Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@09:42:28 GMT

سنگ ناایمن دروازه قرآن شیراز، منفجر می شود

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۹۷۷۷۱

سنگ ناایمن دروازه قرآن شیراز، منفجر می شود

حسین آرگیو چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این عملیات اجرایی ظرف چند ساعت به اتمام خواهد رسید، ادامه داد: شهروندان شیرازی و مسافران این شهر هرگز به صورت پیاده و سواره از اولین ساعات شنبه هشتم تیرماه ۹۸ از محل دروازه قرآن تردد نکنند و از مسیرهای جایگزین برای عبور و مرور استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: از شهروندان و اهالی شیراز درخواست دارم که شنبه به هیچ وجه برای تماشا و فیلم برداری در محل دروازه قرآن حضور پیدا نکنند زیرا با انجام روش انفجار احتمال پرتاب سنگ تا فاصله زیادی از این محل وجود دارد و ممکن است خطراتی برای کسانی که در نزدیکی این منطقه حضور داشته باشند ایجاد شود.

رویت سنگ

سیل پنجم فروردین ۹۸ در دروازه قرآن شیراز، نام این دروازه تاریخی را بیش از پیش مطرح کرد و چند روز پس از این سیل، وجود سنگی معلق در کنار این دروازه که هرآن امکان سقوط آن می‌رفت محل بحث‌های جدیدی شد.

براساس آنچه برخی کارشناسان پیش تر به ایرنا گفته‌اند، سقوط سنگی عظیم از بالای دروازه قرآن شیراز مسأله‌ای محتمل است که حتی یک شوک ناشی از زلزله‌ای با ریشتر کم هم قادر است این سنگ ۶۰ تنی را از بالای کوه بر سر دروازه قرآن شیراز فرود آورد و فاجعه دیگری را به این کلانشهر تحمیل کند.

تصاویر این سنگ به سرعت بین کاربران شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته و این مساله سبب شد که مسئولان امر نیز برای رفع این مشکل به تکاپو بیفتند و رصد وضعیت این منطقه در دستور کار نیروهای متخصص ارگان‌های مختلف و مدیریت شهری قرار گرفت.

جلسه مدیریت بحران استانداری فارس در فروردین ماه ۹۸ در این زمینه تشکیل و اعلام شد که سریعاً نسبت به ایمن سازی این منطقه با رعایت همه مسائل ایمنی کاربری‌های پایین دست و ایجاد محدودیت عبوری با اخذ مشاور ذی صلاح در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام شود.

ایمن سازی و تثبیت سنگ انجام شده

محمد جواد رضایی مدیر پروژه ایمن سازی سنگ دروازه قرآن چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: عصر امروز اعضای شورای تأمین استان فارس و مسولان شهری شیراز بازدیدی از محل سنگ دروازه قرآن و اقدامات ایمنی انجام شده در این محل دارند تا از روند کارهای انجام شده و ایمنی محل اطمینان حاصل کنند.

قرارداد پیمانکاری این پروژه با قرارگاه خاتم الانبیا و قرارداد مشاوره آن نیز با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور بسته شد.

وی پیش تر به ایرنا گفت: کار ساخت دیواره دفاعی پایین این محل به اتمام رسیده و سطح زیرین سنگ نیز با بتن پاششی تثبیت شده است و در حال حاضر با اتصال یکسری کابل، سنگ ناایمن نیز مهار شده است.

وی اضافه کرد: نابودکردن این سنگ به دو روش امکان دارد، اولین روش انفجار آرام است که نهایتاً یک روز به طول می‌انجامد.

وی گفت: اگر این روش به دلیل ریزش و خطرات ناشی از آن مورد قبول واقع نشود روش دیگری نیز وجود دارد که سنگ ۷۰ تنی از بالا خرد و به قطعات ۳۰۰ و ۴۰۰ کیلوگرمی تبدیل و با استفاده از بیل مکانیکی برداشته و به پایین منتقل می‌شود که این روش نیز حدود سه الی چهار روز به زمان نیاز دارد.

مدیر پروژه ایمن سازی سنگ دروازه قرآن گفت: در این پروژه تمام اقدامات امنیتی برای افزایش ضریب اطمینان نسبت به کاهش خطرات ناشی از تخریب این سنگ انجام شده است.

وی پیشنهاد شهرداری شیراز برای تخریب این سنگ را روش دوم که قطعه قطعه کردن سنگ و انتقال آن با تجهیزات مکانیکی است دانست و گفت: اما قرارگاه خاتم الانبیا بر روش اول و انفجار آرام تاکید دارد.

آیا دروازه قرآن جان سالم به در می‌برد؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا سازه دروازه قرآن از تخریب این سنگ جان سالم به در خواهد برد؟ گفت: علت طولانی شدن مراحل ایمن سازی این سنگ نیز حفظ ایمنی، رعایت اصول فنی و افزایش امنیت بوده است وگرنه می‌شد همان روز اول بدون انجام هیچ اقدامی تنها با انفجار این سنگ را برداشت.

رضایی ادامه داد: هزینه‌های زیادی را شهرداری شیراز برای مهاربندی و تثبیت این سنگ انجام داده که رخداد تلخی دیگر پیامد سیل پنجم فروردین ۹۸ دروازه قرآن شاهد آن بودیم دیگر تکرار نشود.

۶۶۰ میلیون تومان هزینه طرح

وی در پاسخ به برآورد هزینه‌های ایمن سازی سنگ دروازه قرآن، با اشاره به اینکه مبلغ قرارداد مشاوره این طرح با سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور ۱۳۰ میلیون تومان بوده است، گفت: سرجمع هزینه این طرح تا قبل از تخریب سنگ ٥٨٠ میلیون تومان و احتمالاً با تخریب سنگ این هزینه تا حدود ٦٦٠ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.

مدیر پروژه ایمن سازی سنگ دروازه قرآن در ادامه سخنان خود به برشمردن دلایل طولانی شدن این طرح اشاره و اعلام کرد: تأمین مواد اولیه ای نظیر کابل و … که از خارج استان تأمین شد و همچنین انتقال مصالح و ماشین آلات سنگین به بالای کوه از جمله دلایل طولانی شدن مدت زمان این طرح بوده است.

۹۸۷۳ /‏۱۸۷۶‬

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیراز حوادث شهرداری شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۷۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه ایمنی ساختمان های شهر زرند

اولین نشست شورای پدافند غیر عامل شهرستان زرند در ساختمان نظام مهندسی تشکیل شد. 

در این نشست ۳ ساعته که با هدف شناسایی نقاط بحرانی شهر و ارائه راهکارهایی در خصوص افزایش ایمنی ساختمان های تجاری، مسکونی و بیمارستان های شهری برگزار شد، شهردار زرند از دغدغه مدیریت شهری در خصوص ساختمان های ناایمن گفت.

علی ضیاءالدینی با اعلام اینکه دستیابی به شهر ایمن همراه با توسعه پایدار، بدون توجه به قوانین امکان پذیر نمی باشد، گفت: اگر دستگاه های متعدد و مسئول در کنار هم قرار نگیرند، کار ایمنی کامل صورت نمی گیرد.

وی با اعلام اینکه شهرداری در مقابل شهروندان وظایفی بر عهده دارد و در مسیر این وظایف از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد، افزود: اقدامات انجام گرفته در حوزه ایمنی شهر لازم و کافی نمی باشد. 

سیدرضا حسینی نژاد، فرماندار زرند نیز در این نشست با اعلام اینکه نگاه کارشناسی سازمان نظام مهندسی و آتش‌نشانی در خصوص ایمنی شهر قابل ستایش می باشد، گفت: مطمئنا با همکاری یکدیگر می‌توانیم موجب افزایش و ارتقای تاب‌آوری شهر در مقابل حوادث باشیم.

وی افزود: رعایت اصول ایمنی در ساخت‌وساز و نظارت بر آن از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید تمامی دستگاه های مسئول پای کار بیایند.

 ابراهیم بابایی، رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان نیز که مهمان ویژه این نشست بود از شهر زرند به عنوان یکی از شهرهای ایمن سال های گذشته نام برد و گفت: متاسفانه امروز شهر زرند از سال های خوب خود فاصله گرفته است.

وی افزود: برای رسیدن به شرایط ایمن و برنامه های جامعه ایمن، باید همه مدیران و مسئولان کمر همت ببندند. 

بابایی خواستار جدی گرفتن ۲۲ مبحث مقررات ملی ساختمان از سوی ادارات و نهادها شد و تصریح کرد: توجه نکردن به این مباحث، باعث می شود ضوابط و دستورالعمل ها در همه بخش ها از جمله ایمنی و مقاوم سازی در برابر آتش سوزی، نادیده گرفته شود و در آینده با مشکلات متعددی روبرو شویم.  

 در پایان این نشست مقرر شد کارگروه ایمنی ساختمان های شهر زرند تشکیل و در خصوص بازدید از ساختمان های ناایمن، ادارات، بیمارستان ها و ...اقدام لازم صورت گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • فیلم/ یکی از راکت‌های منفجر نشده اشغالگران در شمال غزه
  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در چگنی
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • ◄ 5 روش ایمن برای نگهداری بیت کوین‌ های خود
  • آغاز ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در البرز
  • تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های راهداری بوشهر
  • بهترین زمان برای بازگشت: جود برنابئو را منفجر کرد
  • لیگ یک/حافظیه برد به خودش ندید
  • مدیرعامل CATL: باتری‌های حالت‌جامد غیرکاربردی و ناایمن هستند!
  • تشکیل کارگروه ایمنی ساختمان های شهر زرند