Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@09:29:20 GMT

مواضع حساس سعودی در تیررس یمنی‌ها

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۰۷۸۸

مواضع حساس سعودی در تیررس یمنی‌ها

ارتش و کمیته های مردمی یمن بار دیگر فرودگاه‌های استراتژیک عربستان را هدف قرار دادند تا نشان دهند که مواضع حساس و حیاتی متجاوزان همواره در تیررس مقاومت قرار دارند.

به گزارش مشرق، بامداد چهارشنبه بود که منابع رسانه ای اعلام کردند که ارتش و کمیته های مردمی یمن حمله گسترده ای به فرودگاه بین‌المللی «ابها» در جنوب غرب عربستان سعودی انجام داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این حمله آشیانه‌های جنگنده‌ها و دیگر اهداف نظامی، مورد هدف قرار گرفتند.

رسانه های عرب زبان اعلام کردند که این حمله به وسیله پهپادهای ارتش یمن صورت گرفته است. علاوه بر فرودگاه ابها، فرودگاه جیزان نیز دوباره مورد هدف حمله پهپادی ارتش یمن واقع شد. این دو فرودگاه محل سوخت‌گیری و پشتیبانی جنگنده‌هایی است که در حملات چندین ساله ائتلاف سعودی به یمن، مورد استفاده قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: پاسخ طبیعی یمن به ۵ سال تجاوز سعودی نابودی اقتصاد یمن در ۱۵۵۰ روز جنگ سعودی‌ها

در همین ارتباط، «محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن گفت: عملیات پهپادی و موشکی ارتش و کمیته های مردمی برای افزایش تنش نیست بلکه پاسخ طبیعی به ۵ سال تجاوز ائتلاف سعودی ها است. الحوثی افزود: این دشمن سعودی است که با استفاده از انواع تسلیحات حتی سلاح های ممنوعه بین المللی تنش ها را افزایش داده است. وی گفت: ما تنها در برابر تجاوز ۵ ساله دشمن به کشور، مقابله می کنیم و در این زمینه همه تلاش مان را به کار خواهیم گرفت.

عضو شورای عالی سیاسی یمن اضافه کرد: پیش تر برای توقف عملیات پهپادی و موشکی برقراری آتش بس را ارائه کردیم؛ اما دشمن به حملات خود ادامه داد و برادران ما در نیروهای نظامی به این نتیجه رسیدند که آتش بس فایده ای ندارد و به شیوه های مختلف بازدارندگی بازگشتند.

حملات اخیر یمنی ها به فرودگاه های استراتژیک ابها و جیزان در حالی صورت گرفت که چند روز پیش نیز فرودگاه ابها در جنوب عربستان توسط یمنی ها هدف قرار گرفته شده بود. در آن زمان، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرده بود که موشک شلیک شده به فرودگاه «ابها» عربستان به صورت دقیق به هدف خود اصابت کرده است. وی همچنین گفته بود: این موشک شلیک شده، موشک بالدار کروز بوده است. این مقام نظامی یمنی تأکید کرده بود: حتی پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا هم نتوانست این موشک را رهگیری کند. وی گفته بود: موشک کروز شلیک شده به فرودگاه ابها موجی از ترس و وحشت را در اردوگاه متجاوزان حاکم کرد.

این اولین باری نیست که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن مواضع حساس و استراتژیک عربستان سعودی به ویژه فرودگاه‌های این کشور را هدف حملات خود قرار می‌دهند، چراکه طی هفته‌های اخیر فرودگاه‌های سعودی در شهرهای مرزی جیزان و نجران، بارها هدف حملات موشکیِ دقیقِ ارتش و کمیته‌های مردمی یمن قرار گرفته‌اند؛ حملاتی که خواب را از چشمان سعودی ربوده و معادلات قدرت در یمن را دستخوش تغییرات فراوان قرار داده است.

حملات موشکی گسترده یمنی‌ها به فرودگاه‌های سعودی یکی پس از دیگری از یک سوی و همچنین افزایش قدرت پهپادی آنها در مقایسه با سال‌های گذشته از سوی دیگر، این واقعیت را نشان می‌دهد که دشمن سعودی درحال حاضر با یک قدرت بازدارنده فزاینده از سوی یمنی‌ها مواجه است؛ قدرتی که البته ریاض تمام تلاش خود را برای تضعیف آن به کار گرفته اما توفیقی حاصل نکرده است.

پیشتر نیز «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن به متجاوزان سعودی هشدار داده بود که در صورت عدم متوقف ساختن سلسله تجاوزهای نظامی خود به مردم بی دفاع و بی گناه یمن، ارتش و کمیته‌های مردمی ضربات مهلکی را به پیکره آنها وارد می‌کنند؛ تهدیدی که البته با هدف قرار گرفتن فرودگاه «ابها» به وسیله موشک کروز بالدار به واقعیت تبدیل شد و موجی از وحشت را در اردوگاه متجاوزان سعودی حاکم کرد.

نگاهی هرچند گذرا به سلسله اظهارات اخیر سخنگوی نیروهای مسلح یمن که اندکی پیش از عملیات گسترده، فراگیر و موفقیت آمیز به «ابها» مطرح شد، نشان می‌دهد که یمنی‌ها در تهدیدات خود علیه متجاوزان چیزی به نام «بلوف سیاسی» نمی‌شناسند و به آنچه که می‌گویند، عمل می‌کنند.

‌واقعیت آن است که همین جدیت یمنی ها در هدف قرار دادن مواضع حساس سعودی و عدم بلوف سیاسی آنها به سردمداران ریاض در برخورداری از توان نظامی بالا، «مایک پمپئو» وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا را به ریاض و ابوظبی کشاند. اخیراً وزیر خارجه آمریکا در سفرهایی کوتاه به ریاض و ابوظبی رفت و با سران ارشد اماراتی و سعودی گفتگو کرد.

سفر وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا تنها به فاصله چند روز از حملات گسترده و استراتژیک نیروهای یمنی به فرودگاه‌های عربستان سعودی در جنوب این کشور از جمله فرودگاه‌های «أبها» و «جیزان»، اتفاق افتاد. این حملات بی‌سابقه موجب کشته شدن شماری از عناصر متجاوز و مختل شدن فعالیت‌های فرودگاه‌های بزرگِ عربستان شد.

در واقع، واشنگتن از رهگذر سفر پمپئو به عربستان و امارات تلاش کرد تا این پیام را به ارتش و کمیته‌های مردمی یمن و همچنین گروه‌های مقاومت در این کشور مخابره کند که علیرغم تشدید حملات آن‌ها علیه مواضع حساس و راهبردیِ متجاوزان، حمایت‌های واشنگتن از متحدانش در منطقه همچنان ادامه دارد.

در همین حال، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در سفرهای خود به عربستان و امارات تلاش کرد تا شعله‌های فزاینده آتش اختلافات میان ریاض و ابوظبی در یمن را نیز خاموش کرده و یا حتی الامکان از شدت آن بکاهد. مقامات اماراتی به تازگی تصمیم به جداسازی محور جنوبی یمن از محور شمالی گرفته‌اند تا بدین‌ترتیب، خود به تنهایی بر محور جنوبی سیطره یابند؛ تصمیمی که خشم سعودی را برانگیخته است.

این موارد بدان معناست که سعودی و امارات متحده عربی پس از سلسله عملیات های مقاومت یمن علیه فرودگاه های استراتژیک عربستان، خود را مغلوب قدرت نظامی و بازدارنده نیروهای یمنی دیده اند و اکنون ایالات متحده آمریکا برای نجات متحدانشان وارد میدان شده اند.

پر واضح است که سلسله عملیات های استراتژیک ارتش و کمیته های مردمی یمن علیه مواضع حساس و راهبردیِ سعودی، متجاوزان را در موقعیت ضعف قرار داده و خواب را از چشمانشان ربوده است. این مسأله نشان می دهد که معادلات قدرت در یمن در سایه افزایش قدرت نظامی، دفاعی و بازدارندگی نیروهای این کشور، به کلی دستخوش تغییر شده است.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز پهپاد آمریکایی لیگ ملت های والیبال فرودگاه ابها فرودگاه های عربستان سعودی یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۰۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟

در میانه تنش‌های حاکم بر خاورمیانه، دولت بایدن تلاش دارد تا از آب گل آلود ماهی گرفته و با ارائه امتیازهایی، ریاض را برای عادی سازی روابطش با تل آویو متقاعد کند.

 

به گزارش اقتصادنیوز، مقامات آمریکایی و سعودی گفتند که دولت بایدن برای تحقق توافق دیپلماتیک طولانی مدت به تقلا افتاده و همزمان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل را برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تحت فشار قرار داده است؛ این همان پیش شرط ریاض برای عادی سازی است. همزمان کاخ سفید برای انگیزه دادن به ریاض در صدد است تا رابطه دفاعی رسمی تری را تنظیم کرده و بدین بازیگر جهت دسترسی به انرژی هسته‌ای غیرنظامی کمک کند، این گزاره‌های تعریف شده در بسته پیشنهادی دولت بایدن است که رایزنی درباره آن در مراحل نهایی قرار دارد.

ریاض چه در سر دارد؟

تلاش‌ها با میانجیگری ایالات متحده به اسرائیل امتیازی را ارائه می‌دهد که مدت هاست به دنبال آن بوده است: مراد عادی سازی روابط تل آویو با ریاض، قدرتمندترین همسایه عرب این بازیگراست. به ادعای وال استریت ژورنال، دولت بایدن تلاش دارد تا با استناد به پاسخ ایران به حمله تروریستی (رژیم) اسرائیل، عربستان را متقاعد کند تا به عادی سازی در این شرایط تن دهد. این گزاره در صورتی که اجرایی شود برای بایدن، از منظر دیپلماتیک شانس بزرگی محسوب می‌شود.

با این حال مقامات آمریکایی و اسرائیلی می‌گویند، متقاعد کردن نتانیاهو جهت پذیرش مذاکرات برای ایجاد یک کشور فلسطینی همچنان یک مانع دشوار است، زیرا اعضای کابینه راست افراطی با تشکیل دولت فلسطین مخالف هستند. رهبران عربستان سعودی برای دهه‌ها گفته‌اند که تشکیل کشور فلسطین اولویت است و دیپلمات‌های ارشد این کشور نیز تاکید کرده اند که ایجاد راهی برای راه‌حل دو کشوری بخشی از بهای عادی‌سازی است.

به ادعای وال استریت ژورنال، مقامات سعودی به طور خصوصی به ایالات متحده اعلام کرده اند که ممکن است تضمین‌های شفاهی اسرائیل جهت به رسمیت شناختن کشور فلسطینی را بپذیرند بالاخص اگر بخشی از خواسته هایشان محقق شود. به ادعای این نشریه مقامات سعودی مدعی اند که توافق با میانجیگری ایالات متحده ممکن است به اسرائیل در راهبرد خروج احتمالی از غزه جهت پایان دادن به این درگیری کمک کند.

ایالات متحده طرحی را برای پس از جنگ ترسیم کرده که از نیرو‌های کشور‌های عربی برای تامین امنیت غزه استفاده می‌کند. اما تعدادی از مشارکت کنندگان بالقوه عرب می‌گویند، در صورتی که خواست شان جهت تشکیل کشور فلسطین محقق نشود، در طرح آمریکایی مشارکتی نخواهند داشت.

باج آمریکایی!

رایزنی‌های ایالات متحده با عربستان سعودی بر سر عادی سازی حول محور حل و فصل چندین موضوع از جمله ترتیبات امنیتی بین واشنگتن و ریاض، کمک ایالات متحده به دستیابی به انرژی هسته‌ای غیرنظامی و حرکت به سمت ایجاد کشور فلسطینی تعریف شده، گزاره‌هایی است که مقامات آمریکایی گفته اند که باید درباب آن‌ها اصلاحاتی انجام شود.

مقامات آمریکایی می‌گویند که هدف دیگر در این گفتگو‌ها محدود کردن نفوذ چین در منطقه و منزوی کردن (ادعایی) ایران از طریق نزدیک کردن ریاض به نزدیکترین متحد واشنگتن در منطقه است. ار منظر سعودی‌ها، اخذ تعهدات دفاعی ملموس‌تر از سوی ایالات متحده در اولویت قرار دارد.

به ادعای یک مقام آمریکایی، کمک پنتاگون به ریاض برای تقویت مواضع دفاعی اش در برابر موشک‌ها و پهپاد‌های ایران، زمینه‌ای برای توافق بالقوه است، اما جزئیات مذاکرات درباره کمک‌های دفاعی و هسته‌ای علنی نشده است. بلینکن در جریان سفر ۲۰ مارس به جده با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، دراین باره رایزنی داشت و پس از آن مدعی شد، توافق نزدیک است.

وزیر خارجه آمریکا در این باره گفت «پیشرفت خوبی حاصل شده است. نمی‌توانم چارچوب زمانی برای آن تعیین کنم، اما فکر می‌کنم به نقطه‌ای نزدیک می‌شویم که توافق حاصل خواهد شد». جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، اوایل ماه جاری سفری به عربستان سعودی برنامه ریزی کرده بود، اما پس از شکستگی دنده اش در یک تصادف جزئی، این سفر لغو شد. تلاش‌های پیشین کاخ سفید برای دستیابی به توافق دیپلماتیک با حمله (رژیم) اسرائیل به غزه از مسیر اصلی اش خارج شد.

به گفته مقامات عربی برقراری آتش‌بس موقت در غزه، دستیابی سعودی‌ها به خواسته شان در این زمینه را آسان‌تر می‌کند. اما گفتگو‌های جداگانه در مورد توقف جنگ و آزادی گروگان‌های حماس و زندانیان بازداشت شده توسط (رژیم) اسرائیل با مشکل مواجه شده است. اسرائیل همچنین مصمم است در ماه‌های آینده عملیات نظامی در رفح، شهر غزه در نزدیکی مرز مصر، که بیش از یک میلیون فلسطینی را در خود جای داده، کلید بزند. به گفته جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی، مقامات آمریکایی و اسرائیلی قرار است روز پنجشنبه برای گفتگو در مورد رفح دیدار کنند.

دولت بایدن علناً از اسرائیل خواسته که از عملیات زمینی بزرگ در رفح خودداری کند، واشنگتن هراس دارد که این عملیات به غیرنظامیان آسیب برساند و اسرائیل را در افکار بین‌المللی منزوی‌تر کند، بالاخص در پایتخت‌های عربی آن هم در شرایطی که رایزنی‌های حساس بر سر عادی‌سازی و ترتیبات پس از جنگ برای غزه در حال انجام است. نتانیاهو مدعی است که هیچ طرحی برای غزه پس از جنگ بدون کنار زدن حماس وجود ندارد. نتانیاهو با این استدلال (ادعایی) به شدت با تشکیل کشور فلسطینی مخالف بوده است.

او ژانویه گفت که اسرائیل باید کنترل امنیتی غزه و کرانه باختری را برای آینده قابل پیش بینی حفظ کند. اما نتانیاهو همچنین چندین بار در دوران نخست وزیری، تحت فشار واشنگتن، از مخالفت خوانی‌های خود با تشکیل کشور فلسطینی عقب نشینی کرده است. با این حال، موافقت با چنین شرطی احتمالاً مستلزم سازماندهی مجدد ائتلاف فعلی «بی بی»، از جمله احزاب راست افراطی است.

بنی گانتز، به عنوان یکی از اعضای کابینه جنگی از سرسخت‌ترین حامیان توافق عادی سازی است. اکثر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که گانتز محبوب‌ترین رهبر امروز اسرائیل هست و می‌تواند به راحتی جانشین «بی بی» شود. گانتز ابتدای این ماه در بیانیه‌ای مدعی شد که توافق عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان سعودی و همچنین تلاش‌های بین‌المللی با هم صدایی کشور‌های عربی میانه‌رو جهت تأمین امنیت و کمک در غزه «در دسترس است».

دیگر خبرها

  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد