Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@19:47:48 GMT

این بیماری از طریق بزاق دهان منتقل می‌شود!

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۰۷۸۰

بیماری "مونونوکلئوز" که معمولا با احساس خستگی بیش از حد، تب و گلو درد همراه است از طریق بزاق دهان به افراد سالم منتقل می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، "مونونوکلئوز" (mononucleosis)، یک عفونت ویروسی است که علائمی مانند آنفولانزا دارد و معمولا پس از چهار تا ۶ هفته نشانه‌های آن ظاهر می‌شود. شایع‌ترین علت این بیماری ویروس "اپشتین بار" (Epstein–Barr ) است اما ویروس‌های دیگر نیز می‌تواند باعث ایجاد مونونوکلئوز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از افراد آلوده به این ویروس به ویژه خردسالان، علائم بسیار کمی از خود بروز می‌دهند و گاهی علائمی ندارند.

نشانه‌های بیماری

احساس خستگی بیش از حد، تب و گلو درد از علائم این بیماری است؛ گره‌های لنفاوی نیز در زیر بازوها، ناحیه گردن و کشاله ران متورم می‌شود و باعث درد بدن، تورم لوزه ها، سردرد و حتی ایجاد جوش‌های پوستی می‌شود. این گره‌ها که به‌طور گسترده‌ در سراسر بدن نظیر زیر بغل و معده پخش شده‌اند، مانند یک فیلتر با ذرات بیگانه و برخی سلول‌های سرطانی مبارزه می‌کنند.

چه افرادی به این بیماری مبتلا می‌شوند؟

هر فردی ممکن است به بیماری مونو مبتلا شود اما نوجوانان و افرادی که در اوایل دهه ۲۰ سالگی خود به سر می برند، علائم جدی از خود بروز می‌دهند. این ویروس در بزاق فرد مبتلا به بیماری زندگی می‌کند و می‌تواند از طریق استفاده از فنجان و قاشق مشترک سرایت پیدا کند. موضوع قابل توجه اینکه ویروس مونو به راحتی مانند سرماخوردگی گسترش نمی‌یابد، اما  ممکن است از طریق سرفه یا عطسه اطرافیان منتقل ‌شود؛ این ویروس از طریق خون نیز می‌تواند انتقال یابد.

 چه مواقعی بیماری مسری می‌شود؟

 هنگامی که افراد به این بیماری مبتلا می‌شوند و حتی قبل از اینکه علائم آن بروز کند، می‌توانند بیماری را منتقل کنند. زیرا این ویروس ممکن است چهار تا هفت هفته قبل از بروز هر نشانه‌ای در حالت نهفتگی خود به سر ببرد. حتی پس از این دوره نیز ممکن است علائم مونونوکلئوز، قابل تشخیص نباشد. بعضی مطالعات حاکی از این است که افراد تا ۱۸ ماه پس از بهبودی می‌توانند ویروس را انتقال دهند.

عوارض بیماری مونو

بیماری مونو در التهاب کبد نقش دارد و باعث ایجاد یرقان می‌شود؛ در نتیجه پوست و سفیدی چشم را زرد می‌کند. همچنین احتمال دارد این بیماری باعث التهاب عضله قلب، مشکلات لخته شدن خون، عفونت سیستم عصبی و کاهش تعداد سلول‌های قرمز خون شود. گاهی‌اوقات التهاب لوزه‌ها در مبتلایان به این بیماری تا حدی زیاد است که نفس کشیدن برای آن‌ها دشوار می‌شود. توصیه می‌شود افراد در صورت مشاهده هر یک از این علائم به پزشک مراجعه کنند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری های خاص سلامت عفونت های ویروسی علائم بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۰۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند.

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • ببینید | پاسخ به یک سوال جنجالی؛ زگیل تناسلی یا ایدز واقعاً از طریق کاشت و ترمیم ناخن منتقل می‌شوند؟
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است