست که چقدر حقوق می‌گیریم فیش حقوقی نداریم از ابتدای سال تحصیلی ۹۷ تاکنون فقط سه میلیون تومان حقوق گرفتیم. یعنی ماهی ۵۰۰ هزار تومان. در ماه فقط ۲۶ روز بیمه هستیم، جمعه‌ها، ایام نوروز و تابستان هم بیمه نیستیم.

ملک رئیسی به‌خاطر شرایط زندگی مجبور است دستفروشی کند: حقوق مدرسه را هر ماه نمی‌دهند برای همین در ایرانشهر دستفروشی می‌کنم درآمدم هم بد نیست. تابستان که حقوق نمی‌دهند هر روز در بازار ایرانشهر هستم. ما می‌دانیم که دولت بودجه ندارد که ما را استخدام کند برای همین می‌خواهیم حداقل حقوقمان را سر ماه بدهد. این توقع زیادی نیست.

مجلس خرید خدمات را محدود کرد
این معلمان که بیشتر در مناطق روستایی و حاشیه شهر‌ها مشغول کار تدریس هستند، در هر استان شرایط متفاوتی را دارند به‌عنوان مثال برخی استان‌ها به آن‌ها حقوقی مطابق با عرف تعیین شده از سوی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و برخی بسیار پایین‌تر از حد تعیین شده، پرداخت می‌کنند، اما نقطه مشترک برای تمام آن‌ها تأخیر‌های طولانی در پرداخت حقوق است.   برای این معلمان اعتراض یا تعطیل کردن کلاس‌های درس معنایی ندارد و آن‌ها حتی با وجود بدعهدی مسئولان و پرداخت نکردن بخشی از حقوق سال گذشته همچنان در کلاس‌های درس حضور دارند. برای همین است که نمایندگان مجلس بر این باورند که طرح خرید خدمات مشکلات بسیاری دارد برای همین این موضوع را محدود کرده‌اند.

داوود محمدی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «ایران» می‌گوید: امسال نمایندگان مجلس طرح خرید خدمات را به طور جدی بررسی کردند و به این نتیجه رسیدیم که در سال تحصیلی ۹۷_۹۸ موضوع خرید خدمت معلمان را محدود کردیم. امسال فقط بر برخی از مناطق محرومی که مشکلاتی درباره جذب معلم داشتند خرید خدمات را مجاز دانستیم. از نظر ما این طرح خصوصی کردن آموزش است و به‌صلاح دانش‌آموزان نیست.   وی درباره مشکلات طرح خرید خدمات می‌گوید: در بحث خرید خدمت، معلمان مانند نیرو‌های شرکتی می‌شوند که امنیت شغلی ندارند و دریافتی کمتری از نیرو‌های رسمی دارند؛ آیا معلم با ۵۰۰ هزار تومان حقوق انگیزه‌اش کاهش پیدا نمی‌کند. این معلم‌ها جوان هستند و باید شرایط معلمی را پشت سر بگذارند.
پرداختی‌ها را ماهانه انجام می‌دهیم
قرار نیست از هر نیرویی که استفاده می‌کنیم ملزم شویم وی را به کارگیری و استخدام کنیم. معلمان خرید خدماتی با مؤسسان مدارس غیردولتی قرار داد بسته‌اند که در آن به وضوح قید شده طبق این قرارداد هیچ‌گونه تعهد استخدامی برای آموزش و پرورش ایجاد نمی‌شود.   این صحبت‌های معاون پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش است. اللهیار ترکمن با اشاره به اینکه ما وعده‌ای برای استخدام به معلمان نداده‌ایم می‌گوید: این افراد از روز اولی که جذب این شرکت‌ها شدند می‌دانستند که استخدام نمی‌شوند. اما درباره پرداخت حقوق ما خودمان را موظف می‌کنیم تا حقوق را سر ماه پرداخت کنیم.   طبق بند «ک» قانون برنامه و بودجه هر چیزی که ماهیت حقوقی داشته باشد، باید سر ماه پرداخت شود این موضوع را به‌عنوان حقوق به سازمان برنامه و بودجه اعلام کردیم و از امسال پرداختی‌ها را ماهانه انجام می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه تعداد معلمان خرید خدمت ۱۳ هزار نفر است می‌گوید: ما ناچاریم در مناطقی از نیرو‌های موقت استفاده کنیم. ما در یک روستا دو دانش‌آموز داریم و نمی‌توانیم خدمات آموزشی به آن‌ها ارائه ندهیم اگر یک معلم رسمی به آنجا برود ماهانه به طور میانگین ۲ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند اگر بتوانیم از نیرو‌های بومی منطقه با خرید خدمات استفاده کنیم، می‌توانیم پوشش تحصیلی را کامل و هزینه‌ها را منطقی کنیم و این به معنای کاهش انگیزه معلم و صرفه‌جویی نیست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: آموزش و پرورش معلمی خرید خدمتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۷۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش بهاباد برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، مدیر آموزش و پرورش بهاباد، صبح امروز در این جلسه با تبریک ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، کمبود نیروی انسانی، هزینه‌های مدارس و کمبود امکانات را از مهمترین چالش‌های آموزش و پرورش بهاباد دانست و اظهار کرد: امیدواریم با مشارکت همگانی و پشتیبانی شورای آموزش و پرورش به عنوان اتاق فکر دستگاه تعلیم و تربیت، این مشکلات رفع شود.

علیرضا قطب الدینی با اشاره به کسب رتبه های برتر دانش آموزان شهرستان در مسابقات فرهنگی هنری شهرستان و استان گفت: در سال گذشته ۴۴ نفر از دانش آموزان این شهرستان در رشته های فرهنگی هنری رتبه های برتر استان یزد را به خود اختصاص دادند و سبب افتخاری برای شهرستان شدند که امیدواریم در یک مراسم خاص از این دانش آموزان تجلیل کنیم.

فرماندار بهاباد نیز در این مراسم با بیان اینکه آموزش و پرورش یک نهاد بسیارمهم در کشور است، افزود: شورای آموزش و پرورش در کشور و شهرستان از جایگاه بالایی برخوردار است و آینده و فرهنگ و نیروی انسانی در شهرستان نگاه به مجموعه آموزش و پرورش دارد بنابراین این جایگاه باید تقویت شود.

علیرضا تیموری به برگزاری برنامه های هفته معلم در شهرستان اشاره کرد و افزود: در هفته معلم باید برنامه هایی که در خور شأن و مقام و منزلت معلم است، برگزار شود.

وی با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری بیان کرد: آموزش و پرورش هم به مشارکت مردم نیاز دارد و با مشارکت و حمایت مردم می تواند رونق بیشتری پیدا کند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد نیز در این جلسه با بیان اینکه بحث مشارکت مردم در آموزش و پرورش به طور جدی یکی از ضروریات است، افزود: باید بحث مشارکت مردم در آموزش و پرورش را جدی بگیریم و بعضی از کارها و امور آموزش و پرورش را به دست مردم بسپاریم.

حسن عبداللهیان اضافه کرد: بر اساس اظهارات رئیس جمهور ابر پروژه دولت در سال ۱۴۰۳ تقویت ایمان، امید و اعتماد مردم نسبت مسئولان و بدنه اجرایی کشور است و این مهم تنها با خدمت بیشتر و با حرکت به سمت تحول و خدمات رسانی مطلوب‌تر به مردم میسر خواهد شد.

وی به نامگذاری شعارسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم گفت: این شعار باید در دستگاه تعلیم و تربیت به صورت جدی تحقق یابد.

امام جمعه بهاباد نیز در این جلسه با بیان اینکه تجربه و آموزش می‌تواند تحول در اندیشه ها ایجاد کند، افزود: توسعه هر شهری باید از آموزش و پرورش آغاز شود.

حجت‌الاسلام علی اکبر ابراهیی بشکانی به بیانیه گام دوم انقلاب و سند تحول بنیادین درآموزش وپرورش اشاره کرد و گفت: بیانیه گام دوم انقلاب و سند آموزش و پرورش برای دانش آموزان و معلمان تبیین شود.

وی با تاکید بر اینکه اولین ماموریت در آموزش و پرورش، اجرا و تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، اهتمام و اهمیت به علم و پژوهش است، گفت: باید به مسئله پژوهش و علم و تحقیق در آموزش و پرورش بها داده شود.

در این جلسه هر یک از اعضای شورای آموزش و پرورش نظرات و پیشنهادات خود را در مورد برنامه های آموزش و پرورش به ویژه برنامه بزرگداشت هفته مقام منزلت معلم ارائه کردند.

کد خبر 6063965

دیگر خبرها

  • امیدآفرینی از اهداف رویداد الف تا است
  • اسماعیلی : حداقل امتیاز یک و یک دهم برای معلمان خرید خدمات در نظر گرفته خواهد شد/ آزمون داخلی برای جذب معلمان خرید خدمت برگزار خواهد شد+ فیلم
  • راهنمای خرید پسته از فروشگاه اینترنتی
  • پرویز دهداری؛ دیکتاتور بود یا معلم اخلاق؟
  • دیدار مدیران استان مرکزی با معلمان
  • نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش بهاباد برگزار شد
  • چرا مردم ایران برای کار به عراق می‌روند؟ پاسخ تلخ یک مسئول
  • برنامه آموزش و پرورش برای استخدام ۷۲ هزار معلم جدید/امسال کتاب‌های پایه اول تغییر می‌کند
  • بهره برداری از پل‌های معلم و قراملک تبریز در خرداد ماه
  • اعلام جزئیات برگزاری آزمون فرهنگیان