Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر در ماه رمضان یک ماه آن هم شب‌های قدر فرصتی است و اگر در محرم چند روزی (دهه اول و تاسوعا و عاشورا) فرصتی است، در تابستان حدود ۱۰۰ روز فرصت‌هاست که حدود ۱۲ میلیون آموزش و پرورشی و حدود پنج میلیون دانشجو سه ماه تعطیل هستند...

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: حجت الاسلام والمسلمین «محسن قرائتی»، طی نامه ای به جامعه مدرسین و مدیران حوزه‌های علمیه سراسر کشور، از چگونگی و شیوه تبلیغات دینی بر اساس مقتضیات زمانه سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

متن نامه رئیس ستاد اقامه نماز​ به شرح ذیل است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

محضر اساتید و مدرسین و مدیران حوزه‌های علمیه سراسر کشور

سلام علیکم؛ با حذف مقدمات!

 

تابستان گرچه گرم است، اما در همین گرما از ساعات اول صبح یا ساعات پایانی شب و یا در مناطقی که هوا معتدل است، می‌توان بهره‌ها برد.

 

پیام آیه «لِإِیلافِ قُرَیْش‏» (قریش،۱) آن است که مکان را عوض کنید ولی کار را تعطیل نکنید.

 

پیام جمله «فَإِذا قُضِیَتِ الصَّلاهُ فَانْتَشِرُوا فِی الْأَرْض‏» (جمعه، ۱۰) آن است که حتی جمعه‌ها فقط برای نماز کارها تعطیل شود.

 

اینجانب بعد از ۶۰ سال طلبگی متوجه شده‌ام که ۸٫۵ سال عمر من به دلیل تعطیلی پنج‌شنبه‌ها تلف شده است. در حالی که می‌توانستم با تغییر مکان و کار بهره‌ها ببرم.

 

اگر در ماه رمضان یک ماه آن هم شب‌های قدر فرصتی است و اگر در محرم چند روزی (دهه اول و تاسوعا و عاشورا) فرصتی است، در تابستان حدود ۱۰۰ روز فرصت‌هاست که حدود دوازده میلیون آموزش و پرورشی و حدود پنج میلیون دانشجو سه ماه تعطیل هستند و بسیاری از نیازها و مهارت‌ها را می‌توان در تابستان فراگرفت.

 

این چند جمله مربوط به اصل تعطیلات تابستانی است.

 

اما نسبت به طلاب جوان (خواهران و برادران) نیز این مسأله مطرح است که از تابستان می‌توانیم نهضت‌هایی راه بیاندازیم. نظیر نهضت قرآن‌آموزی و جمع‌های چندنفری برای گفتگو با نزدیکان و عمل به آیه «و انذر عشیرتک الاقربین» 

 

شما خود می‌دانید که در کنار تبلیغات عمومی (یا ایهاالناس، یا ایها الذین آمنوا) خطاباتی فردی و شخصی در قرآن وجود دارد. مانند آیاتی که در آن با کلمه یا بنی، یا ابت، و امر اهلک بالصلاه یا آیه‌ی قل لازواجک و بناتک که مخاطب خاص دارد و گفتگو در آن فردی است.

 

در جامعه افرادی را می‌بینیم که به مواد مخدر معتاد شده‌اند ولی هیچ‌کدام از طریق وسایل جمعی نظیر رادیو و تلویزیون، کتاب‌ها، سخنرانی‌ها و فضای مجازی و اینترنت معتاد نشده‌اند بلکه همه‌ی آن‌ها از طریق گفتگوی تن‌به‌تن و چهره‌به‌چهره گرفتار شده‌اند. این از یک سو!

 

از سوی دیگر گاهی طلاب جوان در ادامه تحصیل دچار تردید می‌شوند، و گاهی بعضی بستگان و دوستان آنان را با طعنه‌ها و نیش‌ها دلسرد می‌کنند و بعضی خیال می‌کنند که رهاکردن درس و رفتن به سراغ امور دیگر دنیای بهتری خواهد بود.

 

در این موارد اگر طلاب جوان بتوانند از بچه‌های بستگان و همسایگان افرادی را جذب و برای آنان گفتگویی کوتاه ولی پرمحتوا داشته باشند، تردیدها و دلسردی‌ها اثری نخواهد داشت چون احساس می‌کنند که با همان تحصیلات خود، افرادی را راهنمایی کرده‌اند، همانگونه که یک برگ زرد در حوض آب می‌تواند کشتی چندین مورچه شود. از آموزش نماز گرفته تا اسرار و راز و رمز آن، از آموزش امور دینی گرفته تا سایر امور!

 

گرچه این حرکت گاهی با اعزام طلاب در محرم و صفر و امثال آن صورت می‌گیرد، لکن با بودجه دولتی، آن هم در محدوده‌ی کم.

 

آنچه از اساتید انتظار می‌رود آن است که تمام طلابی که کتاب مقدس لمعه را به پایان رسانده‌اند، می‌توانند هر کدام جلسات محدود بگذارند و در آن از کتاب‌هایی که برای این کار نوشته شده است، بهره‌ بگیرند. مثلاً احکام شرعی را از جزوه‌ای که آقای فلاح‌زاده برای نوجوانان نوشته است، بازگو کنند.

 

از میان داستان‌ها، کتاب داستان راستان شهید مطهری را استفاده کنند.

 

از قرآن از آیات اخلاقی نظیر سوره‌ی حجرات و لقمان و عنکبوت بهره گیرند.

 

این جلساتی که زیر نیم ساعت تشکیل می‌گردد، برکات فراوانی خواهد داشت.

 

گفتگو با نسل نو برکات زیادی دارد  و مورد سفارش اهل بیت است که فرمودند: «بَادِرُوا أَوْلادَکُمْ بِالْحَدِیثِ قَبْلَ أَنْ یَسْبِقَکُمْ إِلَیْهِمُ الْمُرْجِئَهُ» (کافی، ج ۶، ص۴۷)

 

و چون این جلسات خودجوش و در محله‌ی مسکونی فرد تشکیل می‌شود، نیاز به تأمین اعتبار و هزینه ایاب و ذهاب نخواهد داشت.

 

شبهاتی که در فضای مجازی و حقیقی به نسل نو القاء می‌شود، پاسخ داده می‌شود.

 

این حرکت در طول سال با لطف خداوند امدادهای غیبی را به همراه خواهد داشت.

 

البته باید مدیران و اساتید حضور داشته باشند و سعی شود بر کار این طلاب جوان نظارت داشته باشند و از گفته‌هایی که بدآموزی دارد و یا زیربنای علمی ندارد، و یا بستری برای بعضی انحرافات است، جلوگیری شود.

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت مجلس خبرگزاری شبستان اوقات فراغت اردبیل کانون مساجد روزنامه ها صفاری نطنزی استان بوشهر کانون های فرهنگی هنری مساجد جامعه مدرسین و حوزه های علمیه حجت الاسلام قرائتی نماز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۰۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار جمعی از فرهنگیان استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، ضمن تبریک عملیات وعده صادق، اظهار کرد: آموزش و پرورش و عرصه تربیتی از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش باید کانون توجهات نظام، دولت و مردم باشد، مطرح کرد: ارکان مختلف نظام و دستگاه‌های دولتی باید در کنار آموزش و پرورش باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه آموزش و پرورش باید در صدر اولویت‌ها باشد، عنوان کرد: در برنامه‌ها و اقدامات مختلف باید پیوست متناسب با آموزش و پرورش وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه برای فعالیت‌های تربیتی نگاه مطالعاتی و تئوری داشته باشیم، خاطرنشان کرد: البته این نگاه مطالعاتی باید به صورت میدانی باشد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه عرصه تربیتی یک فضای بسیار حساس است که نیازمند اقدامات علمی است، تصریح کرد: تمام روش‌ها و فعالیت‌ها ناظر به اقدامات مطالعاتی باشد.

وی با اشاره به اینکه رویکرد دوم باید پرورش مدیر و کادر مدرسه باشد، یادآور شد: در دوره جدید به این موضوع توجهاتی شده ولی تا رسیدن به شرایط مطلوب همچنان فاصله داریم.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است، ابراز کرد: این تحول عظیم یک تهدید و فرصت در کنار هم است که باید نسبت به آن حساس بود.

وی با اشاره به اینکه موضوع ادبیات و هنر از اهمیت بسیاری برخوردار است، بیان کرد: بسیاری از مطالب را نمی‌توان به صورت مستقیم به دانش آموزان منتقل کرد، درنتیجه باید بسیاری از پیام‌ها را در قالب شعر و ادب و هنر به آن‌ها منتقل کرد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه فعالیهت‌های هنری می‌تواند به صورت غیر رسمی باشد، اظهار کرد: البته در این عرصه بررسی و دقت بسیار زیادی صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه مشارکت خود دانش آموزان از اهمیت بسیاری برخوردار است، مطرح کرد: انقلاب اسلامی با مشارکت به پیروزی رسید و این موضوع نشان از اهمیت مشارکت دارد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه تاریخ اسلام، ایران و انقلاب همراه با نقاط برجسته باید برای دانش آموزان بیان شود، عنوان کرد: اینکه نسل جوان با مفاخر خود آشنا شوند بسیار اثرگذار خواهد بود و موجب هویت‌سازی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امروز تغییر گفتمان‌ها فعالیت را دشوار کرده است، خاطرنشان کرد: مدارس دولتی باید در صدر اهتمام به امور تربیتی باشند تا جاذبه به مدارس غیردولتی کاهش پیدا کند.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه عرصه تربیتی باید در بودجه‌ بندی‌ها دارای ردیف باشد، تصریح کرد: همکاری حوزه و آموزش و پرورش نیز ملاک اصلی برای ما ستاد همکاری‌ها و برنامه ۵ ساله است.

وی با اشاره به اینکه طرح امین یک موضوع مهم است، یادآور شد: مدارس طرح امین نیز باید توسعه بیش‌تری پیدا کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه در درختواره رشته‌های حوزه‌های علمیه به موضوع تعلیم و تربیت توجه شده است، ابراز کرد: فعالیت در عرصه آموزش و پرورش، فعالیت پیچیده‌ای است که حساسیت بسیاری دارد.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه معلمین خوب و انقلابی باید حفظ شوند، بیان کرد: بخش اصلی فعالیت را این معلمان انجام داده و حوزویان طرح امین نیز در کنار آن‌ها خواهند بود.

کد خبر 6085165

دیگر خبرها

  • استدلال استاد قرائتی برای ورود جوانان به حوزه
  • حوزه های علمیه از اساسی ترین پایگاه های فرهنگی جامعه هستند
  • آموزش و پرورش با سرعت در حال تغییر نسل است
  • آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است
  • سامان قدوس در لیست خرید تابستانی میدلزبورو
  • آغاز پذیرش حوزه‌ های علمیه خواهران در لرستان
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • فراخوان هفتمین جشنواره علامه حلی در استان هرمزگان اعلام شد
  • دشمنی با حوزه‌های علمیه نشانه کارآمدی این نهاد مردمی است
  • یک مُبلّغ بین‌المللی باید چه ویژگی‌هایی داشته‌ باشد؟